پاسپورت یا گذرنامه، یک مدرک شناسایی بین المللی برای خروج از کشور است که توسط دولت برای شهروندان صادر میشود و به نوعی هویت و تابعیت افراد را مشخص میکند. از طرفی، اگر قصد ورود به کشور دیگری را دارید، باید مجوزی تحت عنوان ویزا یا روادید به همراه داشته باشید که مدرکی برای اجازه ورود شما به آن کشور است و به گذرنامه معتبر ضمیمه میشود. حال که با اهمیت پاسپورت معتبر آشنا شدهاید، خوب است بدانید شما میتوانید نسبت به دریافت پاسپورت کشورهای دیگر نیز اقدام کنید. به عنوان مثال، میتوانید برای اخذ پاسپورت لتونی برنامه ریزی داشته باشید.
در این مقاله قصد داریم راجع به کشور لتونی یا لاتویا و شرایط دریافت پاسپورت بیومتریک آن صحبت کنیم. علت انتخاب این کشور، شرایط خاص آن است. لاتویا با جمعیتی در حدود 1 میلیون و 900 هزار نفر از چهار طرف، توسط کشورهای روسیه، بلاروس، لیتوانی و دریای بالتیک احاطه شده است. به همین دلیل، موقعیت جغرافیایی مطلوبی دارد. لاتویا عضو حوزه شینگن است. از این رو، به دلیل قرار گرفتن در نقطه جغرافیایی خوب و همچنین، عضویت در کشورهای اتحادیه اروپا، یکی از قطبهای مهم اقتصادی دنیا محسوب میشود. واحد پول لاتویا یورو است. همچنین در پیمان ناتو عضویت دارد. بنابراین از امنیت بالایی برخوردار است. آب و هوای معتدل، تاریخ و فرهنگ غنی، چشماندازهای زیبا و سایر موارد ذکر شده، لتونی را به یک مقصد مناسب برای مهاجرت و اقامت تبدیل کرده است. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
شروط لازم برای اخذ پاسپورت لتونی
برای گرفتن پاسپورت لتونی باید در ابتدا از طریق اخذ ویزا نوع کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری، ازدواج و غیره، مجوز ورود به خاک کشور لتونی را بگیرید و به مدت 5 سال در آنجا اقامت موقت داشته باشید. سپس نسبت به اخذ اقامت دائم خود اقدام کنید و پس از 5 سال که از اقامت دائم شما گذشت (در مجموع 10 سال) میتوانید مراحل قانونی دریافت پاسپورت لتونی را طی کنید. الزاماتی که کشور لتونی در مقابل تابعیت و اخذ شهروندی و در ادامه، صدور گذرنامه الکترونیکی از افراد خارجی درخواست میکند به شرح زیر است:
- تسلط کامل به زبان کشور لتونی به لحاظ 4 مهارت خواندن، نوشتن، صحبت کردن و گوش دادن و موفقیت در آزمون مربوط به آن؛
- آشنایی با قانون اساسی این کشور؛
- حفظ بودن سرود ملی؛
- داشتن اطلاعات کامل در خصوص فرهنگ و تاریخ لتونی و همچنین، کسب نمره قبولی در آزمون مربوط به آن؛
- تاییدیه اشتغال از سوی کارفرما یا ارائه مدرکی مبنی بر فعالیتهای اقتصادی و مالی فرد در مدت معین به منظور اثبات منبع درآمد قانونی؛
- سوگند یاد کردن با هدف وفاداری به جمهوری لتونی.
لازم به ذکر است کشور لتونی، تابعیت دوم و شرایط شهروندی آن را به هیچ فردی اعطاء نمیکند. به عبارت دیگری، تابعیت دوگانه ندارد. یعنی شما برای اخذ پاسپورت لتونی باید سندی مبنی بر درخواست انصراف از تبعیت قبلی خود ارائه دهید.
برای گرفتن پاسپورت لتونی به چه مدارکی نیاز داریم؟
چنانچه قصد دارید پاسپورت لتونی را دریافت کنید ابتدا باید از پیشنیازهایی همچون، حداقل سن 18 سال، سلامت جسمانی و عدم سوء سابقه کیفری برخوردار باشید. توجه کنید که باید گواهینامهای مبنی بر صحت موارد مذکور ارائه دهید. در صورت دارا بودن شرایط فوق، مدارک زیر را تهیه کنید:
- مدارک شناسایی اصلی متقاضی و متقاضیان وابسته، اعم از پاسپورت الکترونیکی، شناسنامه و کارت ملی؛
- تکمیل فرم درخواست؛
- اصل کارت پایان خدمت؛
- سند ازدواج؛
- گواهی تمکن مالی و چاپ حساب بانکی در 12 ماه اخیر و به زبان انگلیسی؛
- آخرین مدرک تحصیلی متقاضی و خانواده او؛
- 8 قطعه عکس؛
- اجارهنامه یا سند ملکی معتبر.
انواع روشهای اخذ پاسپورت لتونی
پاسپورت ضرب الاجل برای کسانی صادر میشود که در لتونی متولد شوند یا اینکه والدین ایشان، اتباع لاتویایی باشند. در غیر این صورت، امری زمانبر است. شما به عنوان یک فرد خارجی، باید ابتدا از طریق درخواست ویزا، اجازه اقامت موقت داشته باشید. سپس بعد از گذشت چند سال، کارت اقامت نوع دائم دریافت کنید. بعد از گذشت 5 سال، نسبت به اخذ تابعیت، شهروندی اروپا از طریق لتونی و در نهایت، گرفتن گذرنامه لتونی اقدام کنید. از این رو، برای اینکه پاسپورت را دریافت کنید، ابتدا باید تبعه و شهروند این کشور شوید. در ادامه، راجع به هریک از روشهای مذکور به صورت جداگانه توضیحاتی خواهیم داد:
- روادید کاری: بعد از اینکه با قوانین شغلی، بازار کار، میزان درآمد و غیره در کشور لتونی آشنا شدید، به منظور دریافت ویزای کار برای انواع اقامت در این کشور، باید به دنبال یک جاب آفر یا پیشنهاد شغلی معتبر از سوی کارفرمای آن کشور باشید. مهاجرت شغلی، مقداری سخت به نظر میرسد زیرا طبق قوانین کار، کارفرما باید آگهی را در سایتهای کاریابی قرار دهد. اگر بعد از مدت مشخص، شخص خاصی در اتحادیه اروپا برای شغل مورد نظر یافت نشد، در صورتی که شما نیروی متناسب با شغل مورد نظر باشید، موفق به اقامت کاری در این کشور خواهید شد. بعد از چند سال کار مداوم و پرداخت به موقع مالیات، میتوانید تابعیت اروپا را از طریق این کشور به دست آورید و برای دریافت پاسپورت خود اقدام کنید.
- سرمایه گذاری: از میان روشهای ممکن، سرمایهگذاری برای خرید پاسپورت لتونی گزینه مناسبتری است. سرمایه گذاری در این کشور از طریق خرید ملک، سپرده بانکی و ثبت شرکت ممکن است. در همه روشهای مذکور، بعد از 5 سال، امکان تحقق شرایط اقامت نوع دائم و بعد از آن، دریافت پاسپورت این کشور، برای شما میسر خواهد شد.
سایر راهکارها برای دریافت گذرنامه لتونی
در این قسمت به شرح ادامه روشهای ممکن میپردازیم:
- ازدواج: از دیگر روش های مهاجرت به لتونی و دریافت پاسپورت آن، ازدواج با فردی است که تبعه لاتویا باشد. شروط لازم برای اخذ اقامت اروپا از طریق این کشور و دستیابی به پاسپورت، مواردی از قبیل اثبات ازدواج بر اساس علاقه طرفین و نه بخاطر منفعت طلبی متقاضی، حداقل 5 سال زندگی مداوم متقاضی در کشور لتونی، برخورداری از زندگی مشترک خوب با تبعه لتونی و حفظ آن به مدت 10 سال و در نهایت اثبات قانونی بودن ازدواج است.
- تحصیلی: لتونی از دانشگاهها و موسسات آموزشی مختلفی برخوردار است. برای پیگیری ویزا نوع تحصیلی، باید از دانشگاه مقصد پذیرش و تمکن مالی داشته باشید. بعد از فارغالتحصیلی میتوانید به منظور تمدید اقامت، در صورت پیدا کردن کار مناسب، روادید تحصیلی را به کاری تبدیل کنید. بعد از چند سال کار و پرداخت مالیات، پاسپورت کشور لتونی را دریافت خواهید کرد.
- تولد: لتونی از قانون خاک تبعیت میکند. به این ترتیب که کودکان متولد شده در این کشور، حتی اگر از والدین مجهول الهویه متولد شده باشند، باز هم میتوانند پاسپورت این کشور را دریافت کنند. توجه داشته باشید اگر کودکی در خاک کشور دیگری نیز متولد شود اما والدین او از لتونی باشند، امکان دریافت پاسپورت این کشور برای او فراهم است.
- پناهندگی: این روش، ریسک بالایی دارد و اغلب توصیه نمیشود. فرد متقاضی باید ثابت کند در کشور خود امنیت ندارد و نیازمند حمایت بینالمللی است.
مزایا و معایب اخذ پاسپورت لتونی
کسانی که از گذرنامه لتونی برخوردار هستند، شهروند اروپایی به حساب میآیند. از دیگر مزایای خرید پاسپورت لتونی یا دستیابی به آن از سایر روشها، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان سفر آزادانه در کل اتحادیه اروپا؛
- اجازه زندگی و انجام هر گونه فعالیت اقتصادی در هریک از کشورهای عضو اتحادیه؛
- بهرهمندی از خدمات درمانی، بهداشتی و بیمه؛
- نرخ مالیات پایین در مقاسه با سایر کشورهای اروپایی؛
- بهرهمندی از حقوق شهروندی؛
- حقوق بالا؛
- دسترسی به سیستم پزشکی کشورهای معتبر دنیا؛
- امکان افتتاح حساب بانکی؛
- هزینه کمتر برای سرمایهگذاری نسبت به سایر کشورهای اروپایی؛
- برخورداری از اقتصاد در حال توسعه و سیستم مالیاتی مطلوب لتونی.
برخی از معایب زندگی در لتونی را در ادامه خواهیم گفت:
- پایین بودن نرخ زاد و ولد و بالا بودن نرخ مرگ و میر؛
- دشواری در پیدا کردن نیروی کار ماهر به دلیل انواع مهاجرت افراد از لتونی؛
- عدم تسلط اکثریت افراد به زبان انگلیسی؛
- سرد مزاجی قشر جوان.
توصیه ما
در این مقاله راجع به شرایط مورد نیاز برای دریافت پاسپورت کشور لتونی، انواع روشهای اخذ آن و فواید و مضرات مهاجرت به این کشور پرداختیم. اگر خواستار دریافت پاسپورت لتونی هستید، در ابتدا باید هدف خود را از این تصمیم مشخص کنید. سپس یکی از روشهای مذکور در این مقاله که بیشتر به کار شما میآید را انتخاب کنید و از آن طریق، شرایط ویزای شینگن تسهیل شود. توجه کنید به منظور اینکه مورد سوء استفاده افراد سودجو قرار نگیرید و زمان و هزینههای مالی شما در این مسیر هدر نرود، بهتر است روند کار خود را به وکیل مهاجرت و وکیل اقامت با تجربه تیم مهاجرتی تازحل بسپارید. تیم تازحل تا رسیدن به نتیجه مطلوب، با شما همراه خواهد بود.