به طور کلی میتوان گفت کشورهایی که از لحاظ اقتصادی پیشرفت چشمگیری کردهاند، در هر زمینهای پتانسیل لازم برای رشد در آنها وجود دارد. یکی از آن کشورها، اسلوونی با نام رسمی جمهوری اسلوونی است. کشوری کمتر شناخته شده، کوچک و بسیار پیشرفته که لقب سوئیس کوچک اروپا را به آن نسبت دادهاند. در این مقاله قصد داریم در خصوص نحوه اخذ شهروندی اسلوونی و تابعیت آن و همچنین، مزایا و معایب مهاجرت به این کشور ثروتمند بحث کنیم. اما قبل از آن، با هدف آشنایی بیشتر، چند بند راجع به این کشور زیبا صحبت خواهیم کرد.
اسلوونی کشوری در جنوب اروپای مرکزی و عضو منطقه شینگن است که در همسایگی کشورهایی همچون ایتالیا، اتریش، مجارستان و کرواسی قرار دارد. پایتخت این کشور لیوبلیانا و زبان رسمی آن، اسلوونیایی است. ناگفته نماند علاوه بر زبان اسلوونیایی، زبان مجاری، ایتالیایی و انگلیسی از جمله زبانهای رایج در این کشور به شمار میآیند. این کشور، به دلیل برخورداری از چشم اندازهای بدیع طبیعی همچون پیستهای اسکی موجود در کوهستانها، معماریهای جذاب، بناهای تاریخی و غیره، در صنعت گردشگری به پیشرفت چشمگیری دست یافته است. همچنین، علی رغم وسعت کمی که دارد، به علت دارا بودن معادن بزرگ ذغال سنگ، روی، قلع و غیره، کشوری ثروتمند است. اسلوونی به لحاظ موقعیت جفرافیایی خاص خود، فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران فراهم میکند. با توجه به موارد مذکور، کشوری ایدهآل برای اقسام مهاجرت است.
روشهای اخذ شهروندی اسلوونی
با توجه به اینکه پاسپورت اسلوونی از اعتبار بالایی برخوردار است و به نوعی در جایگاه هشتم دنیا قرار دارد، از این رو، تقاضای اخذ تابعیت اسلوونی و گذرنامه دارای اعتبار آن، رو به افزایش است. علاوه بر این، وجود اقتصاد پایدار، امنیت شغلی، زیرساختهای آموزشی، درمانی و رفاهی قوی، کمتر بودن هزینههای زندگی نسبت به برخی دیگر از کشورهای اروپایی و غیره، از جمله عوامل تأثیر گذاری به شمار میرود که متقاضیان را ترغیب میکند این کشور را برای مهاجرت به اروپا انتخاب کنند. برای این منظور، شهروندان اتحادیه اروپا مشروط بر اینکه اقامت آنها بیشتر از 90 روز به طول نینجامد، نیازی به گرفتن ویزا یا روادید ندارند. در صورت اقامت شینگن بیش از 3 ماه، باید نسبت به درخواست کردن ویزا اقدام کنند.
کسانی که تابعیت کشورهای غیر اتحادیه اروپا را دارند، باید قبل از ورود به اسلوونی، روادید شنگن بگیرند. از این رو، با توجه به شرایط فعلی خود باید از روشهایی همچون سرمایهگذاری، تحصیل، کار، تولد و غیره، نسبت به درخواست روادید اقدام کنند.
اخذ شهروندی اسلوونی از طریق سرمایهگذاری
با توجه به شاخصهای بالای کیفی اسلوونی نظیر اقتصاد پایدار و مبتنی برصادرات، مالیات پرداختی کمتر، روابط تجاری زیاد به خصوص با کشورهای اتریش وآلمان و پاسپورت دارای اعتبار، بسیاری از فعالان اقتصادی را بر آن داشته است که برای اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری اقدام کنند. همانطور که مستحضر هستید سرمایه گذاری به روشهایی همچون خرید ملک و اوراق قرضه، ثبت شرکت، استارتاپی و تمکن مالی امکان پذیر است. ناگفته نماند سرمایهگذاری به همه روشهای مذکور، در برخی از کشورها همچون اسلوونی امکان اقامت سرمایه گذاری را به همراه ندارد. به عنوان مثال، با خرید ملک و اوراق قرضه یا سهام نمیتوانید شرایط شهروندی این کشور را به دست بیاورید بلکه فقط جنبه سرمایه گذاری و سودآوری دارد. روش مناسب برای مهاجرت سرمایه گذاری، ثبت شرکت است که در ادامه، آن را توضیح خواهیم داد.
گرفتن شهروندی اسلوونی با ثبت شرکت
ثبت شرکت روشی سریع برای اخذ ویزای شینگن و تحقق رویای شهروندی اسلوونی است. برای این منظور میتوانید یک شرکت در این کشور خریداری کنید یا اینکه با خلق یک ایده تجاری بکر، به کارآفرینی و ثبت شرکت بپردازید. روند اخذ ویزای ثبت شرکت به این صورت است که در ابتدا یک کارت اقامت موقت یک ساله به شما اعطاء میشود. سپس با پایان اعتبار آن، مجوز اقامت ثبت شرکت دو ساله دریافت میکنید. بعد از اتمام دوره 5 ساله، به صورت دائمی مقیم این کشور میشوید. در نهایت، با گذشت 5 سال از اقامت دائم خود (یعنی 10 سال بعد) میتوانید نسبت به دریافت تابعیت این کشور اقدام کنید. توجه داشته باشید که یک سال بعد از ثبت شرکت، میتوانید نسبت به اخذ ویزای همراه برای خانواده اقدام کنید. همچنین، به منظور تحصیل فرزندان زیر 18 سال، نیازی به پرداخت شهریه نیست.
علاوه بر این مسئله، با ثبت شرکت به مزایایی همچون سرمایه گذاری در کشوری با اقتصاد پایدار، دسترسی به نیروی کار متخصص، دسترسی به بازار کار بین المللی، سفر به 27 کشور اروپایی بدون نیاز به پیگیری کردن ویزا و غیره خواهید رسید.
نحوه ثبت شرکت
ثبت شرکت از دو طریق امکان پذیر است. روش اول، ثبت شرکت از طریق سرمایه گذاری 50000 یورویی در اقتصاد محلی کشور اسلوونی است. در این روش، پس از 5 سال زندگی میتوانید نسبت به اخذ شهروندی و تابعیت این کشور اقدام کنید. روش دوم ثبت شرکت به این صورت است که حداقل درآمد شما طی 6 ماه نخست فعالیت شرکت، باید ماهانه، 10000 یورو باشد. فرایندهای فوق بین 1 تا 4 ماه زمان نیاز دارد. علاوه بر این، دارا بودن حداقل 18 سال، از جمله شروط مهم در اخذ تابعیت اسلوونی از طریق سرمایه گذاری خواهد بود.
آیا اخذ شهروندی اسلوونی از طریق تمکن مالی امکان پذیر است؟
شما میتوانید با استفاده از ویزای تمکن مالی یا ویزای خود حمایتی، اقامت دائم اروپا و شهروندی این کشور را اخذ کنید. برای این منظور نیازی نیست سرمایه خود را به این کشور بیاورید. بلکه فقط باید با ارائه گواهی تمکن مالی، سفارت خانه را متقاعد کنید که از سرمایه کافی برخوردار هستید و از پس هزینههای زندگی خود و خانواده بر میآیید. این روش، معایبی همچون عدم وجود اجازه کار و عدم حمایت از سوی دولت به مدت 5 سال، حضور اجباری حداقل 6 ماه از سال در اسلوونی، ظرفیت محدود در پذیرش افراد و غیره را دارد اما در عوض، مزایای فراوانی دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
- عدم نیاز به راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت؛
- امکان سفر آزادانه و بدون روادید به کشورهای طرف قرارداد اسلوونی؛
- اخذ اقامت خانوادگی به صورت همزمان؛
- عدم نیاز به انتقال سرمایه؛
- امکان سرمایه گذاری با خرید ملک و سودآوری از آن با اجاره ملک؛
- نیاز نداشتن به مدرک زبان؛
- عدم محدودیت سنی.
اخذ شهروندی اسلوونی از طریق تولد
کشور اسلوونی بر خلاف بسیاری از کشورهای اروپایی که قانون خاک را تصویب کردهاند، از قانون خون تبعیت میکند. به این ترتیب که حداقل یکی از والدین باید شهروند این کشور باشد تا فرزند آنها اسلوونیایی محسوب شود. در این مورد یک استثناء وجود دارد. اگر والدین فرزند، تابعیت کشور اسلوونی را نداشته باشند اما فرزند آنها در خاک این کشور متولد شود، چنانچه فرزند به مدت حداقل 10 سال در این کشور زندگی کند، همچنین، از شرایطی همچون شرایط سنی حداقل 18 سال، تسلط بر زبان اسلوونیایی، عدم سوءسابقه کیفری و باطل کردن تابعیت کشور ثانی برخوردار باشد، میتواند با موفقیت، تابعیت و شهروندی اسلوونی را اخذ کند.
اخذ ویزای کار برای گرفتن شهروندی اسلوونی
کسانی که به نیت کار به این کشور مهاجرت کاری میکنند، اگر از اتباع اتحادیه اروپا باشند نیازی به مجوز کار ندارند اما اتباع غیر اتحادیه اروپا مانند ایرانیان باید در ابتدا مجوز کار و اقامت کاری دریافت کنند تا بتوانند به این کشور ورود و در آنجا کار کنند. لازمه گرفتن مجوز کار، داشتن دعوتنامه شغلی یا جاب آفر است که قسمت سخت ماجرا به حساب میآید. در واقع، کارفرما باید آگهی استخدامی برای شغل مورد نظر را در این کشور منتشر کند. چنانچه بعد از 3 ماه، نیروی کار در اسلوونی یا کل اتحادیه اروپا یافت نشد، کارفرما میتواند برای شما پیشنهاد شغلی بفرستد. با در دست داشتن این نامه، میتوانید به سفارت مراجعه کنید تا ویزای کار برای شما صادر شود. بعد از گذشت 5 سال از حضور شما، پرداخت به موقع مالیات و عدم سوء سابقه کیفری میتوانید نسبت به اخذ شهروندی اسلوونی اقدام کنید.
شرایط مورد نیاز برای گرفتن شهروندی اسلوونی از طریق ازدواج
شما میتوانید از طریق ازدواج با یک شهروند اسلوونیایی، تابعیت اسلوونی و در ادامه، گذرنامه بیومتریک این کشور را کسب کنید اما از آنجایی که برخی افراد از این موقعیت سوءاستفاده میکنند، دولت، شرایط سرسختانهای همچون شرایط سنی حداقل 18 سال برای طرفین، ثبت ازدواج در دفاتر رسمی کشور اسلوونی، داشتن مدارک شناسایی و گذرنامه هر دو طرف، ارائه مدارکی مبنی بر اثبات تشکیل خانواده از روی علاقه و نه بخاطر اخذ شهروندی و تابعیت این کشور، وضع کرده است. با گذشت 3 سال از ازدواج، در صورت دارا بودن شرایط زیر، میتوانید برای اخذ پاسپورت این کشور درخواست دهید:
- تسلط کامل بر زبان اسلوونیایی؛
- پرداخت به موقع مالیات؛
- آشنایی کامل با قانون اساسی و فرهنگ و تمدن این کشور؛
- عدم ارتکاب به جرم؛
- گذشت 10 سال از انواع اقامت در این کشور.
مزایا و معایب اخذ شهروندی اسلوونی
انتخاب هر روش مهاجرت به کشور اسلوونی، مزایا و معایبی در پی دارد. در ابتدا به مزایا و سپس معایب اخذ شهروندی اسلوونی نگاه میاندازیم:
- امکان تردد بدون ویزا به کشورهای عضو پیمان شینگن و اتحادیه اروپا؛
- زندگی در کشوری برخوردار از استانداردهای بالای زندگی؛
- شرایط اقتصادی پایدار؛
- دسترسی به امکانات بهداشتی، آموزشی و درمانی مطلوب؛
- امکان تحصیل رایگان برای فرزندان زیر 18 سال؛
- پایین بودن هزینههای زندگی نسبت به اکثر کشورها.
برخی از معایب مهم به شرح زیر است:
- احتمال زیاد کلاهبرداری از شما در صورت سرمایه گذاری در مکانهای نامعتبر؛
- نرخ بالای بیکاری؛
- بالا بودن قیمت غذا به میزان 5 تا 10 درصد بیشتر از سایر کشورهای اروپایی؛
- پایین بودن حقوق کارگر نسبت به سایر کشورهای اروپایی از جمله آلمان.
حرف آخر
اگر خارج از اتحادیه اروپا زندگی میکنید، اخذ شهروندی اسلوونی کار سادهای نیست. درواقع، شما باید با استفاده از روشهای مذکور در این مقاله، برای مهاجرت به این کشور زیبا با اقتصاد قوی و ثروتمند اقدام کنید. برای این منظور، بهتر است با یک فرد با تجربه و مسلط به این کار، تحت عنوان وکیل مهاجرت مشورت کنید زیرا او بر اساس خواسته شما و همچنین شرایطی که دارید، روش مناسبی را به شما پیشنهاد میکند. در این صورت، پیمودن این مسیر پر پیچ و خم تا حد زیادی برای شما هموار میشود.
پیشنهاد میکنیم هرچه زودتر و بدون فوت وقت با تازحل تماس بگیرید و از مشاوران حقوقی این مجموعه که در امر مهاجرت از دانش و تجربه بالایی برخوردار هستند، بهره ببرید.