بدون شک، اکثر کسانی که از طریق کار، تحصیل، سرمایهگذاری و غیره، مهاجرت میکنند، دلتنگ خانواده خود میشوند. خوشبختانه از آنجایی که در اکثر جوامع، خانواده، نقش بنیادین و جدایی ناپذیر در کسب آرامش و پیشرفت افراد دارد، توسط دولتها تدابیری اندیشیده شده است که خانواده افراد مقیم، بتوانند از طریق اخذ ویزای پیوست به عنوان یکی از مصادیق ویزا، به خانواده خود ملحق شوند و همگی با هم در آنجا زندگی کنند. از مزایای این نوع از انواع ویزا این است که همراهان شخص متقاضی، بعد از ورود به کشور مقصد میتوانند به کار یا تحصیل بپردازند. در خصوص شرایط، مدارک، مراحل اخذ و سایر موارد مرتبط با این ویزا در این مقاله بحث خواهیم کرد.
ویزای پیوست چیست و ویزای پیوست همزمان به چه صورت است؟
ویزای پیوست که به آن ویزای همراه نیز میگویند، همانطور که از نام آن پیدا است، برای پیوستن سایر اعضای خانواده به عضوی است که در کشور دیگر اقامت قانونی دارد. به این ترتیب، همگی با هم مقیم کشور مقصد میشوند. با اخذ این نوع روادید، نیازی به داشتن اجازه کار ندارید. میتوانید به تحصیل مشغول شوید. همچنین، این امکان برای شما فراهم است که روادید پیوست را تحت شرایطی به اقامت دائم کشور مقصد تبدیل کنید. با توجه به اینکه همسر، فرزند و والدین شما در کشور دیگری مقیم باشند، این نوع روادید به سه دسته ویزای الحاق به همسر، ملحق شدن والدین به فرزندان و فرزندان به والدین تقسیم بندی میشود.
امکان اخذ ویزای پیوست همزمان با مهاجر اصلی وجود دارد. به این ترتیب، خانواده مهاجر اصلی، همزمان با او کارت اقامت کشور مقصد را میگیرند. برای این منظور متقاضی اصلی باید 6 ماه قبل از انواع مهاجرت، به سفارت کشور مقصد مراجعه و این موضوع مهم را پیگیری کند. لازم به ذکر است برای گرفتن ویزا به صورت همزمان برای متقاضی اصلی و بستگان او، چنانچه بستگان به زبان کشور مقصد مسلط باشند، شانس بیشتری برای موفقیت در درخواست روادید به صورت همزمان با متقاضی اصلی برای آنها وجود خواهد داشت.
ویزای پیوست برای چه کسانی صادر میشود؟ مزایا و مدت اعتبار آن به چه صورت است؟
افرادی که از طریق کار، تحصیل، سرمایهگذاری و غیره، اجازه اقامت دائم یا موقت کشوری را دریافت میکنند، میتوانند بستگان درجه یک اعم از همسر و فرزندان زیر 18 سال یا بالای 18 سال که شرایط جسمی و روحی مناسبی ندارند، را با خود به کشور مقصد بیاورند. برای این کار باید درخواست روادید پیوست برای آنها بدهد.
از مزایای برخورداری از روادید پیوست، امکان تحقق شرایط اقامت در کشور مقصد است. فرزندان زیر 18 سال امکان تحصیل رایگان در مدارس دولتی را دارند. همچنین، همسر فرد متقاضی میتواند بدون در دست داشتن ورک پرمیت، کار کند.
متقاضی اصلی باید زمانی که ویزای کاری، تحصیلی، سرمایهگذاری یا غیره او منقضی شد، کشور مقصد را ترک کند مگر اینکه ویزای خود را تمدید کند. همچنین، مدت اعتبار ویزای پیوست به مدت اعتبار ویزای متقاضی اصلی وابسته است. اگر شخص همراه بخواهد ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهد تا اقامت کاری به دست آورد، باید به دنبال کار در کشور مقصد بگردد. با اخذ جاب آفر موفق، میتواند حتی بعد از مدت اعتبار ویزای متقاضی اصلی در کشور مقصد بماند.
شرایط ویزای پیوست
کسانی که به روشهای قانونی مانند کار، تحصیل و غیره به کشور دیگری میروند، نه تنها محدودیتی برای آوردن خانواده خود به کشور مربوطه ندارند، بلکه مورد استقبال دولت نیز قرار میگیرند زیرا از دید دولت، این افراد قرار است در ارتقای سطح فرهنگی، اقتصادی و علمی آن کشور نقش بسزایی ایفاء کنند. بنابراین دلتنگی و مسائل حاشیهای نباید مانعی بر انجام هدف آنها شود. برای این منظور، باید نسبت به اخذ ویزای پیوست برای خانواده خود اقدام کنند تا مهاجرت خانوادگی داشته باشند. قبل از این کار، دارنده ویزای اصلی باید از شرایطی برخوردار باشد که در ادامه آنها را ذکر میکنیم و به عنوان شرایط ویزا محسوب میشود:
- دارا بودن بلوکارت اتحادیه اروپا یا مجوز اقامت شینگن معتبر؛
- ارائه قرارداد اجاره یا سند مالکیت ملک توسط متقاضی اصلی به اداره مهاجرت با هدف برخورداری از فضای مناسب برای زندگی اعضای خانواده؛
- برخورداری از پوشش بیمه و شرایط مالی مناسب با ارائه مستندات مالی مانند گردش حساب بانکی، صورت حسابهای مالیاتی و غیره؛
- داشتن شرایط سنی حداقل 18 سال؛
- تسلط نسبی به زبان کشور مقصد و در سطح تعیین شده توسط دولت.
شرایط ویزای پیوست به همسر
همانطور که پیش از این گفته شد، روادید الحاق به خانواده، شامل الحاق به همسر، فرزند و والدین نیز میشود. در نوع الحاق به همسر، میتوانید شرایط مهاجرت به کشوری را کسب کنید که همسر شما در آنجا زندگی میکند. در صورتی که همسرتان در یکی از کشورهای منطقه شینگن مقیم باشد و شما نیز ویزای شینگن، اجازه اقامت اروپا، پاسپورت یا گذرنامه یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را دارا باشید، دیگر به ویزای الحاق نیازی ندارید و امکان تردد آزادانه به آن کشور برای شما مقدور است. علاوه بر شرایط مذکور در قسمت قبل، هریک از طرفین باید شرایطی را دارا باشند. شرایط ویزای پیوست به همسر به شرح زیر است:
- برخورداری از شرایط سنی حداقل 18 سال برای طرفین؛
- ارائه مدارک و اسناد مورد نیاز به منظور اثبات قانونی بودن ازدواج؛
- تمکن مالی فرد مقیم برای تأمین هزینهها؛
- ارائه پاسپورت معتبر توسط متقاضی روادید پیوست؛
- پرداخت هزینههای لازم؛
- داشتن فقط یک همسر در زمان واحد.
شرایط ویزای پیوست به والدین
شرایط روادید الحاق به والدین یا پیوست فرزند در اکثر کشورها به این صورت است که حداکثر سن قانونی فرزند باید 18 سال باشد. نسبت خانوادگی فرزند با شما و همچنین تابعیت او از طریق ارائه اسناد شناسایی مانند شناسنامه، گذرنامه معتبر و غیره ثابت شود. به منظور اثبات سلامتی روحی و جسمی فرزند خود، باید مدارک پزشکی ارائه دهید. همچنین باید ثابت کنید که از تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینههای او در کشور مقصد برخوردار هستید. زمانی که یکی از والدین در کشور مقصد زندگی میکند و دیگری در کشور دیگر، شرایط قدری سختتر است. در این صورت باید ثابت کنید که از شرایط لازم برای گرفتن حضانت فرزند برخوردار هستید.
تفاوت ویزای پیوست به همسر و ویزای پیوست ازدواج
اگر بخواهید به همسر خود که در کشور مقصد، انواع اقامت قانونی را دارد بپیوندید، باید یکی از انواع ویزاهای همسری، ازدواج، نامزدی و اعضای خانواده را انتخاب کنید.
ویزای پیوست ازدواج مختص کسانی است که قصد دارند از طریق ازدواج قانونی با فردی که شرایط شهروندی و شرایط تابعیت یا مقیم بودن دائمی کشور مقصد را دارا است، ساکن آن کشور شوند. بنابراین، ایشان از تمام حقوق و مزایای آنجا بهره مند میشوند اما ویزای پیوست به همسر برای کسانی است که همسرشان از طریق کار، تحصیل و غیره، ویزای کشور دیگری را دریافت میکنند و حالا همسر ایشان قصد دارد به او ملحق شود.
مدارک ویزای پیوست و روند درخواست آن
در حالت کلی مدارک به شرح زیر است ولی برای اطلاع از جزئیات دقیق، بهتر است با سفارت تماس بگیرید:
- فرم تقاضای پیوست به خانواده؛
- پاسپورت بیومتریک با اعتبار حداقل 6 ماهه؛
- دو قطعه عکس جدید و بیومتریک زمینه سفید؛
- ارائه رزومه تحصیلی و کاری؛
- دعوت نامه از طرف اسپانسر؛
- ارائه مدارک مالی در خصوص اثبات تمکن مالی فرد؛
- بلیط رزرو سفر؛
- ارائه سند ازدواج ترجمه شده به زبان کشور مقصد؛
- برخورداری از مدرک زبان در سطح حداقل A1؛
- ارائه گذرنامه بیومتریک یا کارت شناسایی همسر در صورت داشتن تابعیت کشور مقصد؛
- اثبات تابعیت فرزندان از طریق ارائه شناسنامه و پاسپورت الکترونیکی؛
- ارائه مدارک لازم برای اخذ حضانت فرزندان در کشور مربوطه؛
- بیمه درمانی مسافرتی معتبر؛
- ارائه گواهی فوت یا طلاق نامه به منظور اثبات تک همسری.
تمام مدارک ویزای پیوست باید به زبان کشور مقصد ترجمه شود. همچنین، در صورت ارائه مدارک جعلی، علاوه بر ریجکت ویزا، از طرف سفارت، با شما برخورد قانونی خواهد شد.
برای درخواست این نوع ویزا باید مراحل زیر را طی کنید:
- تکمیل فرم درخواست موجود در سایت سفارت کشور مقصد و دربردارنده سوابق کاری، تحصیلی و اطلاعات شخصی؛
- پرداخت هزینه ویزا به صورت آنلاین و نگهداری رسید آن؛
- گرفتن وقت مصاحبه از سفارت یا کنسولگری با هدف بررسی اسناد و مدارک و پاسخگویی به سوالات آنها؛
- پیگیری وضعیت ویزا از طریق سایت سفارت.
در صورتی که با درخواست شما موافقت و روادید صادر شود، روش مهاجرت منتخب شما تسهیل شده است. سپس بعد از 3 تا 6 ماه میتوانید درخواست اجازه مقیم شدن دهید. به این ترتیب امکان زندگی و کار در کشور مقصد برای شما وجود دارد.
سخن پایانی
اگر به کشور دیگری مهاجرت کردهاید و نگران و دلتنگ خانواده خود هستید، میتوانید از طریق ویزای پیوست آنها را به خود ملحق کنید. برای این منظور، باید از شرایطی که در این مقاله به آنها پرداخته شد و همچنین مدارک مهاجرت برخوردار باشید. با این حال، قوانین مهاجرت با این روش پیچیده است و بهتر خواهد بود که با یک وکیل مهاجرت با تجربه در این خصوص وارد گفت و گو شوید.
وکلای مهاجرت در مجموعه تازحل از تجربه و دانش کافی برخوردار هستند و شما میتوانید فرایند اخذ روادید الحاق به خانواده را به آنها بسپارید.