تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » بیانیه شخصی چه کاربردی دارد و چه شروطی را رعایت کنیم؟

بیانیه شخصی

بیانیه شخصی

بیانیه شخصی چه کاربردی دارد و چه شروطی را رعایت کنیم؟

سیما عبادی توسط سیما عبادی
نوامبر 1, 2023
در جزئیات مهاجرت
0

هر ساله متقاضیان زیادی تصمیم می‌گیرند به قصد ادامه تحصیل یا اشتغال به کشور دیگر مهاجرت کنند. از این رو، در وهله اول، رزومه تحصیلی و شغلی خود را برای دانشگاه مقصد یا کارفرما ارسال می‌کنند تا به این ترتیب بتوانند پذیرش و ویزای کار یا تحصیلی آن کشور را از آن خود کنند. از طرف دیگر، دانشگاه‌ها یا کارفرمایان در کشور مقصد با رزومه‌های زیادی مواجه می‌شوند و ممکن است نتوانند مدارک همه افراد را مورد بررسی قرار دهند. به همین خاطر بهتر است سوابق شغلی و تحصیلی خود را خلاصه وار و در قالب بیانیه شخصی به رزومه پیوست کنید تا مطمئن شوید توسط کارمندان پذیرش مورد بررسی قرار می‌گیرد. در این مقاله قصد داریم در خصوص یک نمونه نوشتن بیانیه شخصی ، اهمیت آن و نکات کلیدی برای تالیف بیانیه صحبت کنیم.

بیانیه شخصی چیست و چه اهمیتی دارد؟

کسانی که قصد دارند از طریق اخذ ویزا نوع تحصیلی یا کاری، اقامت کشور دیگری را بگیرند، باید در نظر داشته باشند که یکی از ارکان کلیدی در فرآیند مهاجرت کاری و تحصیلی، تهیه بیانیه شخصی است. بیانیه مذکور که به آن، خلاصه شغلی یا بیانیه مأموریت شخصی نیز می‌گویند، متنی مختصر و در عین حال مفید است که شرح حال متقاضی را توصیف می‌کند. به عبارت دیگر، معرفی‌نامه‌ای است که داشته‌های متقاضی اعم از قابلیت‌ها و استعدادهای او، عملکرد شغلی و تحصیلی و چشم‌اندازهای مدنظر او را در بر می‌گیرد و او را به کارمند پذیرش در دانشگاه یا شرکت کارفرما معرفی می‌کند. این نوشته، حداقل 4 پاراگراف را در بر می‌گیرد. محتوای بیانیه شخصی برای دانشگاه‌ها و مشاغل، شبیه یکدیگر خواهد بود با این تفاوت که برای دانشگاه‌ها مقداری طولانی‌تر است و شامل 3 تا 4 پاراگراف می‌شود چون جزئیات بیشتری را پوشش می‌دهد.

ارائه بیانیه از این لحاظ حائز اهمیت است زیرا متقاضیان زیادی رزومه‌های خود را ارسال می‌کنند. همچنین، زمان بررسی مدارک کوتاه است. از این رو، به منظور بررسی شرایط همه افراد و عدم اجحاف در حق متقاضیان، همچنین، اجتناب از سردرگمی مسئول پذیرش در دانشگاه یا سازمان مربوطه، این بیانیه را در نظر گرفته‌اند. برای اطمینان از اخذ پذیرش بهتر است خود را به نحوی معرفی کنید تا ارگان مربوطه متقاعد شود که شخص مورد نظر آن‌ها، شما هستید.

نوشتن بیانیه شخصی

نحوه نوشتن بیانیه شخصی

تالیف بیانیه شخصی باید به اختصار و در عین حال تأثیر‌گذار باشد تا نظر مخاطب را به خود جلب  و شما را به عنوان یک گزینه مناسب به آن‌ها معرفی کند. روند نگارش بیانیه به صورت مقدمه، بدنه اصلی و در آخر، نتیجه‌گیری است ولی شما می‌توانید برای اثرگذاری بیشتر، ابتدا بدنه اصلی سپس مقدمه و در آخر، نتیجه را بیان کنید. این ترتیب، به سلیقه شما بستگی دارد. از آنجایی که باید از تعداد کلمات محدودی استفاده کنید، بنابراین لازم است از روش زیر بهره بگیرید تا به این ترتیب، در مورد تمام جنبه‌های ضروری صحبت کنید. در این قسمت به روند نوشتن بیانیه شخصی می‌پردازیم:

مقدمه

یک شروع منحصر به فرد و پر بار می‌تواند تاثیر بسزایی در تصمیم‌گیری مسئولان بررسی بیانیه‌ها نسبت به انتخاب شما به عنوان گزینه مدنظر خود داشته باشد. این افراد، روزانه بیانیه‌های مختلفی را مورد بررسی قرار می‌دهند. از این رو، باید نوشته خود را به گونه‌ای شروع کنید که برای آن‌ها خسته کننده نباشد. شما باید در حد و شأن یک فرد تحصیل کرده، با بیانی رسا و شیوا همراه با لحن رسمی و در کمال صداقت، در مورد هدف خود از تحصیل یا اشتغال در سازمان مربوطه و نقاط قوت رشته یا شغل مورد نظر شروع به نوشتن کنید طوری که در نظر آن‌ها فردی با انگیزه و علاقمند تلقی شوید.

بدنه بیانیه

بدنه باید موارد زیر را پوشش دهد:

  1. دلیل انتخاب ارگان مورد نظر برای تحصیل یا اشتغال: شما باید به قدری اطلاعات و آگاهی نسبت به دانشگاه یا سازمان مورد نظر داشته باشید تا بتوانید دلایل محکمه پسندی در رابطه با چرایی انتخاب ارگان مقصد بنویسید و اشتیاق خود را ثابت کنید.
  2. پیشینه تحصیلی و شغلی: در این قسمت باید با ارائه نمرات خوب و سوابق کاری معتبر، مسئولان پذیرش را متقاعد کنید که دانشجو یا کارمند موفقی در کشور مقصد خواهید شد. توجه کنید اگر نمرات یا سوابق کاری ضعیفی دارید، سعی کنید دلایل منطقی بیاورید که در آینده شرایط بهتری را رقم خواهید زد.
  3. تعیین اهداف: اهداف و چشم‌اندازها و ارتباط آن‌ها با ارگان مورد نظر را به خوبی توصیف کنید و خود را فردی با انگیزه نشان دهید.
  4. بیان تجربیات و سوابق خود: بهتر است از تجربه‌های مختلف خود در زمینه تحصیلی و شغلی به طور کامل صحبت کنید. همچنین اگر تجربیات غیر مرتبط خود در خصوص فعالیت‌های دیگری از جمله تئاتر، باشگاه، فعالیت‌های داوطلبانه و غیره را شرح دهید، شما به عنوان یک فرد فعال و کامل شناخته می‌شوید.

نتیجه گیری

در انتهای بیانیه، دوباره خود را به عنوان فردی مستعد معرفی کنید که با رشته تحصیلی یا شغل مورد نظر تناسب و تناسخ دارید و به خوبی می‌توانید حق مطلب را در آن ارگان ادا کنید. به آن‌ها در مورد اهداف بلند مدت خود بگویید و اینکه قرار است از دانشی که کسب کرده‌اید به چه نحوی بهره ببرید. در نهایت نیز از کمیته پذیرش تشکر و قدردانی کنید. بهتر است از دوست یا همکار خود بخواهید که بیانیه را بخواند و قسمت‌های ی که از لحاظ املاء و دستور زبان، نگارش واضح، سادگی در بیان و مفهوم و غیره، نیاز به ویرایش دارد اصلاح کنید.

بیانیه شخصی

نکات عمومی و کلیدی در تالیف بیانیه شخصی

حال که با اهمیت بیانیه شخصی به عنوان عامل ضروری در قبولی خودتان توسط تیم پذیرش آشنا شده‌اید، باید تمام تلاش خود را بکنید که این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید. برای رسیدن به این هدف مهم، لازم است نکاتی که در ادامه ذکر می‌کنیم را مدنظر قرار دهید:

  1. بعد از اینکه آگاهی کامل نسبت به شغل، سازمان موردنظر، رشته و دانشگاه کسب کردید، در کمال آرامش و به دور از هرگونه استرس، نوشتن بیانیه را شروع کنید.
  2. به منظور سهولت در نوشتن متن مورد نظر، مانند قسمت قبل، آن را به قسمت‌های مختلف تقسیم کنید و در مورد هر قسمت، جداگانه بنویسید به نحوی که پیوستگی رعایت شود. در ضمن بهتر است نسبت به متن خود، رویکرد منتقدانه داشته باشید تا نوشته خوبی را ارائه دهید.
  3. سعی کنید از روی بیانیه فرد دیگر ننویسید. در واقع درخواست شما باید بی‌همتا و مطابق با شرایط خودتان باشد زیرا در غیر این صورت به سرعت توسط تیم پذیرش شناسایی و ریجکت می‌شوید.
  4. به هیچ عنوان، سوابق شغلی و تحصیلی خود را بیشتر از آنچه که هست ننویسید زیرا خواننده بیانیه شما، فرد باهوش و کاربلدی است و عدم رعایت صداقت برای شما مشکل‌ساز می‌شود.
  5. در هنگام نوشتن بیانیه از کلمات و جملات تکراری که توسط متقاضیان دیگر به کار برده می‌شود، استفاده نکنید. مانند این جمله که «از زمان کودکی، این موضوع علمی یا این تخصص، نظر من را جلب می‌کرد و به آن تمایل داشته‌ام».

نحوه نوشتن بیانیه شخصی برای بورسیه

یکی از مراحل اجتناب ناپذیر در اخذ بورسیه تحصیلی، بیانیه شخصی است. در این بیانیه باید به صورت واضح اما خلاصه وار به کمیته پذیرش ثابت کنید که شما مستعد و مستحق هستید که شرایط بورسیه را دریافت کنید. برای نوشتن بیانیه شخصی برای بورسیه علاوه بر اینکه باید از ساختار بندی صحیح جملات و رعایت قواعد نگارشی بهره ببرید، لازم است نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  1. ارائه دلایل کافی برای ادامه تحصیل در رشته تحصیلی مورد نظر؛
  2. بیان ارتباط رشته تحصیلی فعلی شما با برنامه‌های تحصیلی مدنظر خود در آینده؛
  3. تمرکز بر روی موضوع اصلی و عدم توجه به جزئیات غیر ضروری؛
  4. ذکر تجربیات و تاکید بر نقش برجسته خود در ایفای آن وظیفه؛
  5. بازخورد گرفتن از دوستان، آشنایان یا خانواده به منظور یادآوری موارد فراموش شده؛
  6. اظهارنظر در خصوص توانایی‌ها و مهارت‌های خود در پایان بیانیه به منظور تاکید بیشتر بر ضرورت انتخاب شما.

نکته مهم در خصوص نوشتن بیانیه شخصی برای دانشگاه

اگر شما از آن دسته افرادی هستید که برای هر دانشگاه، یک بیانیه در نظر گرفته‌اید و در زمان درخواست برای سایر دانشگاه‌ها با تغییر اطلاعات جزئی از همان نمونه استفاده می‌کنید، سخت در اشتباه هستید. همانطور که مستحضرید هر دانشگاهی شرایط، قوانین، فرهنگ، معیار، چهارچوب، ارزش و نقاط ضعف و قوت مختص به خود را دارد. همچنین دانشگاه‌ها به واسطه رتبه بندی از یکدیگر متمایز می‌شوند. بنابراین، نمی‌توان از یک متن نمونه نوشتن بیانیه شخصی برای همه دانشگاه‌ها استفاده کرد. توجه کنید که قبل از نوشتن بیانیه شخصی برای دانشگاه به فرهنگ آن کشور نگاهی بیندازید. گاهی مواقع شخصیت شما با فرهنگ آن کشور همخوانی ندارد. پس بهتر است از همان ابتدا برای پذیرش دانشگاه مورد نظر اقدام نکنید.

سخن نهایی

در این مقاله با بیانیه شخصی آشنا شدیم. اگر بیانیه به صورت اصولی نگارش شود، یک برگ برنده برای افرادی به حساب می‌آید که قصد دارند از طریق پذیرش تحصیلی و شغلی، شرایط مهاجرت را فراهم کنند. در واقع، به واسطه نگارش این بیانیه، توانایی‌ها، مهارت‌ها و تجربیات شما در حداکثر 4 پاراگراف برای کارفرما یا کارمند پذیرش در دانشگاه مقصد قابل رؤیت است و اگر خلاقانه و در کمال صداقت، نسبت به نوشتن آن اقدام کرده باشید می‌توانید آن‌ها را متقاعد کنید که شما، بهترین گزینه مد نظر هستید و به این ترتیب، آینده روشنی برای خود رقم بزنید.

برچسب ها: مهاجر
سیما عبادی

سیما عبادی

سیما عبادی، کارشناس امور مهاجرت و علاقه مند به مسائل مرتبط با این حوزه است و در دپارتمان تولید محتوای «تازحل» فعالیت می‌کند. بخش عمده‌ای از مقالات «تازحل» با قلم «سیما»، نوشته شده است.

نوشته‌ی بعدی
رد ویزای شینگن

دلایل رد ویزای شینگن چیست و مهر ریجکت ویزای شینگن در پاسپورت چه تبعاتی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.