ویزا یا روادید، یک گواهی است که توسط کشورها برای متقاضیان ورود به آن کشور صادر میشود. دارنده این گواهی میتواند در کشور صادر کننده آن به صورت موقت یا دائم، مقیم باشد. به عبارت دیگر میتوان گفت که برخورداری از این گواهی، پیش شرط مهاجرت به یک کشور خاص است. درخواست ویزا با توجه به وضعیت متقاضیان آن و شرایط ویزا، با روشهای مختلفی انجام میشود و این شیوههای متفاوت، عملا باعث شده است که روش مهاجرت نیز متفاوت شود. ویزای تمکن مالی یا ویزای خود حمایتی، یکی از انواع ویزا است و برای اشخاصی صادر میشود که از یک درآمد ثابت ماهیانه در کشور مبدا برخوردار هستند. معمولا اشخاصی قصد دریافت ویزا از این نوع را دارند که بخواهند به صورت موقت یا دائم در کشور مقصد زندگی کنند.
افراد سرمایه دار با ارائه گواهی تمکن مالی به سفارت کشور میزبان، میتوانند برای گرفتن ویزا از این نوع، اقدام کنند. دریافت ویزای مبنی بر توانایی مالی، یکی از روشهای نسبتا آسان برای تحقق شرایط مهاجرت به کشورهای دیگر و زندگی در آنها است. هر یک از کشورها، شرایط و ضوابط خاصی را برای صدور ویزا در نظر گرفتهاند. در ادامه این نوشته با شرایط ویزای تمکن مالی بیشتر آشنا میشویم.
ویزای تمکن مالی چیست؟
افرادی که از سرمایه کافی و درآمد ثابت ماهیانه برخوردار هستند، با ارائه گواهی تمکن مالی به سفارت کشور مقصد نشان میدهند که بدون نیاز به کار کردن در کشور میزبان، میتوانند هزینههای زندگی خود و همراهانشان را در آن کشور تامین کنند. به همین دلیل، افرادی که این نوع از انواع مهاجرت را انتخاب و از طریق پیگیری ویزا از این نوع، به کشور دیگر نقل مکان میکنند و اقامت به دست بیاورند، حق کار کردن در کشور مقصد را ندارند.
لازم به ذکر است که گواهی تمکن مالی، یک سند رسمی محسوب میشود و توسط بانکی که متقاضی در آن، سپرده گذاری میکند، صادر میشود. شما با ارئه این گواهی به سفارت کشور مقصد، نشان میدهید که در طول مدت مقیم بودن خود در کشور مذکور، بدون نیاز به کار کردن، از پس هزینههای زندگی خود و خانوادهتان برمیآیید.
معمولا برخی از کشورهای اروپایی مطابق با قوانین مهاجرت خود، به افرادی که از توانایی مالی برخوردار هستند، حق اقامت موقت و سپس اقامت دائم اعطا میکنند. امکان دستیابی به این دو نوع از اقامت، از فواید مهاجرت با این روش، محسوب میشود.
دریافت ویزای تمکن مالی برای چه افرادی مناسب است؟
سفارت کشور مقصد، ویزای تمکن مالی را برای افرادی صادر میکند که از یک سرمایه کافی برخوردار هستند و همچنین یک درآمد ثابت ماهیانه نیز دارند.
افرادی که در ایران، یک سرمایه نقدی اولیه و در کنار آن یک منبع درآمد ماهیانه و ثابت دارند، میتوانند با اثبات توانایی مالی خود، مجوز لازم برای مهاجرت به اروپا و اقامت اروپا را به دست بیاورند. درآمد ثابت ماهیانه، اعم از سود بانکی، سود سهام، حقوق بازنشستگی، اجاره بهای املاک و مستغلات و مواردی از این نوع است.
برای مثال، اگر شما سهام دار یک شرکت دولتی هستید و ماهیانه سود سهام خود را دریافت میکنید، یک منبع درآمد ثابت دارید و از طریق دریافت این ویزا، میتوانید اجازه اقامت کشور مقصد را اخذ کنید.
متقاضیان چگونه میتوانند سرمایه و درآمد خود را به کشور مقصد نشان دهند؟
همانگونه که میدانیم، ویزای هر کشوری توسط سفارت آن کشور صادر میشود. متقاضیان دریافت ویزای خود اتکایی، هنگامی که برای دریافت این نوع از ویزا به سفارت درخواست میدهند، باید درآمد ماهیانه خود را به یکی از روشهای زیر اثبات کنند:
- اجاره بهایی که ماهیانه از اجاره ملک به حساب متقاضی واریز میشود؛
- سوده سپرده متقاضی که بانک هر ماه به حساب او واریز میکند؛
- سود ناشی از یک سرمایه گذاری که در هر ماه به حساب متقاضی واریز میشود؛
- درآمدی که متقاضی ماهیانه در ایران از بیزینس یا شرکت خود به دست میآورد؛
- حقوقی مانند حقوق بازنشستگی که در هر ماه به حساب متقاضی واریز میشود.
آیا دارندگان این نوع از روادید میتوانند تابعیت و شهروندی کشور مقصد را اخذ کنند؟
دارندگان ویزای تمکن مالی پس از گذشت 5 سال از مدت مقیم بودن خود در کشور مقصد، میتوانند برای اخذ اقامت نوع دائم درخواست دهند. مهاجرانی که از شرایط اقامت برخوردار باشند، پس از اخذ اقامت دائم کشور مقصد میتوانند برای اخذ عنوان تابعیت و اخذ شهروندی کشور مذکور نیز درخواست دهند. شما باید این مسائل را از طریق یک وکیل مهاجرت یا وکیل اقامت دنبال کنید.
افرادی که موفق به اخذ تابعیت هر کشور اروپایی و به دنبال آن، شهروندی اروپا میشوند، میتوانند برای دریافت پاسپورت آن کشور نیز اقدام کنند. برخورداری از گذرنامه کشور مقصد، امکانات و مزایای متعددی را در اختیار دارنده آن قرار میدهد. برای مثال، در صورتی که شما از شرایط ویزای تمکن مالی یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برخوردار باشید، پس از کسب اقامت موقت و دائم و تابعیت اروپا از طریق آن کشور، میتوانید با استفاده از گذرنامه معتبر، به تمام کشورهای عضو این اتحادیه سفر کنید، بدون آنکه نیازی به اخذ ویزای شینگن و حتی تحقق شرایط ویزای شینگن داشته باشید.
دارندگان ویزای تمکن مالی از چه امکاناتی برخوردار میشوند؟
دارندگان ویزای خوداتکایی از امکانات زیر برخوردار میشوند:
- دارندگان ویزای تمکن مالی تا پایان مدت اعتبار آن، میتوانند به همراه خانواده خود در کشور مقصد مقیم باشند و عملا یک مهاجرت خانوادگی را تجربه کنند. بنابراین شما با کمک این ویزا، در حال اجرای یک روش اقامت خارجی هستید؛
- افرادی که ویزای خود اتکایی کشورهای واقع در حوزه اتحادیه اروپا را به دست آوردهاند، اجازه تردد در تمام کشورهای عضو این اتحادیه را دارند؛
- افرادی که از طریق توانایی مالی خود، ویزای یکی از کشورهای عضو پیمان شنگن را اخذ کردهاند، میتوانند در تمام کشورهای عضو این پیمان، زندگی کنند، بدون آنکه به فراهم کردن مدارک ویزا نیازی داشته باشند؛
- همسر و فرزندان دارندگان این ویزا نیز در صورت برخورداری از توانایی مالی لازم میتوانند در کشور مقصد مقیم شوند؛
- دارندگان این ویزا در مدت مقیم بودن خود در کشور مقصد، میتوانند برای خودشان کسب و کاری راه بیندازند و آن را مدیریت کنند؛
- افرادی که از طریق تمکن مالی خود در کشوری مقیم هستند، از خدمات بهداشتی، آموزشی، درمانی و پزشکی آن کشور برخوردار میشوند.
شما با این نوع از روادید، در کشور مقصد با چه محدودیتهایی مواجه هستید؟
همانگونه که گفتیم یکی از مهمترین شرایط ویزای تمکن مالی، برخورداری از یک سرمایه اولیه و همچنین یک منبع درآمد ثابت و ماهیانه است. متقاضی با اثبات توانایی مالی خود به کشور مقصد نشان میدهد که بدون نیاز به کار کردن میتواند در طول مدت اقامت در این کشور، هزینههای زندگی خود و همراهانش را تامین کند. به همین دلیل، معمولا دارندگان این نوع از روادید، در طول مدت مقیم بودن خود در کشور مقصد، اجازه کار یا ورک پرمیت ندارند.
همچنین، اگر دارندگان ویزای تمکن مالی در طول مدت مقیم بودن خود در کشور مقصد، کسب و کاری برای خودشان راه انداختند، فقط میتوانند آن را مدیریت کنند ولی حق داشتن یک موقعیت شغلی با حقوق مشخص را ندارند.
کدام کشورهای اروپایی برای متقاضیان، ویزای تمکن مالی صادر میکنند؟
فرانسه، اسپانیا، پرتغال، یونان، اتریش، سوئیس و ایتالیا از جمله کشورهای اروپایی هستند که برای متقاضیان، ویزای تمکن مالی صادر میکنند. لازم به ذکر است که این کشورها، از جمله مقاصد مهاجرت کاری و غیر کاری ایرانیان هستند.
در ادامه، شرایط صدور ویزای تمکن مالی توسط برخی از این کشورها را بررسی میکنیم:
اخذ اقامت فرانسه با توانایی مالی
برای اخذ ویزای خوداتکایی این کشور، به داشتن مدرک زبان فرانسه نیازی نیست. همچنین مطابق با قوانین اقامت این کشور، شما در طول مدت مقیم بودن در این کشور، اجازه کار کردن برای یک کارفرمای فرانسوی را ندارید اما میتوانید کسب و کار خودتان را راه اندازی کنید.
افرادی که از این طریق، مقیم فرانسه هستند، پس از گذشت 5 سال از زندگی در این کشور میتوانند نوع دیگر از انواع اقامت، یعنی اقامت دائم دریافت کنند.
اقامت در اسپانیا از طریق خود اتکایی
کشور اسپانیا نیز یکی دیگر از مقاصد پرطرفدار سرمایه داران برای مقیم شدن در آن است. دولت اسپانیا پس از گذشت 5 سال از مدت مقیم بودن شما در این کشور، به شما کارت اقامت نوع دائم و بعد از گذشت سال دهم نیز به شما شهروندی اسپانیا و پاسپورت اسپانیا را اعطا میکند.
ویزای تمکن مالی یونان
یونان هم کشور جذابی برای مقیم شدن است. مدت اعتبار ویزای تمکن مالی دو سال است. این مدت دو ساله، قابل تمدید نیز خواهد بود و عملا یک ویزای بلند مدت محسوب میشود. شما پس از گذشت پنج سال از مقیم شدن در یونان میتوانید برای اخذ اقامت دائم این کشور نیز درخواست دهید. لازم به ذکر است که برای دریافت اقامت موقت و دائم یونان، به حضور در این کشور نیازی ندارید.