تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » اقامت خانوادگی؛ تسهیل کننده فرایند مقیم شدن در کشور خارجی

اقامت خانوادگی

اقامت خانوادگی

اقامت خانوادگی؛ تسهیل کننده فرایند مقیم شدن در کشور خارجی

هادی طارمی توسط هادی طارمی
دسامبر 9, 2023
در جزئیات مهاجرت
0

متقاضیان مهاجرت از روحیه ماجراجویانه‌ای برخوردار هستند و می‌خواهند زندگی جدیدی را در شرایط بهتر شروع کنند. اکثر افراد تمایل دارند اقامت خانوادگی را به عنوان یکی از مصادیق اقامت دریافت کنند. به این معنا که اعضای خانواده را نیز با خود همراه سازند تا از این طریق، دوری از خانواده، آن‌ها را اذیت نکند و از طرف دیگر، اعضای خانواده از این فرصت بی‌نظیر یعنی مهاجرت خانوادگی به کشور دیگر و رویارویی با امکانات رفاهی مطلوب، اقتصاد پایدار، سیستم آموزشی عالی، امنیت بالا و غیره بی‌نصیب نمانند.

با استفاده از ویزای همراه یا ویزای پیوست، می‌توانید انواع مهاجرت را تجربه کنید. اما یکی از تفاوت‌های اساسی موجود در هریک از روش های مهاجرت، امکان یا عدم امکان دریافت اقامت دائم است. به عنوان مثال در برخی روش‌ها اعضای خانواده از همان ابتدا مقیم دائم کشور مقصد می‌شوند اما در برخی دیگر که متقاضی اصلی نیز اقامت موقت دارد، اعضای خانواده نیز از همین شرایط تبعیت می‌کنند تا به مرور زمان و با رعایت قوانین اقامت آن کشور، وضعیت اقامت خود را تغییر دهند. خواندن این مقاله را از دست ندهید تا شما را با روش‌های مختلف اخذ اقامت خانوادگی آشنا کنیم.

اقامت فامیلی

اقامت خانوادگی چیست و چه مواردی را شامل می‌شود؟

ویزا یا روادید خانوادگی که به آن «ویزای الحاق» نیز می‌گویند و جزء روادیدهای پرطرفدار به حساب می‌آید، با هدف دیدار یا ملحق شدن به خانواده در کشور دیگر صادر می‌شود. در واقع، به موجب اخذ اقامت خانوادگی ، اعضای خانواده می‌توانند به کشوری مهاجرت کنند که از قبل، یکی دیگر از اعضای خانواده، اجازه اقامت یا شرایط شهروندی آن کشور را دارا و از این طریق امکان پیوستن به او برای آن‌ها فراهم است.

همانطور که گفته شد، کسانی واجد شرایط اخذ آن هستند که یکی از افراد خانواده، کارت اقامت یا شرایط تابعیت کشور مقصد را دارا باشد. این نوع روادید، دو طرفه است. یعنی علاوه بر درخواست از جانب متقاضی تحقق شرایط مهاجرت، فرد مقیم یا اسپانسر با ارسال دعوت‌ نامه باید نسبت به دریافت اقامت بستگان درجه یک خود از جمله، همسر، فرزندان زیر 21 سال و والدین اقدام کند. همچنین، باید از شرایط مالی قابل ملاحظه‌ای برخوردار باشد تا در صورت نیاز، بتواند هزینه‌های اولیه آن‌ها را در آن کشور تأمین کند.

این نوع روادید از انواع مختلفی تشکیل شده است:

  1. ویزای همسر: برای کسانی مناسب است که می‌خواهند با فردی ازدواج کنند که تابعیت کشور دیگری را دارد یا اینکه همسر او مقیم یا شهروند کشور دیگر است. در این نوع، خیلی سریع به شرایط اقامت نوع دائم دست می‌یابید.
  2. ویزای والدین: فرزندانی که اقامت یا تابعیت کشور دیگری را دارند، می‌توانند حامی پدر و مادر خود شوند و اقامت خانوادگی بگیرند.
  3. ویزای کودکان: در کشورهایی مانند کانادا که از قانون خاک تبعیت می‌کنند با تولد فرزند حتی اگر پدر و مادر او شهروندی و تابعیت کشور دیگری را داشته باشند، والدین نیز اقامت خانوادگی می‌گیرند.
  4. سایر ویزاهای خانوادگی: این مورد شامل خواهر، برادر، پدربزرگ، مادربزرگ یا سایر اقوام نزدیک است که از توانایی مالی خوبی برخوردار هستند و می‌توانند حامی شما در کشور مقصد باشند.

اخذ اقامت فامیلی از طریق روادید همراه

اکثر افرادی که مهاجرت می‌کنند، بعد از مدتی، دلتنگ خانواده خود می‌شوند و این دوری ممکن است روی کارایی آن‌ها تأثیر بگذارد. بنابراین، دولت از طریق صدور ویزا نوع همراه، این امکان را برای بستگان درجه یک متقاضی  فراهم کرده است که اقامت خانوادگی بگیرند و از این طریق با او همراه شوند. نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که متقاضی باید از شرایط مالی مناسبی برخوردار باشد تا بتواند از پس هزینه‌های خود و خانواده بر بیاید. در این حالت، اقامت به صورت موقت میسر می‌شود. در واقع، این روش اقامت، مختص کسانی است که برای مدت مشخصی از جمله برای تحصیل، کار و غیره به کشور مقصد مهاجرت کاری یا تحصیلی کرده‌اند و می‌خواهند خانواده را نیز با خود همراه سازند. بنابراین مدت اعتبار این نوع از انواع ویزا به زمان مجوز قانونی اقامت متقاضی اصلی بستگی دارد.

چگونه با ویزای اسپانسرشیپ اقامت خانوادگی بگیریم؟

اکثر کشورها به کانون گرم خانواده، اهمیت زیادی می‌دهند زیرا آن‌ها معتقد هستند زمانی که اعضای خانواده، گرد یکدیگر جمع می‌شوند، شادتر هستند و بازدهی بیشتری دارند. به همین دلیل تمهیدات لازم را فراهم می‌کنند تا مهاجران و شهروندان آن‌ها بتوانند خانواده را تحت حمایت روادید خود به آن کشور بیاورند. این افراد شامل همسر، فرزندان، والدین، پدربزرگ و مادربزرگ و سایر بستگان واجد شرایط است. اسپانسرشیپ مختص کسانی است که اقامت دائم یا شهروندی کشور مقصد را دارا هستند. در این نوع روادید، متقاضی یا اسپانسر باید متعهد شود که تمام هزینه‌های خانواده خود اعم از پوشاک، خوراک، مسکن و غیره را متقبل می‌شود و در این راستا به هیچ عنوان از دولت آن کشور کمک نخواهد گرفت و در صورت انجام این کار، باید مبلغ مورد نظر را برگرداند.

اقامت خانوادگی

شرایط و مدارک مورد نیاز دعوت کننده و دعوت شونده برای اخذ اقامت خانوادگی

افرادی می‌توانند اقامت فامیلی بگیرند که از بستگان درجه یک فرد مقیم یا تبعه آن کشور باشند. برای اخذ این اقامت، فرد مقیم یا شهروند که در اصطلاح به او حامی یا اسپانسر می‌گویند، باید به اداره مهاجرت کشور مقصد مراجعه و درخواست خود را در قالب دعوت نامه ثبت کند. شرایط مورد نیاز برای حامی به شرح زیر است:

  1. شرایط سنی حداقل 18 سال؛
  2. داشتن کارت اخذ شهروندی یا اقامت کشور مقصد؛
  3. برخورداری از شرایط مالی مکفی برای حمایت از اعضای خانواده؛
  4. عدم سوء پیشینه کیفری؛
  5. نداشتن ورشکستگی و پرداخت به موقع وام و مالیات.

برخی از مدارک مهم برای اسپانسر را بر می‌شماریم:

  1. تکمیل فرم درخواست؛
  2. پرداخت هزینه‌های مربوطه؛
  3. ارائه مدارکی همچون پاسپورت یا گذرنامه کشور مقصد؛ کارت اقامت دائم یا گواهی تولد به منظور اثبات صلاحیت به سفارت برای درخواست؛
  4. ارائه مدارکی مبنی بر نسبت خانوادگی با فرد مورد نظر مانند سند ازدواج، شناسنامه و غیره؛
  5. اثبدات داشتن شغل و درآمد مکفی در آن کشور؛
  6. ارائه مدارک مورد نیاز به منظور اثبات شهروند بودن یا داشتن کارت اقامت.

بیایید به مدارک مورد نیاز برای اسپانسر شونده یا بستگان درجه یک نگاهی بیندازیم:

  1. مراجعه به سفارت و تکمیل فرم‌های مربوطه؛
  2. ارائه پاسپورت معتبر جدید و قدیمی به همراه سایر مدارک شناسایی؛
  3. برخورداری از گواهی عدم سوء پیشینه کیفری؛
  4. داشتن سلامت پزشکی؛
  5. ارائه مدرک زبان انگلیسی (افراد بالای 65 سال و افراد بیمار، نیازی به ارائه مدرک زبان ندارند)؛
  6. اثبات رابطه خویشاوندی با حامی.

مدارک مورد نیاز در حالت کلی شامل موارد بالا است. شما باید آن‌ها را به صورت ترجمه شده به سفارت تحویل دهید. ناگفته نماند، شاید لازم باشد هر فردی با توجه به شرایط خود و در صورت نیاز، مدارک دیگری نیز ارائه دهد. برای آگاهی از این امر مهم، بهتر است با وکیل مهاجرت خود وارد گفت و گو شوید.

کسب اقامت خانوادگی از طریق سوپرویزا

شهروندان و مقیمان دائمی یک کشور در وهله اول با توجه به شرایط مالی که دارند، می‌توانند همسر و فرزندان را با خود همراه سازند اما اگر نتوانند حامی مالی والدین و پدربزرگ و مادربزرگ خود شوند، این امکان فراهم است که از طریق سوپرویزا اقدام کنند. این روش، شرایط اقامت دائمی همراهان را فراهم نمی‌کند ولی مدت اعتبار بالایی دارد. به عنوان مثال مدت این نوع روادید در کانادا 10 سال است که در هر بار ورود به این کشور می‌توان به مدت 2 سال و بدون نیاز به تمدید زندگی کرد. همچنین، امکان همراهی فرزندان وابسته، در این نوع روادید وجود ندارد.

دریافت اقامت خانوادگی با سایر روش‌ها

شما می‌توانید با هریک از روش‌های تحصیلی، کاری، سرمایه‌گذاری، تولد، پناهندگی و غیره اقامت دائم، تابعیت و به دنبال آن گذرنامه معتبر کشور دیگر را از آن خود کنید. به عنوان مثال، در روش مهاجرت سرمایه‌گذاری، می‌توانید از طریق سرمایه‌گذاری در ملک، ثبت شرکت یا خرید اوراق قرضه، اقامت سرمایه گذاری بگیرید. بعد از یک سال نیز می‌توانید اقامت خود را به مدت 5 سال تمدید کنید. سپس نسبت به اخذ اقامت دائم خود اقدام کنید و در نهایت، بعد از 10 سال درخواست شهروندی و تابعیت به کشور مربوطه بدهید.

با استفاده از هریک از روش‌های مذکور، این روند یا زودتر یا کمی دیرتر به طول می‌انجامد اما بالاخره پاسپورت بیومتریک کشور مدنظرتان را دریافت می‌کنید. در هر مرحله از مسیر مذکور، می‌توانید با استفاده از ویزای همراه، اقامت خانوادگی اخذ کنید که به صورت موقتی است. بعد از دریافت اقامت دائم و تابعیت نیز از طریق روادید اسپانسرشیپ می‌توانید اقامت خانوادگی را به صورت دائمی بگیرید. شرایط و مدارک اخذ این نوع اقامت در حالت کلی برای همه روش‌ها یکسان و مطابق با موارد مذکور در این مقاله است. به عنوان مثال، حداقل سن 18 سال برای همسر و حداکثر 21 سال برای فرزندان، عدم سوءپیشینه کیفری و غیره از جمله این شرایط است.

نحوه درخواست اخذ اقامت خانوادگی

با هر روشی که مهاجرت کرده باشید این امکان وجود دارد که فامیل درجه یک را با خود همراه سازید. بسته به نوع روادید و کشور مقصد، شرایط متفاوتی برای درخواست اقامت خانوادگی وجود دارد اما در حالت کلی باید روند زیر را طی کنید:

  1. تکمیل فرم درخواست در سایت رسمی اداره مهاجرت توسط متقاضی ساکن در کشور مقصد؛
  2. پرداخت هزینه و ضمیمه کردن رسید آن به فرم درخواست؛
  3. تکمیل مدارک؛
  4. گرفتن وقت سفارت به منظور ارائه مدارک و اسناد بیومتریک و آوردن دلایل شفاف به منظور همراهی خانواده با خود؛
  5. انتظار برای اعلام نتیجه؛
  6. آماده شدن برای سفر به منظور تأیید درخواست شما.

سخن آخر

اینکه خانواده و عزیزان در کنار متقاضیان مهاجرت در کشور مقصد حضور داشته باشند، علاوه بر ایجادِ حال خوب، روی عملکرد فرد تأثیر زیادی می‌گذارد. به همین دلیل، در اکثر کشورها شرایطی مهیا شده است که از طریق اخذ اقامت خانوادگی ، بستگان درجه یکِ شخص با او همراه شوند. برای اینکه بفهمید از چه روشی برای این هدف مهم اقدام کنید تا زودتر روند آن طی شود و همچنین کمتر درگیر مسیر پر پیچ و خم مهاجرت اروپا یا سایر قاره‌ها شوید، پیشنهاد می‌کنیم از وکیل اقامت در مجموعه مهاجرتی تازحل کمک بگیرید.

برچسب ها: مهاجر
هادی طارمی

هادی طارمی

«هادی» به عنوان کارشناس ارشد حقوق بین الملل و به عنوان یکی از کارشناسان مهاجرتی تیم «تازحل» در حال فعالیت است. او بخشی از مطالعات و تجارب خود را در این حوزه از طریق وبلاگ رسمی تازحل، در اختیار علاقه مندان قرار می‌دهد.

نوشته‌ی بعدی
تابعیت نروژ

برای دریافت تابعیت نروژ چه اقداماتی باید انجام داد؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.