تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » مهاجرت کاری به آلمان ۲۰۲۵ و قوانین مرتبط با آن

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان

مهاجرت کاری به آلمان ۲۰۲۵ و قوانین مرتبط با آن

سیما عبادی توسط سیما عبادی
ژانویه 14, 2025
در جزئیات مهاجرت
0

آلمان، یکی از پرطرفدارترین کشورهای اروپایی برای مهاجرت محسوب می‌شود. با توجه به ثبات اقتصاد این کشور، ‌سالانه افراد زیادی برای مهاجرت کاری به آلمان به عنوان یکی از مصادیق مهاجرت به آلمان اقدام می‌کنند و این شیوه مهاجرت توسط آن‌ها انتخاب می‌شود.

در صورتی که شما نیز تمایل دارید به کشور آلمان بروید و در آن جا مشغول کار شوید، باید یک برنامه ریزی منظم داشته باشید. زیرا قبل از مهاجرت کاری، باید اقداماتی را در زمینه پیدا کردن شغل مناسب و دریافت جاب آفر انجام دهید و پس از آن نیز برای ورود به آلمان از طریق روادید اقدام کنید.

ما در این مقاله تلاش داریم که یک نمای کلی از شرایط و الزامات مهاجرت کاری به آلمان ۲۰۲۵ را ارائه دهیم. هر آن چیزی که نیاز دارید در مورد قوانین جدید مهاجرت کاری به آلمان بدانید را در این مقاله بیان خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

در صورتی که می‌خواهید اطلاعات بیشتری در زمینه فرآیند مهاجرت به اروپا از طریق این کشور کسب کنید با کارشناسان ما در تماس باشید.

آلمان کجاست؟ موقعیت جغرافیایی آلمان

به طور کلی، موقعیت جغرافیایی آلمان، در مرکز اروپا قرار دارد. مساحت این کشور حدود 357022 کیلومتر مربع (137847 مایل مربع) است که آن را به هفتمین کشور بزرگ اروپا تبدیل کرده است. این کشور با کشورهایی مانند دانمارک در شمال، لهستان و جمهوری چک در شرق، اتریش و سوئیس در جنوب و فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک و هلند در غرب مرز مشترک دارد. از آلمان رودخانه‌های بزرگی مانند راین، دانوب، البه، اودر و وزر عبور می‌کند. از سوی دیگر، این کشور به دریای شمال در شمال غربی و دریای بالتیک در شمال شرقی دسترسی و بنادر قابل توجهی دارد. این خصوصیت سبب آن می‌شود که حمل و نقل، تجارت و کشاورزی در این کشور تسهیل شود و رونق پیدا کند.

مهاجرت كاري به آلمان

چرا مهاجرت كاري به آلمان؟

ممکن است بپرسید مهاجرت به آلمان برای کار به عنوان یک روش مهاجرت به آلمان خوب است یا خیر؟ یا این که برای کار و اقامت، به آلمان بروم یا کانادا؟ در پاسخ باید بگوییم این که مهاجرت کاری به آلمان یا کانادا برای گرفتن روادید کار و اجازه اقامت مناسب است یا خیر، کاملا به شرایط و سطح انتظارات شما بستگی دارد. پس ما نمی‌توانیم به صورت قطعی به این سوال پاسخ دهیم. اما در این بخش می‌خواهیم نقاط قوت و ضعف کشور آلمان را به عنوان مقصدی برای اقامت کاری بررسی کنیم. این نقاط باعث می‌شود که شما بتوانید با دید بهتری، شرایط مهاجرت این کشور را بررسی و حتی برای گرفتن شهروندی و تابعیت آلمان اقدام کنید.

اقتصاد پایدار و قوی آلمان

آلمان یکی از بزرگترین و قوی‌ترین اقتصادهای جهان و قاره اروپا را دارد. صنایع پیشرو این کشور شامل صنایع خودروسازی، مهندسی و فناوری است. از سوی دیگر، بازار کار آلمان رقابتی و پویا است و فرصت‌هایی را برای پیشرفت شغلی و رشد شخصی فراهم می‌کند.

نیاز به نیروی کار خارجی و متخصصان

کشور آلمان با تغییر و پیری جمعیتی و کاهش نرخ زاد و ولد مواجه است. در نتیجه، این فرصتی است برای مهاجرت به المان از طریق کارگری. زیرا برای رفع این مشکل، این کشور فعالانه به دنبال استخدام و جذب کارگران خارجی واجد شرایط است.

کیفیت زندگی

آلمان از نظر کیفیت زندگی، زبانزد عام و خاص است. زمانی که با یک روش مهاجرت به آلمان وارد می‌شوید،‌ بهره مندی از محیطی باثبات و ایمن، مراقبت‌های بهداشتی عالی، سیستم آموزشی توسعه یافته و سیستم رفاه اجتماعی را تجربه خواهید کرد. در آلمان، کارمندان حقوق و مزیت‌های مطلوبی را دریافت می‌کنند و از مزایای اجتماعی پس از کار و بیکاری برخوردار خواهند شد. همچنین شهرهای بزرگ آلمان دارای محیطی چندفرهنگی هستند. به این معنا که مهاجران زودتر می‌توانند در فرهنگ این کشور جذب و به عنوان بخشی از آن شناخته شوند.

تحقیق و نوآوری

کشور آلمان با قابلیت‌های تحقیقاتی و نوآوری خود شناخته می‌شود. زیرا این کشور سالانه بودجه قابل توجهی را به این موضوع اختصاص می‌دهد. این ویژگی سبب آن شده است که کشور آلمان به مقصدی جذاب برای متخصصان در زمینه‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) تبدیل شود.

رایج بودن زبان انگلیسی

در حالی که زبان آلمانی، زبان اصلی و رسمی این کشور است، بسیاری از شرکت‌ها و موسسات تحقیقاتی بین المللی از انگلیسی به عنوان زبان کاری خود استفاده می‌کنند. پس این فرصت برای شما وجود دارد که بتوانید مهاجرت کاری به آلمان بدون مدرک زبان آلمانی را تجربه کنید.

امکان دریافت تابعیت و شهروندی آلمان

یکی از نقاط مثبت انواع مهاجرت به این کشور، امکان گرفتن شهروندی آلمان است. پس از این که کارت اقامت خود را گرفتید، با رعایت شرایطی قادر خواهید بود که موفق به اخذ تابعیت و پاسپورت این کشور شوید. به این منظور شما باید برای ۳ الی ۵ سال در این کشور سابقه دریافت اقامت داشته باشید. در این مدت باید به قوانین مهاجرت این کشور پایبند بوده باشید و مالیات خود را پرداخت کنید. پس از این که مدت صدور کارت اقامت اروپا در این کشور به ۸ سال رسید، می‌توانید برای گرفتن پاسپورت آلمان اقدام کنید.

زمانی که شرایط تابعیت این کشور را به دست آوردید، به عنوان شهروند رسمی این کشور شناخته و از حقوق شهروندی این کشور برخوردار خواهید شد. این حقوق شامل حق زندگی و کار،‌ حق رفت و آمد آزاد در کشورهای حوزه شینگن، ‌حق برخورداری از خدمات و رفاه اجتماعی و امکانات آموزشی است. یکی از مهم‌ترین حقوقی که کسب می‌کنید، حق حمایت دیپلماتیک و کنسولی است که کشور آلمان حسب نیاز، از شما به عمل می‌آورد.

متوسط درآمد در کشور آلمان چقدر است؟

قبل از تجربه مهاجرت کاری به آلمان، شما باید از حقوق و مزیت‌های رایج در این کشور مطلع شوید تا بتوانید تصمیم خود را به درستی بگیرید. از طرف دیگر، اطلاع از هزینه مهاجرت به آلمان هم اهمیت دارد که در مقاله دیگر، به این موضوع پرداخته‌ایم.

به طور کلی متوسط درآمد و حقوق در کشور آلمان به متغیرهای مختلفی وابسته است. در واقع شما بر اساس عواملی مانند شغل، تجربه کاری، موقعیت مکانی و صنعتی که در آن مشغول به فعالیت هستید،‌ حقوق متفاوتی دریافت خواهید کرد. در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، آلمان دستمزدهای نسبتا بالایی دارد. اما باید در نظر داشت که هزینه امرار معاش در این کشور نیز بالا است. در شهرهای بزرگ این کشور، هزینه زندگی بالاتر است. این وضعیت ایجاب می‌کند که شما نیز حقوق بیشتری داشته باشید.

به طور کلی، میانگین حقوق ماهانه دریافتی در کشور آلمان، 4120 یورو است. حال بر اساس میزان سابقه کاری و تحصیلات شما، ممکن است حقوقی بیشتر یا پایین‌تر از این متوسط درآمد یعنی 4120 یورو را دریافت کنید.

مهاجرت شغلی به آلمان

مشاغل مناسب برای مهاجرت شغلی به آلمان

آلمان به دلیل اقتصاد پر رونق و عوامل جمعیتی، تقاضای زیادی برای کارگران ماهر در صنایع مختلف دارد. در این بخش می‌خواهیم برخی از بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری به آلمان را بیان کنیم.

  1. رشته مهندسی: مانند مهندسی عمران، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی خودرو و مهندسی هوا فضا؛
  2. رشته فناوری اطلاعات (IT): مانند کارشناسی امنیت سایبری، توسعه دهندگی نرم افزار، تحلیل داده، مشاوره فناوری اطلاعات و مدیریت شبکه؛
  3. بهترین رشته ها برای مهاجرت کاری به آلمان در زمینه مراقبت‌های بهداشتی: مانند پزشکی، پرستاری و سایر متخصصان مراقبت‌های بهداشتی؛
  4. رشته مکاترونیک و اتوماسیون: مانند رباتیک و فناوری اتوماسیون؛
  5. رشته امور مالی و حسابداری: مانند حسابداری، تحلیل مالی و تخصص در امور مالی؛
  6. رشته فروش و بازاریابی: مانند تخصص در زمینه فروش و بازاریابی و بازاریابی دیجیتال؛
  7. رشته انرژی‌های زیست محیطی و تجدیدپذیر: مانند مهندسی محیط زیست، تخصص در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر و فناوری‌های سبز؛
  8. مشاغل ماهر: مانند نجاری، برق کشی، لوله کشی و فلزکاری.

قوانین مهاجرت کاری به آلمان و انواع ویزای کار

همانطور که گفتیم برای ورود به این کشور اروپایی، به ویزای آلمان نیاز دارید. آلمان انواع مختلفی از ویزای کار و انواع اقامت را برای افرادی که می‌خواهند در این کشور کار کنند ارائه می‌دهد. چنانچه قصد دارید نسبت به مهاجرت به آلمان با ویزای کار اقدام کنید، باید اقسام ویزای کار آلمان را که در بخش زیر توضیح داده‌ایم بشناسید. سپس برای روادید متناسب با شرایط شما، مدارک لازم ویزا فراهم شود.

کارت آبی اتحادیه اروپا – Blue Cart

کارت آبی اتحادیه اروپا، یکی از انواع مجوزهای کار و به عنوان یک راه مهاجرت یا دست کم، تسهیل کننده شرایط مهاجرت به اروپا محسوب می‌شود. این کارت برای اشخاصی مناسب است که مهارت کاری دارند و خارج از کشورهای اتحادیه اروپا زندگی می‌کنند. البته برای این که بتوانید کارت آبی اروپا را بگیرید، باید دارای مدرک دانشگاهی یا مدارک معادل و یک پیشنهاد شغلی معتبر با حداقل حقوق در کشور آلمان باشید. این کارت به دارنده امکان می‌دهد برای چهار سال در آلمان کار و زندگی کند. پس از گذشت 33 ماه کار، دارنده کارت قادر خواهد بود که برای دریافت اقامت موقت خود اقدام کند. البته در صورتی که فرد دارای تسلط به زبان آلمانی سطح B1 باشد، می‌تواند پس از گذشت 21 ماه کار، برای اقامت دائم اقدام کند.

فرض کنید شما یک مهندس نرم افزار هستید و از یک شرکت فناوری در آلمان پیشنهاد شغلی دریافت می‌کنید. از آنجایی که شما دارای مدرک دانشگاهی و تجربه کاری مرتبط هستید، معیارهای لازم برای گرفتن کارت آبی اتحادیه اروپا را دارید. با کارت آبی اتحادیه اروپا، شما قادر خواهید بود به طور قانونی برای مدت مشخص در آلمان کار و زندگی کنید. در صورتی که شما دارای همسر و فرزند باشید، می‌توانید از طریق ویزای همراه آلمان، خانواده خود را در آلمان به خود ملحق کنید و مهاجرت فامیلی داشته باشید. پس از چند سال، شما می‌توانید با حفظ وضعیت کارت آبی اتحادیه اروپا، به کشور دیگری از اتحادیه اروپا نقل مکان کنید.

مهاجرت کاری به آلمان با مدرک فنی حرفه ای – Skilled Worker Visa

در صورتی که شما شخصی خارجی و غیر از اتحادیه اروپا باشید و دارای تخصص و مدارک فنی و حرفه‌ای باشید، می‌توانید نسبت به گرفتن ویزا و مهاجرت کاری به آلمان با مدرک فنی حرفه ای اقدام کنید. در این حالت شما باید دارای پیشنهاد شغلی از سوی یک کارفرمای آلمانی باشید تا بتوانید به این کشور بروید. ویزای تایپ d نوع Skilled Worker به دارنده آن، مجوز می‌دهد تا در مدت قرارداد کار خود، در آلمان اجازه کار و زندگی داشته باشد.

مهاجرت به آلمان از طریق کاریابی

مهاجرت به آلمان از طریق کاریابی و ویزای جستجوی کار – Job Seeker Visa

ویزای جاب سیکر یا ویزای جستجوی کار بسیار معروف است و زمینه را برای حضور در هر کشوری فراهم می‌کند که مایل هستید در آنجا به دنبال کار بگردید. در مورد آلمان نیز وضعیت به همین شکل است و شما می‌توانید ویزای جاب سیکر آلمان یا ویزای جستجوی کار آلمان را دریافت کنید تا از این طریق، وارد خاک این کشور شوید.

این مجوز برای کسانی است که می‌خواهند در آلمان کار پیدا کنند. شرایط ویزای اروپا از این نوع به نحوی است که شما را قادر خواهد کرد برای مدت ۶ ماه در آلمان بمانید و به دنبال کار بگردید. با مهاجرت به آلمان از طریق کاریابی، شما می‌توانید فرصت‌های شغلی را بررسی کنید و پس از یافتن شغل مناسب، این نوع از ویزای شینگن را به نوع دیگر آن یعنی ویزای کار تبدیل کنید.

فرض کنید شما یک برنامه نویس هستید و علاقه دارید که برای کار به آلمان بروید. در این میان شما هیچ موفقیتی برای پیدا کردن شغل به صورت آنلاین در آلمان نداشته‌اید. با استفاده از ویزای جاب سیکر، می‌توانید برای ۶ ماه به آلمان بروید و در آن جا از طریق ارتباط مستقیم با استخدام کنندگان، شبکه سازی کنید و موقعیت شغلی مورد نظر شما پیدا شود. پس از این مرحله شما می‌توانید این مجوز را به روادید کار تبدیل کنید و در آلمان بمانید.

ویزای انتقال درون شرکتی

درخواست ویزا از نوع درون شرکتی به دارنده اجازه می‌دهد تا به طور موقت در المان کار کند. در واقع کارکنان و پرسنل شرکت‌های چند ملیتی که در حال انتقال به شعبه آلمانی همان شرکت هستند، می‌توانند پیگیری ویزا شینگن از نوع درون شرکتی را در دستور کار خود قرار دهند.

ویزای فریلنسری یا خود اشتغالی

ویزای فریلنسری یا ویزای خود اشتغالی مناسب افراد خود اشتغال و افرادی است که می‌توانند از لحاظ مالی، زندگی خود را در آلمان حمایت کنند و نیز می‌خواهند به عنوان فریلنسر در آلمان مشغول به کار شوند. به همین خاطر، گرفتن این ویزای بلند مدت به بودجه کافی نیاز دارد. بدیهی است که برای درخواست روادید به پیشنهاد کاری از سوی یک کارفرمای آلمانی نیاز ندارید. تنها معیار اساسی این مجوز، داشتن تمکن مالی مورد قبول است.

برای مثال شما می‌توانید به عنوان یک مهندس گرافیک، مجوز خود اشتغالی بگیرید. در این حالت، شما دیگر نیازی ندارید که یک موقعیت شغلی در رشته گرافیک پیدا کنید. شما تنها باید تمکن مالی لازم را برای گرفتن مجوز خود اشتغالی آلمان داشته باشید. زیرا قرار است خودتان هزینه‌های زندگی‌تان را پرداخت کنید و نیازی به درآمد ناشی از کار استخدامی نخواهید داشت.

ویزای Au Pair

ویزای Au Pair، برای افراد 18 تا 27 سال و متمایل به مراقبت از کودکان و انجام وظایف سَبُک خانه مناسب است. اگر علاقه مند هستید این روادید را بگیرید، به توافق با یک خانواده آلمانی نیاز دارید که به عنوان میزبان شما خواهند بود.

ویزای دوره زبان آلمانی

این مجوز به شما امکان می‌دهد تا برای شرکت در یک دوره فشرده زبان به آلمان بروید و در طول دوره به صورت پاره وقت کار کنید. در صورتی که می‌خواهید قبل از جستجوی شغل، مهارت‌های زبان آلمانی خود را بهبود ببخشید، شرایط ویزا از این نوع، به شما کمک زیادی خواهد کرد.

مهاجرت به آلمان از طریق کارآموزی و ویزای آوسبیلدونگ

اصطلاح آوسبیلدونگ یا “Ausbildung” به آموزش حرفه‌ای یا کارآموزی در آلمان اشاره دارد. فرض کنید شما قصد یادگیری حرفه یا کارآموزی در حرفه‌ای در آلمان را دارید. ویزای آوسبیلدونگ آلمان، برای شما مناسب خواهد بود. برای این که بتوانید این روادید را بگیرید، باید در یک برنامه‌ آموزشی در المان مورد پذیرش قرار بگیرید. این روادید به دارنده اجازه می‌‌دهد تا در طول دوره آموزش حرفه‌ای خود در آلمان حضور داشته باشد. این مجوز معمولا برای دو سال یا به مدت برنامه آموزشی معتبر است.

قبل از مهاجرت به آلمان از طریق کارآموزی، شما به یک پیشنهاد کاری یا قرارداد الزام آور از سوی شرکت یا مؤسسه آموزشی آلمانی نیاز خواهید داشت که آموزش یا کارآموزی در حرفه‌ای خاص را به شما ارائه دهد. علاوه بر این، شما باید شرایط و مراحل مهاجرت کاری به آلمان را رعایت کنید. این شرایط شامل داشتن تمکن مالی کافی، بیمه درمانی و در برخی موارد، تسلط به زبان آلمانی خواهد بود. به عبارت دیگر، شما باید موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. پیشنهاد کاری یا قرارداد الزام‌آور به عنوان مدرک اصلی برای اثبات قصد شما برای کارآموزی در یک حرفه خاص در آلمان عمل می‌کند و باید از سوی کارفرما یا مؤسسه آلمانی معتبر صادر شده باشد؛
  2. شرایط تمکن مالی برای مهاجرت به آلمان به این معنا است که شما باید توانایی مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی خود در طول دوره کارآموزی را داشته باشید تا از وابستگی به کمک‌های دولتی جلوگیری شود؛
  3. در برخی موارد، اثبات تسلط به زبان آلمانی برای دریافت ویزای کارآموزی ضروری است، زیرا این مهارت به شما کمک می‌کند تا با محیط کاری و آموزشی آلمان بهتر ارتباط برقرار کنید، از فرصت‌های شغلی بهره بیشتری ببرید و از این طریق، مهاجرت به آلمان از طریق کارآموزی موفقیت آمیز باشد.

تازحل

تیم مهاجرتی تازحل، متخصص امور مهاجرت است. شما می‌توانید فرایند مهاجرت خود به کشور آلمان را در کنار ما پیش ببرید. با تجاربی که در این حوزه به دست آورده‌ایم می‌توانیم راهنمای شما برای توفیق در این مسیر نسبتا دشوار باشیم. با کارشناسان ما در تماس باشید و از آن‌ها، راهنمایی کافی را دریافت کنید.

برچسب ها: مهاجر
سیما عبادی

سیما عبادی

سیما عبادی، کارشناس امور مهاجرت و علاقه مند به مسائل مرتبط با این حوزه است و در دپارتمان تولید محتوای «تازحل» فعالیت می‌کند. بخش عمده‌ای از مقالات «تازحل» با قلم «سیما»، نوشته شده است.

نوشته‌ی بعدی
پاسپورت پرتغال

با پاسپورت پرتغال کجا میشه رفت؟ + شرایط اخذ این پاسپورت

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.