تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » نکات اجازه کار چیست و این مجوز، چه تفاوتی با ویزای کار دارد؟

اجازه کار

اجازه کار

نکات اجازه کار چیست و این مجوز، چه تفاوتی با ویزای کار دارد؟

سیما عبادی توسط سیما عبادی
ژوئن 28, 2023
در حقوق بین الملل
0

اگر شما یک شهروند ایرانی هستید و قصد دارید در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا (EU) کار کنید، نیاز به دریافت اجازه کار خواهید داشت. اجازه کار یک سند قانونی است که به شما امکان می‌دهد در یک کشور خاص برای مدت معین کار کنید. در این مقاله تلاش داریم که به مهم‌ترین سوالات مرتبط با مجوز کار پاسخ دهیم و شرایط دریافت این مجوز را که مقدمه‌ای برای مهاجرت اتباع ایرانی و اقامت در کشور خارجی است بیان کنیم. ضمن آنکه در مقاله مجزایی، در خصوص اقامت از طریق کار صحبت شده است که می‌توانید آن مقاله را نیز مطالعه کنید.

اجازه کار چیست؟

اجازه کار یا ورک پرمیت مجوزی است که به اتباع خارجی اجازه خواهد داد در کشور خارجی کار کنند. این اجازه، یک مجوز موقت و صرفا برای کار است و توسط کشوری که قصد دارید در آن کار کنید صادر می‌شود. در این مجوز، اطلاعات مرتبط با کار شما قید خواهد شد؛ از جمله نوع کاری که مجاز به انجام آن هستید، مدت مجوز و سایر شرایطی را که باید در زمان کار در آن کشور رعایت کنید.

اجازه کار

آیا اجازه کار همان ویزای کار است؟

در مسیر انتخاب اجازه کار به عنوان یک روش مهاجرت، معمولا از کارشناسان تازحل پرسیده می‌شود که آیا اجازه کار با ویزا یا روادید متفاوت است؟

اگر چه ویزای کار با اجازه کار دارای شباهت‌های زیادی است، اما برخی به اشتباه این دو مفهوم را به جای یکدیگر استفاده می‌کنند. ویزای کار مدرکی است که به فرد اجازه می‌دهد برای اهداف کاری و برای مدتی مشخص به قلمروی سرزمینی کشور دیگر وارد شود. این سند پس از درخواست ویزا توسط شما یا وکیل ویزا و پس از آنکه پیگیری ویزا را به خوبی انجام دادید اغلب توسط سفارت یا کنسولگری کشور هدف شما صادر می‌شود و می‌تواند مقدمه انواع مهاجرت و انواع اقامت در کشور خارجی مقصد باشد.

از طرف دیگر، مجوز کار سندی است که به شخصی که قبلا به کشور هدف وارد شده است اعطا می‌شود. به موجب این سند، این مجوز به دارنده داده می‌شود که با فرض اجازه اقامت ایشان در کشور خارجی، در آنجا به صورت قانونی مشغول به کار شود. مجوز کار و اشتغال اغلب توسط نهاد دولتی مسئول در زمینه امور مهاجرت و کار صادر می‌شود.

به طور کلی، ویزای کار قبل از ورود شما به یک کشور خارجی صادر می‌شود، به شما اجازه ورود به آن کشور را می‌دهد و شرایط اقامت قانونی را برای مدت مشخص تامین می‌کند. از سوی دیگر، مجوز کار پس از ورود به کشور مورد نظر شما اخذ می‌شود و به شما اجازه می‌دهد تا زمانی که در آنجا هستید، به صورت قانونی فعالیت کاری کنید. بنابراین در حالی که ویزای کار و مجوز کار هر دو اسنادی هستند که به افراد اجازه می‌دهند در یک کشور خارجی کار کنند، اما این دو سند دارای تفاوت‌های بنیادی نیز هستند و در واقع، ویزای کار، راه اقامت قانونی در کشور خارجی است و شما را یک قدم به دریافت اجازه کار نزدیک خواهد کرد.

چرا به عنوان یک فرد خارجی، باید برای دریافت اجازه کار اقدام کنم؟

اجازه کار برای محافظت از منافع نیروی کار محلی در کشور مقصد مورد نیاز است. اجازه اشتغال در یک کشور خارجی از کارگران ملی و نیز کارگران خارجی حمایت می‌کند. زیرا در وهله اول این مجوز تضمین می‌کند که کارفرمایان در ابتدا از ظرفیت کارگران محلی برای موقعیت‌های کاری خود استفاده کرده‌اند. از سوی دیگر، اجازه کار تضمین می‌کند که کارگران خارجی توسط کارفرمایان مورد سو استفاده قرار نمی‌گیرند و بر اساس نرخ‌های دستمزد رایج در کشور، حقوق دریافت خواهند کرد. بنابراین اگر به فکر مهاجرت کاری هستید حتما باید در مسیر تامین شرایط مهاجرت، به این اجازه و اهمیت دریافت آن توجه کنید.

فرآیند اخذ اجازه کار به چه صورت است؟

برای دریافت اجازه کار ، باید پروسه‌ای را که توسط دولتِ کشورِ هدف مشخص می‌شود دنبال کنید. روند اخذ مجوز کار ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشد. زیرا هر کشور، برای ارائه مجوز کار به افراد دارای تابعیت یا دارای شرایط شهروندی کشور دیگر، سیاست خاصی را دنبال می‌کند. به همین ترتیب بر حسب نیاز، برخی از کشورها دارای سیاست آسان یا سختگیرانه‌ای هستند.

برای مثال فرض کنید قصد مهاجرت به اروپا را در ذهن دارید. برخی کشورهای اتحادیه اروپا، دارای سهمیه یا محدودیت‌هایی برای صدور مجوزهای کاری هستند که می‌تواند برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا صادر شود. به همین دلیل شما باید قبل از اقدام به درخواست این مجوز، در مورد مقررات خاص هر کشور مطالعه و تحقیق کنید.

به طور کلی این فرایند شامل ارسال فرم درخواست مجوز، ارائه اسناد پشتیبانی و پرداخت هزینه است. در صورتی که قصد دارید از روند اخذ مجوز کار در اتحادیه اروپا مطلع شوید، با کارشناسان «تازحل» در ارتباط باشید.

ما به شما توصیه می‌کنیم که حتما این مسیر را از طریق دریافت کمک از یک وکیل مهاجرت خوب دنبال کنید و نگذارید تصمیم شما برای اقدام انفرادی در این راه، باعث ورود خسارات مالی و اتلاف وقت شما شود.

مراحل کلی اخذ اجازه کار در اتحادیه اروپا

در بخش زیر، اصول کلی برای دریافت اجازه کار در یک کشور خارجی را بررسی می‌کنیم:

شرایط اعطای مجوز کار را در کشور مورد نظر بررسی کنید

بررسی شرایط لازم برای اخذ مجوز کار در کشور مورد نظر، بسیار اهمیت دارد. زیرا همانطور که بیان شد هر کشوری در این زمینه سیاست و رویه‌ای خاص دارد. این شرایط شامل ضوابطی مانند نوع و مدت کار، صلاحیت‌های کارگری و سایر عوامل است.

مدارک لازم برای درخواست مجوز اشتغال را گردآوری کنید

همانند درخواست برای هر سند قانونی دیگر توسط کشورها، شما نیز باید برای مجوز اشتغال به کار در یک کشور، مدارک و اطلاعاتی را به نهاد مربوطه ارائه دهید. برای مثال شما باید اطلاعات لازم در مورد پیشنهاد شغلی و کارفرمای آن را به دولت مربوطه بدهید یا مدارکی از قبیل کاورلتر یا نامه پوششی، قرارداد کار و مدرک تحصیلی خود را در پنل‌های خاص ثبت کنید.

اطمینان حاصل کنید که تمام اسناد ارائه شده در قالب و زبان صحیح هستند و اعتبار لازم را دارند. در برخی موارد، شما باید مدارک خود را نیز در زبان‌های مورد نیاز ترجمه کنید. ارائه مدارک کامل و دقیق می‌تواند به تسریع روند صدور مجوز اشتغال کمک کند یا شانس صدور آن را افزایش دهد.

ارسال درخواست و پرداخت هزینه‌های دولتی

شما باید پس از آماده سازی مدارک و ارسال آن‌ها به نهاد دولتی مسئول صدور مجوزهای کاری، هزینه‌های دولتی را بپردازید. این هزینه‌ها به منظور بررسی پرونده و صدور مجوز اشتغال شما – در صورت واجد صلاحیت بودن – خواهد بود.

بررسی پرونده توسط نهاد دولتی مربوطه

سازمان دولتی درخواست شما را بررسی می‌کند و تصمیم می‌گیرد که نسبت به صدور مجوز کار شما اقدام کند یا خیر. این مرحله مستلزم صبوری شما است. زیرا به دلیل پیچیده بودن این فرایند،‌ نهاد دولتی باید زمان متعارفی را برای بررسی پرونده صرف کند.

دعوت به مصاحبه از سوی نهاد بررسی کننده و صدور مجوز

در برخی از موارد ممکن است به عنوان بخشی از فرآیند درخواست، از شما خواسته شود که در یک مصاحبه حضوری شرکت کنید. در طول مصاحبه، مصاحبه کننده از شما سوالاتی می‌پرسد که در مورد مدارک تحصیلی، تجربه کاری و پیشنهاد کاری دریافتی است.

پس از اتمام فرآیند بررسی پرونده،‌ در صورت برآورده شدن تمام پیش نیازها، سازمان دولتی مربوطه مجوز کار را به شما اعطا خواهد کرد.

اجازه کار

آن چه که باید در مورد انواع اجازه کار بدانید

مجوزهای کار، انواع مختلفی دارند. این مجوزها می‌توانند نسبت به ماهیت شغل و مدت آن متفاوت باشند. برخی از انواع معمول مجوزهای کار عبارتند از:

اجازه کار کوتاه مدت: این نوع اجازه کار برای مدتی کوتاه و معمولا برای شش ماه صادر می‌شود. چنین مجوزی برای مشاغلی که نیاز به کارگران موقت دارند، مانند کار فصلی، کارآموزی یا قراردادهای کوتاه مدت مناسب است.

اجازه کار طولانی مدت

این نوع اجازه کار برای مدت طولانی‌تری صادر می‌شود که معمولا تا دو سال یا بیشتر است. این مجوز برای مشاغلی مناسب است که به کارگران ماهر مانند مهندسان، متخصصان فناوری اطلاعات یا کارکنان مراقبت‌های بهداشتی نیاز دارند.

مجوز نیروی کار با مهارت بالا

برخی از کشورها برنامه ویژه‌ای برای کارگران با مهارت بالا دارند که به آن‌ها اجازه می‌دهد بدون پیشنهاد شغلی، اجازه کار دریافت کنند. این برنامه برای جذب متخصصان با استعدادی طراحی شده است که می‌توانند در اقتصاد و جامعه سهیم باشند. برای واجد شرایط بودن این برنامه، باید معیارهای خاصی مانند سطح معینی از تحصیلات، تجربه کاری و تسلط به زبان را داشته باشید.

مجوز کار انتقال درون شرکتی

اگر کارمند یک شرکت چند ملیتی هستید، ممکن است واجد شرایط مجوز انتقال درون شرکتی باشید. این مجوز به شما امکان می‌دهد در یکی از شعبه‌های شرکت خود در کشور دیگر کار کنید. شرایط لازم برای این مجوز ممکن است نسبت به هر کشور و شرکت متفاوت باشد.

مجوز خوداشتغالی یا فریلنسری

اگر قصد دارید کسب و کار خود را در کشور دیگر راه اندازی کنید، ممکن است لازم باشد مجوز خوداشتغالی دریافت کنید.

قبل از درخواست اجازه کار، به نکات زیر توجه کنید

ما توصیه می‌کنیم قبل از هرگونه اقدامی جهت دریافت این مجوز، به نکات زیر توجه کنید:

  1. قوانین مهاجرت و قوانین اقامت کشوری که قصد دارید در آنجا کار کنید را بدانید یا در این خصوص با یک وکیل اقامت صحبت کنید؛
  2. از قبل برنامه ریزی کنید و زمان کافی را برای فرآیند درخواست در نظر بگیرید. زمان پردازش با توجه به هر کشور و نوع اجازه کار شما فرق می‌کند؛
  3. اطلاعات و مدارک دقیق و کاملی را جمع آوری کنید. هرگونه اطلاعات نادرست یا گمراه کننده می‌تواند به رد درخواست شما منجر شود؛
  4. تمام مدارک و سوابق خود را به روز نگه دارید. ممکن است به ارائه مدارک اضافی یا تمدید مجوز کار و اشتغال پس از انقضای آن نیاز باشد؛
  5. از شرایط اجازه کار خود، از جمله نوع کاری که مجاز به انجام آن هستید و شرایطی که باید رعایت کنید، آگاه باشید.

نیاز به اطلاعات بیشتر در مورد اجازه کار دارید؟

کارشناسان و مشاوران ارشد تازحل،‌ کلیه سوالات شما در مورد صدور مجوز کار و اشتغال و انواع آن را پاسخ خواهند داد. به این منظور با مشاوران ما در تماس باشید. ما شرایط کلی شما را ارزیابی خواهیم کرد و با توجه به آن، اطلاعات موردنیاز را در اختیارتان قرار می‌دهیم.

برچسب ها: مهاجر
سیما عبادی

سیما عبادی

سیما عبادی، کارشناس امور مهاجرت و علاقه مند به مسائل مرتبط با این حوزه است و در دپارتمان تولید محتوای «تازحل» فعالیت می‌کند. بخش عمده‌ای از مقالات «تازحل» با قلم «سیما»، نوشته شده است.

نوشته‌ی بعدی
روادید شنگن

روادید شنگن چیست و چه زمانی به آن نیاز خواهیم داشت؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.