قوانین مرتبط با صدور ویزای آلمان با هدف انتقال سرمایه خارجی به این کشور، از سال ۲۰۲۰ تصویب شد. تصویب این قوانین و مقررات، مسیر دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان را برای متقاضیان تسهیل کرد. انتقال دارایی به این کشور با استفاده از روشهای متنوعی امکانپذیر است. با وجود این، تمام آنها به اخذ اقامت دائم و شهروندی آلمان منجر نمیشود.
برای آشنایی بیشتر با انواع روشهای انتقال اموال به این کشور و آگاهی از شرایط، مراحل، مدارک و هزینههای اخذ ویزای سرمایه گذاری در آلمان تا انتهای این مقاله با تیم مهاجرتی «تازحل» همراه باشید. چون پس از آن میتوانید از تمام مسیرهای انتقال دارایی که به دریافت تابعیت آلمان و اجازه اقامت نوع دائم در این کشور اروپایی منتهی میشوند، مطلع شوید.
شرایط ویزای سرمایه گذاری در آلمان
در کشور آلمان هیچ قانونی مبنی بر ارائه ویزای طلایی به متقاضیان خارجی سرمایه گذاری کننده وجود ندارد. با این حال، بعضی از انواع ویزای سرمایه گذاری در این کشور تحت عنوان ویزای طلایی آلمان شناخته میشود. مهاجرت به آلمان با استفاده از این روشهای خاص به شما امکان میدهد تا پس از گذشت ۶ تا 8 سال، کارت اقامت نوع دائم و حتی پاسپورت آلمان را دریافت کنید. برای دریافت این نوع از روادید که به ویزای طلایی معروف شده است، باید از شرایط زیر برخوردار باشید:
- بر اقتصاد این کشور تاثیر مثبتی بگذارید؛
- حداقل یکی از نیازمندیهای اقتصادی دولت را برآورده کنید؛
- آنجا حداقل 5 فرصت شغلی ایجاد کنید.
از دیگر شرایط ویزای سرمایه گذاری در آلمان میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- برخورداری از حداقل سن ۱۸ سال؛
- اثبات داشتن توانایی برای انجام امور مربوط به مدیریت سرمایه در صورت برخورداری از سن بیشتر از ۴۵ سال؛
- داشتن گواهی عدم سوءپیشینه کیفری؛
- داشتن تجربه و تخصصی کافی و رزومه کاری مرتبط؛
- اثبات برخورداری از حداقل میزان تمکن مالی برای سرمایه گذاری؛
- داشتن بیزینس پلن یا طرح تجاری قوی و پرسود برای اقتصاد این کشور؛
- اثبات به دست آوردن اموال با استفاده از روشهای قانونی و شفاف سازی منبع دارایی؛
- اثبات بهرهمندی از تمکن مالی کافی برای پرداخت مخارج زندگی خود و خانواده.
روشهای اخذ ویزای سرمایه گذاری در آلمان
متقاضیان میتوانند از سرتاسر جهان با استفاده از روشهای مختلف برای انتقال اموال خود به کشور آلمان اقدام کنند. با توجه به تنوع بسیار زیاد روش مهاجرت به آلمان، لازم است تا به طور کامل، با هریک از آنها آشنا شوید. به این ترتیب امکان اتخاذ تصمیم منطقی و انتخاب بهترین شیوه سرمایه گذاری برای شما میسر میشود. روشهای دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان به شرح زیر است:
- ثبت شرکت: برای مهاجرت ثبت شرکت در کشور آلمان، باید موسسهای را در قالب یک شرکت مستقل یا وابسته به یک شرکت مادر در این کشور تاسیس کنید. ارائه یک طرح تجاری یا بیزینس پلن قوی از مهمترین شرایط دریافت ویزای ثبت شرکت است. در صورت سودآور بودن این طرح برای اقتصاد این کشور و فراهم شدن 5 فرصت شغلی برای افراد دارای تابعیت آلمان، بیزینس پلن شما مورد تایید قرار خواهد گرفت. به منظور استفاده از این فرصت، نیازی به یادگیری زبان آلمانی نخواهید داشت.
- خرید بیزینس: خرید بیزینس در مقایسه با ثبت شرکت در این کشور اروپایی مسیر هموارتری به حساب میآید. با استفاده از این گزینه، شما از طی کردن فرایند اخذ مجوز ثبت شرکت بینیاز خواهید شد. در نتیجه میتوانید در زمان کوتاهتری به سود و درآمد دست پیدا کنید. متقاضیان خرید بیزینس در این کشور باید پس از مراجعه به دفاتر ثبت اسناد رسمی، مراحل انتقال سهام از فروشنده به خریدار را پشت سر بگذارند. بعد از اعمال این تغییرات، امکان شروع فعالیت برای شما فراهم میشود. به منظور استفاده از این روش، نیازی نیست که حتما در این کشور حضور داشته باشید و میتوانید پروسه اداری را با کمک وکیل مهاجرت به آلمان طی کنید.
- استارتاپ: کمک به اقتصاد این کشور از طریق راه اندازی کسبوکارهای خلاقانه، اصلیترین هدف از تاسیس استارتاپها است. از پرطرفدارترین و پرمتقاضیترین استارتاپها در این کشور اروپایی باید به کسبوکارهای مرتبط با فناوری اطلاعات و مواد غذایی اشاره کنیم که در نهایت، فرایند اخذ ویزای استارتاپ را برای شما تسهیل میکند.
سایر روشهای سرمایه گذاری در کشور آلمان
دیگر روشهای رایج برای دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان شیوههایی مانند کارآفرینی، خرید املاک و مستغلات، خرید اوراق قرضه دولتی، فرانچایز، خرید سهام و خودحمایتی را شامل میشود. این موارد را در ادامه بررسی خواهیم کرد:
- کارآفرینی: یکی از روشهایی که به منظور انتقال اموال به کشور آلمان، مورد توجه افراد زیادی قرار میگیرد، کارآفرینی است. بهتر است که برای استفاده از این مسیر ابتدا با استفاده از سایر مسیرهای مهاجرتی وارد خاک آلمان شوید. قرار گرفتن در محیط به شما امکان میدهد تا با توجه به شرایط و درخواستها، تصمیم منطقی را اتخاذ کنید. از جمله شرایط ویزای سرمایه گذاری در آلمان با بهره گرفتن از این روش باید از مواردی مثل داشتن بیزینس پلن قوی، کمک به اقتصاد این کشور و اشتغال زایی نام ببریم.
- خرید املاک و مستغلات: خرید املاک و مستغلات در این کشور اروپایی به عنوان یکی از امنترین و کم ریسکترین روشها برای انتقال سرمایه شناخته میشود. قیمت املاک و مستغلات در آلمان نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی ارزانتر است و بازار مسکن، به دلیل افزایش چشمگیر جمعیت رشد مناسبی دارد. همین عوامل این مسیر مهاجرت را به یکی از محبوبترین روشها تبدیل کرده است.
- خرید اوراق قرضه دولتی: فروش اوراق قرضه دولتی این کشور، حمایت کامل دولت را به همراه دارد. در نتیجه، بهره گرفتن از این روش نیز به عنوان یک روش ایمن برای انتقال داراییها به کشوری با اقتصاد قوی، کسب سود و افزایش درآمد شناخته میشود.
- فرانچایز: برخورداری از حداقل درآمد ماهانه و میزان حداقلی سرمایه تعیین شده توسط دولت، یکی از مهمترین شرایط خرید فرانچایز به شمار میرود. برخورداری از سابقه مدیریت شرکت، داشتن سابقه برند تجاری، مهارتهای حرفهای و انگیزه از دیگر شرایطی است که برای این منظور، به آنها نیاز خواهید داشت.
- خرید سهام: متقاضیان خرید سهام در این کشور به یک حساب کارگزاری و سرمایه نیاز دارند. در صورت فراهم بودن این شرایط، میتوانید از طریق صندوق مبادله ارزشی ETF نسبت به خرید سهام اقدام کنید.
- خودحمایتی یا تمکن مالی: برای دریافت ویزای تمکن مالی یا ویزای خودحمایتی باید در مرحله اول به دولت آلمان اثبات کنید که بدون نیاز به کار کردن، توانایی تامین مخارج زندگی خود را دارید. برای اثبات این موضوع میتوانید از روشهایی مانند افتتاح حساب مسدود شده یا ضمانتنامه بانکی استفاده کنید.
مراحل دریافت اقامت، تابعیت و ویزا سرمایه گذاری المان
راه اندازی یک کسب و کار منطبق با تجربه حرفهای شما و ثبت شرکت از جمله مسیرهای مهاجرتی است که به دریافت اقامت شینگن نوع دائم و پاسپورت آلمانی منجر میشود. شما میتوانید از طریق انتقال داراییهای خود به میزان ۲۵ هزار یورو به این کشور، نسبت به تاسیس یک کسب و کار اقدام کنید.
توجه کنید که دریافت شهروندی اروپا در آلمان و با کمک خرید املاک و مستغلات امکان پذیر نیست. در صورت تمایل به اخذ تابعیت از طریق این روش لازم است که یک طرح تجاری را در قالب ساخت و ساز یا خرید و فروش املاک به دولت ارائه دهید. اخذ مجوز مقیم شدن دائم، پس از گذشت 3 سال و دریافت گذرنامه 8 سال بعد از سرمایه گذاری شما در این کشور، امکان پذیر خواهد بود.
به منظور دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان با استفاده از این مسیر، باید مراحل زیر را پشت سر بگذارید:
- انتخاب نوع سرمایه گذاری: روشهای متنوعی برای انتقال دارایی به این کشور وجود دارد. لازم است که در مرحله اول و با توجه به شرایط خود، مناسبترین مسیر سرمایه گذاری را انتخاب کنید.
- آماده سازی مدارک مورد نیاز: برای دریافت این روادید، مدارک مختلفی مورد نیاز است که از مهمترین آنها میتوانیم به مدارک اثبات کننده برخورداری متقاضی از تمکن مالی لازم اشاره کنیم.
- ارسال مدارک و فرم درخواست: بعد از تکمیل مدارک و فرم درخواست، باید این مدارک را برای مسئولان مربوطه ارسال کنید و در صورت لزوم، در موعد مقرر برای انجام مصاحبه در سفارت خانه حاضر شوید.
مدارک و هزینههای مورد نیاز برای اخذ ویزا سرمایه گذاری آلمان
مدارک و هزینههای مورد نیاز برای دریافت مجوز به منظور انتقال دارایی به این کشور با توجه به مسیر مهاجرتی انتخاب شده متفاوت است. بعضی از رایجترین مدارکی که در هنگام ثبت تقاضای ویزای سرمایه گذاری در آلمان از شما درخواست میشود، به شرح زیر است:
- اصل و کپی گذرنامه با حداقل 3 سال اعتبار؛
- مدارک شناسایی و مدارک هویتی مانند شناسنامه؛
- بیمه نامه درمانی معتبر؛
- مدارک اثبات کننده بهره مندی متقاضی از تمکن مالی کافی؛
- مدارکی برای شفاف سازی چگونگی کسب اموال و منبع قانونی داراییها؛
- گردش بانکی در 3 ماه گذشته؛
- انگیزه نامه، اهداف و برنامههای متقاضی برای سرمایه گذاری؛
- قرارداد اجاره محل سکونت در کشور آلمان؛
- دو قطعه عکس جدید با ویژگیهای عکس پاسپورت؛
- پرداخت هزینه بررسی درخواست معادل ۶۰ یورو.
هزینههای مورد نیاز برای دریافت ویزای سرمایه گذاری در آلمان به عنوان یکی از مصادیق هزینه مهاجرت به آلمان، با توجه به هر روش مهاجرت متفاوت است. از طریق بررسی جدول زیر میتوانید با تمکن مالی لازم برای سرمایه گذاری در این کشور اروپایی آشنا شوید:
روش سرمایه گذاری | تمکن مالی مورد نیاز |
ثبت شرکت | از ۲۵ هزار تا ۳۰ هزار یورو |
خرید بیزینس | حداقل ۲۹ هزار یورو |
استارتاپ | حداقل ۲۵ هزار یورو |
کارآفرینی | حداقل ۲۵ هزار یورو |
خرید املاک و مستغلات | از ۱۴۹ هزار یورو تا ۷۴۰ هزار یورو |
خرید اوراق قرضه دولتی | حداقل ۵ هزار یورو |
فرانچایز | برحسب برند، صنعت و موقعیت بازار متفاوت است. |
خرید سهام | حداقل ۵۰ هزار یورو |
خودحمایتی | حداقل درآمد ۱۵۰۰ تا ۳ هزار یورو به صورت ماهانه |
علاوه بر موارد ذکر شده، متقاضیان موظف خواهند بود تا هزینه بررسی درخواست ویزای سرمایه گذاری آلمان و طی شدن مراحل اداری را نیز بپردازند.
سخن نهایی
آلمان یکی از کشورهای اروپایی با اقتصادی قوی است. اخذ ویزای سرمایه گذاری در آلمان یکی از محبوب ترین روشها برای انتقال اموال به خارج از کشور و افزایش داراییها نام گرفته است. متقاضیان میتوانند با استفاده از مسیرهای مختلفی مانند ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار، نسبت به مقیم شدن دائم در این کشور و گرفتن شهروندی آن اقدام کنند.
در این مقاله، به بررسی روشهای دریافت ویزای سرمایه گذاری آلمان و معرفی مسیرهای منتهی به اخذ تابعیت این کشور پرداختیم. در نظر گرفتن این نکات و پشت سر گذاشتن تمام مراحل دریافت روادید، پروسه مهاجرت و انتقال داراییها به آلمان را برای شما تسهیل خواهد کرد.
با تیم مهاجرتی تازحل در تماس باشید تا فرایند اخذ ویزای سرمایه گذاری شما را به مقصد این کشور تسهیل کنیم. در کنار شما هستیم.