از قدیم گفتهاند پول را روی مُرده بگذاری، زنده میشود. یعنی به واسطه پول، هر آنچه که بخواهید حتی دستیابی به اقامت یک کشور پیشرفته را نیز میتوانید به دست بیاورید. برای کسانی که قصد دارند به کشور بهتری مهاجرت کنند و پاسپورت یا گذرنامه آن را صاحب شوند، گرفتن اقامت از طریق سرمایهگذاری که به آن اقامت طلایی نیز میگویند، یکی از روشهای سریع و بی چَک و چانه است. از این لحاظ آن را روشی بدون دردسر خطاب میکنیم زیرا پیچیدگیهایی همچون دریافت دعوتنامه شغلی برای ویزای کاری یا عمل به الزامات و قوانین سرسختانه ازدواج با شهروند کشور مقصد و موارد دیگر را به همراه ندارد.
از آن طرف، اکثر کشورهای پیشرفته از این شیوه اقامت استقبال میکنند چون به واسطه ورود سرمایه به کشور آنها، تأثیر چشمگیری در رشد اقتصاد آنجا به جای میگذارد. البته کشور میزبان باید بستر مناسب و محیط امنی را برای متقاضیان فراهم کند تا با خیال راحت، سرمایهگذاری در کشور آن کشورها انجام شود. اگر میخواهید با این نوع از انواع اقامت و نحوه اخذ آن بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اقامت طلایی چیست و نحوه اخذ آن به چه صورت است؟
ویزای طلایی یکی از راههای اخذ اقامت برای افراد خارجی است. برای دریافت این نوع روادید، باید سرمایه خود را با استفاده از روشهایی همچون خرید ملک و مستغلات، ثبت شرکت، تمکن مالی، کارآفرینی و خرید اوراق قرضه و سهام به کشور مقصد وارد کنید تا در ازای آن، شرایط شهروندی و پاسپورت معتبر آن کشور نصیب شما شود. اقامت طلایی یک فرصت سودمند برای هر یک از طرفین یعنی کشور میزبان و سرمایه گذار است. به این صورت که برای آن کشور مواردی مانند اشتغال زایی، رشد جمعیت و افزایش درآمد مالیاتی را به همراه دارد که این مبالغ، صرف هزینههای دولتی آنجا میشود. از طرفی، سرمایهگذار نیز به یک کشور پیشرفته با شرایط بهتر نسبت به کشور خود مهاجرت سرمایه گذاری میکند و از تمام حقوق شهروندی و امکانات آنجا بهره مند میشود.
توجه داشته باشید که از همان ابتدا اقامت دائم و تابعیت به شما تعلق نمیگیرد. بلکه در ابتدا اقامت موقت یک ساله دریافت میکنید که تا 5 سال قابلیت تمدید دارد. سپس در صورت عمل به قوانین مهاجرت آن کشور و انجام تعهدات خود از جمله حفظ سرمایه اولیه، نداشتن سابقه کیفری و غیره، میتوانید برای اقامت سرمایه گذاری نوع دائم و به دنبال آن، اخذ شهروندی و گذرنامه معتبر آن کشور درخواست دهید.
شروط لازم برای دریافت تابعیت آن کشور، برخورداری از نمره قبولی در آزمون شهروندی، تسلط به زبان بومی آنجا و داشتن اطلاعات تاریخی، فرهنگی و جغرافیایی کشور میزبان است.
ناگفته نماند برنامه اقامت طلایی در هر کشوری شرایط مخصوص به خود را دارد. به عنوان مثال، با سرمایه گذاری در بازار املاک آلمان، ویزای آلمان به شما داده نمیشود و در نتیجه، نمیتوانید مهاجرت به آلمان را تجربه کنید. از این رو، خرید ملک در این کشور به چشمِ یک سرمایهگذاری سودآور به حساب میآید. قبل از هر اقدامی باید اطلاعات لازم را به دست بیاورید تا زمان و انرژی شما هدر نرود.
مدارک مورد نیاز برای گرفتن اقامت طلایی
مهم نیست با استفاده از چه روشی و به چه کشوری میروید و سرمایهگذاری کنید. در حالت کلی مدارک مورد نیاز به شرح زیر است:
- گذرنامه بیومتریک معتبر؛
- ارائه ترجمه مدارک هویتی خود، همسر و فرزندان شامل شناسنامه، سند ازدواج، گواهینامه و غیره؛
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری؛
- ارائه سوابق شغلی و بیمه؛
- گواهی آزمایشات پزشکی به منظور اثبات سلامت روحی و جسمی؛
- اثبات تمکن مالی با ارائه گردش حساب بانکی 4 ماه اخیر؛
- ارائه مدارک مرتبط برای هریک از روشهای سرمایه گذاری منتخب.
اخذ اقامت طلایی از طریق خرید ملک
خرید ملک یکی از روشهای ساده برای سرمایه گذاری به حساب میآید که پیش نیاز آن، فقط داشتن پول زیاد است. افراد با اهداف مختلفی همچون سودآوری، داشتن خانهای برای سفرهای خارجی و غیره اقدام به سرمایه گذاری میکنند اما دلیل اصلی این کار، اخذ اقامت خرید ملک آن کشور است.
ناگفته نماند خرید ملک همیشه به عنوان یک روش مهاجرت و تحقق بخشیدن به شرایط اقامت محسوب نمیشود اما در صورت اعطای اقامت طلایی به واسطه خرید ملک، امکان ادامه تحصیل، کار و غیره برای متقاضی و خانواده او وجود دارد. همچنین، بعد از مدتی میتوانید درخواست اقامت شینگن نوع دائم و پاسپورت بیومتریک کشور مقصد را بدهید.
ثبت شرکت راهی برای گرفتن اقامت طلایی
ثبت شرکت نوعی سرمایه گذاری فعال به حساب میآید زیرا علاوه بر سرمایهای که به کشور مقصد وارد میشود و به رشد اقتصادی کمک میکند، فرصتهای شغلی برای افراد بومی آن کشور ایجاد میشود. به همین خاطر، کشور میزبان با سرمایه گذاری از طریق روش ثبت شرکت استقبال میکند. مزیتی که ویزای ثبت شرکت برای متقاضیان به همراه دارد، این است که کسب و کار آنها به بازار بین المللی ورود میکند و از همه مهمتر، اقامت ثبت شرکت نوع دائم، شهروندی اروپا و گذرنامه الکترونیکی یک کشور پیشرفته به آنها اعطاء میشود. لازمه اخذ این روادید شنگن، شرایطی همچون ارائه یک بیزینس پلن یا طرح تجاری خلاقانه، داشتن تمکن مالی برای به اجرا درآوردن طرح مورد نظر و تأمین هزینههای زندگی خود و خانواده در طول مدت اعتبار کارت اقامت و پرداخت به موقع مالیات است.
گرفتن اقامت طلایی از طریق کارآفرینی و استارت آپ
کارآفرین شخصی است که صاحب ایده نوآورانه و بنیانگذار استارت آپ است یا اینکه تلاش میکند که یک کسب و کار قدیمی را بهبود ببخشد. در هر دو مورد، هدف کارآفرین اشتغالزایی و ارائه محصول یا خدمات جدید به بازار است. با این تفاوت که در گسترش کسب و کار قدیمی، سرمایه مورد نیاز باید توسط شخص تأمین شود. در صورتی که در استارت آپ، هزینههای مورد نیاز توسط یک شرکت دیگر تأمین میشود. در واقع استارت آپ برای جلب حمایت شرکت سرمایه گذار، باید یک طرح تجاری قوی ارائه دهید. کشورهای پیشرفته، کارآفرینان را مورد حمایت خود قرار میدهند و در قبال آورده آنها، اقامت کارآفرینی یا اقامت استارتاپ کشور خود را به این افراد و خانواده آنها اعطاء میکنند.
در روشهای دیگر سرمایه گذاری و درخواست روادید، ارائه سابقه کار و مدرک دانشگاهی چندان زیاد مدنظر نیست اما در این دو روش، سابقه مدیریتی و داشتن مدرک تحصیلی مرتبط، شرط اصلی برای اخذ ویزای کارآفرینی یا ویزای استارت آپ به شمار میآید.
اخذ اقامت طلایی از طریق خرید اوراق قرضه و سهام
یکی دیگر از روشهای اخذ اقامت اروپا یا سایر قارهها از طریق سرمایه گذاری، خرید اوراق قرضه و سهام است. در هر دوی این موارد، ممکن است برخی دولتها اجازه اقامت کشور خود را به سرمایه گذاران اعطاء نکنند و فقط سودآوری را برای این افراد به همراه داشته باشد اما در باقی موارد به ازای خرید سهام و اوراق مطابق با حداقل مبلغ تعیین شده توسط کشور مقصد، علاوه بر سود، مقیم موقت آن کشور میشوید. خوب است بدانید مبلغ مورد نیاز باید دستِ کم 5 سال در خاک این کشور حفظ شود. بعد از آن امکان برداشت مبلغ نیز وجود دارد و میتوانید با رعایت الزامات و قوانین تعیین شده، نسبت به اخذ اقامت دائم اقدام کنید و به دنبال آن، برای تحقق شرایط تابعیت و دریافت گذرنامه الکترونیکی کشور مقصد درخواست دهید.
مزایا و معایب اقامت طلایی اروپا و سایر کشورها
اگرچه بسیاری از کشورهای غیر اروپایی، اقامت طلایی برای مهاجران سرمایهگذار ارائه میدهند اما اخذ اقامت طلایی اروپا مزایای بیشتری به همراه دارد. از برتریهایی که اقامت طلایی اروپا نسبت به سایر قارهها دارد، امکان زندگی بدون اخذ ویزا در هریک از کشورهای اتحادیه اروپا است. همچنین، به عنوان مثال در کشورهایی مانند پرتغال، فرانسه، یونان و قبرس در صورت سرمایهگذاری از طریق خرید ملک، اقامت اروپا با خرید ملک را دریافت میکنید حتی اگر در کشور مربوطه حضور نداشته باشید.
در این قسمت به برخی از مزایا و معایب دریافت اقامت طلایی نگاهی میاندازیم:
- امکان سفر و زندگی در هریک از کشورهای اتحادیه اروپا؛
- دریافت اقامت موقت یا دائم؛
- اجازه اشتغالزایی و انجام فعالیتهای تجاری؛
- بهرهمندی از امکانات بهداشتی و آموزشی؛
- سودآوری بیشتر و دستیابی به درآمد پایدار ارزی؛
- اخذ شهروندی اروپا، تابعیت اروپا و پاسپورت اروپایی در صورت عمل به الزامات تعیین شده؛
- امکان ادامه تحصیل و حضور در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی.
مهاجرت به اروپا با این شیوه، معایبی همچون پرداخت مالیاتهای سنگین و پیچیدگی قوانین مرتبط با آن، یکسان نبودن شرایط و پیشنیازها در کشورهای مختلف اروپایی، عدم سازش با شرایط فرهنگی و اجتماعی کشور مقصد و غیره را به همراه دارد.
شرایط مورد نیاز برای گرفتن اقامت طلایی اروپا و کشورهای غیر اروپایی
ماهیت اقامت طلایی به گونهای است که مشمول مواردی همچون امکان اخذ اقامت دائم، ملزم نبودن به ارائه مدرک دانشگاهی و مدرک زبان، امکان کار و تحصیل برای همسر و فرزندان و همراهی همسر و فرزندان زیر 21 سال با شما در کشور مقصد میشود.
نکته قابل توجه این است که شما به مدت 5 سال نمیتوانید سرمایه خود را از این کشور خارج کنید اما در صورت عمل به تعهدات خود بعد از این مدت، علاوه بر آزاد شدن آورده شما، اقامت دائم و گذرنامه دوم به شما اعطاء میشود. بیایید به پیشنیازهای لازم برای اخذ اقامت طلایی اروپا و غیر اروپا نگاهی بیندازیم:
- شرایط سنی حداقل 18 سال؛
- سریعتر پیش رفتن روند پیگیری ویزا در صورت برخورداری از مدرک زبان و تحصیلات دانشگاهی؛
- دارا بودن حداقل 50 درصد از سهام شرکت در صورت راه اندازی کسب و کار؛
- داشتن گردش مالی بالاتر از میزان تعیین شده توسط اداره مهاجرت آن کشور؛
- گواهی پزشکی به منظور اثبات سلامت روحی و جسمی؛
- داشتن سابقه مدیریتی و تحصیلات دانشگاهی در صورت کارآفرینی.
پیشنهاد ما
به واسطه اخذ اقامت طلایی مجوزی به سرمایه گذار اعطاء میشود که میتواند به کشور مقصد ورود کند و اقامت دائم و گذرنامه آنجا را بگیرد. لازم به ذکر است برخی کشورها، به ازای سرمایهگذاری متقاضی، اقامت دائم نمیدهند و به اقامت موقت یا صرفا سودآوری متقاضی بسنده میکنند. بنابراین، باید در انتخاب کشور مقصد، نهایت دقت را به خرج دهید.
اگر میخواهید علاوه بر اقامت کشور مقصد به سود قابل قبولی دست یابید، لازم است که بدانید چه کشوری برای این منظور مناسبتر به نظر میآید. همچنین به نوع سرمایه گذاری و مبلغ آن نیز باید توجه کافی داشته باشید. از آنجایی که در مهاجرت با این شیوه، میخواهید سرمایه گذاری سنگینی انجام دهید، حتما با یک مشاور یا وکیل مهاجرت صحبت کنید و روند انجام امور را به او بسپارید. در این میان، وکیل اقامت با تجربه مجموعه مهاجرتی تازحل تا زمان دستیابی به اقامت در کنار شما خواهد بود تا احتمال هدر رفتن وقت و سرمایه شما به حداقل برسد.