وقتی در کشوری با شرایطی همچون عدم ثبات اقتصادی، نوسانات بازار ارز و غیره مواجه میشویم، افراد سرمایهگذار در کشورهای دیگر اقدام به سرمایه گذاری میکنند. این کار مزایای زیادی برای کشورهای میزبان نیز به همراه دارد. از این رو، مهاجرت سرمایه گذاری یکی از روشهای پرطرفدار و سریع مهاجرت و اقامت کشورهای دیگر است. طبق یک ضرب المثل انگلیسی، با سرمایهگذاری میشود از پول، پول درآورد. در واقع، از این طریق نه تنها به توسعه اقتصادی کشور میزبان کمک زیادی خواهید کرد، بلکه به درآمد ارزی پایدار خواهید رسید. علاوه بر این، اقامت دائم و به دنبال آن پاسپورت یا گذرنامه دوم به شما اعطاء خواهد شد.
روشهای مختلفی برای سرمایه گذاری وجود دارد. در این خصوص، میتوانیم به خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی، استارتاپ، تمکن مالی و غیره اشاره کنیم. ناگفته نماند در برخی کشورها، با همه روشهای مذکور برای سرمایهگذاری به شما اجازه اقامت نمیدهند. به عنوان مثال کشور سوئد، تنها از طریق سرمایهگذاری با ثبت شرکت به شما اقامت ثبت شرکت و شهروندی سوئد اعطاء میکند و اگر در این کشور ملک بخرید، فقط برای شما سودآوری را به همراه دارد. در این مقاله راجع به شرایط، مدارک و روشهای اقامت سرمایه گذاری صحبت خواهیم کرد.
مهاجرت سرمایه گذاری چیست؟
مهاجرت سرمایه گذاری یکی از انواع روش های مهاجرت به حساب میآید و برای کسانی مناسب است که از شرایط مالی قابل قبولی برخوردار هستند. این افراد باید بتوانند مبلغ مشخصی را در کشور مقصد سرمایه گذاری کنند. در ازای این کار، ویزا یا روادید سرمایه گذاری به آنها اعطاء میشود که به آن ویزای طلایی نیز میگویند. از این رو، افراد به راحتی میتوانند به کشور مورد نظر ورود کنند. همچنین، بعد از چند سال زندگی درآن کشور، امکان دریافت اقامت نوع دائم، اخذ شهروندی و اخذ تابعیت برای آنها وجود دارد. کشورهای توسعه یافته از این روش استقبال میکنند چون رشد شاخصهای اقتصادی آن کشور نظیر اشتغال زایی، تولید ناخالص ملی، بهبود امکانات دولتی و خصوصی، ترقی علم و غیره را برای آنها به ارمغان میآورد. این کشورها باید امکانات لازم از جمله امنیت، ثبات اقتصادی و غیره را برای حمایت از سرمایه گذاران خارجی نیز فراهم کنند.
معیارهای مورد نیاز برای انتخاب کشور مناسب چیست؟
از آنجایی که انواع مهاجرت به این شیوه، ریسک بالایی دارد و مسئولیت حفظ دارایی مالی اولیه و سودآوری بر عهده سرمایه گذار است، قبل از هر اقدامی باید همه شرایط را بسنجید. به عبارت دیگر، برای مهاجرت به روش سرمایه گذاری ، باید کشوری را انتخاب کنید که در ازای این کار، به شما حقوق شهروندی، شرایط تابعیت و پاسپورت معتبر اعطاء میکند.
افراد تمایل دارند مهاجرت سرمایه گذاری ارزان را تجربه کنند، دلیل این امر، برخورداری از شرایط مالی ضعیف آنها یا اینکه عدم اطمینان به سودآوری و حفظ سرمایه اولیه است. مهاجرت سرمایه گذاری ارزان به این معنا است که در یک کشور ارزان سرمایه گذاری انجام دهید یا اینکه به دنبال یک روش مهاجرت با سرمایه گذاری کم باشید.
به عنوان مثال، فرض کنید با روش تمکن مالی، اقامت تمکن مالی کشوری را به دست آوردهاید. حال به دنبال خرید ملک هستید. در این صورت باید در شهرهای کوچک یا حاشیه شهر به دنبال خانه باشید. همچنین، اگر به دنبال مهاجرت سرمایه گذاری از طریق خرید ملک هستید، ضمن اینکه باید یک کشور ارزان را انتخاب کنید، در نظر بگیرید که کشور میزبان در ازای خرید ملک، اقامت خرید ملک اعطاء کند. اگر به دنبال مهاجرت با سرمایه گذاری کم هستید، ثبت شرکت یکی از گزینههای پیش روی شما است. برای این منظور باید به دنبال یک کشور ارزان باشید. معیارهای مورد نظر برای انتخاب کشور مد نظر، مالیات کم، عدم نیاز به سرمایه گذاری هنگفت، هزینههای پایین ثبت شرکت و غیره است.
با توجه به مطالب مذکور، موقع انتخاب کشور باید فاکتورهای مختلفی از جمله میزان تورم، مبلغ دریافتی برای مالیات و روند رشد اقتصادی آن کشور را مد نظر قرار دهید. میزان پذیرش اجتماعی و فرهنگی جامعه میزبان نیز در خصوص مهاجران قانونی از جمله نکات مهم است. به این معنا که کشور میزبان باید دارای عدالت حقوقی و اصول مالی شفاف باشد و با سرمایه گذار خارجی همچون شهروند خود رفتار یکسانی داشته باشد.
مزایا و معایب مهاجرت از طریق سرمایه گذاری
در این روش با صرف هزینه بالا امکان شهروند شدن در کشور دیگر وجود دارد. در خصوص مزایای مهم مهاجرت سرمایه گذاری میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- امکان سرمایه گذاری در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته؛
- حفظ آورده اولیه و سودآوری پایدار در یک اقتصاد شکوفا؛
- امکان شهروند شدن و دریافت گذرنامه معتبر کشور مورد نظر؛
- امکان همراهی همسر و فرزندان زیر 18 سال در بدو ورود به کشور مقصد؛
- عدم الزام به داشتن حرفه خاص؛
- تسهیل سفر به کشورهای مختلف دنیا به دلیل برخورداری از گذرنامه بیومتریک قدرتمند؛
- امکان دستیابی به درآمدهای ارزی و سودآوری بیشتر؛
- کاهش ریسک ضرر اقتصادی به دلیل توزیع سرمایه در کشور دیگر؛
- امکان ارائه و ارسال کالا یا خدمات به بازارهای بین المللی و به دنبال آن کسب تجربه و برقراری ارتباط مؤثر با افراد جدید؛
- دستیابی به رفاه اجتماعی و امکانات آموزشی و بهداشتی به واسطه اخذ کارت اقامت و در ادامه، مبدل شدن به شهروند؛
- راه اندازی و توسعه کسب و کارهای جدید؛
- امکان تحصیل و کار همسر و همچنین اعطای اجازه تحصیل به فرزندان زیر 18 سال.
حالا با هم، برخی از معایب سرمایه گذاری را بر میشماریم:
- امکان تغییر قوانین مهاجرت از طریق سرمایه گذاری؛
- عدم ناسازگاری با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور میزبان؛
- وجود بحرانهای اقتصادی بین المللی؛
- هزینه مهاجرت بالا شامل آورده اولیه و مشاورههای حقوقی و اقتصادی با وکیل های مهاجرتی؛
- عدم تضمین موفقیت در صورت تغییر برخی قوانین مالی مانند افزایش نرخ مالیات بر سرمایه.
بررسی شرایط لازم برای مهاجرت به روش سرمایه گذاری
به طور معمول با گذشت 5 سال و تحقق پیشنیازهای تعیین شده توسط کشور مقصد، مقیم دائم آن کشور خواهید شد. توجه کنید در طول این مدت امکان برداشت سرمایه اولیه و سودآوری امکان پذیر نیست. حداقل مبلغ تعیین شده برای سرمایهگذاری مبلغ مشخصی ندارد و مرتبط با شرایط کشور مقصد است. هر کشوری از قوانین خاصی تبعیت میکند اما در حالت کلی، موارد زیر در همه کشورها مشترک است:
- برخورداری از شرایط سنی حداقل 18 سال؛
- تسلط به زبان کشور مقصد؛
- افزایش سرعت اخذ ویزا در صورت داشتن مدرک دانشگاهی و زبان؛
- برخورداری از سلامت جسمی و روحی قابل قبول؛
- داشتن تمکن مالی به منظور تأمین هزینههای خود و خانواده در طول مدت حضور در آن کشور؛
- توانایی اثبات مبلغ مورد نیاز برای سرمایه گذاری؛
- داشتن حداقل 50 درصد از سهام در خصوص خرید سهام شرکت؛
- نداشتن سابقه ریجکت شدن ویزا یا عدم رفع آن در گذشته؛
- مقیم شدن سریع در کشور مقصد در صورت بالا بودن میزان سرمایه شما نسبت به مبلغ تعیین شده توسط کشور مقصد.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت سرمایه گذاری
اگر از شرایط مورد نیاز برخوردار بودید، باید مدارک معتبر مهاجرت را آماده کنید و به سفارت تحویل دهید تا در صورت صلاحدید، روادید سرمایه گذاری شما صادر شود. در ضمن مدارک زیر باید باید به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد ترجمه شود:
- ارائه پاسپورت بیومتریک و سایر مدارک شناسایی مانند سند ازدواج، شناسنامه و غیره؛
- مدرکی مبنی بر عدم ارتکاب جرم؛
- اثبات توانایی مالی با ارائه مدارکی همچون صورت حساب بانکی، گواهی سهام و غیره؛
- ارائه رزومه شامل سوابق شغلی و تحصیلی (در صورت نیاز)؛
- گواهی سلامت پزشکی؛
- ارائه جواز کسب و اسناد اثبات اموال شما اعم از سند خانه، زمین، ماشین و غیره.
روشهای مختلف برای مهاجرت سرمایه گذاری
همانطور که گفته شد، با یکی از روشهای خرید ملک، ثبت شرکت، کارآفرینی و غیره در کشور مقصد سرمایهگذاری و با عمل به الزامات قانونی آن کشور از جمله پرداخت به موقع مالیات طی 5 سال، حفظ سرمایه اولیه و غیره، برادری خود را به آن کشور ثابت کنید تا مقیم دائم کشور مقصد شوید. سپس بعد از گذشت 5 سال دیگر از مقیم بودن دائم، شرایط تابعیت را به دست خواهید آورد. در ادامه راجع به هریک از روشهای مذکور به اختصار صحبت خواهیم کرد:
- خرید ملک: یک روش معمول برای سرمایه گذاری به شمار میآید که در اکثر کشورها باید به عنوان یک پشتوانه مالی و منبع مطلوب برای سودآوری به آن نگاه کرد و ممکن است مستقیما شرایط مهاجرت موفق را فراهم نکند.
- ثبت شرکت: یکی از روشهای مهاجرت سرمایه گذاری به شمار میآید. برای مهاجرت ثبت شرکت، باید از شروطی همچون داشتن یک طرح تجاری یا بیزینس پلن، میزان تمکن مالی مناسب برای به اجرا در آوردن طرح مورد نظر، سوابق شغلی و تحصیلات دانشگاهی مرتبط و مدرک زبان برخوردار باشید تا ویزای تایپ d یک ساله برای شما صادر شود. در صورت عمل به الزامات از جمله پرداخت به موقع مالیات، ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت شرایط اقتصادی و غیره، میتوانید ویزای ثبت شرکت خود را تمدید و بعد از 5 سال نسبت به مقیم شدن دائم و سپس دریافت گذرنامه الکترونیکی اقدام کنید.
- کارآفرینی: مصداقی از ثبت شرکت است با این تفاوت که میتوانید با روشهای خلاقانه یا ایجاد راهکارهای دانش بنیان کارآفرین شوید و فرصتهای شغلی جدید را شکل دهید.
- تمکن مالی: در این روش، اجازه انجام هیچگونه فعالیت اقتصادی ندارید و باید ثابت کنید که از پس هزینههای خود و خانواده برمیآیید. نیاز به سرمایهگذاری خاصی نیست تنها باید یک درآمد غیر فعال ماهانه یا سالانه طبق سقف تعیین شده توسط آن کشور دارا باشید.
از تازحل کمک بگیرید!
مهاجرت سرمایه گذاری یک روش سریع و در عین حال، پیچیده به نظر میرسد. روشهای مختلفی برای مهاجرت به این شیوه وجود دارد ولی اینکه با کدام یک، ریسک کمتری متحمل شوید، نیازمند تجربه و دانش حقوقی بالا است. به همین دلیل بهتر است از یک وکیل ویزا یا وکیل اقامت کمک بگیرید. مجموعه تازحل با بهره مندی از کادری دلسوز و وکلای خبره مهاجرت این اطمینان را به شما میدهد که با یک روش سرمایه گذاری مناسب و کم ریسک، ضوابط قانونی حضور در کشور مقصد تسهیل میشود.