تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » ویزای سوئد برای ایرانیان چه مدارک، شرایط و نکاتی دارد؟

ویزای سوئد

ویزای سوئد

ویزای سوئد برای ایرانیان چه مدارک، شرایط و نکاتی دارد؟

سحر هدایت توسط سحر هدایت
ژانویه 24, 2024
در جزئیات مهاجرت
0

اقدام برای ویزای سوئد یکی از مراحل مهم برای اقامت در آنجا یا مهاجرت به این کشور است. از طرفی علاقه‌مندان به اخذ ویزای سوئد تضمینی این اجازه را دریافت می‌کنند تا علاوه بر این سرزمین، به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا سفر کنند. ضمن آنکه سوئد یکی از مقصدهای محبوب برای گردشگران است که علت آن را باید تنوع طبیعی زیاد این کشور از جمله جنگل‌های سرسبز، ‏دریاچه‌های آبی و کوهستان‌های زیبای آن بدانیم.

همچنین ‏شهرهای تاریخی مانند استکهلم و گوتنبرگ با معماری خیره کننده و فرهنگ بومی، جذابیت‌های خاص خود را برای ‏مهاجران و گردشگران دارند.‏ در این مقاله به بررسی شرایط ویزای شینگن سوئد، مدارک لازم و همچنین نرخ ویزای سوئد ‏می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

گرفتن ویزای سوئد، دری به سوی کشوری شگفت انگیز

سوئد کشوری در شمال اروپا است که 450295 کیلومتر مربع مساحت دارد و پایتخت آن استکهلم است. این کشور حدود 10.2 میلیون نفر جمعیت دارد که 86 درصد از آن‌ها در شهر زندگی می‌کنند. استکهلم پرجمعیت‌ترین شهر در میان کشورهای شمال اروپا و همچنین تنها پایتخت جهان با پارک ملی شهری است. دیگر شهرهای بسیار بزرگ سوئد شامل کپنهاگ، گوتنبرگ و مالمو است.

سوئد تا قرن یازدهم محل سکونت وایکینگ‌ها بود و به همین دلیل نیز شهرت دارد. این کشور را همچنین به واسطه گوزن‌هایی می‌شناسند که آزادانه در جنگل‌های آن زندگی می‌کنند که دو سوم قلمروی این کشور را پوشش داده‌اند. این کشور در ژانویه 1995 به اتحادیه اروپا پیوست و در سال 2001 عضو کشورهای حوزه شینگن شد. از آن زمان به بعد، مسافران از سرتاسر جهان می‌توانند برای دریافت ویزای شینگن به سوئد نیز درخواست دهند.

آمار مهاجران و مسافران سالانه به سوئد نشان می‌دهد که این کشور یکی از مقصدهای محبوب مهاجران است و متقاضیان زیادی هر ساله تصمیم به مهاجرت به اروپا از طریق این کشور می‌گیرند. همچنین گردشگران زیادی به این کشور سفر می‌کنند تا از زیبایی‌های طبیعی، فرهنگ و تاریخی آن لذت ببرند.

علاوه بر این، اقتصاد سوئد یکی از پایدارترین اقتصاد‌های جهان است. این کشور با وجود منابع طبیعی محدود خود، توانسته است به اقتصادی قوی و پویا در سطح منطقه تبدیل شود. صنایع اصلی این کشور شامل صنایع فولاد، خودروسازی، الکترونیک و فناوری اطلاعات می‌شود. همچنین سوئد در امور صادرات، حرف‌های زیادی برای گفتن داشته است.

این کشور بازار کاری پویا و رو به پیشرفت نیز دارد و فرصت‌های شغلی بسیار خوبی را برای افراد دارای مهارت‌ها و تخصص‌های مختلف فراهم می‌کند. همچنین در زمینه تحصیلات تکمیلی، سطح بسیار بالایی دارد. دانشگاه‌های این کشور برای دانشجویان خارجی فرصت‌های بسیار خوبی برای تحصیل در رشته‌های مختلف فراهم می‌کند. هزینه تحصیل در سوئد نسبت به سایر کشورهای اروپایی نسبتا پایین‌تر است و دانشجویان بین‌المللی می‌توانند از بورسیه و تسهیلات دولتی استفاده کنند.

گرفتن ویزای سوئد

انواع ویزای شینگن سوئد

پیش از درخواست صدور ویزای سوئد باید بر اساس دلیل سفر خود، انواع ویزاها را انتخاب کنید. از جمله:

  1. ویزای توریستی: شهروندان کشورهایی که اجازه سفر به سوئد، بدون اخذ ویزا را ندارند، باید این مجوز را بگیرند. شما با داشتن این روادید می‌توانید در بازه‌ای 180 روزه، 90 روز را در سوئد و سایر کشورهای شینگن سکونت داشته باشید.
  2. ویزای سوئد نوع ترانزیت: اگر برای تغییر پرواز خود باید به فرودگاه این کشور بروید، باید ویزای ترانزیت یا ویزای فرودگاهی بگیرید. البته با داشتن این روادید نمی‌توانید منطقه ترانزیت بین المللی فرودگاه را ترک کنید.
  3. ویزای تحصیلی: این روادید برای دانشجویانی است که در دانشگاه یا موسسه‌های آموزشی این کشور پذیرفته شده‌اند و با توجه به اهداف تحصیلی خود به اقامت سوئد به صورت بلند مدت نیاز دارند. اگر می‌خواهید پس از پایان تحصیلات، کار کنید، باید اجازه کار و ویزای دائم سوئد را بگیرید.
  4. ویزای کاری: اگر می‌خواهید در این کشور مشغول به کار شوید، باید روادید کاری بگیرید و پیش از ورود به آنجا نیز باید اجازه کار یا ورک پرمیت را دریافت کنید. البته این مجوز تنها وقتی قابل دریافت خواهد بود که از کارفرمایان یا شرکت‌های سوئدی، جاب آفر داشته باشید. در نهایت شما موفق به اخذ اقامت کاری سوئد خواهید شد.
  5. گرفتن ویزای سوئد ‏برای پیوستن به خانواده: ویزای پیوست برای کسانی صادر می‌شود که همسر یا فرزندان آن‌ها ساکن سوئد هستند و می‌خواهند به آن‌ها بپیوندند. با داشتن این نوع از ویزای همراه می‌توانید طی مدت اعتبار آن، در سوئد زندگی و کار کنید یا به تحصیل بپردازید.
  6. روادید کار و تعطیلات: جوانان بین 18 تا 30 ساله می‌توانند با این مجوز تا یک سال در سوئد ساکن شوند. این نوع مجوز به دارنده آن، اجازه کشف سبک زندگی و فرهنگ سوئد را می‌دهد. با این ویزا در طول مدتی که در آنجا هستید، می‌توانید به صورت موقت و پاره وقت کار کنید.
  7. روادید سرمایه گذاری: این مجوز برای کسانی صادر می‌شود که می‌خواهند در سوئد سرمایه گذاری کنند. با آنکه مبلغ مشخصی برای آن وجود ندارد، اما حداقل میزان سرمایه‌گذاری 100 هزار یورو است و اقامت سرمایه گذاری سوئد را به همراه دارد.

ویزای تایپ دی سوئد

سوئد ویزای بلند مدت خود را برای افرادی صادر می‌کند که می‌خواهند بیش از 90 روز در آنجا بمانند. این روادید به دارنده آن، این امکان را می‌دهد که به‌ مدت یک سال وارد این کشور شود و در آنجا زندگی کند.

البته باید برای ویزای بازدید کننده سوئد نیز درخواست دهید. این روادید را می‌توانید در آینده به ویزای دائم سوئد ‏تبدیل و با داشتن آن در این کشور سکونت، کار و تحصیل کنید.

شهروندان اتحادیه اروپا و سوئیس به ویزای تایپ d برای سکونت در سوئد نیازی ندارند و می‌توانند بدون هیچ محدودیتی در آنجا بمانند و به کار یا تحصیل بپردازند. افرادی که شرایط زیر را داشته باشند، واجد شرایط دریافت این نوع از ویزای ملی این کشور خواهند شد:

  • دارای تمکن مالی کافی برای تامین هزینه‌ها طی زمان سکونت در این کشور و اثبات آن؛
  • دارای پاسپورت معتبر؛
  • دارای مبلغ لازم برای تهیه بلیط رفت و برگشت.

جدول زیر، تفاوت ویزای تایپ d سوئد را با ویزای شینگن این کشور بهتر نشان می‌دهد:

ویزای تایپ دی

ویزای شینگن

اقامت کوتاه مدت

اقامت طولانی مدت

زمان ویزای سوئد ‏حداکثر 365 روز

زمان روادید، حداکثر 90 روز طی بازه زمانی 180 روزه

کار، تحصیل و پیوستن به خانواده

توریستی، کسب و کار و دیدار خانوادگی

دریافت اجازه اقامت اجباری است.

دریافت اجازه اقامت موقت نیاز نیست.

اما شاید سوال کنید که چطور ویزای تایپ d را به مجوز اقامت دائم کشور سوئد تبدیل کنید؟ در پاسخ باید بگوییم دارندگان ویزای یک ساله سوئد ‏یا همان تایپ d، باید پیش از سفر به آنجا با توجه به نوع ویزای طولانی مدت خود، اجازه اقامت دریافت کنند. اگر سفارت یا سرکنسولگری به شما این روادید را اعطا کند، اجازه اقامت با اعتبار 3 سال و امکان تمدید آن تا 5 سال را خواهید داشت. البته شما باید شرایط مجوز اقامت را داشته باشید که برای هر نوع ویزای طولانی مدت متفاوت خواهد بود. همچنین پس از اخذ مجوز اقامت، کارت اقامت دریافت خواهید کرد که باید همیشه همراه خود داشته باشید.

ویزای کشور سوئد

انواع ویزای طولانی مدت سوئد

با توجه به هدف خود از سکونت در این کشور، برای اقامت طولانی مدت در آن، باید برای دریافت یکی از روادیدهای زیر اقدام کنید:

  • ویزای کاری: دریافت این مجوز برای افرادی که شغلی در سوئد پیدا کرده‌اند و می خواهند برای کار به آنجا مهاجرت کاری داشته باشند، الزامی است. سوئد کارمندان را ملزم می‌کند پیش از ورود به آنجا مجوز کار بگیرند.
  • روادید کار و تعطیلات: این مجوز به افراد 18 تا 30 ساله این فرصت را می‌دهد که به سوئد بیایند و شرایط زندگی و فرهنگ آن را کشف کنند. افرادی که این روادید را می‌گیرند، می‌توانند در مدت سکونت در این کشور مشاغل موقت یا پاره وقت را برای کار انتخاب کنند.
  • روادید دانشجویی: دانشجویان خارجی پذیرفته شده در یک موسسه آموزش عالی در سوئد برای انواع اقامت بیش از 3 ماه به اخذ ویزای دانشجویی نیاز دارند. گرچه آن را باید پیش از ورود به این کشور بگیرید.
  • ویزای خانوادگی: این روادید برای افرادی صادر می‌شود که می‌خواهند به اعضای خانواده خود (همسر، شریک ثبت نام شده، شریک زندگی مشترک یا فرزندان) در سوئد بپیوندند. با دریافت آن می‌توانید تا پایان اعتبار مجوزتان در این کشور زندگی، تحصیل و کار کنید.

درباره شرایط گرفتن ویزای شینگن سوئد هم باید توضیح دهیم این کشور بخشی از منطقه بدون مرز شینگن است که رفت و آمد آزاد را برای بیش از 400 میلیون شهروند اتحادیه اروپا از جمله اتباع غیر اتحادیه اروپا تضمین می‌کند. این امر جابه‌جایی در این قاره را چه برای کار، چه تحصیل یا سایر اهداف مشابه، ساده کرده است. اما باید شرایط زیر را داشته باشید:

  • از طریق نقطه مرزی مجاز وارد خاک آن کشور شوید؛
  • نشان دهید که شرایط سکونت در آنجا را دارید و منابع مالی شما بیشتر از قیمت ویزای سوئد ‏است؛
  • منعی برای ورود به سوئد ندارید.

چگونه ویزای سوئد بگیریم؟

اولین قدم برای خرید ویزای سوئد این است که مشخص کنید کدام نوع ویزا برای سفر شما مناسب است. هنگامی که نوع آن را مشخص کردید، می‌توانید روند درخواست را شروع کنید. این فرایند معمولا شامل تکمیل فرم درخواست آنلاین و ارائه مدارک پشتیبان مانند گذرنامه، برنامه سفر و اثبات بودجه کافی برای حمایت از اقامت شما در سوئد می‌شود.

سپس برای اخذ ویزای سوئد باید از یکی از راه‌های زیر اقدام کنید:

  • ارائه دهنده خدمات خارجی؛
  • خدمات الکترونیک (آنلاین)؛
  • اقدام از طریق سفارت.

اگر می‌خواهید از طریق ارائه دهنده خدمات خارجی درخواست دهید و می‌خواهید بدانید محل اقدام برای آن کجا است، به سایت سفارت سوئد مراجعه کنید. اگر سفارت با ارائه دهنده خاصی قرارداد دارد، می‌توانید فرایند درخواست خود را در محل مورد نظر شروع کنید. نحوه ادامه روند را سفارت به شما اطلاع می‌دهد. هنگام درخواست از این راه شاید لازم باشد هزینه‌ای اضافی برای دریافت خدمات بپردازید.

اگر می‌خواهید به صورت آنلاین برای گرفتن روادید خود درخواست دهید و سفارت کشور شما با ارائه دهنده خدمات خارجی قراردادی ندارد و از طریق سفارت‌های سوئد در تهران یا ترکیه درخواست می‌کنید، می‌توانید از طریق خدمات الکترونیکی درخواست دهید. درخواست شما به مدت 72 ساعت معتبر خواهد بود و اگر ظرف 14 روز، درخواست خود را در اداره مهاجرت ثبت نکنید، حذف خواهد شد.

اگر نمی‌توانید از دو روش پیش استفاده کنید، باید مستقیما به سفارت سوئد در کشورتان بروید و در همان‌جا درخواست خود را ثبت کنید. اما پیش از رفتن به سفارت با دقت، مدارک ویزای شینگن سوئد خود ‏و همچنین شرایط آن را بررسی کنید.

همچنین پس از مدت مشخصی، سفارت یا کنسولگری به شما اطلاع می‌دهد که آیا ویزای کشور سوئد شما تایید شده است یا خیر.

اگر درخواست با ریجکت ویزا رو به رو شود، می‌توانید یک نامه تجدید نظر به سفارت بنویسید. این نامه را باید حداکثر سه هفته پس از روز دریافت پاسخ وضعیت ویزای خود ارسال کنید. دستورالعمل نحوه پرکردن نامه تجدید نظر در تصمیم گیری نهایی ویزای شما نوشته شده است.

چه کسانی باید برای ورود به سوئد ویزا بگیرند؟

اینکه برای ورود به سوئد به روادید نیاز دارید یا خیر، عمدتا به کشور خودتان بستگی دارد. اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید، نیازی نیست فرم درخواست ویزای شنگن سوئد ‏را پر کنید و روادید بگیرید:

  • شهروند اتحادیه اروپا و کشورهای حوزه شینگن هستید؛
  • تابعیت یکی از کشورهای ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، کانادا، استرالیا یا ژاپن را دارید. اتباع کشورهای دارای توافقنامه بدون ویزا با سوئد نیز می‌توانند تا 90 روز در این کشور سکونت داشته باشند.

چنانچه شهروندی کشورهای خارج از اتحادیه اروپا را دارید و می‌خواهید به این کشور سفر کنید، باید برای ویزای سوئد درخواست دهید. اگر شهروند یکی از کشورهایی هستید که برای ورود به سوئد نیاز به تحقق شرایط ویزای شینگن دارند، باید مراحل دریافت آن را پشت سر بگذارید. به‌طور کلی اگر یکی از شرایط زیر را داشته باشید، باید برای ورود به این کشور روادید بگیرید:

  • تابعیت کشور جهان سومی را دارید که شهروندان آن برای ورود به هر کشور عضو منطقه شینگن ملزم به دریافت ویزای شینگن هستند؛
  • تابعیت کشوری جهان سومی را دارید که موافقتنامه آزادسازی روادید را با کشورهای شنگن امضا کرده است، اما قبلا از ورود به سوئد یا هر کشور دیگری از حوزه شینگن منع شده‌اید.

شما می‌توانید درخواست خود را برای روادید، همراه با مدارک جمع آوری شده به سفارت سوئد ارسال کنید. اگر درخواست خود را به یکی دیگر از مراکز کشورهای شینگن در خارج از کشور می‌فرستید، باید از قبل با آن‌ها تماس بگیرید. سوئد در بعضی کشورها سفارت یا کنسولگری ندارد. در این صورت باید بررسی کنید که مراحل گرفتن روادید طبق منطقه شما به چه صورت است. اگر درخواست شما آنلاین و از طریق سایت ویزای سوئد باشد، به اقدام خاصی نیاز نیست.

از ژانویه سال 2019 باید تمام مدارکی را که همراه با درخواست روادید سوئد ارسال می‌کنید، به زبان انگلیسی یا سوئدی ترجمه کنید. این ترجمه را باید مترجمی خبره و مجاز انجام دهد. همچنین مدارک شما باید طبق دستورالعمل‌های مخصوص باشد. اسنادی مانند شناسنامه، گواهی ازدواج، گواهی فوت، دیپلم دانشگاه و غیره را باید از طریق مهر آپوستیل یا از طریق سفارت سوئد قانونی کنید. شهروندان کشورهایی که بخشی از معاهده آپوستیل هستند، فقط به مهر آپوستیل نیاز دارند تا اسناد آن‌ها در سطح بین المللی به رسمیت شناخته شود. در غیر این صورت، تمام مدارک آن‌ها باید قانونی شود.

جواب ویزای سوئد ‏چه زمانی صادر می‌شود؟

معمولا دو هفته پس از ثبت درخواست، می‌توانید از وضعیت روادید خود مطلع شوید. البته زمان پردازش در سفارت یا کنسولگری ممکن است بیشتر طول بکشد. در بعضی موارد، این زمان به 45 روز نیز می‌رسد. اگر درخواست خود را به شخص ثالثی که مسئول جمع آوری درخواست‌ها برای سفارت یا کنسولگری است ارسال کرده‌اید، همان ارائه دهنده خدمات با شما تماس می‌گیرد و به شما اطلاع می‌دهد.

برای اینکه از وضعیت روادید خود مطلع شوید، می‌توانید به سایت سفارت مراجعه کنید. سفارت سوئد امکان درخواست ویزای آنلاین را در کشورهای کره جنوبی، ایران و ژاپن ارائه می‌دهد. در صورت درخواست آنلاین، می‌توانید پرونده خود را از طریق خدمات الکترونیکی پیگیری کنید. تنها کاری که باید انجام دهید این است که به حسابی وارد شوید که با استفاده از آن درخواست خود را ثبت کرده‌اید. پس از ورود به سایت، به موارد زیر دسترسی خواهید داشت:

  • اطلاعاتی که در درخواست خود ارسال کرده‌اید؛
  • اسنادی که اسکن کرده‌اید و فرستاده‌اید؛
  • تصمیم نهایی در مورد درخواست خود در صورت وجود.

با ویزای سفارت سوئد چقدر می‌توانید در این کشور بمانید؟

معمولا هر روادید به دارنده آن امکان می‌دهد تا در بازه زمانی 180 روزه، به مدت 90 روز در سوئد بماند. برچسب ویزا روی پاسپورت معتبر نشان می‌دهد که چند روز شرایط اقامت در کشورهای حوزه شینگن را دارید. از این 90 روز، می‌توانید از زمان مشخص شده روی برچسب روادید خود استفاده کنید. این دوره اغلب 15 روز بیشتر از تعداد روزهای مجاز است.

همانطور که قبلا بیان شد، اگر می‌خواهید بیشتر از 90 روز در سوئد بمانید، باید برای روادید تایپ دی یا ویزای یک ساله سوئد ‏اقدام کنید. انواع این روادید به دارنده‌ خود اجازه می‌دهد تا به‌ مدت یک سال وارد این کشور شوند و در آنجا زندگی کنند. همچنین امکان تمدید این ویزا تا دو سال وجود دارد. ویزای تایپ دی معمولا برای استخدام، تحصیل و الحاق به خانواده صادر می‌شود. پس از دریافت ویزای اقامت طولانی مدت و ورود به سوئد، باید برای گرفتن اقامت موقت اقدام کنید.

هزینه ویزای شینگن سوئد

هنگام درخواست ویزای فوری سوئد ‏یا هر نوع ویزای دیگر، باید هزینه ثابت 80 یورو برای بزرگسالان و 40 یورو برای کودکان بین 6 الی 11 سال را پرداخت کنید. این هزینه را می‌توانید به صورت آنلاین یا در سفارت و کنسولگری سوئد در کشورتان پرداخت کنید. توجه داشته باشید مبلغی که برای درخواست روادید پرداخت کرده‌اید، درصورت رد درخواست شما، برگردانده نخواهد شد. جزئیات هزینه‌ها را در جدول زیر ذکر کرده‌ایم:

نوع متقاضی

هزینه (یورو)

بزرگسال

80

کودکان بین 6 تا 12 سال

40
کودکان زیر 6 سال

0

شهروندان امریکایی دارای پاسپورت ارمنستان، آذربایجان یا روسیه

35

شهروندان امریکایی دارای گذرنامه گامبیا

120

این هزینه را می‌توانید به اشکال مختلفی پرداخت کنید. اکثر سفارتخانه‌های شینگن هزینه را تنها به صورت نقدی می‌پذیرند، اما بعضی از آن‌ها شاید روش‌های دیگری مانند پرداخت با کارت اعتباری را نیز قبول کنند. همچنین به‌ یاد داشته باشید که این هزینه طبق تغییرات روند اقتصادی جهان ممکن است تغییر کند.

توجه کنید که بدون پرداخت هزینه ویزای سوئد در ایران، روادید شما پردازش نمی‌شود اما اگر شرایط خاص زیر را داشته باشید، از پرداخت هزینه معاف خواهید شد:

  • بازدیدکنندگانی که برای بازدید رسمی وارد منطقه شینگن می‌شوند و پاسپورت دیپلماتیک، خدماتی یا رسمی دارند؛
  • دانش آموزان و معلمان در سفر مدرسه‌ای در منطقه شینگن؛
  • اعضای خانواده اتباع کشورهای اتحادیه اروپا؛
  • محققان و دانشمندانی که در کشورهای حوزه شینگن مشغول به تحقیق هستند.

هیج دستورالعمل و شرایط خاصی درباره خرید ویزای سوئد ‏از طرف یکی از اقوام یا دوستان متقاضی وجود ندارد. این موضوع به سفارت یا کنسولگری کشوری بستگی دارد که در آن درخواست می‌دهید. اگر باید هزینه را به صورت نقدی پرداخت کنید، می‌توانید این مبلغ را از شخص دیگری بگیرید. اما اگر پرداخت شما با کارت اعتباری است، شاید از شما بخواهند از کارتی استفاده کنید که به نام خودتان باشد. به همین دلیل پیش از درخواست ویزا حتما با سفارت یا کنسولگری منطقه مورد نظرتان تماس بگیرید یا از یک وکیل خوب مهاجرت کمک بخواهید.

مدارک ویزای شینگن سوئد

مدارک لازم ویزای سوئد برای ایرانی‌ها ‏

لیست مدارک ویزای شینگن سوئد ‏شامل موارد زیر می‌شود:

  • فرم روادید ‏تکمیل شده.
  • گذرنامه معتبر؛
  • عکس استاندارد و جدید؛
  • معرفی نامه؛
  • بیمه سلامت مسافرتی؛
  • برنامه سفر؛
  • مدرک اقامت؛
  • مدارک برای اثبات تمکن مالی؛
  • اسناد وضعیت مدنی؛
  • اسناد وضعیت اشتغال؛

در ادامه بیشتر به بررسی شرایط لازم برای هرکدام از این اسناد می‌پردازیم. اولین آن‌ها مشخصات فرم ویزای سوئد است. اولین اقدامی که باید انجام دهید، پرکردن فرم درخواست ویزا است. در این فرم باید به تمام سوال‌ها و اطلاعات خواسته شده پاسخ دهید. بزرگسالان باید فرم را شخصا پر کنند، اما قیم قانونی یا والد کودکان زیر 18 سال، شخصا وظیفه پرکردن این فرم را برعهده دارند. در این فرم اطلاعاتی مانند نام، سن، ملیت، وضعیت مدنی و غیره درج می‌شود. زمان پرکردن آن به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • آخرین نسخه فرم درخواست را پر کنید؛
  • به تمام سوال‌ها صادقانه پاسخ دهید؛
  • اگر سوالی وجود دارد که به نوع ویزای شما مربوط نمی شود، عبارت NA (بدون پاسخ) را بنویسید؛
  • در نهایت، فرم را امضا کنید.

درباره گذرنامه بیومتریک شما هم باید اشاره کنیم که نباید بیش از 10 سال قدمت داشته باشد. همچنین این پاسپورت معتبر باید حداقل 3 ماه پس از انقضای ویزا اعتبار داشته باشد. در این سند همچنین باید دو صفحه خالی برای مهر باقی بگذارید. پس از گرفتن روادید، یک برچسب ویزا که تعداد روزهای مجاز اقامت در منطقه شینگن را نشان می‌دهد به پاسپورت شما چسبانده می‌شود. در اسناد خود، باید یک کپی از تمام صفحات گذرنامه‌ خود را نیز ارائه دهید.

یکی دیگر از مدارک الزامی، عکس ویزای سوئد است که باید شرایط زیر را داشته باشد:

  • از تاریخ این عکس نباید بیش از 6 ماه گذشته باشد؛
  • این عکس باید در اندازه پاسپورت و 35 در 40 میلیمتر باشد؛
  • عکس باید زمینه سفید و ساده داشته باشد؛
  • صورت شما باید نیمی از عکس ویزای سوئد را پوشانده باشد؛
  • از لنزهای رنگی و لوازمی که صورت شما را می‌پوشاند، استفاده نکنید؛
  • مستقیم به دوربین نگاه کنید و چشمان خود را باز نگه دارید.

مشخصات معرفی نامه، برنامه سفر و مدرک محل سکونت

معرفی نامه یا کاورلتر راهی خوب برای برقراری ارتباط با اعضای هیئت روادید است تا آن‌ها را برای تایید درخواست خود متقاعد کنید. به همین دلیل، معرفی‌نامه شما باید کوتاه و قابل فهم باشد و همچنین بیش از دو صفحه نشود. در این معرفی‌نامه باید موارد زیر را ذکر کنید:

  • دلیل سفر شما به سوئد؛
  • تاریخ ورود و خروج؛
  • محل سکونت شما در این کشور؛
  • برنامه سفر؛
  • وضعیت اشتغال، تحصیل یا تاهل.

در این اطلاعات با توجه به نوع روادید درخواستی‌ شما ممکن است تغییراتی اعمال شود. یکی دیگر از شروط اجباری برای متقاضیان اخذ ویزای سوئد تضمینی، بیمه سلامت مسافرتی است. در صورتی که بیمه نامه نداشته باشید، سفارت این کشور آزاد است تا درخواست شما را ریجکت کند. شرایط این بیمه درمانی شامل موارد زیر می‌شود:

  • باید حداقل 30000 یورو برای هزینه‌های پزشکی و اورژانسی یا حمل و نقل به کشور خود به دلایل پزشکی را پوشش دهد؛
  • این بیمه باید در تمام 27 کشور منطقه شنگن معتبر باشد؛
  • بیمه باید در کل سفر شما معتبر باشد.

سفارت احتمالا از شما برنامه دقیق سفر و پروازها را درخواست می‌کند. ارائه چنین برنامه‌ای برای اثبات این است که پس از انتهای اعتبار روادیدتان، به کشور خود باز می‌گردید. در این برنامه باید اطلاعات زیر گنجانده شده باشد:

  • تاریخ پرواز رفت و برگشت شما؛
  • کد پرواز رفت و برگشت شما؛
  • تاریخ ورود و خروج.

برای اینکه نشان دهید در سوئد بی سرپناه نخواهید ماند، باید مدرک سکونت خود را ارائه دهید. می‌توانید از یکی از مدارک زیر برای این منظور استفاده کنید:

  • رزرو هتل؛
  • دعوتنامه از دوست یا یکی از اعضای خانواده؛
  • قرارداد اجاره مسکن.

مشخصات مدارک اثبات تمکن مالی، اثبات وضعیت مدنی و اثبات وضعیت شغلی

پیش از ورود به سوئد، سفارت این کشور از شما می‌خواهد که اسناد تمکن مالی خود را ارائه دهید تا ثابت کنید که بودجه کافی برای تامین هزینه‌های لازم در مدت اقامت و بازگشت خود را در اختیار دارید. اتباع خارجی باید بتوانند طی مدت اقامت خود، روزانه 50 یورو خرج کنند. البته اگر خودتان تمکن مالی کافی ندارید، شخصی که برایتان دعوتنامه صادر کرده باشد، می‌تواند این مبالغ را پرداخت کند. تمکن مالی با ارائه صورتحساب بانکی و گردش حساب نیز ثابت می‌شود.

همچنین هنگام درخواست ویزا، از شما می‌خواهند مدارکی را ارائه دهید که وضعیت مدنی شما را مشخص می‌کند. این مدارک شامل موارد زیر می‌شود:

  • شناسنامه شما؛
  • جواز ازدواج؛
  • گواهی طلاق (در صورت وجود)؛
  • گواهی فوت (در صورت وجود)؛
  • گواهی خانگی (Household Certificate)؛
  • سایر گواهی‌های الزامی.

از طرفی با توجه به وضعیت شغلی خود، باید حین درخواست برای ویزای فوری سوئد یا هر نوع روادید دیگر، مدارک زیر را طبق شرایطی که ذکر می‌کنیم ارائه دهید. اگر شاغل هستید:

  • قرارداد کاری؛
  • صورت حساب بانکی 6 ماه اخیر؛
  • فرم اظهارنامه مالیات بر درآمد (ITR) یا گواهی مالیات بر درآمد کسر شده از منبع حقوق.

در صورتی که خوداشتغال هستید:

  • کپی پروانه کسب و کار شما؛
  • صورت حساب بانکی شرکت شما در 6 ماه گذشته؛
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد (ITR).

اگر دانشجو هستید:

  • نامه پذیرش از مدرسه، دانشگاه یا موسسه آموزشی.

چنانچه بازنشسته هستید:

  • صورتحساب بازنشستگی 6 ماه اخیر.

توجه کنید در صورتی که شرایط لازم را نداشتید، درخواستتان پذیرفته نخواهد شد. سپس مدارک به شما بازگردانده می‌شود اما مبلغ ویزای سوئد ‏به حساب شما برنخواهد گشت.

مدارکی که کارفرمای شما باید ارسال کند:

  • نامه‌ای مبنی بر اینکه متقاضی پس از سفر، به کار خود باز خواهد گشت.
  • نامه‌ای مبنی بر تایید مرخصی و مدت مرخصی (نوشته شده و امضا شده روی نامه شرکت یا نامه کارفرمای خصوصی همراه با کپی شناسنامه).
  • گواهی اشتغال به کار که تاریخ استخدام، سِمَت در شرکت و حقوق را مشخص می‌کند.

مدارک مخصوص کودکان

افراد زیر سن قانونی، یعنی کودکان زیر 18 سال که برای ویزای سوئد درخواست می‌کنند، باید مدارک زیر را ارائه دهند:

  • رضایت قیم قانونی (اگر کودک به تنهایی سفر می‌کند)؛
  • شناسنامه فرزند؛
  • کپی پاسپورت و کارت شناسایی ولی قانونی.

درخواست ویزا برای کودکان را باید والد یا قیم قانونی آن‌ها امضا کند. همچنین توصیه می‌کنیم که با سفارت سوئد تماس بگیرید تا بپرسید آیا نیاز به ارائه سایر مدارک اضافی قبل از ارسال درخواست ویزا دارید یا خیر. این کار را می‌توانید از طریق سایت ویزای سوئد ‏نیز انجام دهید.

مصاحبه ویزای سوئد

مصاحبه ویزای سوئد

پس از درخواست برای گرفتن روادید، باید برای انجام مصاحبه به سفارت سوئد بروید. اگر قبلا تجربه‌ای در این زمینه ندارید، احتمالا برای مصاحبه استرس دارید و فکر می‌کنید که بسیار ترسناک است، زیرا از شما اطلاعات بسیار زیادی در ارتباط با موضوعات مختلف می‌پرسند. این مصاحبه را معمولا افسر پرونده در سفارت انجام می‌دهد.

او هنگام پرسیدن سوال‌ها، برگه‌های درخواست شما را در دست دارد و آن‌ها را بررسی می‌کند. همچنین تمام پاسخ‌های شما هنگام مصاحبه رونویسی و ثبت می‌شود. در بیشتر موارد مصاحبه فقط با متقاضی انجام می‌شود و فردی که در سوئد زندگی می‌کند، نیازی به مصاحبه ندارد. سوالاتی که آژانس مهاجرتی از شما خواهد پرسید، محدود به همان اطلاعاتی می‌شود که قبلا در فرم درخواست به آن‌ها پاسخ داده‌اید. در حقیقت ‏مصاحبه ویزای سوئد راهی برای تایید پاسخ‌های شما محسوب می‌شود.

سوالات رایج مصاحبه

در ادامه، سوالات رایج مصاحبه را مرور می‌کنیم:

  1. نام شما چیست؟
  2. نام همسرتان چیست؟
  3. تاریخ تولد همسرتان چیست؟
  4. نام خواهر و برادر همسرتان چیست؟ آن‌ها چند ساله هستند؟
  5. نام والدین شریک زندگی‌تان چیست؟ آن‌ها چند ساله هستند؟
  6. شریک زندگی‌تان برای امرار معاش چه می‌کند؟
  7. آیا در سوئد مسکن مشخص دارید؟ آیا می‌دانید کجا زندگی خواهید کرد؟ آدرس آن را می‌دانید؟
  8. تاریخ ازدواج شما کی بود؟ آیا این عروسی، مدنی، مذهبی یا از نوعی دیگر بوده است؟
  9. مراسم عروسی شما چطور بود؟
  10. آخرین مرتبه‌ای که همسرتان را دیدید، چه زمانی بوده است؟
  11. شما و شریک زندگی چگونه در ارتباط هستید؟
  12. اولین بار چه زمانی، چطور و کجا با شریک زندگی خود آشنا شدید؟
  13. آیا شریک زندگی شما با شخص دیگری زندگی می‌کند؟ با چه کسی؟
  14. آیا خودتان با فرد دیگری زندگی می‌کنید؟ با چه کسی؟
  15. چه زمانی قصد مهاجرت به سوئد را دارید؟
  16. آیا ازدواج شما در سوئد ثبت شده است؟
  17. آیا ازدواج شما در کشور خودتان ثبت شده است؟

افسر پرونده همچنین سوالات خاص‌تری در رابطه با همسرتان می‌پرسد. اما بیشتر سوالات مربوط به درخواست ارسالی شما و همچنین همسرتان خواهد بود. بنابراین پیش از ارسال درخواست برای ویزای سوئد، تمام این سوالات و جواب آن را با یکدیگر مرور کنید تا تناقضی میان جزئیات پاسخ‌های شما و همسرتان وجود نداشته باشد.

می‌توانید فرم‌های درخواست را پیش از ارسال ذخیره کنید و قبل از مصاحبه، با استفاده از آن‌ها آماده شوید. اگر مدت کوتاهی است که همسرتان را می‌شناسید، آژانس مهاجرتی احتمالا سوالات بیشتری در ارتباط با روابط شما می‌پرسد. مسئول آژانس تنها می‌خواهد مطمئن شود که رابطه میان شما قراردادی و صوری نیست. اگر همسرتان ساکن کشور مقصد است، او نیز باید به آژانس مهاجرتی برود تا از او نیز سوال بپرسند.

تمدید ويزا سوئد

تمدید این مجوز تنها در موارد خاصی امکان پذیر است و شامل موارد زیر می‌شود:

  • اتفاقات غیرمنتظره و ناگهانی: منظور هر شرایط غیرقابل پیش‌بینی است که روی آن کنترلی ندارید و توجیهی برای تمدید مجوزتان خواهد بود. این شرایط برنامه‌های اولیه سفرتان را مختل می‌کند و در چنین شرایطی نمی‌توانید منطقه شینگن را در مدت مجاز اولیه ترک کنید. این شرایط در مواردی مانند بلایای طبیعی، ناآرامی‌های مدنی و درگیری‌های سیاسی، حملات تروریستی، جنگ و درگیری مسلحانه، اپیدمی و همه‌گیری‌ها و فوریت‌های پزشکی پیش می‌آید.
  • ورود دیرهنگام: این مورد برای افرادی اعمال می‌شود که ویزای یکبار ورود دارند. اگر پس از تاریخ شروع اعتبار روادید خود، وارد منطقه شینگن شوید، احتمالا بتوانید از این طریق، مجوز خود را تمدید کنید. احتمال تایید برای چنین درخواستی بسیار زیاد است. این تایید به مسافران اجازه می‌دهد تا زمانی که تاریخ اولیه ورود آن‌ها دیرتر از تاریخ شروع ویزای آن‌ها است، زمان سکونت خود را در شینگن به حداکثر برسانند.
  • دلایل بشردوستانه: اگر شما یا یکی از اقوام ساکن سوئد، بیماری جدی دارید، می‌توانید روادید خود را تمدید کنید. اگر به درمان مداوم پزشکی مانند جراحی یا درمان نیاز داشته باشید واجد شرایط خواهید بود. همچنین در صورتی که موقعیت اضطراری و حیاتی خانوادگی مانند بیماری، جراحت، یا مرگ برای شما پیش آید، می‌توانید روادید خود را تمدید کنید.
  • دلایل شخصی یا تعهدات حرفه‌ای: شما همچنین می‌توانید به‌ دلیل مراقبت‌های پزشکی یا سفرهای کاری، روادید خود را تمدید کنید. تعهدات حرفه‌ای نیز شامل جلسات و کنفرانس‌های تجاری، استخدام، کارآموزی، فعالیت‌های پژوهشی، سرمایه گذاری و اجراهای فرهنگی ‌و هنری می‌شود.

توجه کنید که تمدید زمان ویزای سوئد خود ‏را باید پیش از انقضای روادید انجام دهید. همچنین دلیل درخواست تمدید باید پس از ورود شما به سوئد رخ داده باشد. هنگامی که آژانس مهاجرت ارزیابی می‌کند که درخواست شما بر اساس دلایل محکم شخصی است، احتمالا از شما می‌خواهد که هزینه‌ای معادل 30 یورو بپردازید.

سخن نهایی

در این مقاله تمام نکات لازم برای دریافت روادید سوئد را شرح دادیم، کشوری که یکی از کشورهای پیشرو در زمینه‌های فناوری، طبیعت و توسعه پایدار محسوب می‌شود و از نظر کیفیت زندگی و شاخص‌های اجتماعی در رتبه‌های بالایی قرار دارد. به‌همین دلیل اخذ ویزای سوئد برای ایرانیان بسیار جذاب است. اما برای سکونت بیش از 90 روز و دریافت ویزای سوئد نوع d باید هزینه‌ای بیشتر از روادید شینگن بپردازید. این هزینه برای بزرگسالان 140 یورو، برای کودکان 70 یورو و برای مقاصد شغلی، 190 یورو خواهد بود. البته اگر شهروندی ژاپن را دارید یا بازدیدکننده‌ای هستید که به دلایلی خاص نمی‌توانید آن‌جا را ترک کنید، لازم نیست هزینه روادید تایپ d را بپردازید.

شما می‌توانید همین حالا با کارشناسان تیم مهاجرتی تازحل تماس بگیرید تا این مسیر را با بهترین شیوه و خطر کمتر طی کنید و آینده خود را در این کشور پیشرفته ببینید.

برچسب ها: مهاجر
سحر هدایت

سحر هدایت

سحر هدایت از کارشناسان مهاجرتی وب سایت «تازحل» و از علاقه مندان به حوزه تالیف مقالات مرتبط با مهاجرت خارجی است. «سحر» بخشی از اطلاعات، تجارب و مطالعات روزانه خود را از طریق وبلاگ تازحل با کاربران در میان می‌گذارد.

نوشته‌ی بعدی
مهاجرت به فنلاند

برای مهاجرت به فنلاند چه باید کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.