امروزه مهاجرت کارآفرینی یا مهاجرت استارتاپ به دلیل رشد و توسعه اکوسیستم کارآفرینی در جهان، بسیار مورد توجه صاحبان کسب و کار و ایده پردازان قرار گرفته است. همانطور که از نام این مهاجرت مشخص است، این رویکرد برای افرادی مناسب است که دارای سابقه راه اندازی کسب و کار و ایدههای نوبنیان هستند. به همین دلیل شما باید از رزومه و سابقه کارآفرینی خوبی برخوردار باشید. این نوع مهاجرت به کارآفرینان امکان میدهد که ویزا یا روادید و اقامت کارآفرینی بگیرند. از سوی دیگر، برخی از کشورهای مقصد کارآفرینان، تسهیلات دیگری را برای این اشخاص در نظر میگیرند که سبب رشد و توسعه پروژه آنها در کشور میزبان شود.
تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله میخواهیم کلیاتی را در مورد مهاجرت کاری توضیح دهیم و مزایا و پیش نیازهای آن را بررسی کنیم.
تیم تازحل، مرجع تخصصی مهاجرت از طریق ویزای بیزینس همچون ویزای استارتاپی و ویزای کارآفرینی است. در صورتی که نیاز به مشاوره مهاجرت دارید، همین حالا تماس بگیرید.
مهاجرت کارآفرینی چیست؟
قبل از تعریف این نوع از انواع مهاجرت، ابتدا تعریفی از کارآفرین داشته باشم. به طور کلی کارآفرین شخصی است که با ارزیابی فرصتهای موجود، از ایدههای نوآورانه خود درآمد زایی و ایجاد اشتغال میکند. کارآفرینان عوامل اصلی رشد و توسعه اقتصادی کشورها محسوب میشوند. در این میان، مهاجرت از طریق کارآفرینی و اقامت استارتاپی برای جذب افراد کارآفرین به کشورهای خارجی و تسهیل امور گرفتن ویزا و اخذ اقامت آنها در کشور مقصد است. این برنامه مهاجرتی برای افرادی در نظر گرفته میشود که دارای سابقه کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار هستند. به همین دلیل این برنامه مهاجرتی، بر افرادی تمرکز دارد که موجب رشد و توسعه اقتصادی کشور میزبان میشوند.
در برخی از موارد این امکان نیز وجود دارد که کشورها طریق این برنامه، تابعیت خود را به کارآفرینان ارائه کنند. این موضوع با الزامات هر برنامه مهاجرتی برای اشخاص کارآفرین مرتبط است. پس در صورتی که متقاضی گرفتن تابعیت از طریق کارآفرینی هستید، باید سراغ کشورهای خاصی بروید و الزامات آنها را بررسی کنید.
چرا مهاجرت با کارآفرینی؟
در این بخش تلاش داریم که مهمترین مزایای این روش مهاجرت را بررسی کنیم:
- دسترسی به بازار و فرصتهای کشورهای میزبان: تامین شرایط مهاجرت از این طریق باعث میشود که کارآفرینان بتوانند به ظرفیتهای محلی و بین المللی بازارها دسترسی پیدا کنند. این ویژگی همانند یک بازی دو سر سود است. زیرا از یک طرف، جذابیت و فرصتهای بازار کشور میزبان سبب توسعه کسب و کار و درآمد زایی کارآفرینان میشود و از سوی دیگر، رشد کارآفرین در کشور میزبان، همراه با اشتغال زایی و تقویت اقتصاد است.
- دسترسی به شبکههای جهانی کارآفرینان: مهاجران کارآفرین این فرصت را دارند که یک شبکه جهانی از مخاطبین، همکاران و مربیان ایجاد کنند. دسترسی به این شبکه، باعث شناسایی فرصتهای بالقوه مشارکت و تعامل با سایر کارآفرینان، سرمایه گذاران، کارشناسان صنعت و متخصصان است. بنابراین بودن در چنین شبکههایی موجبات تبادل دانش و همکاریهای موفق را فراهم خواهد آورد.
- دسترسی به برنامههای مالی و حمایتی: بسیاری از کشورهای استقبال کننده از کارآفرینان، در کنار برنامه درخواست ویزا و اخذ شهروندی، برنامههای حمایت مالی را نیز برای این اشخاص در نظر میگیرند. برنامههای مالی جهت فاند پروژههای نوآورانه کارآفرینان در نظر گرفته میشود. در برخی از موارد، ارائه این حمایتها، در ازای دریافت سهام است. برای مثال فرض کنید میخواهید مهاجرت به هلند را در برنامه خود قرار دهید. کشور هلند، یکی از کشورهایی است که برنامههای مالی زیادی را برای جذب کارآفرینان خارجی در نظر میگیرد. آژانس تصدی هلند (RVO)، برنامههای مالی و یارانههای مختلفی را برای کارآفرینان از جمله کارآفرینان خارجی فراهم میکند. این برنامهها، فاندهای حمایتی برای فعالیتهای خاص مانند تحقیق و توسعه، نوآوری، پایداری و بین المللی شدن را شامل میشود. صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر، یکی دیگر از سرمایه گذارانی هستند که در کسب و کارهای نوآورانه و در بخشهای مختلف، سرمایهگذاری و از کارآفرینان خارجی حمایت میکند.
پیش نیازهای مهاجرت با کارآفرینی
در این بخش از مقاله، به الزامات و پیش نیازهای مهاجرت از طریق کارآفرینی پرداختهایم:
- بیزینس پلن یا طرح کسب و کار: مهاجرت با کارآفرینی به بیزینس پلن یا طرح تجاری نیاز دارد. بیزینس پلن به عنوان نقشه کسب و کار پیشنهادی شما به حساب میآید. در این نقشه، جزئیات ایده شما، تحلیل بازار، تحلیل رقبا و پیش بینیهای مالی قید میشود. همچنین برنامههای عملیاتی شما برای توسعه پروژه در این سند مهم میآید. به یاد داشته باشید که داشتن یک بیزینس پلن استاندارد، در فرایند این نوع از انواع اقامت بسیار موثر خواهد بود. زیرا اساس مهاجرت شما، ایده و بر حسب مورد، کسب و کار شما است. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بیزینس پلن لازم است برای مهاجرت کارآفرینی، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
- منابع مالی: شما باید به کشور مقصد خود اثبات کنید که منابع مالی لازم برای اجازه اقامت در اختیار دارید. در وهله اول شما باید اسناد و گواهی لازم جهت داشتن منابع مالی لازم برای تامین مبالغ زندگی خود را در کشور مقصد ارائه دهید. در وهله دوم شما باید منابع مالی لازم را برای توسعه پروژههای کارآفرینی خود ارائه دهید. مورد دوم را میتوانید از طریق نامه حمایت مالی اسپانسر یا سرمایه گذاری داخلی یا خارجی اثبات کنید.
- اشتغال زایی در کشور مقصد: بسیاری از برنامههای مهاجرت کارآفرینان بر ایجاد شغل به عنوان یک نیاز کلیدی تاکید دارد. البته در برخی از موارد، تاکید بر ایجاد اشتغال در سطح داخلی و برای شهروندان کشور مقصد است. در سایر موارد شما باید طرحی را به کشور مورد نظر خود ارائه دهید که دارای ظرفیت اشتغال زایی در سطح بین المللی نیز باشد.
- تسلط به زبان: تسلط به زبانی، یکی دیگر از پیش نیازهای مهاجرت کارآفرینان و دست یابی به اقامت موقت است. برخی از کشورها مانند کانادا، تسلط به زبان انگلیسی را از پیش نیازهای اصلی مدارک ویزا معرفی میکنند. به همین دلیل زمانی که شما میخواهید برای برنامه کانادا اقدام کنید، باید مدرک آیتلس داشته باشید. در صورتی که برای مهاجرت به اروپا، تسلط به زبان از الزامات معمول پیگیری ویزا نیست. البته شما به عنوان یک کارآفرین، باید به صورت متوسط نسبت به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید تا بتوانید در یک فضای بین المللی، امور کسب و کار خود را مدیریت کنید.
الزامات ویژه هر برنامه مهاجرت از طریق کارآفرینی
در بخش قبل، الزامات مهاجرت با رویکرد کارآفرینی را به صورت کلی بیان کردیم. باید اشاره کرد که در برخی از برنامههای مهاجرتی و شرایط اقامت، پیش نیازهای خاصی نیز گنجانده میشود. برای مثال ممکن است کشوری تنها کارآفرینان متخصص در حوزه کشاورزی را از طریق برنامه ویزا و مطابق با قانون اقامت جذب کند. به همین دلیل بسیار مهم است که در مورد برنامه مهاجرت کارآفرینی که به آن علاقه دارید تحقیق کنید. زیرا پیش نیازها نسبت به هر برنامه و هر کشور متفاوت است.
همین حالا مشاوره بگیرید!
برای دریافت مشاوره در مورد این روش اقامت خارجی، همین حالا با مشاوران ارشد تازحل تماس بگیرید. شما میتوانید با تکمیل فرم مشاوره موجود در وب سایت، مشاوره بگیرید. کارشناسان ما در ساعات اداری با شما تماس خواهند گرفت.