مفهوم مهاجرت به معنای جابهجایی مردم از مکانی به مکان دیگر برای کار یا زندگی است. در اغلب موارد، مردم برای ساختن آیندهای بهتر یا به منظور فرار از مشکلات موجود در کشور مادری خود تصمیم به نقل مکان کردن به کشور دیگر میگیرند. در دنیای امروز، انواع مهاجرت در سطح بین المللی بسیار رایج و روش های مهاجرت به دیگر کشورها متعدد است. متقاضیان برای مقیم شدن در کشور دیگر از طریق اخذ روادید آن کشور، باید مدارک مهاجرت را به سفارت کشور مقصد ارائه دهند.
به عبارت دیگر، ورود قانونی به دیگر کشورها به منظور مقیم شدن در آنها منوط به دریافت ویزا از سفارت کشور مورد نظر است. در هنگام ارائه درخواست ویزا به سفارت کشور نیز باید مدارک ویزا را به این درخواست پیوست کنیم.
حال این سوال به وجود میآید که مدارك مورد نياز براي مهاجرت چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که روشهای مختلفی برای مقیم شدن در دیگر کشورها وجود دارد. به همین دلیل مدارک مورد نیاز برای ارائه به سفارت یا وی اف اس یا ویزامتریک کشور مقصد به روشی بستگی دارد که برای تحقق شرایط مهاجرت انتخاب میکنیم. بنابراین، اگر قصد دارید در کشوری خارجی مقیم شوید، یکی از مهمترین قدمهایی که باید در این مسیر بردارید، آماده کردن اسناد، مدارک و گواهیهای لازم است. در ادامه این مقاله، مدارک مورد نیاز برای انواع روشهای مهاجرتی را بررسی میکنیم.
مدارک مهاجرت چه مواردی را دربرمیگیرد؟
همانگونه که در مقدمه این مقاله نیز گفتیم، مدارک لازم جهت مهاجرت به نوع منتخب از انواع ویزا بستگی دارد که شما برای دریافت آن درخواست میدهید. به عبارت دیگر میتوان گفت که مدارک مورد نیاز مهاجرت با توجه به نوع و شرایط ویزا، متفاوت است. در ادامه، مدارک لازم برای انواع روشهای مقیم شدن در دیگر کشورها را بررسی میکنیم:
بهترین مدرک برای مهاجرت تحصیلی
مهاجرت تحصیلی، یکی از روشهای رایج و پرطرفدار برای نقل مکان کردن به دیگر کشورها است. شما میتوانید با پیگیری ویزا نوع تحصیلی در دانشگاههای کشور مقصد به صورت رایگان یا با پرداخت شهریه، مشغول به تحصیل شوید. شما در صورتی میتوانید به صورت رایگان در کشور مقصد تحصیل کنید که از دانشگاه مورد نظر خودتان بورسیه تحصیلی دریافت کرده باشید. در صورتی که نتوانید بورسیه تحصیلی دریافت کنید، باید تمام هزینههای تحصیل در کشور مقصد را خودتان بر عهده بگیرید. افرادی که روادید تحصیلی کشور مقصد را اخذ کردهاند، پس از فارغ التحصیلی میتوانند تحت شرایطی، ویزای کار دریافت کنند و از این طریق، به صورت موقت در کشور مقصد مقیم شوند و سپس برای دریافت اقامت دائم آن نیز درخواست دهند. در ادامه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا و پذیرش تحصیلی را بررسی میکنیم:
- فرم تکمیل شده درخواست روادید؛
- پاسپورت یا گذرنامه دارای اعتبار با مدت اعتبار حداقل 6 ماه؛
- مدارک تحصیلی ترجمه شده مربوط به مقاطع تحصیلی قبلی متقاضی؛
- مدارک مربوط به تمکن مالی متقاضی برای پرداختهای هزینههای تحصیل و زندگی در کشور مقصد؛
- مدرک معتبر زبان با حداقل نمره 6.5 (البته این حداقل با توجه به هر کشور ممکن است متفاوت باشد)؛
- چند قطعه عکس سه در چهار.
بهترین مدارک برای مهاجرت از طریق تمکن مالی
مهاجرت به اروپا یا سایر قارهها از طریق اثبات تمکن مالی، یکی از پرمتقاضیترین روشهای مهاجرتی است. افرادی که از طریق اثبات تمکن مالی خودشان، برای اخذ اقامت کشور مورد نظر اقدام میکنند، به مدرک زبان معتبر و مدارک تحصیلی نیازی ندارند. افرادی که از طریق اثبات تمکن مالی میخواهند اجازه اقامت کشور مقصد را به دست بیاورند، باید با ارائه اسنادی مانند فیش حقوقی به سفارت کشور میزبان ثابت کنند که از یک درآمد ثابت ماهیانه برخوردار هستند. اگر از طریق اثبات تمکن مالی بتوانید در کشور مقصد مقیم شوید، اجازه کار یا ورک پرمیت در آن را ندارید اما میتوانید کسب و کاری را برای خودتان راهاندازی کنید و صرفا مدیریت آن را بر عهده بگیرید.
برای دریافت ویزای خودحمایتی یا ویزای تمکن مالی باید مدارک زیر را به سفارت کشور مقصد ارائه دهید:
- گذرنامه معتبر و ترجمه شدهای که حداقل 6 ماه تا پایان مدت آن باقی مانده باشد؛
- ترجمه شناسنامه متقاضی که همراه با عکس است؛
- اسناد و مدارکی مانند سند مال غیر منقول که تمکن مالی متقاضی را به اثبات برساند؛
- رسید مربوط به حساب بانکی متقاضی که مربوط به سه ماه اخیر باشد.
مدارک معتبر برای مهاجرت از طریق کار به کشور مقصد
مهاجرت کاری یکی از بهترین روشها برای مقیم شدن در دیگر کشورها و در نهایت، اخذ شهروندی و تابعیت آنها است. برخی از کشورهای توسعه یافته با کمبود نیروی کار در حوزههای مختلف روبه رو هستند و به همین دلیل برای جذب نیروی کار خارجی اقدام میکنند. در این حالت، متقاضیانی که تخصص و مهارت کافی دارند، میتوانند برای دریافت اقامت موقت این کشورها درخواست دهند. مهمترین مدرک برای مهاجرت نوع کاری عبارت است از:
- فرم درخواست تکمیل شده؛
- پاسپورت معتبر و ترجمه شده با حداقل 6 ماه اعتبار؛
- مدارک تحصیلی مربوط به تمام مقاطع تحصیلی متقاضی به صورت ترجمه شده؛
- گواهی عدم سوء پیشینه؛
- بیمه نامه؛
- رزومه، سوابق کاری و بیانیه شخصی؛
- بلیط هواپیما و مدارک مربوط به محل اسکان متقاضی در کشور مقصد.
مدارک مهاجرت از طریق دعوت نامه شغلی یا جاب آفر
جاب آفر، یک دعوت نامه است که توسط یک کارفرما یا شرکت خارجی برای متقاضی ارسال میشود. فردی که جاب آفر دریافت کرده است نیز میتواند برای دریافت ویزای شینگن کشور اروپایی مقصد یا کشورهای دیگر جهان درخواست دهد. مدارک لازم برای اخذ روادید کاری از طریق جاب آفر، عبارت است از:
- تصویر پاسپورت بیومتریک متقاضی؛
- اسناد مربوط به روزمه و سوابق شغلی متقاضی؛
- گواهی عدم سوء سابقه؛
- گواهی معتبر سلامت پزشکی؛
- اسناد مربوط به مقاطع تحصیلی متقاضی؛
- مدرک مهارتهای فنی و حرفهای؛
- مدرک معتبر زبان.
مدارک مهاجرت از طریق ثبت شرکت
یکی دیگر از روشهای مهاجرتی، سرمایهگذاری در کشور مقصد به واسطه ثبت شرکت در آن است. افرادی که قصد دارند از طریق مهاجرت ثبت شرکت به یک کشور، اقامت ثبت شرکت اخذ کنند، باید مدارک زیر را به سفارت کشور مورد نظر تحویل دهند تا شرایط برای دریافت ویزای ثبت شرکت فراهم شود:
- کپی مربوط به ثبت علامت تجاری؛
- طرح برنامه اقتصادی؛
- اساسنامه مربوط به اهداف اقتصادی و تجاری شرکت؛
- فرم مربوط به ثبت شرکت به همراه ترجمه آن؛
- درخواست کتبی ارائه شده به اداره ثبت علائم تجاری؛
- گواهی مربوط به پرداخت هزینههای ثبت شرکت در کشور مقصد؛
- وکالت نامه (در صورتی که مراحل ثبت شرکت توسط وکیل انجام میشود).
مدارک مهاجرت از طریق خرید ملک در کشور مقصد
خرید ملک، یکی دیگر از روشهای سرمایهگذاری در کشورهای خارجی است. اقامت کشورهای اروپایی با خرید ملک نیز محقق میشود و در نهایت ممکن است به اخذ تابعیت و شهروندی اروپا منتهی شود. مدارک لازم برای اخذ اقامت اروپا از طریق خرید ملک موجود در آن، عبارت است از:
- گذرنامه بیومتریک با حداقل 6 ماه اعتبار؛
- شناسنامه عکس دار متقاضی به همراه ترجمه آن؛
- اسناد ثابت کننده توانایی مالی متقاضی.
مدارک مهاجرت از طریق ازدواج
یکی دیگر از روشهای اخذ کارت اقامت و در نهایت، تحقق شرایط تابعیت و شرایط شهروندی دیگر کشورها، ازدواج با یکی از اتباع آنها است. فردی که با تبعه کشور دیگر ازدواج کرده است، در صورتی میتواند شرایط اقامت خارجی را فراهم کند که مدارک زیر را به مقامات مربوطه ارائه دهد:
- سند معتبر ازدواج؛
- مدارک هویتی متقاضی و همسر او؛
- گواهی زبان معتبر؛
- کارت پایان خدمت؛
- فتوکپی از تمام صفحات گذرنامه الکترونیکی متقاضی.
آیا ترجمه مدرک معتبر مهاجرت الزامی است؟
برخی از مدارک مورد نیاز برای مهاجرت حتما باید به صورت رسمی ترجمه شوند تا توسط سفارت کشور مقصد، مورد پذیرش قرار بگیرند. منظور از ترجمه رسمی، انجام ترجمه توسط مترجم مورد اعتماد قوه قضائیه است. در نظر داشته باشید که ترجمه دقیق اسناد، مدارک و گواهیهای مربوط به مهاجرت، بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل برای ترجمه این اسناد و مدارک باید به افراد متخصص و با تجربه در این حوزه، مراجعه کنید.
بهترین و معتبرین مدارک مهاجرت چیست؟
در حال حاضر، افراد زیادی متقاضی مهاجرت به دیگر کشورها هستند. بدون شک درخواست تمام افرادی که متقاضی مهاجرت به کشور دیگر هستند، پذیرفته نخواهد شد و تنها تعداد محدودی از آنها موفق میشوند که انواع اقامت کشور مورد نظر خود را اخذ کنند. به همین دلیل، هر چقدر که مدارک شما معتبرتر باشد باعث خواهد شد که شانس موفقیتان در این رقابت نیز بیشتر شود. در اینجا این سوال پیش میآید که بهترین و معتبرترین مدارک برای مهاجرت چیست؟ در پاسخ به این پرسش میتوان گفت که بهترین مدرک و گواهی برای مهاجرت، مدرکی است که از نظر بینالمللی اعتبار دارد. بیایید برخی از این مدارک را بررسی کنیم:
مدیریت MBI
رشته تحصیلی مدیریت MBA به تازگی بنیان گذاری شده و به همین دلیل از بازار کار خوبی برخوردار است. معمولا، تمام سازمانها و شرکتها برای ایدهآفرینی و همچنین افزایش سود بیزینس و بهبود کیفیت راندمان خودشان به یک متخصص MBA نیاز دارند. گواهی مدیریت MBA میتواند یکی از بهترین و معتبرترین مدارک برای مهاجرت به دیگر کشورها باشد.
گواهی فنی و حرفهای
در چندین سال گذشته، دارندگان مدرک فنی و حرفهای میتوانستند به کشورهایی مانند استرالیا و کانادا مهاجرت کنند اما در حال حاضر، تعداد متقاضیان مهاجرت افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل، کشورهای مهاجرپذیر قوانین سختگیرانهتری را در این خصوص وضع کردهاند. بنابراین در حال حاضر، داشتن مدرک فنی و حرفهای به تنهایی معتبر نیست بلکه باید مدرک دانشگاهی و مدرک زبان در سطح آیلتس یا تافل نیز داشته باشید. میتوان گفت که امروزه، گواهی فنی و حرفهای، به عنوان یک مدرک برای مهاجرت ، صرفا نقشی کمکی دارد و میتواند فرایند مهاجرت را برای شما آسانتر کند.