مهاجرت به معنای جابهجایی مردم از مکانی به مکان دیگر برای کار یا زندگی است. به عبارت دیگر میتوان گفت پیگیری شما برای تحقق شرایط مهاجرت به این معنا است که شما میخواهید به منظور بهبود شرایط زندگی خود از کشوری به کشور دیگر نقل مکان کنید و این طبیعی است زیرا همه ما کیفیت مطلوب زندگی را دوست داریم. مهاجرت خانوادگی نیز به این معنا است که فردی به همراه همسر و فرزندان خود به قصد اقامت از نوع موقت یا دائم از کشور مادری خود به کشور دیگر نقل مکان کند.
یکی از مهمترین مشکلات ترک کشور مادری، دوری از بستگان است اما مهاجرت خانوادگی ، افراد یک فامیل را در کنار یکدیگر نگه میدارد. از طرف دیگر باید به این نکته توجه داشته باشید که رفتن به کشور دیگر به صورت خانوادگی با چالشهایی نیز همراه است. انتخاب کشور مقصد، یکی از مهمترین چالشهای این نوع از انواع مهاجرت محسوب میشود. در این نوع از روش مهاجرت باید کشوری به عنوان کشور مقصد انتخاب شود که با شرایط تحصیلی، شغلی و همچنین سبک زندگی خانوادگی هماهنگ باشد. به صورت کلی میتوان گفت این نوع از روش اقامت در کشورهای خارجی، میتواند فرصت خوبی برای رشد و ترقی خانوادگی شما باشد.
در ادامه مقاله پیش رو، در خصوص گرفتن اقامت از این طریق و همچنین فواید مهاجرت از این نوع، بیشتر آشنا میشویم.
چگونه خانوادگی مهاجرت کنیم؟
ویزاهای خانوادگی، به عنوان یک ویزا یا روادید پر تقاضا محسوب میشود. شما از طریق روشهای مختلف مانند گرفتن ویزای همراه یا اسپانسرشیپ میتوانید بستگان و افراد به وابسته به خود را همراه با خودتان به کشور مقصد ببرید.
از طرف دیگر، برخی از کشورها در صدور ویزا سخت گیری میکنند و به همین دلیل اعضای خانواده باید به صورت مجزا برای پیگیری ویزا به این کشورها درخواست بدهند.
کانادا، استرالیا، آمریکا و آلمان، از جمله کشورهایی هستند که شرایط نسبتا مطلوب و مساعدی را برای مهاجرتهای خانوادگی فراهم کردهاند.
روشهای مهاجرت خانوادگی
روشهای مهاجرت فامیلی بسیار متنوع هستند و هر یک از آنها شرایط خاصی دارند. هر یک از روشهای زیر میتوانند شرایط مهاجرت با خانواده را برای شما فراهم کنند:
- از طریق دریافت روادید همراه: شما با گرفتن این نوع از ویزای شینگن میتوانید بستگان خود را نیز به کشور مقصد ببرید. منظور از بستگان، پدر، مادر، همسر و فرزندان هستند.
- از طریق درخواست روادید نوع اسپانسرشیپ: کشورهایی مانند کانادا و استرالیا این نوع از ویزای بلند مدت را به متقاضیان ارائه میدهند. شما با درخواست ویزا و دستیابی به آن، میتوانید اسپانسر بستگان خودتان شوید و آنها را نیز به کشور مقصد ببرید. به عبارت دیگر، با دریافت این نوع از روادید، اسپانسر بستگان خود برای اقامت موقت و اقامت دائم آنها در کشور مقصد میشوید.
- از طریق خرید ملک در کشور مقصد: خرید ملک در کشور مقصد، یکی دیگر از روشهایی است که شرایط مهاجرت خانوادگی را برای شما فراهم میکند. شما با خرید ملک در کشور مقصد، میتوانید اعضای خانواده خودتان را نیز به آنجا ببرید. ترکیه، قبرس شمالی، اسپانیا، یونان، فرانسه و پرتغال، بهترین کشورها برای دریافت انواع اقامت از طریق خرید ملک است.
- اخذ روادید کارکنان ماهر: کارکنان ماهر و آموزش دیده که از تخصص مورد نیاز کشور مقصد برخوردار هستند، میتوانند از طریق دریافت ویزای کار، مهاجرت کاری داشته باشند. اقامت کاری بسیاری از کشورها به شما امکان میدهد که برای اخذ ویزای همراه نیز اقدام کنید. تامین شرایط ویزا از نوع همراه و تهیه مدارک ویزا، امکان مهاجرت با همسر و فرزندانتان را برای شما فراهم خواهد کرد. کانادا، استرالیا، آلمان، آمریکا، عمان و هلند از جمله کشورهایی هستند که به کارکنان ماهر، این نوع از روادید را اعطا میکنند.
- از طریق تحصیل: برخی از کشورها به اعضای خانواده دانشجویان نیز مجوز ورود میدهند. در این حالت، اعضای خانواده دانشجو نیز از اجازه اقامت نوع موقت در کشور مقصد برخوردار میشوند.
- از طریق پناهندگی: فرزندان و همسر که پناهندگی کشوری را دریافت کردهاند نیز ممکن است که بتوانند پناهندگی آن کشور را دریافت کنند. پناهندگی، یک روش بسیار خطرناک و معمولا نقض کننده قوانین مهاجرت کشور مقصد است و به هیچ وجه توصیه نمیشود.
برای مهاجرت به صورت خانوادگی باید چه فاکتورهایی را در نظر بگیریم؟
در پاسخ به این سوال که «بهترین کشور برای مهاجرت خانوادگی ایرانیان چیست» نمیتوان یک پاسخ قطعی داد زیرا شما باید کشوری را برای مهاجرت فامیلی انتخاب کنید که با اهداف شما متناسب باشد.
شما هنگامی که میخواهید بهترین کشور را برای مهاجرت خانوادگی انتخاب کنید باید فاکتورهای مهمی را در نظر بگیرید. در ادامه فاکتورهایی که برای انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت با خانواده باید در نظر بگیرید را بررسی میکنیم:
کیفیت زندگی
شما باید کشوری را به عنوان کشور مقصد انتخاب کنید که تامین شرایط مهاجرت به آنجا، باعث ارتقای کیفیت و سطح زندگی خودتان و اعضای خانوادهتان شود. مسکن، آموزش، مراقبتهای بهداشتی، آب و هوا، امنیت و فرصتهای شغلی، از جمله عواملی هستند که در تعیین کیفیت زندگی خانوادگی شما در کشور مقصد تاثیر قابل توجهی دارند.
هزینه زندگی
هزینه معیشت از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. پس از رفتن به کشور مقصد و اخذ کارت اقامت، باید از پس تامین مخارج زندگی خودتان در آن کشور بربیایید. هزینههای زندگی در کشور مقصد مواردی مانند هزینه مسکن، آب، برق، گاز، خوراک، حمل و نقل، تحصیل و درمان را در برمیگیرد. به همین دلیل، پیش از تصمیم گیری در مورد انتخاب کشور مقصد باید در مورد هزینههای زندگی در آن کشور تحقیق کنید.
فرهنگ و زبان مردم کشور مقصد
مردم هر کشوری فرهنگ، آداب، رسوم و سبک زندگی خاص خود را دارند. از این رو، زندگی در یک کشور جدید میتواند برای شما دلهره آور باشد زیرا شما با فرهنگ مردم آن کشور آشنایی ندارید. به همین دلیل، پیش از انتخاب کشور مقصد برای مهاجرت با اعضای فامیل باید درباره فرهنگ، آداب و رسوم و زبان مردم آن کشور تحقیق کنید و از وکیل مهاجرت خوب مشورت بخواهید. این تحقیق به شما کمک میکند که در خصوص انتخاب بهترین کشور برای مهاجرت از طریق همسر و فرزند، مطمئنتر شوید.
فرصتهای شغلی در کشور مقصد
شما پس از آنکه به کشور مقصد مهاجرت کردید باید هزینههای زندگی خودتان را در آن کشور تامین کنید. اگر نتوانید در کشور مقصد مشغول به کار شوید، زندگی برای شما و همراهانتان بسیار طاقت فرسا میشود. بنابراین پیش از انتخاب کشور مقصد، حتما در مورد بازار کار آن کشور تحقیق کنید. یک وکیل ویزا که مجرب است میتواند در این خصوص، راهنمایی کافی ارائه کند.
سیاستهای مهاجرتی کشور مقصد
کشورهای مختلف سیاستهای مهاجرتی و قوانین اقامت متفاوتی دارند. اگر کشوری را برای اقامت انتخاب کنید که سیاستهای مهاجرتی آن با اهداف اعضای خانوادتان مطابقت نداشته باشد، باعث ایجاد محدودیت برای شما و همراهانتان میشود. به همین دلیل، شما باید کشوری را برای مهاجرت خانوادگی انتخاب کنید که سیاستهای مهاجرتی آن با اهداف خانوادگی شما مطابقت دارد. در این مورد، حتما از یک وکیل اقامت حاذق کمک بگیرید.
سطح آموزش و تحصیلات در کشور مقصد
سطح آموزش و تحصیلات کشور مقصد، یکی از مولفههای مهم در مهاجرت زن و شوهر است. زن و شوهری که قصد مهاجرت دارند باید کشوری را انتخاب کنند که امکان برخورداری از نظام آموزشی و تحصیلی با کیفیت را برای فرزندان آنها فراهم میکند. به همین دلیل اگر قصد مهاجرت به همراه همسر و فرزندان خود را دارید، حتما پیش از انتخاب کشور مقصد در مورد کیفیت نظام آموزشی آن تحقیق کنید.
لازم به ذکر است که کشورهایی مانند آلمان، فرانسه، اتریش و نروژ، امکان برخورداری از تحصیلات رایگان را برای شما فراهم میکنند و مهاجرت به اروپا و تلاش برای اقامت اروپا را هدفمندتر خواهند کرد.
انواع ویزا برای مهاجرت خانوادگی
ویزای خانوادگی یا Family visa، در انواع مختلفی صادر میشود. دریافت این مجوز به شما و همراهانتان امکان میدهد که پس از اقامت موقت در کشور مقصد، بتوانید اقامت دائم آن کشور را نیز کسب کنید و سپس برای تابعیت و اخذ شهروندی آن کشور، اقدامات لازم را انجام دهید. پس از تحقق شرایط شهروندی کشور مقصد، به شما پاسپورت آن کشور نیز داده میشود. در ادامه، مهمترین مجوزهایی که برای مهاجرت به صورت خانوادگی صادر میشود را بررسی میکنیم:
- ویزای همسر: دریافت این ویزا امکان مهاجرت زن و شوهر را برای آنها فراهم خواهد کرد. زن و شوهر با دریافت این ویزا میتوانند از اجازه اقامت دائم در کشور مقصد نیز برخوردار شوند. همچنین برخورداری از این روادید به شما و همسرتان امکان میدهد که با تحقق شرایط تابعیت، گذرنامه کشور مقصد را نیز اخذ کنید.
- ویزای والدین: این نوع از روادید به والدینی داده میشود که فرزند آنها مقیم یک کشور خارجی است. شما با دریافت این روادید میتوانید اسپانسر والدین خود بشوید و آنها را نیز به کشور مقصد بیاورید.
- ویزای کودکان: این نوع از روادید خانوادگی برای افرادی صادر میشود که پدر، مادر یا اجداد آنها تابعیت یک کشور خارجی را دارند. شما از طریق دریافت این روادید میتوانید به اخذ تابعیت، شهروندی و گذرنامه معتبر کشور مقصد امیدوار باشید.