وقتی از اقامت خارجی صحبت میکنیم، اقامت از طریق کارآفرینی نیز به عنوان مسیر نسبتا جدید مهاجرت به خارج از کشور، به ذهن میآید. درست به همین دلیل است که حالا در حال مطالعه این مقاله هستید و دقیقا به همین خاطر است که این مقاله را برای شما آماده کردهایم.
ما در ادامه قصد داریم شما را با این نوع از اقامت آشنا کنیم. همچنین در تلاش هستیم که به چند سوال اساسی جواب داده شود. این سوالات به شرح زیر است:
- مزایای اقامت کارآفرینی چیست؟
- شرایط کلی و مدارک مورد نیاز برای این نوع از اقامت چگونه است؟
- تفاوت این نوع از اقامت با اقامت از طریق ویزای کار چیست؟
- تفاوتهای اقامت از طریق کارآفرینی با سرمایه گذاری در چیست؟
اقامت از طریق کارآفرینی چیست؟
اقامت کارآفرینی یک نوع از اقامت برای اشخاص است که همزمان یا پس از تاسیس شرکت در کشور خارجی محقق میشود و حضور در کشور خارجی، دستیابی به بازارهای جدید، امکان زندگی، کار و دسترسی به خدمات آموزشی و بهداشتی را به همراه خواهد داشت.
برای مثال، شما در کشور لیتوانی به عنوان یکی از کشورهای اتحادیه اروپا، از طریق ثبت شرکت، ویزای کارآفرینی به دست میآورید. با فرض انجام برخی از کارها، در خاک اتحادیه اروپا امکان اقامت یک ساله خواهید داشت و عملا شرایط اقامت اروپا فراهم خواهد شد. حتی مواردی از شرکتهای موفق از طریق اقامت ثبت شرکت در لیتوانی نیز مشاهده شده است. مثلا شرکت Dynamics Jump در این کشور راه اندازی شد و در عرض یک سال در کشور لیتوانی و جهان درخشید.
گاهی، اقامت از طریق کارآفرینی را با اقامت از طریق استارتات آپ یکی میدانند. با این حال، شاید این مقایسه، مقایسه درستی نباشد.
مزایای اقامت کارآفرینی چیست؟
شما از طریق این نوع از اقامت، به مزیتهای عدیدهای دسترسی خواهید داشت:
- این فرصت را برای شما فراهم خواهد کرد که شرایط مهاجرت به اروپا را به دست بیاورید؛
- شما از حق زندگی، کار، استفاده از خدمات درمانی و تفریحی کشورهای اتحادیه اروپا برخوردار خواهید بود؛
- امکان تمدید چندباره اقامت موقت شما وجود خواهد داشت؛
- میتوانید در ادامه برای تبدیل اجازه اقامت خودتان به نوع دائم آن امیدوار باشید؛
- در بلند مدت احتمال دستیابی به شهروندی اروپا را نیز خواهید داشت؛
- شما میتوانید در تمام مدت حضور در خاک کشوری که در آنجا اقدام به ثبت شرکت کردهاید به تمام خاک اتحادیه اروپا سفر کنید زیرا عملا دارای ویزای شینگن خواهید بود؛
- با فرض اینکه بخواهید شرکت خود را توسعه دهید، خوب است بدانید که اروپا با در اختیار داشتن رده بندی AAA بانکی (بالاترین کیفیت اعتباری و توانمندی بالای بانک در ایفای به موقع تعهدات) در چند کشور اتحادیه اروپا، در مسیر پیش برد امور بازاریابی، برنامههای تحقیق و توسعه و جذب سرمایه به شما کمک خواهد کرد.
شرایط کلی و مدارک مورد نیاز برای اقامت از طریق کارآفرینی چگونه است؟
معمولا شرایط کلی و مستندات کارآفرینی در هر کشور، به صراحت در سایت سفارت آن کشور نوشته شده است. اما صرفا به آن مستندات بسنده نکنید. به ویژه در مرحله حضور در سفارت جهت درخواست روادید، ضرورت دارد که تمام مستنداتی را که حتی یک درصد، احتمال صدور روادید شنگن شما را افزایش میدهید همراه داشته باشید.
ما توصیه میکنیم حتما از تجارب تیم مهاجرتی «تازحل» در این خصوص استفاده کنید. ما متخصص امور مهاجرت بیزینسی و از جزئیات کامل امور مرتبط با این نوع اقامت و کشورهای مناسب برای انواع اقامت با خبر هستیم.
با تمام تفاسیر فوق، برخی از شرایط کلی اقامت از طریق کارآفرینی به شرح زیر است:
ارائه برنامه کارآفرینی و دارا بودن بخشی از سرمایه
شما برای درخواست اقامت از طریق کارآفرینی باید یک برنامه منسجم ارائه کنید. این برنامه شامل راهبردها، تحلیل بازار و سایر موارد مهم است. این برنامه باید به میزان کافی به روز باشد. علاوه بر این، شما باید اثبات کنید که دارای توان مالی کافی هستید و این عملیات اثباتی از طریق ثبت شرکت در کشور مورد نظر و تزریق سرمایه اولیه به آن امکان پذیر است. البته در این مورد خیلی نگران نباشید. ما در تازحل برنامههای خوبی داریم که میتواند مسیر تزریق سرمایه را به شرکت تسهیل کند و توصیه میکنیم برای این خدمات و تسریع در تامین شرایط مهاجرت خود، حتما همین حالا با کارشناسان تازحل تماس بگیرید.
اثبات تمکن مالی
اینکه میتوانید هزینههای زندگی خود را در طول یک سال حضور در خاک اتحادیه اروپا و کشور مورد نظر تامین کنید از اهمیت برخوردار است. البته در برخی موارد، ارائه مستندات مالی نیز یک شرط غیر ضروری محسوب میشود و ضرورتی ندارد که مستندات تمکن مالی را به سفارت خانه ارائه کنید.
در این مورد حتما با وکیل ویزا مشورت کنید و یک تصمیم درست گرفته شود. بخش زیادی از مردم ایران به دلیل شرط تمکن مالی، از طی کردن ادامه راه مهاجرت خود، خودداری میکنند. توصیه میکنیم شما جز این دسته نباشید. به ویژه اینکه گاهی با ارائه نامه حمایت مالی از اشخاص حقوقی یا حقیقی موجود در کشور مقصد، این مساله تا حد زیادی قابل حل است.
فراهم کردن سایر مستندات و مدارک
مدارکی همچون گذرنامه یا همان پاسپورت معتبر از ضرورتهای اولیه دستیابی به اقامت از طریق کارآفرینی است. علاوه بر این مدارک مرتبط با داشتن کسب و کار در کشور ایران میتواند سابقه حرفهای شما را بیشتر نشان دهد. مثلا مدارکی دال بر پرداخت به موقع مالیات در کشور ایران، میتواند نشان دهد که شما به مسائل این چنینی اهمیت زیادی میدهید و میتواند مامور سفارت را متقاعد کند که در آینده و در کشور او نیز متعهد به انجام این کار هستید.
لازم به ذکر است در خصوص این نوع اقامت، در پارهای از کشورهای اتحادیه اروپا، شرط دانش زبان از اهمیت برخوردار نیست.
تفاوت اقامت از طریق کارآفرینی با اقامت از طریق ویزای کار چیست؟
اقامت از طریق کارآفرینی با اقامت از طریق کار متفاوت است. معمولا اقامت از طریق کار با هدف انجام یک کار برای کارفرمای خارجی انجام میشود. در این نوع از ویزا، مشخصات حرفه شما نوشته و همچنین قید خواهد شد که برای چه شرکت یا فردی کار میکنید. بر خلاف تصور عموم مردم، این روادید از نوع کوتاه مدت است و تمدید آن مشروط به عملیات پیوسته کاری از جانب شما خواهد بود.
در مقابل، اقامت از طریق کارآفرینی برای کسانی فراهم خواهد بود که قصد دارند در کشور خارجی، کسب و کار راه اندازی کنند. شما برنامه کارآفرینی خود، حجم سرمایه تزریق شده به شرکت و وجود پشتوانه مالی را ثابت میکنید. شما به طور معمول به مدت بیشتر (معمولا حداقل برای 5 سال) مجوز اقامت در خاک اروپا را خواهید داشت.
تفاوتهای اقامت از طریق کارآفرینی با سرمایه گذاری در چیست؟
- اگر چه از نظر برخی از متخصصین امور مرتبط با قوانین مهاجرت، کارآفرینی یکی از مصادیق سرمایه گذاری در کشور خارجی است اما میتوان تفاوتهایی نیز قائل شد. شما در سرمایه گذاری، یک مبلغ مشخص را در کشور هدف سرمایه گذاری کردهاید در حالی که در کارآفرینی، شما بر روی ایجاد یک کسب و کار متمرکز هستید.
- شما در حالت سرمایه گذاری، سرمایههایی همچون پول نقد و اموال منقول یا غیر منقول دیگر را به عنوان سرمایه معرفی میکنید در حالی که در اقامت کارآفرینی، اساس سرمایه گذاری شما با محوریت نوآوری و مهارت است.
- معمولا در حالت سرمایه گذاری، شخص سرمایه گذار در صدد اقامت دائم در کوتاهترین زمان ممکن است اما کارآفرینی مسیر متفاوتی را پیش پای شما میگذارد و معمولا در ابتدا یک اقامت موقت خواهید داشت اگرچه در بلند مدت، حتی ممکن است به تابعیت شما نیز منتهی شود.
- معمولا برای سرمایه گذاری در کشور خارجی، ملک خریداری میشود اما در حالت اقامت از طریق کارآفرینی، شما با ثبت شرکت، تمایل خود را به فعالیت در کشور خارجی اعلام میکنید.
نتیجه گیری این مقاله
این مقاله در مورد اقامت از طریق کارآفرینی به عنوان روشی نسبتا جدید برای مهاجرت به خارج از کشور اطلاعاتی را ارائه داد. ما مزایای اقامت کارآفرینی، از جمله دسترسی به بازارهای جدید، امکان زندگی و کار و استفاده از خدمات آموزشی و بهداشتی در کشورهای اتحادیه اروپا را بیان کردیم. همچنین در این مقاله به شرایط عمومی و مدارک مورد نیاز از جمله ارائه برنامه کارآفرینی و اثبات توانایی مالی اشاره شد و اقامت از طریق کارآفرینی را با اقامت از طریق ویزای کار و سرمایه گذاری مقایسه کردیم.
ما در تازحل مفتخر خواهیم بود که به عنوان وکیل مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت در کنار شما باشیم. همچنین از خدمات دیگر ما، ویزای استارتاپی است که در نهایت به مهاجرت شما منتهی خواهد شد. با ما در تماس باشید.