گذرنامه یا پاسپورت، یک مدرک شناسایی رسمی است که دولتها برای شهروندان خود صادر میکنند. افراد بیگانهای که تابعیت یک کشور را دریافت کردهاند نیز در صورت برخورداری از برخی شرایط لازم، میتوانند پاسپورت معتبر آن کشور را دریافت کنند. پاسپورت آلمان نیز یک مدرک شناسایی رسمی است که از طرف دولت این کشور برای افراد دارای شرایط شهروندی صادر میشود. افرادی که تابعیت آلمان را اخذ کردهاند نیز در صورت برخورداری از شرایط لازم میتوانند برای دریافت گذرنامه معتبر این کشور اقدام کنند.
افرادی که گذرنامه آلمان را دریافت کردهاند، هر زمان که بخواهند، میتوانند به این کشور، وارد یا از آن خارج شوند. به عبارت دیگر، گذرنامه آلمان، مجوز ورود قانونی به این کشور و خروج از آن است.
موقعیت خاص و ممتاز صنعتی و اقتصادی آلمان باعث میشود که مزایا و امکانات متعددی در اختیار دارندگان پاسپورت بیومتریک آن قرار بگیرد. در عین حال باید به این نکته توجه داشته باشیم که دولت این کشور شرایط و مراحل قانونی خاصی را به منظور صدور انواع پاسپورت الکترونیکی برای متقاضیان در نظر گرفته است.
در صورتی که شما نیز علاقه مند به دریافت پاسپورت این کشور به عنوان یکی از مصادیق پاسپورت اروپا هستید در ادامه این نوشته با ما همراه باشید تا با انواع گذرنامه الکترونیکی صادر شده از سوی این کشور و همچین شرایط و نحوه دریافت آن آشنا شوید.
چگونه پاسپورت آلمان بگیریم؟
آلمان، یکی از کشورهای واقع در قاره اروپا است که با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان شناخته میشود. این کشور، یکی از صنعتیترین و ثروتمندترین کشورهای دنیا است. از طرف دیگر، این کشور، یکی از اعضای مهم سازمان ملل متحد، پیمان ناتو، گروه هشت و گروه 7 به حساب میآید. همچنین، این کشور یکی از بنیانگذاران اتحادیه اروپا و از اعضای آن است. دولت این کشور در سالهای اخیر به دلیل نیاز به نیروی کار، سیاستهای مهاجر پذیری متفاوتی را برای مهاجران در نظر میگیرد.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که افرادی میتوانند به صورت موقت یا دائمی در این کشور مقیم شوند که به صورت قانونی به آنجا مهاجرت کرده باشند. روشهای مختلفی برای رفتن به این کشور و دریافت اقامت و پاسپورت آن وجود دارد. متقاضیان با توجه به شرایطی که دارند باید یک روش مهاجرت به این کشور و مقیم شدن در آن را انتخاب کنند.
افرادی که انواع مهاجرت به این کشور را تجربه میکنند، در صورت برخورداری از شرایط لازم، اقامت موقت آنجا را اخذ خواهند کرد و پس از گذشت چند سال میتوانند اقامت دائم آلمان را به دست بیاورند.
افرادی که موفق به اخذ اقامت نوع دائم این کشور میشوند و بین 5 تا 8 سال در این کشور زندگی کردهاند، پس از به اتمام رسیدن سال هشتم اقامت خود احتمالا میتوانند برای اخذ تابعیت این کشور درخواست دهند. این افراد پس از اخذ عنوان تابعیت آلمان، میتوانند پاسپورت این کشور را دریافت کنند.
به عبارت دیگر، اخذ پاسپورت این کشور به معنای تبعه قانونی و رسمی شدن آنجا است. مطابق با قوانین بین الملل، دولت این کشور وظیفه دارد که از تمام اتباع آن حمایت کند.
به صورت کلی میتوان گفت که اخذ کارت اقامت نوع موقت و سپس اخذ اقامت دائم و تحقق شرایط تابعیت این کشور، اولین و اصلیترین پیش شرط لازم برای دریافت پاسپورت آنجا است.
روشهای گرفتن پاسپورت آلمانی
در صورتی که شما نیز علاقه مند به دریافت پاسپورت این کشور هستید، باید پیش از هر اقدامی، با روشهای دریافت آن آشنا شوید و سپس با توجه به شرایط خود، برای دریافت این مدرک شناسایی رسمی درخواست بدهید. به صورت کلی، 6 روش برای دریافت گذرنامه این کشور وجود دارد که در ادامه این نوشته به بررسی هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
از طریق دریافت ویزای تحصیلی کشور آلمان
معمولا برای دانشجویان خارجی، تحصیل در این کشور رایگان است و به همین دلیل، دانشجویان زیادی متقاضی تحصیل در آلمان هستند.
باید به این نکته توجه داشته باشیم که به صرف تحصیل در این کشور نمیتوانید پاسپورت آن را دریافت کنید اما دریافت ویزای تحصیلی آلمان، مقدمات لازم را برای دریافت پاسپورت آن کشور فراهم خواهد کرد. در واقع، تحصیل در آلمان به عنوان یک روش اقامت، به شما امکان میدهد که علاوه بر استفاده از تحصیلات رایگان، وارد بازار کار این کشور شوید و در آینده، تابعیت این کشور را به دست آورید و برای دریافت گذرنامه بیومتریک درخواست دهید.
دانشجویان خارجی که در این کشور مشغول به تحصیل هستند، پس از اینکه فارغ التحصیل شدند، تا یک سال فرصت دارند که برای خود کار پیدا کنند. این دانشجویان در صورتی که ظرف مدت یک سال، موفق شوند یک شغل رسمی و مناسب برای خود پیدا کنند، میتوانند ویزای تحصیلی خود را به Work Visa یا همان ویزای کار تغییر دهند. دارندگان Work Visa، پس از گذشت 5 تا 8 سال از مدت مقیم بودن خود در این کشور، میتوانند به صورت دائم، مقیم این کشور شوند. افرادی که به صورت دائم، مقیم این کشور هستند در صورت برخورداری از شرایط لازم، عنوان «تبعه رسمی» آنجا را اخذ خواهند کرد.
در نتیجه باید بگوییم که از طریق تحصیل، نمیتوانید به صورت مستقیم، پاسپورت آن کشور را دریافت کنید اما پس از به پایان رسیدن تحصیلات خود میتوانید اجازه اقامت نوع تحصیلی خود را به اقامت کاری تبدیل کنید و از این طریق، مجوز ورود به این کشور و خروج از آن را به دست آورید.
شما برای تحصیل و تحقق شرایط اقامت و در نهایت، دریافت پاسپورت آن کشور به مدارک ویزا به منظور تحصیل نیاز دارید. این مدارک به شرح زیر است:
- ارائه یک مدرک شناسایی بین المللی معتبر؛
- نامه پذیرش از سوی دانشگاه مورد نظر؛
- انگیزه نامه تحصیلی؛
- گواهی تمکن مالی؛
- بیمه نامه مسافرتی؛
- مدارک هویتی معتبر.
از طریق کار در آلمان
فرصتهای شغلی زیادی در آلمان وجود دارد و به همین دلیل، نرخ بیکاری در این کشور، پایین و حدود 4/3 درصد است. به صورت کلی، میتوان گفت این کشور در زمینه فرصتهای شغلی، جایگاه ممتاز و خاصی را در سطح جهان به خود اختصاص داده است. همچنین، آلمان یکی از مهمترین قطبهای صنعتی دنیا است و به نیروی کار زیادی نیاز دارد. مجموع این عوامل باعث شده است که هر ساله افراد زیادی به قصد یافتن کار مناسب به این کشور مهاجرت کاری داشته باشند.
افرادی که قصد کار کردن در این کشور را دارند باید برای دریافت روادید کاری آن کشور اقدام کنند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که دارندگان روادید کاری این کشور نمیتوانند مستقیما برای دریافت پاسپورت آن کشور درخواست دهند. افرادی که اجازه کار یا ورک پرمیت را در اختیار دارند، پس از گذشت 5 سال از مدت اقامت خود در آلمان میتوانند به صورت دائم در این کشور مقیم شوند. افرادی که به صورت دائم در این کشور مقیم هستند، میتوانند تبعه این کشور شوند. اشخاصی که تبعه رسمی این کشور هستند، در صورت برخورداری از شرایط لازم، پاسپورت دریافت میکنند.
به صورت کلی میتوان گفت که دریافت روادید کاری این کشور باعث آسان شدن فرایند گرفتن پاسپورت آن خواهد شد. شما پس از گذشت چهار سال از مدتی که در این کشور به صورت دائم مقیم و شاغل هستید، میتوانید در صورت برخورداری از شرایط لازم، این مدرک شناسایی بین المللی را از دولت آن کشور دریافت کنید.
دارندگان کارت آبی آلمان (بلو کارت) نیز پس از سی و سه ماه کردن در این کشور و ارائه مدرک زبان آلمانی B1 میتوانند برای دریافت شهروندی این کشور به عنوان یکی از مصادیق شهروندی اروپا درخواست دهند.
لازم به ذکر است، افرادی که میخواهند از طریق کار کردن در این کشور، به صورت دائم مقیم آن شوند باید از شرایط زیر برخوردار باشند:
- شرط اول: داشتن مدارک تحصیلی مرتبط با شغل؛
- شرط دوم: ارائه مدارکی مبنی بر داشتن سابقه کاری؛
- شرط سوم: داشن گواهی تمکن مالی؛
- شرط چهارم: تسلط کافی به زبان آلمانی؛
- شرط پنجم: ارائه بیمه نامه مسافرتی.
پاسپورت آلمان از طریق سرمایه گذاری
شما از طریق روشهای مختلفی میتوانید در این کشور سرمایه گذاری کنید. متقاضیان سرمایه گذاری در این کشور میتوانند سرمایه خود را در یکی از بخشهای زیر به کار ببرند:
- بازار سهام؛
- املاک و مستغلات؛
- خرید اوراق قرضه؛
- ایجاد استارت آپ در این کشور و مهاجرت استارتاپ؛
- کارآفرینی در این کشور و مهاجرت کارآفرینی.
باید به این نکته توجه داشته باشید که تنها برخی از روشهای سرمایه گذاری در این کشور به دریافت انواع اقامت منجر میشود. به عبارت دیگر برخی از روشهای سرمایه گذاری در این کشور صرفا باعث کسب سود برای شما میشود اما از طریق آنها نمیتوانید مقیم این کشور شوید. بنابراین، اگر قصد دریافت اقامت اروپا و گذرنامه این کشور را دارید باید روشی که برای سرمایه گذاری در این کشور انتخاب میکنید با هدف شما متناسب باشد. این همان نکته مهمی است که باید توسط یک وکیل ویزا یا وکیل مهاجرت خوب به شما گفته شود و بدانید.
مهمترین مدارک مورد نیاز به منظور دریافت پاسپورت آلمان از طریق سرمایه گذاری عبارتند از:
- پاسپورت معتبر؛
- ارائه یک بیزس پلن که مورد تایید باشد؛
- ارائه گواهی تمکن مالی؛
- ارائه بیمه نامه مسافرتی؛
- ارئه مدرک تحصیلی معتبر و مورد تایید؛
- ارائه مدارک هویتی معتبر.
از طریق تولد
قوانین اعطای تابعیت به اشخاص براساس تولد آنها از دو اصل کلی خاک و خون تبعیت میکند. اصل خون به معنای اعطای تابعیت و شهروندی به اشخاص براساس تابعیت والدین آنها است. مطابق با قوانین کشورهایی که از اصل خون پیروی میکنند، تنها افرادی تبعه رسمی یک کشور محسوب میشوند که والدین آنها نیز از اتباع آن کشور باشند. از طرف دیگر، اصل خاک به معنای اعطای تابعیت به افراد براساس زادگاه آنها است. تمام افرادی که در قلمروی این دست از کشورها متولد میشوند، تبعه رسمی آن کشور محسوب خواهند شد.
باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که کشور آلمان از اصل خون پیروی میکند. به همین دلیل، افراد بیگانه به صرف تولد در این کشور، تبعه رسمی آن محسوب نمیشوند مگر در صورتی که پدر یا مادر آنها جزء اتباع این کشور باشند. ممکن است که یکی از والدین یا پدر بزرگ و مادر بزرگ شما شهروند این کشور باشند. در این فرض، شما نیز مطابق با اصل خون، تبعه این کشور محسوب میشوید.
همچنین مطابق با اصل خون، در صورتی که شما تابعیت آلمان را به دست بیاورید، فرزندان آینده شما نیز تبعه این کشور محسوب میشوند.
افرادی که فرزندان آنها ملیت آلمانی دارند نیز میتوانند اجازه مقیم شدن در این کشور را برای الحاق مجدد خانواده دریافت کنند و عملا مهاجرت خانوادگی انجام شود.
لازم به ذکر است که کودکان بدون تابعیت که در این کشور متولد میشوند نیز تبعه آن کشور محسوب میشوند.
گرفتن پاسپورت المان با ازدواج
شاید در نگاه اول به نظر برسد که اخذ پاسپورت آلمان از طریق ازدواج روش سادهای برای دریافت شهروندی و گذرنامه این کشور است اما این گونه نخواهد بود. به عبارت دیگر، ازدواج با یکی از اتباع این کشور، مستقیما به دریافت تابعیت و پاسپورت آن کشور منتهی نمیشود اما زمینه ساز اقامت دائم شما در این کشور خواهد بود و ممکن است یک وکیل اقامت مجرب، این روش را به شما توصیه کند.
افرادی که با یکی از اتباع آلمان ازدواج میکنند، ابتدا مقیم موقت این کشور خواهند شد. مطابق با قوانین مهاجرت و قوانین اقامت این کشور، این افراد پس از گذشت سه سال از اقامت در این کشور و بعد از سپری شدن حداقل دو سال از زندگی مشترک خود، میتوانند به صورت دائم در آنجا مقیم شوند. همان گونه که گفتیم، افرادی که به صورت دائم مقیم این کشور هستند، میتوانند برای دریافت عنوان تبعه رسمی آلمان و اخذ مجوز لازم برای ورود به این کشور و خروج از آن اقدام کنند. افرادی که با یکی از اتباع این کشور ازدواج کردهاند، در هنگام دریافت تابعیت، باید از شرایطی مانند داشتن درآمد کافی و تسلط کافی به زبان آلمانی برخوردار باشند و همچنین باید امتحان شهروندی این کشور را با موفقیت پشت سر بگذارند.
در برخی مواقع، افرادی که به دنبال دریافت گذرنامه این کشور هستند، به صورت صوری و برای ظاهر سازی با یکی از اتباع آن کشور ازدواج میکنند. توجه داشته باشید ک اگر پلیس آلمان از ازدواج صوری این افراد با یکی از اتباع خود مطلع شود، نه تنها آن فرد را از کشور اخراج میکند، بلکه او شانس خود را برای ورود به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا نیز از دست خواهد داد.
از طریق پناهندگی
پناهندگی، یک روش خطرناک و پرریسک برای مهاجرت به آلمان است که میتواند عواقب جانی و مالی متعدد و جبران ناپذیری را برای شما و خانوادهتان به دنبال داشته باشد. به همین دلیل، به شما توصیه میکنیم که به هیچ وجه، این روش غیر قانونی و پرریسک را برای مهاجرت به آلمان انتخاب نکنید. معمولا، بسیاری از کشورهای مهاجر پذیر شرایط سخت و طاقت فرسایی را برای پناهجویان به وجود آوردهاند تا مانع از پناهندگی افراد شوند. همچنین افرادی که از طریق پناهندگی به کشور دیگر مهاجرت میکنند، معمولا دیگر نمیتوانند به کشور خود بازگردند. بسیاری از پناهجویان پس از رفتن به کشور مقصد باید برای یک مدت نامعلوم و طولانی و تحت شرایط سخت در کمپهای پناهندگی زندگی کنند تا به پرونده آنها رسیدگی شود. بنابراین هزینه مهاجرت از این نوع، از هر نظر بسیار بالا و سنگین است و فواید مهاجرت بسیار کم خواهد بود.
در هر حال، پناهندگی، هر چند که روشی غیر قانونی به شمار میآید اما یکی دیگر از روشهای مقیم شدن در این کشور است. پناهجویان در هنگام ورود به این کشور، باید درخواست پناهندگی خود را به افسر پلیس یا نمایندگی سازمان ملل در امور پناهجویان اعلام کنند. پناهجویان پس از اعلام درخواست پناهندگی خود به کمپ منتقل میشوند و تا زمان تعیین نتیجه، آنها از خدمات اولیه زندگی و کمک هزینه ناچیز برخوردار خواهند شد. ممکن است حتی بعد از گذشت چند سال از زندگی در کمپ، درخواست پناهجو پذیرفته نشود و او را مجبور به ترک این کشور کنند. به همین دلیل است که میگوییم هزینه مهاجرت به آلمان از این طریق، به مراتب بالاتر از هر روشی است.
در صورتی که با درخواست پناهجو موافقت شود، پس از گذشت چند سال از زمان مقیم شدن او در این کشور، میتواند برای دریافت تابعیت و پاسپورت این کشور درخواست دهد. باید به این مسئله مهم توجه داشته باشید که پاسپورت پناهندگی المان اعتبار و قدرت زیادی ندارد.
لازم به ذکر است، کشورهای عضو کنوانسیون وین موظف هستند که پناهجویان را بپذیرند و حداقل امکانات مورد نیاز برای زندگی آنها را فراهم کنند. کشور آلمان نیز یکی از اعضای این کنوانسیون است.
شرایط پاسپورت آلمان
پاسپورت این کشور، در انواع مختلفی صادر میشود و روشهای متفاوتی برای آن وجود دارد. به همین دلیل، شرایط اخذ پاسپورت این کشور با توجه به نوع و روشی که متقاضی برای دریافت آن انتخاب کرده، متفاوت است. از طرف دیگر باید به این نکته توجه داشته باشیم که پروسه دریافت پاسپورت این کشور، بسیار پیچیده خواهد بود زیرا قوانین و مراحل زیادی دارد.
همچنین متقاضیان دریافت این مدرک شناسایی بین المللی باید به این مسئله مهم توجه داشته باشند که لازم است ابتدا مجوز لازم برای مقیم شدن دائمی در این کشور را به دست بیاورند و سپس برای دریافت مجوز ورود به آن کشور و خروج از آن اقدام شود.
افرادی که متقضی دریافت این مدرک شناسایی بین المللی هستند باید در آزمون شهروندی این کشور، شرکت کرده باشند و نمره لازم را کسب کنند.
لازم به ذکر است که متقاضیانی که سن آنها کمتر از 16 سال است و افراد دارای بیماری و کهولت سن، از شرکت در آزمون شهروندی این کشور معاف هستند. همچنین افرادی که در دانشگاههای آلمان از رشتههایی مانند علوم اجتماعی، علوم سیاسی و حقوق فارغ التحصیل شدهاند نیز برای دریافت پاسپورت این کشور به شرکت در آزمون شهروندی نیازی ندارند.
از دیگر شرایط اخذ پاسپورت آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- متقاضی دریافت این مدرک شناسایی بین المللی باید در سطح B1 به زبان آلمانی تسلط داشته باشد؛
- آلمان، کشور قانون مداری است و به همین دلیل متقاضیان پاسپورت این کشور در طول مدت اقامت خود نباید مرتکب جرم یا هر گونه کار خطایی شوند؛
- متقاضی باید حداقل 8 سال به صورت قانونی مقیم این کشور باشد؛
- متقاضی باید هماهنگی کامل خود با فرهنگ و آداب و رسوم مردم آلمان را به اثبات برساند؛
- متقاضی باید بیمه و مالیات را پرداخت کند؛
- متقاضی باید ثابت کند که برای پرداخت هزینههای زندگی خود از تمکن مالی لازم برخوردار است و میتواند هزینههای زندگی خود و خانوادهاش را بدون کمک دولت، پرداخت کند.
مزایای پاسپورت آلمان برای دارنده این مدرک شناسایی بین المللی
آلمان، یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به شمار میآید. به همین دلیل، شما با دریافت مجوز ورود و خروج این کشور میتوانید به کشورهای عضو این اتحادیه سفر کنید و در آنها مشغول به کار شوید، بدون آنکه به درخواست ویزا و اخذ ویزا در خصوص آن کشورها نیاز داشته باشید. به عبارت دیگر، این کشور توافق نامه شینگن را امضا کرده و یکی از اعضای آن است. مطابق با مفاد این پیمان، دارندگان پاسپورت هر یک از کشورهای عضو میتوانند به سایر کشورهای اروپایی به صورت آزادانه رفت و آمد کنند.
همان گونه که گفتیم، قدرت پاسپورت آلمان بسیار زیاد است زیرا دارندگان آن میتوانند بدون نیاز به پیگیری ویزا، به بسیاری از کشورهای جهان سفر کنند و برای مدت مشخصی، بدون نیاز به مجوزهای جانبی، در آنجا بمانند.
دیگر مزایای پاسپورت آلمان
از دیگر مزایای پاسپورت آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دارنده این مدرک شناسایی از حق رای برخوردار میشوند و میتواند به عضویت بخشهای سیاسی این کشور دربیایند؛
- دارنده این مدرک میتواند در آلمان شرکت، ثبت و راه انداری کند و عملا مهاجرت ثبت شرکت انجام شود؛
- افرادی که این مدرک را دریافت میکنند، از تمام حقوق شهروندی برخوردار خواهند شد؛
- دارنده این مدرک شناسایی بین المللی در هر نقطه از جهان که باشند، تحت حفاظت کنسولی دولت این کشور قرار میگیرند؛
- افرادی که این مدرک را دارند از حق استخدام در ارگانهای دولتی این کشور برخوردار میشوند؛
- دارنده این مدرک از حقوق اساسی اولیه برخوردار خواهند شد؛
- دارندگان این مدرک شناسایی بین المللی میتوانند مجوز کار دریافت کنند؛
- به دارندگان این مدرک شناسایی بین المللی، کمک هزینه تحصیلی تعلق میگیرد؛
- برخورداری از حقوق بازنشستگی و بیمه بیکاری، از دیگر مزایای این مدرک شناسایی برای دارندگان آن است؛
- دارندگان این مدرک، بدون هیچ محدودیتی به دیگر امکانات زندگی در آلمان دسترسی خواهند داشت؛
- این مدرک بین المللی، امکان دسترسی به مراقبتهای بهداشتی رایگان، آموزش رایگان و سایر مزایای اجتماعی را در اختیار دارنده آن قرار میدهد؛
- مطابق با قوانین آلمان، اتباع و شهروندان این کشور میتوانند تابعیت دو گانه داشته باشند. به همین دلیل، افرادی که تبعه دیگر کشورها هستند نیز میتوانند تابعیت و پاسپورت این کشور را دریافت کنند. این ویژگی، انتخاب روش مهاجرت به آلمان را برای ما ایرانیان جذابتر کرده است.
یکی دیگر از مزایای مهم دریافت پاسپورت این کشور برای ایرانیان
مهاجرت به کشورهایی مانند آمریکا، انگلستان، کانادا، نیوزلند و استرالیا، برای ایرانیان بسیار سخت است و تقریبا میتوان گفت که شانس کمی برای مهاجرت به این کشورها از طریق ایران وجود دارد.
در صورتی که ایرانیان، تابعیت و پاسپورت کشور آلمان را دریافت کنند، برای مهاجرت به کشورهای فوق الذکر شانس بیشتری دارند.
بنابراین میتوان گفت که یکی دیگر از مزایای دریافت پاسپورت آلمان برای ایرانیان، فراهم آمدن موقعیت مناسب برای مهاجرت آنها به آمریکا، انگلستان، کانادا، نیوزلند و استرالیا است. این همان دستاوردی است که از طریق مهاجرت به اروپا و از طریق آلمان به دست خواهید آورد.
آشنایی با انواع پاسپورت آلمان
دولت کشور آلمان، سه نوع پاسپورت را برای متقاضیان صادر میکند، در ادامه با انواع پاسپورت آلمان و مزایای هر یک از آنها بیشتر آشنا میشویم:
آشنایی با پاسپورت سرخ آلمان و اعتبار جهانی این مدرک شناسایی بین المللی
پاسپورت اصلی این کشور به رنگ قرمز است. افرادی که واجد شرایط پاسپورت قرمز آلمان هستند، از مزایای متعددی مانند برخورداری از حق رای و امکان سفر به کشورهای عضو شینگن بدون نیاز به درخواست روادید، برخوردار میشوند.
افرادی که به این کشور مهاجرت میکنند، برای دریافت این نوع از مدرک شناسایی بین المللی باید ابتدا شهروندی این کشور را اخذ کنند.
لازم به ذکر است، افرادی که از این کشور قصد سفر به آمریکا را دارند باید از پاسپورت قرمز استفاده کنند.
پاسپورت ابی المان چیست؟
پاسپورت آبی آلمان، مطابق با ماده 28 کنواسیون ژنو، برای پناهجویان صادر میشود. دولت آلمان، این نوع از مدرک شناسایی بین المللی را برای افرادی صادر میکند که از طریق پناهندگی به این کشور مهاجرت کرده باشند. به عبارت دیگر اگر درخواست پناهجویانی که به این کشور مهاجرت کردهاند، مورد تایید قرار بگیرد برای آنها پاسپورت به رنگ آبی صادر خواهد شد.
در واقع، دولت این کشور پس از بررسی و تایید درخواست پناهندگان برای آنها این مدرک شناسایی بین المللی را به رنگ آبی صادر میکند. میتوان گفت که پاسپورت پناهندگی المان ، مانند یک جایگزین برای گذرنامه سایر کشورها است. به عبارت دیگر، این مدرک بین المللی در حقیقت جایگزینی برای پاسپورت کشور مادری پناهجویان است.
افرادی که این مدرک شناسایی بین المللی را دارند از تمام حقوق شهروندی در آلمان برخوردار نمیشوند و فقط حق اقامت در این کشور را خواهند داشت.
پاسپورت خاکستری المان چیست؟
پاسپورت طوسی آلمان ، در واقع به رنگ حاکستری است و برای افرادی صادر میشود که تبعه و شهروند این کشور محسوب میشوند اما به هر دلیلی از شرایط لازم برای دریافت پاسپورت قرمز این کشور برخوردار نیستند. دولت آلمان با صدور پاسپورت طوسی ، شرایط سفر و ورود و خروج را برای این دسته از اتباع خارجی فراهم میکند.
به عبارت دیگر، برخی افراد برای دریافت گذرنامه اصلی این کشور، از شرایط لازم برخوردار نیستند اما با توجه به حقوق شهروندی و قوانین آلمان میتوانند به سایر کشورها سفر کنند.
لازم به ذکر است که دارندگان این نوع از مدرک شناسایی بین المللی میتوانند آلمانی یا غیر آلمانی باشند.
پاسپورت سبز المان
در خصوص پاسپورت سبز المان باید بگوییم که منظور از آن، همان پاسپورت خاکستری است زیرا دولت آلمان این مدرک شناسایی بین المللی را به رنگ سبز صادر نمیکند.
جالب است بدانید که برخی از پاسپورتهای ایران به رنگ سبز هستند.
پاسپورت لایه باز آلمان
تنها کاربرد پاسپورت لایه باز آلمان ، ثبت نام در سایتهایی است که ایران را تحریم کردهاند. در واقع، پاسپورت فیک آلمان است و به همین دلیل تمام اطلاعات درج شده در آن غیر واقعی هستند. پس از خریداری پاسپورت فیک آلمان میتوانید با توجه به نیاز خود اطلاعات آن را تغییر دهید.
باید به این نکته مهم توجه داشته باشیم که تنها کاربرد خرید پاسپورت جعلی المان یا پاسپورت شباهتی، دور زدن تحریمهای کشورهای خارجی برای ثبت نام در سایت آنها و احراز هویت است. به همین دلیل، هر نوع سوء استفاده از این سند جعلی پیگرد قانونی دارد و باعث ایجاد مسئولیت کیفری برای شما میشود.
پاسپورت سه ساله المان
پس از گذشت حداقل سه سال از زمان مقیم شدن دائم در این کشور میتوانید شهروندی و در نهایت پاسپورت این کشور را اخذ کنید. بنابراین میتوان گفت که منظور از پاسپورت سه ساله المان ، همان مدرک شناسایی بین المللی است که پس از سه سال از مدت مقیم بودن در این کشور و اخذ شهروندی آن به شما داده میشود.
بررسی رتبه پاسپورت آلمان و جایگاه آن در سطح بین المللی
همان گونه که در مطالب قبلی این نوشته نیز گفتیم، پاسپورت این کشور در انواع مختلف و به رنگهای قرمز، آبی و طوسی (خاکستری) صادر میشود.
آلمان یکی از مهمترین قطبهای اقتصادی و صنعتی اتحادیه اروپا است و به همین دلیل، پاسپورتهایی که این کشور صادر میکند، در شمار معتبرترین مدارک شناسایی بین المللی قرار میگیرند. ارزش پاسپورت آلمان به قدری بالا است که رتبه دو را در لیست معتبرترین مدارک شناسایی بین المللی در جهان را به خود اختصاص میدهد. شاید به همین دلیل است که مهاجرت کاری به آلمان به یک اولویت اساسی برای نیروهای کار ایران تبدیل شده است.
دارندگان این مدرک شناسایی بین المللی میتوانند در کشورهای عضو اتحادیه اروپا رفت و آمد و کار کنند، بدون آنکه به دریافت روادید شنگن برای ورود به این کشورها نیازی داشته باشند.
همچنین دارندگان پاسپورت آلمان بدون ویزا میتوانند در تمام کشورهای عضو پیمان شینگن از حق رفت و آمد، اقامت و اشتغال برخوردار شوند.
بنابراین شما با دریافت پاسپورت آلمان بدون ویزا میتوانید به بسیاری از کشورهای معتبر جهان سفر کنید. همچنین دارندگان این مدرک برای ورود به بسیاری از کشورها فقط به اخذ مجوز الکترونیکی سفر نیاز دارند.
مدارک لازم برای فرم درخواست پاسپورت آلمانی
شما در هنگام تکمیل فرم درخواست پاسپورت آلمانی باید مدارک زیر را نیز به همراه این فرم ارائه دهید:
- عکسی که متقاضی به تازگی گرفته است؛
- مدارکی که نشان دهنده مشخصات هویتی متقاضی است؛
- صورت حساب بانکی یا گواهی که نشان دهنده تمکن مالی متقاضی است؛
- مدارکی که تسلط و مهارت متقاضی به زبان آلمانی را نشان میدهد؛
- گواهی که نشان دهنده قبولی متقاضی در آزمون شهروندی است؛
- در صورتی که متقاضی، متاهل است، باید گواهی ازدواج خود را نیز ارائه دهد.
عوامل موثر در تعیین هزینه پاسپورت آلمان
در پاسخ به این سوال که قیمت پاسپورت آلمان چقدر است ؟ باید بگوییم که هزینه پاسپورت آلمان ، ثابت نیست و به عوامل مختلفی مانند سن متقاضی و زمان و مکان ارائه درخواست او بستگی دارد. در ادامه، هزینه لازم برای دریافت این مدرک شناسایی بین المللی را به صورت تقریبی بررسی میکنیم:
- پاسپورت 32 صفحهای برای متقاضیان تا 24 سال= 37 الی 50 یورو؛
- پاسپورت 48 صفحهای برای متقاضیان تا 24 سال= 50 الی 59 یورو؛
- خدمات اکسپرس 32 صفحهای برای متقاضیان تا 24 سال= 69/50 یورو؛
- خدمات اکسپرس 48 صفحهای برای متقاضیان تا 24 سال= 50 الی 59 یورو؛
- پاسپورت 32 صفحهای برای متقاضیان بالای 24 سال=60 یورو؛
- پاسپورت 48 صفحهای برای متقاضیان بالای 24 سال= 82 یورو؛
- خدمات اکسپرس 32 صفحهای برای متقاضیان بالای 24 سال= 92 یورو؛
- خدمات اکسپرس 48 صفحهای برای متقاضیان بالای 24 سال= 114 یورو؛
- پاسپورت کودکان= 21 یورو.
آیا خرید پاسپورت آلمان امکان پذیر است؟
همانگونه که گفتیم، پاسپورت کشور آلمان، یک مدرک شناسایی معتبر است که از طرف دولت این کشور برای شهروندان و اتباع آن صادر میشود. همچنین گفتیم که پاسپورت این کشور فقط برای اشخاصی صادر میشود که مراحل قانونی لازم را با موفقیت سپری کرده و از شرایط لازم برخوردار هستند. به همین دلیل، تنها راه دریافت این مدرک ارائه درخواست به مقامات قانونی و دولتی این کشور، تکمیل مدارک و فرمهای لازم و سپری کردن مراحل قانونی است.
با توجه به مطالبی که گفته شد، نتیجه میگیریم که خرید و فروش این مدرک شناسایی بین المللی، قانونی نیست و در هیچ صورتی امکان پذیر نخواهد بود. افرادی که وعده خرید این پاسپورت را میدهند، در واقع کلاهبردار هستند و به هیچ وجه نباید فریب وعدههای پوچ آنها را بخورید.
بباید به این نکته توجه داشته باشیم که پاسپورت جدید المان ، امنیت بالایی دارد و نمونههای جعلی و تقلبی آن به راحتی قابل شناسایی هستند. بنابراین اگر به هر دلیلی از شرایط لازم برای دریافت پاسپورت این کشور برخوردار نیستید، نباید به هیچ وجه سراغ تهیه نمونههای تقلبی و جعلی آن بروید.
بررسی شرایط تعویض و تمدید پاسپورت آلمانی
پاسپورت قرمز، آبی و خاکستری (طوسی) این کشور، فقط برای 10 سال اعتبار دارند و پس از سپری شدن این مدت، باید مدت آن تمدید شود.
معمولا پاسپورتهای صادر شده از سوی این کشور بین 32 الی 48 صفحه دارد. دارنده پاسپورت پس از تکمیل تمام صفحات این مدرک شناسایی بین المللی باید پس از استفاده از تمام صفحات این مدرک، نسبت به تعویض پاسپورت در آلمان اقدام کند.
تصویر پاسپورت آلمانی
همان گونه که گفتیم، این مدرک شناسایی بین المللی در سه نوع مختلف و به رنگهای قرمز، آبی و طوسی (خاکستری) صادر میشود. در ادامه، عکس پاسپورت آلمان و ویژگیهای ظاهری آن را بررسی میکنیم.
این مدرک شناسایی بین المللی که به رنگ قرمز صادر میشود، امنیت زیادی دارد و دارای ویژگیهای امنیتی زیادی مانند دادههای بیومتریک وچاپ میکرو است که باعث افزایش اطمینان از صحت آن خواهد شد.
در پشت گذرنامه آبی این کشور یک کد مرجع ویژه درج شده است که امکان شناسایی آن را آسانتر میکند.
در این مدرک شناسایی بین المللی باید نام و نام خانوادگی دارنده، محل تولد و محل سکونت او قید شود. همچنین، این مدرک شناسایی بین المللی باید حاوی امضای صادر کننده و عکس دارنده آن باشد.
پاسپورت طوسی و خاکستری این کشور نیز امنیت بالایی دارد که باعث میشود جعل و دستکاری آن برای کلاهبرداران و جاعلان دشوار باشد. در این مدرک شناسایی بین المللی، یک تراشه بیومتریک تعبیه شده که در بردارنده اطلاعات شخص دارنده آن و عکس دیجیتال او است. این تراشه به اثر انگشت نگهدارنده متصل میشود که به صورت الکترونیکی و یکپارچه، در یک پایگاه داده ذخیره خواهد شد.
همچنین این مدرک شناسایی خاکستری دارای یک سیستم امنیتی پیشرفته است که الگوی پیچیدهای از خطوط، نمادها و هولگرامها را در بر میگیرد. این الگوی پیچیده باعث دشوار شدن کپی کردن آنها در پاسپورتهای جعلی میشود.
چگونگی سلب این مدرک شناسایی بین المللی از دارنده آن
همانگونه که گفتیم، این مدرک شناسایی بین المللی فقط به افرادی داده میشود که تبعه قانونی این کشور هستند. بنابراین در صورتی که دارنده این مدرک، تابعیت آلمانی خود را از دست بدهد، پاسپورت او نیز اعتبار خود را از دست خواهد داد.
برای مثال، افرادی که به صورت داوطلبانه به استخدام نیروهای نظامی کشور دیگر درآمدهاند، دیگر تبعه آلمان محسوب نمیشوند و نمیتوانند از پاسپورت این کشور استفاده کنند.