پاسپورت رومانی یکی از معتبرترین گذرنامههای دنیا است که برای دریافت آن، متقاضیان زیادی وجود دارند. از مزایای دریافت آن، باید به سفر بدون نیاز به ویزا یا روادید، به بیش از 130 کشور دنیا اشاره کنیم تا اخذ آن گزینهای جذاب برای متقاضیان مهاجرت به یک کشور اروپایی و سرمایه گذاران باشد.
کشور رومانی 41 شهرستان دارد، بخشی از اتحادیه اروپا است و مهمترین شهرستانهای آن بخارست، ایاسی و پراهووا نام دارند.
این کشور در میانه اروپای مرکزی، شرقی و جنوب شرقی قرار دارد و با بلغارستان، صربستان، مجارستان، اوکراین، مولداوی و دریای سیاه همسایه است. از طرفی با مساحت 238397 کیلومتر مربعی خود، دوازدهمین کشور بزرگ اروپا است. کشورهای اروپای شرقی و ارمنی روی فرهنگ این کشور تاثیر زیادی گذاشتهاند. زبان رسمی این کشور نیز رومانیایی است.
در این مقاله قصد داریم ارزش پاسپورت رومانی و همچنین شرایط دریافت آن را بررسی کنیم. با تیم مهاجرتی تازحل همراه بمانید.
دریافت پاسپورت رومانیا، پلی برای تجربه زندگی بهتر در اروپا
مهاجرانی که تصمیم به اقامت و زندگی در این کشور میگیرند، ممکن است بهدنبال اطلاعات بیشتری درباره نحوه گرفتن پاسپورت رومانی، تحصیل، کار، شرایط اقتصادی و خرید خانه در آنجا باشند. این کشور از نظر تحصیلی، دانشگاههای معتبر و با کیفیتی دارد که دانشجویان بین المللی بسیاری را به خود جذب میکند. برنامههای تحصیلی متنوع در رشتههای مختلف ارائه میشود و هزینههای تحصیل نسبتا مناسب است.
این کشور برای نیروهای ماهر کار، بازار کار پویا و گستردهای دارد و بسیاری از شرکتها، نیروهای خارجی را استخدام میکنند. علاوهبر این، شرایط کاری و حقوق کارگران روزبهروز در حال بهبود است و افراد میتوانند بهراحتی فرصتهای شغلی مناسبی را در این کشور پیدا کنند. رومانی از نظر شرایط اقتصادی، کشوری با بازار مصرفی قوی است و زندگی در آن، نسبتا ارزانتر از بسیاری از کشورهای اروپایی خواهد بود. اما توجه کنید که در بعضی مناطق آن، شرایط اقتصادی ممکن است چالشبرانگیز باشد.
چند واقعیت دیگر در خصوص این کشور
از طرفی، با توجه به رشد بازار مسکن در رومانی، خرید ملک فرصتی جذاب برای سرمایهگذاری خواهد بود. با این حال، مهاجران باید بهدقت بازار مسکن را بررسی کنند و در این زمینه، از مشاوره افراد متخصص بهره ببرند. همچنین باید بگوییم متقاضیان انواع اقامت در این کشور و انواع مهاجرت به آنجا، به دلیل تفاوتهای فرهنگی و زبانی ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.
البته اکثر مهاجرانی که شرایط اخذ پاسپورت رومانی را دارند، میتوانند برای خود، زندگی خوبی فراهم کنند و تجربههای مثبتی داشته باشند. وجود مهاجران با فرهنگهای مختلف از سراسر جهان در این کشور به ایجاد ارتباط میان مردم بومی و مهاجران کمک میکند. همچنین مردم این کشور مهماننواز هستند و با آغوشی باز پذیرای مهاجران خواهند بود.
البته نقل مکان به رومانی مانند هر جای دیگری، با چالشهایی همراه است که شامل تفاوتهای فرهنگی، زبانی و سیستم آموزشی میشود. اما داشتن پاسپورت رومانی و زندگی در آنجا امکاناتی مانند دسترسی به خدمات بهداشتی، فرهنگی و تفریحی مناسب را در اختیار افراد قرار میدهد. این کشور همچنین از لحاظ امنیتی مقصدی امن برای مهاجران است.
مزایای گرفتن پاسپورت رومانیایی
درست است که رومانی جزو کشورهای اروپای غربی نیست اما لزوما به معنای بد بودن شرایط زندگی در آنجا نخواهد بود. از مزایای اقامت شینگن این کشور و زندگی در آنجا، باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- هزینه زندگی کم: زندگی در رومانی هزینه بسیار کمتری نسبت به دیگر کشورهای اروپایی دارد. هر فردی که بخواهد به این کشور نقل مکان کند، میتواند با دسترسی به کالاهای ارزان، مسکن خوب و حملونقل مقرونبهصرفه، زندگی شاد و راحتی داشته باشد، حتی اگر قصد زندگی در بخارست را داشته باشد.
- کیفیت زندگی بالا: علاوه بر هزینه زندگی کم و دسترسی به تمام امکانات لازم برای هر فرد در سطح شهر، کیفیت زندگی در سراسر کشور، استاندارد خوب و قابل قبولی دارد.
- مرکز فناوری نوظهور: آیا میدانستید که این کشور یکی از پرسرعتترین اینترنتها را در جهان دارد؟ بسیاری از شرکتها تا کنون بههمین دلیل به این کشور نقلمکان کردهاند و کارمندان آنها، پاسپورت رومانی گرفتهاند تا سرویسدهی بهتری داشته باشند. بههمین علت، شهری مانند بخارست کمکم درحال تبدیل شدن به مرکز استارتاپهای فناوری است. پس اگر به دنبال شغلی در بخش فناوری اطلاعات میگردید، مهاجرت به اروپا به مقصد این کشور را توصیه میکنیم.
- غذاهای خوشمزه: درست مانند اکثر کشورهای اروپای شرقی، غذاهای رومانیایی طعم جالب و خوشمزهای دارند. آشپزی این کشور تلفیقی از کشورهایی مانند آلمان، مجارستان، ترکیه، بلغارستان، صربستان و البته خود رومانی است و به همین دلیل، تمام غذاها بسیار منحصر به فرد و خوشمزه هستند.
- رشد فرهنگ، موسیقی و هنر: رومانی به یکی از بهترین مقاصد برای جشنوارههای موسیقی اروپا تبدیل شده است. هنرمندان این کشور تقریبا در هر ژانر موسیقی مانند جاز، الکترونیک، ایندی، راک و پاپ حرفی برای گفتن دارند و جشنوارههای مختلفی در محیطهایی مانند ساحل، جنگل یا کنار دریاچه برگزار میکنند.
- مناظر خیره کننده و زیبا: رومانی یکی از زیباترین کشورهای اروپا با طبیعت شگفتانگیز، جنگلهای مسحور کننده، دریاچههای زیبا و معماری جذاب است. اگر عاشق طبیعتگردی و فضای باز هستید، این کشور برای شما ایدهآل خواهد بود.
اعتبار پاسپورت رومانی
رتبه و ارزش این مدرک شناسایی بین المللی، نسبت به سایر گذرنامههای جهان با توجه به تعداد کشورهایی محاسبه میشود که دارندگان این پاسپورت معتبر، میتوانند بدون نیاز به درخواست روادید، به آنها وارد شوند. همچنین تعداد کشورهایی که از شهروندان این کشور ویزای بدو ورود تقاضا میکنند، در این محاسبه تاثیر میگذارد. درحال حاضر دارندگان گذرنامه رومانی میتوانند بدون نیاز به اخذ ویزا به 138 کشور بروند. 35 کشور، ویزای ترانزیت لازم دارند و اتباع این کشور برای ورود به 4 کشور نیز باید eTA (Electronic Travel Authorization) بگیرند.
با توجه به این آمار، رتبه پاسپورت رومانی در جهان 16 است. با دریافت این گذرنامه بیومتریکی، میتوانید به کشورهای زیادی بدون نیاز به پیگیری کردن ویزا سفر کنید، از جمله:
- آرژانتین؛
- ارمنستان؛
- اتریش؛
- بلاروس؛
- بلژیک؛
- برزیل؛
- بلغارستان؛
- جمهوری چک؛
- دانمارک؛
- فنلاند؛
- فرانسه؛
- گرجستان؛
- آلمان؛
- یونان؛
- گرینلند؛
- هنگکنگ؛
- مجارستان؛
- ایسلند؛
- ایرلند؛
- اسرائيل؛
- ایتالیا؛
- ژاپن؛
- قزاقستان؛
- مالزی؛
- مکزیک؛
- مغولستان؛
- هلند؛
- نروژ؛
- فیلیپین؛
- لهستان؛
- کشور پرتغال؛
- سنگاپور؛
- اسپانیا؛
- سوئد؛
- سوئیس؛
- تایوان؛
- ترکیه؛
- اوکراین؛
- امارات متحده عربی؛
- و انگلستان.
اگر پاسپورت رومانی را دارا باشید برای ورود به کشورهای زیر باید ویزای ترانزیت بگیرید:
- بحرین؛
- بنگلادش؛
- بولیوی؛
- بوروندی؛
- کامبوج؛
- کومور؛
- مصر؛
- اتیوپی؛
- غنا؛
- گینه بیسائو؛
- اندونزی؛
- عراق؛
- جامائیکا؛
- اردن؛
- کویت؛
- لائوس؛
- لبنان؛
- ماداگاسکار؛
- مالاوی؛
- مالدیو؛
- موریتانی؛
- موزامبیک؛
- نامیبیا؛
- نپال؛
- نیوئه؛
- عمان؛
- قطر؛
- عربستان سعودی؛
- سیشل؛
- سیرالئون؛
- سومالی؛
- تاجیکستان؛
- تایلند؛
- توگو؛
- زیمبابوه.
دارندگان این گذرنامه برای ورود به کشورهای کانادا، نیوزیلند، کره جنوبی و سریلانکا باید eTA بگیرند. eTA یا Electronic Travel Authorization نوعی روادید الکترونیکی است که برای ورود به کشورهای مختلف صادر میشود. برای درخواست eTA معمولا باید اطلاعات شخصی و اطلاعات مربوط به سفر را به صورت آنلاین وارد و هزینه مربوطه را نیز پرداخت کنید. پس از تایید تمام این اطلاعات، روادید eTA بهصورت الکترونیکی در پاسپورت بیومتریک شما درج میشود و میتوانید با استفاده از آن، وارد کشورهای دلخواه خود شوید.
دارندگان گذرنامه رومانی همچنین برای ورود به کشورهای زیر باید برای دریافت ویزای آنلاین اقدام کنند:
- استرالیا؛
- آذربایجان؛
- بنین؛
- بوتان؛
- کامرون؛
- کنگو؛
- جیبوتی؛
- هند؛
- کنیا؛
- میانمار؛
- نیجریه؛
- پاکستان؛
- افریقای جنوبی؛
- سودان جنوبی؛
- اوگاندا؛
- ویتنام.
شرایط اخذ پاسپورت رومانی و نحوه گرفتن آن
طبق قانون شهروندی این کشور، سه راه برای گرفتن پاسپورت وجود دارد. دو مورد از آنها شامل حق خون میشود، یعنی اگر کودکی، والدین رومانیایی داشته باشد، شهروند این کشور خواهد شد و گذرنامه آنجا را میگیرد. همچنین اگر کودکی زیر 14 سال سن داشته باشد و والدین رومانیایی، او را به سرپرستی بگیرند، واجد شرایط گرفتن تابعیت خواهد شد. اگر سن این کودک بالای 14 سال باشد، رضایت خودش الزامی است.
سومین راه گرفتن گذرنامه این کشور، از طریق اقامت دائم و زندگی در آنجا است. اگر یکی از شرایط زیر را دارید، شما نیز میتوانید برای اخذ پاسپورت رومانی اقدام کنید:
- در این کشور بهدنیا آمدهاید و اکنون در همانجا زندگی میکنید.
- 8 سال گذشته را ساکن آنجا بودهاید.
- از ازدواج شما با یکی از شهروندان این کشور، بیش از 5 سال میگذرد.
برای اقدام از طریق هرکدام از روشهای بالا، باید قوانین و شروط زیر را نیز رعایت کنید:
- حداقل 18 سال سن داشته باشید؛
- تمکن مالی خوبی داشته باشید، یعنی بتوانید از پس مخارج زندگی خودتان در کشور مقصد بر بیایید؛
- هیچ نوع سو سابقه کیفری نداشته باشید که به شما لقبی مانند «نالایق برای داشتن شهروندی رومانی» داده شود؛
- مهارت خوبی در زبان رومانیایی داشته باشید؛
- اطلاعات خوبی در ارتباط با قانون اساسی این کشور و همچنین سرود ملی آن داشته باشید.
متقاضی با اخذ ملیت این کشور و در نهایت، پاسپورت رومانی، باید تابع تمام قوانین دولت باشد. روند درخواست ملیت و سپس پاسپورت، شامل ارائه و بازیابی اسناد و مدارک، ملاقات با چندین مقام اداری و گاهی نیز مراحل قضایی میشود. بنابراین برای گرفتن گذرنامه بهتر است از مشاور یا وکیل مهاجرت کمک بگیرید که علاوه بر آشنایی با روند کار و تسلط به زبان این کشور، با مقامات محلی نیز آشنا باشد. تکمیل این فرایند بدون کمک نماینده نیز ممکن است اما قطعا گرفتن کمک، به تسریع روند کمک میکند.
سخن نهایی
برای گرفتن گذرنامه این کشور، تنها دانستن نحوه گرفتن پاسپورت رومانی کافی نیست. ابتدا باید برای ملیت این کشور درخواست دهید. سپس درخواست شما به کمیسیون ویژهای ارسال میشود که در کنار وزارت دادگستری فعالیت میکند. این کمیسیون به افراد اطلاع میدهد که گزیدهای از درخواست خود را در روزنامه رسمی کشور منتشر کنند.
سپس تنها یک بار و پس از گذشت یک ماه از تاریخ انتشار، میتوانند به بررسی درخواست بپردازند. برای این کار از متقاضی میخواهند مدارک، توضیحات و مصاحبه خود را تکمیل کند. اما در صورتی که او، دو سال متوالی، غیبت غیر موجه از کشور داشته باشد، درخواست او لغو خواهد شد.
همچنین این کمیسیون اطلاعات دیگری را از شما، آشنایان شما و مقامات مربوطه دریافت میکند. در پایان فردی که ملیت و پاسپورت رومانی را میگیرد، با شرط حضور در این کشور، باید ظرف مدت 6 ماه در مقابل وزیر دادگستری یا معاون وزیر امور خارجه، سوگند وفاداری یاد کند.
ما در تیم مهاجرتی تازحل، در کنار شما خواهیم بود تا بتوانید فرایند مهاجرت خود به کشورهای اروپایی همچون رومانی را تسهیل کنید و جلوی ضررهای احتمالی شما گرفته شود. همین حالا با کارشناسان مهاجرتی ما تماس بگیرید.