ویزا یا روادید، مجوز ورود به یک کشور و اقامت در آن است. این مجوز توسط سفارت کشور مقصد صادر میشود. برای دریافت روادید کشور مقصد باید به سفارت آن، درخواست ویزا بدهیم. به عبارت دیگر، در واقع درخواست روادید اصلیترین قدم برای مهاجرت به کشور مقصد و اقامت دائم یا کوتاه مدت در آن است. کشورها روادید خود را بسته به درخواست متقاضیان، در انواع مختلفی صادر میکنند. هر یک از انواع ویزاها تحت شرایط و مراحل قانونی خاصی صادر میشوند. در برخی از مواقع، سفارت کشور مقصد، درخواست متقاضی دریافت ویزا را نمیپذیرد یا در اصطلاح رد میکند که به آن، ریجکت ویزا میگویند.
بهتر است که پیش از ارائه درخواست ویزا به سفارت کشور مقصد با دلایل و اشتباهاتی که باعث نپذیرفته شدن این درخواست توسط کشور مقصد خواهد شد، آشنا باشید و نسبت به برطرف کردن آنها اقدام کنید. از این رو، مقاله حاضر را به بررسی عوامل و دلایل پذیرفته نشدن درخواست ویزا توسط کشور مقصد اختصاص دادهایم.
ریجکت ویزا چیست؟
ممکن است بپرسید که ریجکتی ویزا چیست؟ باید بگوییم که به معنای نپذیرفتن درخواست ویزا توسط سفارت کشور مقصد است. زمانی که درخواست شما توسط سفارت کشور مقصد ریجکت شده باشد دیگر نمیتوانید به صورت قانونی به آن کشور وارد شوید. به عبارت دیگر، مطابق با قوانین مهاجرت و قوانین اقامت کشور میزبان، ریجکت شدن ویزا باعث ممنوع شدن ورود شما به آن کشور خواهد شد.
برای مثال، فردی که قصد دارد به منظور تحصیل در خارج از کشور، شرایط مهاجرت را فراهم کند باید از طرف دانشگاهی که انتخاب کرده است، پذیرش شود و سپس برای دریافت ویزای تحصیلی کشور مقصد اقدام کند. در این حالت، ممکن است که بنا به دلایل مختلفی، پیگیری ویزا از جانب این شخص در سفارت کشور مورد نظر به نتیجه مورد نظر نرسد.
باید به این نکته توجه داشته باشید که امکان ریجکت درخواست شما همواره وجود دارد. به همین دلیل در صورت ریجکت شدن درخواست خود باید نواقص و مشکلات آن را رفع کنید و مجددا برای دریافت ویزای کشور مقصد به سفارت آن کشور یا وی اف اس، درخواست دهید.
بررسی عوامل و دلایل ریجکت ویزا
همانگونه که در مطالب قبلی این مقاله نیز گفتیم، ویزا در انواع مختلفی صادر میشوید و باعث فراهم شدن شرایط انواع مهاجرت خواهد شد. همچنین به این نکته نیز اشاره کردیم که هر یک از انواع ویزا تحت شرایط و مراحل قانونی خاصی صادر خواهند شد. در ادامه این مقاله، دلایل پذیرفته نشدن مهمترین انواع روادید، یعنی ویزای تحصیلی و ویزای کار را بررسی میکنیم.
ریجکت شدن ویزای تحصیلی
در ابتدا باید بگوییم دریافت ویزای تحصیلی، به عنوان مقدمه یک راه مهاجرت مطلوب و مقیم شدن در کشور میزبان است. شما برای مهاجرت تحصیلی به کشور مورد نظر خودتان باید در ابتدا توسط یکی از دانشگاههای آن کشور پذیرش شوید. پس از پذیرش توسط دانشگاه منتخب، باید برای دریافت ویزای تحصیلی به سفارت کشور مقصد درخواست و مدارک ویزا را تحویل دهید. با این حال، ممکن است بنا به دلایل مختلفی، در خواست شما از سوی سفارت کشور مقصد ریجکت شود و شرایط ویزا را نداشته باشید.
دلایل ریجکت ویزا تحصیلی متعدد هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم:
شرایط کشور مبدا
منظور از کشور مبدا، کشوری است که شما در زمان ارائه درخواست خود، مقیم آن هستید. برخی از کشورها با درخواست متقاضیانی که مقیم کشورهایی مانند افغانستان، کنگ، ازبکستان و غیره باشند، موافقت نمیکنند.
تمکن مالی متقاضی
افرادی که متقاضی ورود به دیگر کشورها و اجازه اقامت در آنها هستند باید از تمکن مالی برخوردار باشند. افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به دیگر کشورها را دارند باید از پس هزینههای تحصیل و زندگی خود در کشور مقصد بر بیایند. برای مثال ممکن است دانشگاهی که متقاضی را مورد پذیرش قرار داده، او را بورسیه نکرده باشد. در این حالت، متقاضی باید برای پراخت شهریه دانشگاه و دیگر مخارج تحصیلی خود، از توانایی مالی لازم برخوردار باشد. همچنین متقاضی باید از پس تامین هزینههای مسکن، خوارک و پوشاک خود در کشور مقصد بربیاید.
با توجه به مقدمات فوق میتوان گفت در صورتی که متقاضی دریافت ویزای تحصیلی، وضعیت مالی مطلوبی نداشته باشد، با درخواست او موافقت نخواهد شد.
سوابق تحصیلی نامطلوب متقاضی
سوابق تحصیلی متقاضی، در پذیرفته یا ریجکت شدن درخواست ویزای تحصیلی او تاثیر مستقیمی دارد. بنابراین در صورتی که سوابق تحصیلی شما در وضعیت مطلوب و استاندارد نباشد، درخواست شما مبنی بر دریافت مجوز لازم برای ورود به کشور مقصد جهت تحصیل در آن، پذیرفته نخواهد شد. این نکته دقیقا همان نکتهای است که یک وکیل ویزا باید به شما اطلاع دهد.
وجود موارد مشکوک در خصوص متقاضی
سفارت کشور مقصد، اطلاعات متقاضی را به صورت کامل مورد بررسی قرار میدهد. ممکن است که در خصوص منبع درآمد، سوء پیشینه، شغل، شخصیت و وضعیت سلامت جسمی و روحی متقاضی، موارد مشکوکی وجود داشته باشد. در این حالت، احتمال پذیرفته نشدن درخواست متقاضی توسط سفارت کشور میزبان افزایش پیدا میکند.
نامعلوم بودن هدف متقاضی از مهاجرت به کشور مقصد
متقاضی در هنگام ارائه درخواست خود به سفارت، باید هدف خود از انواع اقامت در کشور میزبان را به صورت شفاف و صریح بیان کند. این کار یکی از وظایف وکیل مهاجرت شما محسوب میشود.
متقاضیان تحصیل در خارج از کشور باید در نظر داشته باشند که یکی دیگر از دلایل ریجکتی ویزا تحصیلی، عدم شفاف سازی هدف توسط متقاضی است. برخی از افراد، به بهانه تحصیل در کشور مقصد، فقط به دنبال تفریح و خوش گذرانی در آن کشور هستند. در صورتی که این موضوع به سفارت کشور مقصد ثابت شود، درخواست متقاضی را ریجکت میکند.
بررسی عوامل و دلایل ریجکت شدن ویزای کار
ویزای کار که در نهایت به اقامت کاری منتهی میشود یکی دیگر از انواع مهم روادید است که متقاضیان زیادی دارد و به همین دلیل، سختگیریهای زیادی برای صدور آن اعمال میشود. در ادامه، مهمترین دلایلی که باعث ریجکت ویزا کار میشود را بررسی میکنیم.
ارائه اطلاعات نادرست توسط متقاضی
افرادی که متقاضی دریافت روادید کاری هستند باید از شرایط لازم برای کار کردن و شرایط اقامت در آن کشور برخوردار باشند. به همین دلیل، متقاضیان مهاجرت کاری به کشور مقصد باید اطلاعات درستی را به سفارت کشور مذکور ارائه دهند. سفارت کشور مقصد تمام اطلاعات متقاضیان را بررسی میکند. در صورتی که اطلاعات متقاضی، نادرست یا ناکافی باشد، با درخواست او موافقت نمیشود.
عدم برخورداری از تخصص و مهارت کافی برای کار در کشور مقصد
یک وکیل اقامت حاذق، در صورتی این روش اقامت را به شما توصیه میکند از توانمندی شما آگاه باشد. زیرا سفارت کشور مقصد، شرایط سنی و همچنین میزان تخصص و مهارت کاری متقاضیان دریافت ویزای کاری را مورد بررسی قرار میدهد. اگر متقاضی از شرایط لازم برای کار کردن در کشور مقصد برخوردار نباشد، با درخواست او موافقت نمیشود.
سابقه کاری نامطلوب
سفارت کشور مقصد، رفتار، شخصیت و سابقه کاری فردی که متقاضی کار کردن در آن کشور است را بررسی میکنید. در صورتی که از کار اخراج شده یا به هر دلیل دیگر، سابقه کاری بدی داشته باشید، درخواست شما برای کار کردن در کشور مقصد توسط سفارت آن کشور، ریجکت میشود.
نداشتن توانایی مالی متقاضی برای زندگی در کشور مقصد
فردی که قصد مهاجرت به اروپا یا هر قاره دیگر را دارد، باید به سفارت کشور مقصد ثابت کند که برای تامین هزینه اقامت موقت و کار کردن در کشور مقصد، از توانایی مالی لازم برخوردار است. به همین دلیل، یکی از مهمترین عوامل ریجکت ویزا کار توسط کشور مقصد، عدم توانایی مالی متقاضی برای تامین هزینههای خود در کشور مقصد خواهد بود.
نامشخص بودن هدف متقاضی
متقاضیان کارت اقامت، باید برای کار کردن و کسب درآمد در کشور مقصد، از پتانسیل و انگیزه کافی برخوردار باشند. اگر به سفارت کشور مقصد ثابت شده باشد که متقاضی یک فرد خوشگذران است و هدف اصلی او کار کردن و کسب درآمد در کشور مقصد نیست، بدون شک با ریجکت ویزا مواجه میشود.
نحوه اعتراض به ریجکت ویزا
برای اعتراض به رد شدن ویزا، دو روش وجود دارد که در ادامه، هر یک از آنها را بررسی میکنیم:
- اعتراض به رد شدن ویزا به وسیله نامه کتبی: پس از آنکه ریجکت ویزا به شما اعلام شد، حداکثر یک ماه (چهار هفته) فرصت دارید تا به صورت کتبی به آن اعتراض کنید. هر موردی را که نسبت به آن اعتراض دارید باید به صورت دقیق در نامه کتبی قید کنید؛
- در خواست از شخص دیگر برای اعتراض: ممکن است که متقاضی، فامیل، آشنا یا دوستی در کشور مقصد داشته باشد. در این حالت، متقاضی میتواند از فامیل، دوست یا آشنای خود بخواهد که از حق او در کشور مقصد دفاع و نسبت به رد شدن درخواستش اعتراض کند.