زمانی که افراد به این فکر میکنند که برای بهبود شرایط زندگی خود به اروپا، مهاجرت کنند، در اغلب موارد، کشورهای توسعه یافته موجود در اروپای غربی در ذهن آنها تداعی میشود و به تابعیت و اخذ شهروندی شرق اروپا توجه کمتری میکنند. یکی از کشورهایی که در شرق قاره اروپا واقع است و افراد زیادی آن را نمیشناسند، لیتوانی است. این کشور، دارای جمعیت سه میلیون و دویست هزار نفر است. از جمله دلایلی که سبب تمایز این کشور با سایر کشورهای اروپایی میشود، و شما را به دریافت تابعیت لیتوانی و شهروندی اروپا از طریق این کشور ترغیب میکند، امنیت بالا، هزینه تحصیلی مناسب و پایین، چشماندازهای زیبا و بکر و اقتصاد پایدار است.
در واقع میتوان گفت بیشتر قشر این کشور، جوان و اغلب تحصیل کرده هستند و نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است. اقتصاد آن رو به رشد محسوب میشود. به همین دلیل، مردم از سطح زندگی به نسبت بالایی برخوردار هستند. در این مقاله، قصد داریم اطلاعات مهمی در خصوص شرایط شهروندی این کشور در اختیارتان قرار دهیم. پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
انواع روشها برای گرفتن شهروندی لیتوانی
کشور لیتوانی یکی از کشورهای اتحادیه اروپا محسوب میشود و اخذ ویزا از طریق این کشور به معنای اخذ ویزای شینگن است. از این رو، افرادی که مهاجرت به اروپا را از طریق این کشور تجربه میکنند، تمایل دارند که تابعیت لیتوانی و شهروندی آن کشور را بگیرند. سپس با اخذ پاسپورت یا گذرنامه این کشور، امکان سفر بدون درخواست ویزا یا روادید به سایر کشورهای حوزه شینگن را داشته باشند. از دیگر فواید گرفتن گذرنامه معتبر، امکان کار، حق زندگی، تحصیل، دسترسی به خدمات عمومی، تسهیلات بیمه و غیره برای آنها است.
امکان مهاجرت از طریق کار، تحصیل، تولد، ازدواج، سرمایهگذاری و پناهندگی وجود دارد. در ذیل انواع روشهای اخذ تابعیت لیتوانی را بررسی خواهیم کرد:
- ازدواج: اگر با فردی ازدواج کنید که تبعه و شهروند کشور لیتوانی باشد، از طریق ازدواج میتوانید در ابتدا اقامت موقت بگیرید. شرایط لازم برای مقیم شدن موقتی در این کشور، مواردی از قبیل ثبت قانونی ازدواج، ارائه مدارکی مبنی بر اثبات محل سکونت همسر خود در این کشور و شرایط مالی مناسب همسر لیتوانی شما به منظور امرار معاش زندگی است. مدت اعتبار کارت اقامت نوع موقت به صورت عمومی دو سال است و قابلیت تمدید دارد. در نهایت، با عمل به تعهدات قانونی، میتوانید پس از حدود 5 تا 7 سال زندگی در آنجا اقامت دائم بگیرید. سپس امکان درخواست تابعیت لیتوانی و بهرهمندی از شرایط شهروندی وجود دارد.
- تحصیلی: ادامه تحصیل در این کشور به صرفه است. در همه مقاطع دانشگاهی میتوانید پیگیری ویزا یا روادید تحصیلی را در برنامه خود قرار دهید. در صورت اتمام تحصیلتان، چنانچه شرایط کاری مناسبی برای شما مهیا شد و اجازه کار یا ورک پرمیت دریافت کردید، میتوانید با پرداخت به موقع مالیات و عمل به سایر قوانین آنجا، نسبت به زندگی دریافت اجازه اقامت دائمی و گرفتن تابعیت لیتوانی اقدام کنید.
سایر روشهای دریافت تابعیت لیتوانی
- کار: برای دریافت ویزای کار در هر جای دنیا از جمله لیتوانی در ابتدا باید یک جاب آفر یا پیشنهاد کاری از سوی کارفرمای آن کشور بیابید. گرفتن شهروندی لیتوانی مقداری سخت به نظر میرسد زیرا مشروط بر این است که هیچ یک از اتباع این کشور و حتی اتحادیه اروپا شرایط کار مورد نظر را ندارند. در صورت اثبات این موضوع توسط کارفرما به سفارت کشور لیتوانی، اگر شما از رزومه قوی و تجربه بالایی در زمینه مذکور برخوردار باشید، امکان اقامت کاری برای شما فراهم میشود و مهاجرت کاری خواهید داشت.
- سرمایهگذاری: سرمایهگذاری در این کشور از طریق خرید ملک، اقامت ثبت شرکت و غیره امکانپذیر است. به منظور انتخاب گزینه مناسب برای سرمایهگذاری میتوانید با یک وکیل مهاجرت مشورت کنید. برای گرفتن پاسپورت لیتوانی بعد از اخذ اقامت یکساله و سپس اقامت دائم 5 ساله، دولت لیتوانی عدم سوء پیشینه و نقض نکردن قوانین کشور را در مورد شما مورد بررسی قرار میدهد. همچنین، آزمونی به زبان لیتوانیایی برگزار میشود که هدف اصلی آن سنجش دانش و آگاهی شما نسبت به زبان این کشور است. در صورت موفقیت و کسب نمره قبولی، شهروند این کشور میشوید و میتوانید پاسپورت دوم دریافت کنید. در این کشور، دریافت پاسپورت دوم منوط به لغو پاسپورت معتبر اول است. مگر در شرایط خاصی که در ادامه مقاله به آنها پرداختهایم.
- تولد: کشورها از جنبه حقوقی به دو بخش تابع خاک و خون تقسیم میشوند. شرایط اخذ تابعیت و شهروندی بر اساس سیستم خاک و خون است و هر کشوری از قانون متفاوتی تبعیت میکند. در اکثر کشورهای اروپایی از جمله لیتوانی، سیستم خون برقرار است. یعنی اگر نوزادی در خاک این کشور یا در هر جای دیگری از دنیا و از پدر یا مادر لیتوانی متولد شود، میتواند تابعیت لیتوانی و شهروندی آن کشور را دریافت کند.
شرایط اخذ تابعیت لیتوانی و مدارک مورد نیاز
اخذ گذرنامه بیومتریک از طریق هریک از روشهای بالا امری زمانبر است و باید مقداری صبوری به خرج دهید. در واقع، پس از اینکه روند انواع اقامت خود را که به طور تقریبی 7 تا 10 سال به طول میانجامد، پشت سر گذاشتید، برای گرفتن تابعیت و شهروندی و به دنبال آن، گذرنامه الکترونیکی، باید تابعیت قبلی خود را لغو کنید زیرا این کشور، تابعیت دوم را قبول نمیکند. شرایط و مدارک مورد نیاز گرفتن شهروندی لیتوانی به شرح زیر است:
- مدارک شناسایی متقاضی از جمله پاسپورت بیومتریک؛
- ارائه مدارک مبتنی بر عدم سوءپیشینه؛
- موفقیت و کسب نمره قبولی در آزمون زبان لیتوانیایی؛
- ارائه مدارکی دال بر عمل به قوانین این کشور مانند پرداخت به موقع مالیات؛
- قبولی در آزمون قانون اساسی کشور؛
- اثبات رعایت قوانین اقامت توسط متقاضی در طول مدت اقامت؛
- ادای سوگند وفاداری به جمهوری لیتوانی.
مدارک مذکور حتما باید به زبان این کشور باشد. همانطور که گفته شد، این کشور، تابعیت دوم را قبول نمیکند. به عبارت دیگر، شرایط مذکور برای کسانی صادق است که اصالتا متعلق به این کشور هستند یعنی پدر یا مادر یا پدربزرگ یا مادربزرگ (حداقل یکی از این افراد) از اتباع لیتوانی باشند. اما برای کسانی که شرایط زیر را دارا هستند میتوان یک استثنا قائل شد. این افراد با وجود برخورداری از شهروندی یک کشور دیگر، میتوانند تابعیت و شهروندی لیتوانی را دریافت کنند. شرایط به شرح زیر است:
- کسانی که از تابعیت جمهوری لیتوانی و کشور دیگر تا قبل از 21 سالگی برخوردار بودهاند.
- افراد و پیشینیان آنها که قبل از 15 ژوئن 1940 جزء اتباع لیتوانی بودهاند و توسط متصرفین، مجبور به ترک وطن خود شدهاند.
- کسانی که همسرشان لیتوانیایی است.
- متقاضیان حداکثر 21 سالهای که تا قبل از 18 سالگی به فرزندی شخص دیگری در بیایند.
- پناهندگانی که تابعیت لیتوانی را به دست میآورند.
مزایا و معایب گرفتن شهروندی لیتوانی
زندگی در این کشور برای کسانی مناسب است که میخواهند در جایی آرام و در عین حال مدرنیته زندگی کنند. لیتوانی جزء کشورهای ارزان به حساب میآید و نسبت به دیگر کشورهای اروپایی میزان هزینه با حقوق دریافتی همخوانی دارد. به اصطلاح دخل و خرج با هم میخواند. از طرف دیگر، به دلیل جذب افراد پناهنده در این کشور، تعداد کارگران مهاجر در سالهای اخیر 2 برابر شده است که این مسئله مشکلاتی را در این کشور به وجود میآورد. بنابراین، فواید و مضرات مهاجرت به این کشور نیز قابل توجه است.
از مهمترین مزایای اخذ تابعیت لیتوانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم آموزشی رایگان برای کودکان تا پایان دوره ابتدایی؛
- هزینه زندگی پایین؛
- بهرهمندی از بیمه و تسهیلات درمانی؛
- سهولت در رفت و آمد به بسیاری از کشورهای جهان بدون نیاز به تحقق شرایط ویزا؛
- امنیت شغلی بالا؛
- اقتصاد در حال رشد؛
- نرخ تورم پایین.
معایب اخذ تابعیت این کشور به شرح زیر است:
- درآمد پایینتر نسبت به سایر کشورهای اروپایی؛
- مالیات بالا؛
- قیمت بالای مسکن؛
- زبان دشوار؛
- عدم امکان پیدا کردن شغل مناسب در صورت تسلط نداشتن به زبان مادری این کشور؛
- آب و هوای سرد.
نتیجهگیری نهایی
کسانی که تابعیت لیتوانی و در نهایت، شهروندی این کشور را به دست میآورند، مزایایی همچون، امکان سفر به صورت آزادانه و بدون ویزا به سایر کشورهای اتحادیه اروپا و بسیاری از دیگر کشورهای جهان، امکانات درمانی، خدمات بیمه، تسهیلات دانشگاهی، امکان افتتاح حساب بانکی معتبر بین المللی و غیره را دارا هستند. همچنین، درخواست ویزا (در صورت نیاز به آن) برای سایر کشورها در قارههای دیگر راحتتر انجام خواهد شد.
حال که با کلیت اخذ شهروندی لیتوانی آشنا شدهاید، چنانچه بخواهید شانس خود را در یک روش مهاجرت و راه اقامت در این کشور امتحان کنید، به منظور عدم سردرگمی و رسیدن به مقصودتان در کمترین زمان و با حداقل هزینه ممکن، پیشنهاد میکنیم از متخصصین حوزه مهاجرت مجموعه تازحل کمک بگیرید زیرا این افراد راه را برایتان هموار خواهند کرد. در کنارتان هستیم.