مهاجرت در سطح بین المللی، به معنای نقل مکان کردن مردم از کشوری به کشور دیگر است. روش مهاجرت از کشوری به کشور دیگر میتواند انواع مختلفی داشته باشد. مهاجرت شغلی، یکی از انواع مهاجرت است که به منظور یافتن کار در کشور مقصد انجام میشود. متقاضیان این نوع از مهاجرت به اروپا، معمولا کشوری را انتخاب میکنند که ثبات اقتصادی زیادی دارد و نرخ بیکاری در آن نیز پایین است. مهاجرت کاری به اروپا در میان ایرانیان طرفداران زیادی دارد.
این نوع از مهاجرت میتواند مزایای زیادی را در اختیار شما قرار دهد، حتی از طریق آن میتوانید تابعیت و پاسپورت برخی از کشورهای اروپایی را نیز اخذ کنید. این نوع از مهاجرت در صورتی میتواند شما را به اهدافتان برساند که همراه با یک برنامه ریزی همه جانبه باشد. بنابراین، افرادی که متقاضی این نوع از مهاجرت هستند باید در اولین قدم، با شرایط مهاجرت و مراحل ذکر شده در قانون مهاجرت آشنایی کامل پیدا کنند.
در ادامه این مقاله، شرایط و نحوه مهاجرت شغلی به برخی از کشورهای اروپایی را بررسی میکنیم.
میزان ساعت کار در اروپا چقدر است؟
در ابتدا باید بگوییم که قاره اروپا شامل 50 کشور است. 27 کشور این قاره نیز به عنوان اعضای اتحادیه اروپا محسوب میشوند. باید به این نکته توجه داشته باشیم که قوانین و شرایط کاری در بسیاری از کشورهای این قاره، با هم متفاوت است.
در ادامه برخی از قوانین پایهای کار در این قاره را بررسی میکنیم:
- ساعات کاری استاندارد در طول یک روز = 8 ساعت؛
- ساعات کاری استاندارد در طول یک هفته = 37 الی 40 ساعت؛
- حداکث ساعات کاری در طول یک هفته = 48 ساعت؛
- میزان مرخصیهای با حقوق در طول سال = 4 هفته؛
- روزهای کاری در طول یک هفته = دوشنبه تا جمعه؛
- روزهای تعطیل و غیر کاری هفته = شنبه و یکشنبه.
وضعیت حقوق و دستمزد در کشورهای این قاره
میزان حقوق و دستمزد در کشور مقصد، یکی از نگرانیهای عمده افرادی است که قصد دارند با هدف یافتن شغل، در خارج از کشور اقامت کاری داشته باشند. باید بگوییم که برخی از کشورهای این قاره، بیشترین میزان حقوق و دستمزد در دنیا را به نیروی شغلی پرداخت میکنند. در ادامه، حداقل درآمد ماهیانه نیروی شغلی در برخی از کشورهای این قاره را بررسی میکنیم:
- سوئیس: 2800 یورو؛
- لوکزامبورگ: 2100 یورو؛
- دانمارک: 1950 یورو؛
- ایرلند: 1800 یورو؛
- سوئد: 1700 یورو؛
- هلند: 1550 یورو؛
- فرانسه: 1400 یورو؛
- بلژیک: 1350 یورو؛
- آلمان: 1300 یورو.
با توجه به میزان حقوق و دسمزد در این کشورها میتوان گفت که با اشتغال در آنها، درآمد زیادی کسب میکنید. برخورداری از امنیت شغلی و مزایای کاری نیز از دیگر فواید مهاجرت شغلی به کشورهای این قاره است.
چگونه میتوانم از طریق مهاجرت کاری به اروپا شغل مناسبی پیدا کنم؟
وقتی راه مهاجرت به اروپا را از طریق کار، جستجو میکنید، باید بدانید آن دسته از کشورهای این قاره که با کمبود نیروی شغلی مواجه هستند، فهرستی از مشاغل مورد نیاز خودشان را در وب سایتهای مشخص ارائه میدهند. بنابراین، اگر متقاضی اشتغال در این کشورها هستید، برای یافتن شغل مورد نظرتان میتوانید از وب سایتهای درخواست مشاغل کمک بگیرید. همچنین میتوانید به برخی از تیمهای کاریابی ایرانی که در زمینه یافتن شغل در کشورهای این قاره، فعال هستند مراجعه کنید.
یکی دیگر از روشهای پیدا کردن شغل در کشورهای اروپایی، این است که شخصا به کشور مقصد بروید و در آنجا شغل مناسبی را برای خودتان پیدا کنید. لازم به ذکر است که برخی از کشورهای این قاره مانند کشور آلمان، به افرادی که متقاضی اشتغال در آنجا هستند، ویزای جاب سیکر ارائه میدهند. از طریق دریافت این ویزای شینگن، میتوانید به مدت حداکثر 6 ماه در کشورهای این قاره، اجازه اقامت داشته باشید و در این مدت، شغل مناسبی را برای خودتان پیدا کنید.
مشاغل مورد نیاز برای مهاجرت کاری به اروپا
همانگونه که گفتیم، این قاره دارای 50 کشور است و 27 کشور آن نیز به اتحادیه اروپا پیوستهاند. اکثر کشورهای اروپایی توسعه یافته و صنعتی هستند و از همین رو به نیروی شغلی قابل توجهی نیاز دارند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت که بازار شغلی در این کشورها، زیاد و متنوع است. هر یک از کشورهای این قاره، با توجه به نیروی شغلی که نیاز دارد، برای افرادی که متقاضی اشتغال در آنها هستند، ویزای شغلی صادر میکند. در صورتی که متقاضی مهاجرت از طریق کار به اروپا هستید، حتما به بازار شغلی کشور مقصد توجه داشته باشید. باید کشوری را به عنوان مقصد خود انتخاب کنید که بازار شغلی آن به حرفه و تخصص شما نیاز دارد. در ادامه، پر متقاضیترین تخصصهای مورد نیاز در اکثر کشورهای این قاره را بررسی میکنیم:
- مشاغل فنی مانند جوشکار، برقکار، مکانیک خودرو، لوله کش، مکانیک سیستمهای تهویه هوایی، آشپز و نجار؛
- مشاغل مهندسی مانند مهندسی صنایع، مهندسی نفت، مهندسی محیط زیست، مهندسی عمران، مهندسی برق و مهندسی نقشه برداری.
- مشاغل پزشکی مانند پرستاری، داروسازی، تکنسین بیهوشی، تکنسین اتاق عمل، دکتر عمومی، دکتر متخصص و روانشناس؛
- مشاغل IT و فناوری اطاعات مانند مهندسی نرم افزار، برنامه نویسی، توسعه دهنده وب، مهندس هوش مصنوعی، معمار ابر (متخصص شبکههای ابری)، متخصص شبکه، متخصص امنیت اطلاعات، برنامه نویس موبایل، طراح وب سایت و مدیر سیستمهای اطلاعاتی؛
- مشاغل مالی و حسابداری مانند حسابدار مالیاتی، تحلیلگر مالی، تحلیلگر ریسک، حسابدار مالی، مدیر مالی و حسابدار مدیریت؛
- مشاغل تدارکاتی و لجستیکی مانند راننده لیفتراک، راننده کامیون، مهندس حمل و نقل، مدیر زنجیره تامین، متخصص خط تولید و مسئول خرید.
بررسی شرایط مهاجرت کاری به اروپا
افرادی که متقاضی رفتن به کشورهای این قاره و اشتغال در آنها هستند، باید از تعدادی شرایط عمومی و اختصاصی برخوردار باشند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
شرایط اختصاصی
قاره اروپا کشورهای متعددی را شامل میشود. به همین دلیل میتوان گفت که شرایط مهاجرت کاری به اروپا در کشورهای مختلف این قاره یکسان نیست. برای مثال، اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، ممکن است که داشتن حداقل 3 سال سابقه شغلی، شرط لازم برای اشتغال در یکی از کشورهای اروپایی مانند این کشور باشد؛ در حالیکه که در یکی دیگر از کشورهای این قاره مانند سوئد، با برخورداری از 1 سال سابقه شغلی نیز میتوانید مشغول به کار شوید.
به صورت کلی میتوان گفت که شرایط تخصصی برای مهاجرت از طریق کار به اروپا ، با توجه به شغل و تخصص متقاضی، کشور مقصد او و همچنین نوع ویزای تجاری که برای متقاضی صادر میشود، تعیین خواهد شد.
شرایط عمومی
در تمام کشورهای این قاره، برخی شرایط برای متقاضیان انواع مهاجرت در نظر گرفته میشود. تمام افرادی که متقاضی یافتن شغل در هر یک از کشورهای این قاره هستند باید از تمام این شرایط اقامت برخوردار باشند. میتوان گفت افرادی که فاقد این شرایط هستند برای مهاجرت کاری به اروپا شانس بسیار کمی دارند.
مهمترین شرایط عمومی مهاجرت کاری به اروپا به شرح زیر است:
- متقاضی باید در رابطه با تخصص یا رشته تحصیلی خود، سابقه شغلی داشته باشد؛
- متقاضی باید مدارک ویزا را که مورد تایید کشور مقصد است دارا باشد؛
- متقاضی باید از طرف یک کارفرما در کشور مقصد، جاب آفر دریافت کند؛
- حداقل مدرک تحصیلی متقاضی باید در سطح دیپلم باشد؛
- سن متقاضی باید حداقل 18 سال باشد.
مهاجرت به اروپا از طریق کار و با مدرک فنی – حرفهای
ممکن است که این سوال برای شما به وجود بیاید که آیا با مدرک فنی و حرفهای میتوانید شغل مناسبی در یکی از کشورهای این قاره پیدا کنید؟
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که بله با مدرک فنی حرفهای نیز میتوانید در کشورهای این قاره مشغول به کار شوید.
لازم به ذکر است که آلمان، مدرک فنی و حرفهای صادر شده از ایران را مورد تایید قرار میدهد و همچنین به نیروهای شغلی فنی و متخصص زیادی نیاز دارد. به همین دلیل، متقاضیان مهاجرت به اروپا از طریق کار که دارای مدرک فنی و حرفهای هستند برای دریافت ویزای بلند مدت آلمان، شانس زیادی دارند و میتوانند مهاجرت کاری به آلمان را آغاز کنند و اقامت اروپا را به دست بیاورند.
آیا از طریق مهاجرت کاری به اروپا میتوانم تابعیت و پاسپورت کشور مقصد را دریافت کنم؟
در ابتدا باید بگوییم که برای مهاجرت کاری به اروپا باید شرایط ویزا را در خصوص کشور مقصد به دست بیاورید. روادید، به صورت موقت صادر میشود و اعتبار آن نیز محدود به یک بازه زمانی مشخص است. افرادی که موفق به گرفتن ویزا میشوند، اقامت موقت کشور مقصد را نیز اخذ خواهند کرد. گرفتن اقامت نوع موقت نیز پس از چند سال زندگی و کار در کشور مقصد، میتواند شرایط را برای دریافت اقامت دائم آن کشور فراهم کند.
اشخاصی که دارای کارت اقامت نوع دائم هستند، میتوانند برای اخذ تابعیت و پاسپورت الکترونیکی کشور مقصد درخواست دهند. به عبارت دیگر، مقدمات و شرایط تابعیت، اخذ شهروندی و پاسپورت معتبر فراهم خواهد شد.
باید در نظر داشته باشید که گذرنامه کشورهای اروپایی، از معتبرترین گذرنامههای جهان هستند و از طریق آنها میتوانید بدون نیار به درخواست ویزا، به اکثر کشورها سفر کنید. برای مثال، شرایط شهروندی و گذرنامه معتبر کشورهای اتحادیه اروپا به شما امکان میدهد که به تمام کشورهای این اتحادیه سفر کنید و در آنها مشغول به کار شوید، بدون آنکه به پیگیری ویزا در خصوص این کشورها نیازی داشته باشید.
سلام. اپراتور لیفتراک، جرثقیل کرین، بسکت با گواهینامه ویژه و گواهینامه مدارک بین المللی هستم. سابقه همکاری با شرکت فنی مهندسی گروه مپنا و شرکت خودرو سازی با 15 سال بیمه دارم. راهی داره از طریق کار برم؟
سلام. ممکن است شرایط شما برای حضور در چند کشور اروپایی مناسب باشد. باید شرایط شما را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.