در این مقاله مهم، میخواهیم درباره ویزای شینگن یا روادید شنگن صحبت کنیم. قبل از هرچیز، لازم است بدانید که تحقق رویای شما برای سفر یا مهاجرت به خارج از کشور و مهاجرت به اروپا با دریافت این ویزا محقق میشود. شما میتوانید تجربه یک زندگی بدون مرز را در اتحادیه اروپا، از نزدیک مشاهده کنید. شما به 27 کشور اروپایی حوزه شینگن دسترسی خواهید داشت و این امکان وجود دارد که در هریک از آنها، اقامت کنید. مفهوم مرز در میان کشورهای اتحادیه اروپا، از حداقلترین اهمیت برخوردار است.
ما در ادامه این محتوای مهم، به این سوال اساسی پاسخ خواهیم داد که مزایای ویزای شینگن چیست؟ علاوه بر آن، مهمترین انواع این ویزا مورد بررسی قرار خواهد گرفت و چند نکته جانبی دیگر را نیز با شما در میان میگذاریم.
با تیم مهاجرتی «تازحل» همراه بمانید.
معنی ویزای شینگن چیست؟
میخواهیم به این سوال پاسخ دهیم که منظور از ویزای شینگن چیست؟ اما پیش از پاسخ به این سوال بهتر است بدانیم که منطقه شینگن اساسا به چه معنا است؟
این منطقه متشکل از 27 کشور اروپایی مهم است.
این کشورهای اروپایی، در عمل، مرزهای میان یکدیگر را نادیده گرفتهاند و تلاش کردهاند که مراودات مختلف میان کشورها را تا حد ممکن تسهیل کنند. اسامی این کشورها را در ادامه همین مقاله بیان خواهیم کرد. اما سوال دیگر این است که ویزای شینگن چیست؟
«این ویزا، یک سند قانونی است که به من و شما حق میدهد بدون وجود محدودیتهای متداول ورود به کشورهای خارجی، به 27 کشور حوزه شینگن وارد شویم یا از آن خروج کنیم و حتی هریک از این کشورها را به عنوان هدف اقامت کاری و زندگی خود در نظر بگیریم!»
مزایای ویزای شینگن چیست؟
شما از طریق ویزای شینگن مزایای مهمی را به دست خواهید آورد که از فواید مهاجرت به اتحادیه اروپا نیز محسوب میشود. مزایای زیر، مهمترین مزیتهایی است که به لطف درخواست ویزا به دست خواهیم آورد:
- ما به کمک این ویزا، این امکان را به دست میآوریم که بدون نیاز به دریافت ویزا در خصوص سایر کشورها، به هریک از کشورهای عضو شنگن سفر کنیم؛
- ضرورتی به تحویل پاسپورت در مبادی ورودی هریک از آن کشورها نخواهیم داشت؛
- میتوانیم به بازارها و کسب و کارهای هر 27 کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا دسترسی پیدا کنیم و عملا یک مهاجرت کاری موفق داشته باشیم؛
- در هرکشوری که به کمکهای درمانی نیاز داشته باشیم میتوانیم روی کادر و نظام درمانی آن کشور عضو اتحادیه اروپا، حساب باز کنیم؛
- در راستای مزیت قبل، ما به بیمارستانها و پوشش بیمه در تمام این کشورها دسترسی خواهیم داشت؛
- قاعدتا به دلیل اینکه نیازی به دریافت پیوسته ویزا وجود ندارد در مخارج ما و شما صرفه جویی خواهد شد؛
- و در نهایت اینکه، فرصت ارتباط با فرهنگهای گوناگون و گردشگری منحصر به فرد را به دست خواهیم آورد.
۲۷ کشور عضو منطقه شینگن که با ویزای شینگن به آنها دسترسی داریم!
کشورهایی که در ادامه فهرست کردهایم همان کشورهای اتحادیه اروپا هستند که با ویزای شینگن، عملا به تمام این کشورها دسترسی خواهید داشت! بیاید نام این کشورها را با هم مرور کنیم:
- اتریش؛
- بلژیک؛
- کرواسی؛
- جمهوری چک؛
- دانمارک؛
- استونی؛
- فنلاند؛
- فرانسه؛
- آلمان؛
- یونان؛
- مجارستان؛
- ایسلند؛
- ایتالیا؛
- لتونی؛
- لیختن اشتاین؛
- لیتوانی؛
- لوکزامبورگ؛
- مالتا؛
- هلند؛
- نروژ؛
- لهستان؛
- پرتغال؛
- اسلواکی؛
- اسلوونی؛
- اسپانیا؛
- سوئد؛
- سوییس.
با توجه به کشورهایی که نام بردیم و به عنوان مثال فرض کنید که به کشور هلند یا آلمان علاقه مند هستید و میخواهید به آن کشورها وارد شوید اما امکان ورود مستقیم شما و فراهم کردن اسباب مهاجرت به این کشورها به دلایل متعدد وجود ندارد. در مقابل، ممکن است که مهاجرت به ایتالیا و گرفتن اقامت ایتالیا در وهله اول، به مراتب سادهتر باشد. در این صورت، با پیگیری ویزا و اخذ اقامت این کشور، با توجه به اینکه موفق به تحقق شرایط ویزا در خصوص یکی از کشورهای اتحادیه اروپا شدهاید عملا مهاجرت به هلند و مهاجرت به آلمان نیز برای شما تسهیل خواهد شد.
چه کشورهایی در اروپا وجود دارند اما عضو اتحادیه اروپا نیستند؟
همانطور که شما هم متوجه شدهاید تعداد کشورهای عضو اتحادیه اروپا و منطقه شنگن زیاد است اما هنوز هم کشورهایی وجود دارند که عضو این منطقه نیستند. این کشورها را در ادامه نام میبریم:
- آلبانی؛
- ارمنستان؛
- آذربایجان؛
- بلاروس؛
- بوسنی و هرزگوین؛
- بلغارستان؛
- رومانی
- کرواسی؛
- قبرس؛
- ایرلند؛
- مقدونیه؛
- مولداوی؛
- مونته نگرو؛
- صربستان؛
- اوکراین؛
- انگلستان.
در خصوص فهرست بالا لازم به ذکر است که کشورهای رومانی، بلغارستان، کرواسی و قبرس، قصد دارند در آینده به منطقه شینگن ملحق شوند.
از سوی دیگر، واتیکان، موناکو و آندورا نیز عضو منطقه شینگن نیستند اما در داخل منطقه شینگن حضور دارند.
وضعیت یک غیر اروپایی مانند ما ایرانیان و ویزای شینگن
ما به عنوان یک شهروند غیر اروپایی، وقتی میخواهیم از یک کشور عضو اتحادیه اروپا و حوزه شینگن بازدید کنیم به ویزای شینگن نیاز خواهیم داشت. این یک پیش شرط است و اهمیت آن از داشتن پاسپورت معتبر یا گذرنامه کمتر نخواهد بود.
البته اتباع کشورهایی مانند آمریکا، مکزیک، برزیل، استرالیا و ژاپن، به این ویزا نیازی ندارند اما اجازه اقامت این اتباع، از 90 روز کمتر است. دلیل این تسهیلات، معافیت این کشورها از ویزا و توافقی است که در این خصوص وجود دارد. همانطور که متوجه شدهاید کشورهایی مانند روسیه، هند، چین، مصر، قطر و عمان هم به ویزای شینگن نیاز دارند بنابراین ما ایرانیها خیلی هم تنها نیستیم!
به چه مستنداتی نیاز داریم تا بتوانیم درخواست ویزای شینگن بدهیم؟
برای درخواست روادید کشورهای حوزه شینگن، باید یک پرونده درخواست با اسناد لازم را آماده کنید. البته قوانین مهاجرت و قانون اقامت هر کشور با کشور دیگر متفاوت است اما ما در ادامه، به صورت کلی، جزئیات این مدارک را بیان کردهایم که معمولا در شرایط ویزای شینگن هر کشور نسبت به سایر کشورهای اتحادیه اروپا، مشترک است.
ما برای اینکه درخواست ویزای شینگن بدهیم معمولا باید مدارک ویزا را به شرح زیر آماده کنیم. لطفا به لیست زیر توجه کنید:
- شما باید به صورت کتبی، درخواست خود را برای این ویزا، ارائه کرده باشید؛
- به دو قطعه عکس یکسان و کاملا جدید نیاز دارید؛
- بدیهی است که به گذرنامه معتبر نیاز دارید. به گذرنامهای که حداقل سه ماه از پایان اعتبار ویزای شما نیز همچنان معتبر و از زمان صدور آن، بیشتر از ده سال نگذشته باشد. شما باید کپی آن را هم ضمیمه کنید؛
- باید اهداف سفر خودتان را در قالب نامه بیان کنید؛
- باید ثابت کنید که دارای استطاعت و تمکن مالی کافی هستید و میتوانید در اتحادیه اروپا، از پس مخارج خود بر بیایید؛
- شما باید یک بیمه مسافرتی داشته باشید؛
- لازم است که مستندات رزرو بلیط برگشت نیز موجود باشد؛
- و در نهایت باید مستندات مرتبط با محل اقامت خود را ارائه دهید.
شما با وجود این مدارک، امیدوار خواهید بود که شانس دریافت ویزای شینگن افزایش یابد. اما در نظر داشته باشید که مراحل دریافت ویزا با توجه به نوع ویزایی که انتخاب میکنید متفاوت است و به عنوان یک ایرانی، چالشهای بیشتری نیز در پیش رو دارید و چه بسا در حال حاضر، شرایط مهاجرت به خارج از ایران، برای ما به مراتب دشوارتر از یک شخص با ملیت دیگر باشد.
در ادامه این مقاله، انواع این ویزا را بررسی خواهیم کرد.
انواع ویزای شینگن
بر اساس هدف سفر شما، ویزای کشورهای حوزه شینگن، انواع مختلفی دارد. در این بخش انواع مختلف این ویزا را مورد بررسی قرار میدهیم:
قطعا هدف هرکسی در خصوص سفر به حوزه شینگن از دیگری متفاوت است. گاهی قصد داریم صرفا از فرودگاه این کشورها استفاده کنیم. گاهی برای گردشگری به اروپا میرویم و زمانی هم ممکن است بخواهیم با هدف کارت اقامت و زندگی به اتحادیه اروپا وارد شویم.
در هر حالتی، ویزای مناسب شما، متفاوت خواهد بود.
ویزای نوع A:
این نوع ویزا که به ویزای ترانزیت فرودگاهی (Airport Transit Visa) نیز معروف است برای زمانی مناسب خواهد بود که شما قصد داشته باشید با یک پرواز ارتباطی موجود در یکی از کشورهای حوزه شینگن، به یک کشور غیر عضو اتحادیه اروپا سفر کنید.
بنابراین این ویزا، امکان خواهد داد که در فرودگاه آن کشور عضو اتحادیه اروپا، منتظر پرواز بعدی خودتان بمانید.
ویزای نوع B:
ویزای کشورهای حوزه شینگن نوع B، برای سفرهای کمتر از ۵ روز مناسب بود. در حال حاضر، این ویزا با ویزای کوتاه مدت با شرط ترانزیت، جایگزین شده است.
ویزای نوع C:
متداولترین نوع ویزا برای ورود به خاک اتحادیه اروپا، همین ویزای نوع C یا ویزای کوتاه مدت است. شما به لطف این ویزا، در هر 180 روز تا 90 روز، اقامت موقت و رفت و آمد آزادانه در کشورهای عضو منطقه شینگن را به دست خواهید آورد. مجوز ورود به اتحادیه اروپا از طریق این ویزای شینگن سه حالت خواهد داشت:
- مجوز یکبار ورود (Single-Entry)؛
- مجوز دوبار ورود ؛(Double-Entry)؛
- مجوز چند بار ورود (Multiple-Entry).
ویزای نوع D:
تایپ D این ویزا به عنوان یک ویزای بلند مدت محسوب میشود. وقتی من یا شما تمایل داریم با هدف تحصیل، اجازه کار یا زندگی به یکی از کشورهای اتحادیه اروپا سفر کنیم و در واقع به بیش از 90 روز فرصت نیاز داریم از این ویزای شینگن استفاده میشود. حداکثر مدت اعتبار آن، یک سال است و با عنوان ویزای ملی (National Visa) نیز شناخته میشود. معمولا ویزاهای زیر در این دسته بندی قرار میگیرند و به انواع مهاجرت منتهی خواهند شد:
برای مثال، وقتی یک ایرانی میخواهد به عنوان سرمایه گذار یا کارآفرین وارد خاک اتحادیه اروپا شود، به ویزای تایپ D نیاز دارد. ایشان باید ابتدا از طریق تیمهای مهاجرتی معتبر مانند «تازحل»، برای ثبت شرکت در کشور مورد نظر خود اقدام کند و سپس برای سایر مقدمات، مانند گرفتن وقت قبلی سفارت و تامین چک لیست مورد نیاز سفارت اقدام شود و در نهایت، این ویزا را دریافت کند. این یک روش مهاجرت است که معمولا توسط وکیل مهاجرتی مجرب یا وکیل ویزا به شما پیشنهاد خواهد شد به مهاجرت ثبت شرکت یا مهاجرت کارآفرینی منتهی میشود.
سقف پوشش بیمه مسافرتی و پزشکی برای دریافت ویزای شینگن
به عنوان یکی از الزامات قطعی ورود به خاک اتحادیه اروپا، باید بیمه مسافرتی داشته باشیم. این بیمه ما را در مقابل حوادث و بیماریها از طریق درمان اورژانسی، ایمن خواهد کرد. لازم به ذکر است که حداقل پوشش این بیمه، سی هزار یورو خواهد بود.
مبلغ ویزای شینگن و زمان درخواست آن را بدانید
باید برای ویزای شینگن در حدود هشتاد یورو پرداخت کنیم. اگر هم کودک بین 6 تا 12 سال دارید، این مبلغ تا چهل یورو کاهش پیدا میکند. ضمن آنکه کودکان زیر 6 سال، از پرداخت این مبلغ معاف هستند و عملا رایگان ویزا میگیرند.
چه نهادی ویزای شینگن من را صادر میکند؟
مقصد شما برای دریافت این ویزا، سفارتخانههای هر کشور است. گاهی پیش میآید که سفارت یک کشور در ایران نیست. در این صورت باید بررسی کنید که آیا سفارت کشور دیگری، امور مرتبط با سفارت آن کشور را به عهده گرفته است یا خیر. گاهی حتی ممکن است متقاعد شوید که برای دریافت ویزای شینگن خود، به سفارت کشور مورد نظر در ترکیه، ارمنستان یا سایر کشورها مراجعه کنید.
ضمنا ارائه دهندگان خدمات خارجی مانند VFS Global (وی اف اس) یا TLS نیز از جمله نهادهای صلاحیت دار برای صدور این ویزا هستند. گاهی هم این کارگزاران صرفا مسئول جمع آوری مدارک شما هستند و در نهایت، ویزا از جانب سفارت کشور مورد نظر شما، به وی اف اس تحویل داده میشود تا در اختیار شما قرار بگیرد.
تازحل؛ مرجع تخصصی ارائه دهنده خدمات مهاجرت
در صورتی که مایل به مهاجرت به کشورهای حوزه شینگن هستید، تازحل شما را در این فرآیند همراهی خواهد کرد. کارشناسان و متخصصان ما در حوزه انواع راه مهاجرت به اروپا، پا به پای شما در این مسیر هستند و کلیه ابهامات و چالشهای شما را در این زمینه پاسخ خواهند داد. برای دریافت مشاوره تخصصی رایگان، همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.