جمهوری فنلاند کشوری در منطقه اسکاندیناوی و در شمال اروپا است. این کشور 5.4 میلیون نفر جمعیت دارد و پایتخت آن هلسینکی است و بیشترین جمعیت این کشور، یعنی حدود 1 میلیون نفر، در این کلان شهر زندگی میکنند. این کشور از شمال با نروژ، از شرق با روسیه و از غرب با سوئد همسایه است و هزاران دریاچه، جنگل و تپه زیبا، سرتاسر آن را پوشانده است. این کشور زیبا یکی از پیشرفتهترین کشورهای جهان است که از نظر حقوق بشر، محیط زندگی و برابری جنسیتی در رتبه بالایی قرار دارد.
فنلاند همچنین به علت داشتن سیستم آموزشی و مراقبتهای بهداشتی در سطح بالا، تعادل بین کار و زندگی و استانداردهای زندگی، در موقعیت بالایی قرار گرفته است. به همین علت، میلیونها متقاضی برای زندگی، کار، تحصیل یا گردش از سراسر جهان به روشهای مختلف درخواست میدهند تا برای مدتی به این کشور نقل مکان کنند. اگر شما هم جزو این افراد قرار میگیرید، برای شروع فرایند مهاجرت به فنلاند، باید شرايط مهاجرت به فنلاند را بدانید و سپس اقدام کنید.
درباره این موضوع در این مقاله صحبت خواهیم کرد. با تیم مهاجرتی تازحل همراه بمانید.
مزایای مهاجرت به فنلاند
همیشه اطلاع از فواید مهاجرت به هر کشور، اولویت اصلی متقاضیان مهاجرت است. قبل از پرداختن به شرایط مهاجرت به کشور فنلاند ابتدا بهتر است اطلاعات کافی در خصوص زندگی، کار و تحصیل در آنجا را داشته باشید.
اولین چیزی که باید به آن اشاره کنیم کیفیت بالای زندگی در این کشور است. طبق رتبه بندی جهانی در سال 2021، فنلاند دومین کشور در جهان از نظر کیفیت زندگی نام گرفته است. بر اساس این شاخص، این کشور تقریبا در همه زمینهها از نیازهای اولیه انسانی و رفاه گرفته تا فرصتهای شغلی، امتیاز بالایی دارد.
همچنین طبق گزارشهایی که ارائه شده است، فنلاند به عنوان شادترین کشور دنیا معرفی شده است و پس از آن دانمارک، سوئیس، ایسلند و نروژ قرار دارند، زیرا نرخ فساد در این کشور کم و آمار جرم و جنایت در آن بسیار پایین است و دولت مزایای رفاهی قابل اعتماد و گستردهای برای شهروندان خود فراهم میکند. از دیگر ویژگیهای این کشور میتوانیم به ارائه خدمات بهداشتی با کیفیت بالا اشاره کنیم که شامل بخشهای دولتی و خصوصی است و مردم هزینهای بابت استفاده از آن، پرداخت نمیکنند.
از طرفی، فنلاند مرکز نوآوری است و در این کشور، سطح تقاضا برای استخدام متخصصان فناوری و مهندسان همیشه بالا بوده است. علاوه بر این، طی 10 سال گذشته، این کشور شاهد افزایش چشمگیر امور مربوط به کارآفرینی و استارتاپها بوده است و امروزه شهروندان آنجا میزبان بزرگترین و مهمترین شرایط قانونی برای ویزای استارتاپی در جهان هستند. فرقی نمیکند کارآفرینی باشید که میخواهد کسب و کار خود را شروع کند و به ویزای کارآفرینی نیاز دارد یا دانشجویی که تصمیم میگیرد در زمینه نوآوری و فناوری تحصیل کند یا مهاجری که دنبال مهاجرت کاری به فنلاند در حوزه فناوری است. شما در تمام این موارد، فرصتهای بیشماری برای حضور در خاک این کشور خواهید داشت.
از طرفی پس از فارغ التحصیلی از یکی از دانشگاههای آنجا، میتوانید تا 2 سال، اجازه کار بگیرید و اگر یک شغل تمام وقت داشته باشید و بخواهید در این کشور ساکن شوید، میتوانید برای اقامت دائم درخواست دهید.
شرايط مهاجرت به فنلاند برای دانشجویان
یکی از راههای مهاجرت به فنلاند، از طریق تحصیل است که هزینه آن، ارزانتر از استرالیا، کانادا و دیگر کشورها محسوب میشود. از مزایای تحصیل در این سرزمین میتوانیم پذیرش از بهترین دانشگاهها، ورک پرمیت و تحصیل با شهریه مقرون به صرفه را نام ببریم. همچنین میتوانید به عنوان دانشجویی که اجازه اقامت دارید، در طول تحصیل، همسر و فرزندان خود را به این کشور ببرید. البته اولین شرط آن، توانایی حمایت مالی از آنها است.
یکی از شرایط مهاجرت در فنلاند برای دانشجویان بین المللی، اخذ ویزا است و باید شرایط زیر را داشته باشید:
- نباید هیچ یک از انواع محدودیت سفر را به منطقه شنگن داشته باشید؛
- باید ابتدا در یک دانشگاه فنلاندی ثبت نام کنید؛
- نباید سوابق کیفری داشته باشید؛
- باید تهدیدی برای منافع ملی این کشور نباشید؛
- اثبات تمکن مالی برای حمایت از خود در فنلاند؛
- پرداخت هزینههای ویزای دانشجویی (هزینه آن حدود 350 تا 500 یورو است.)؛
- دریافت بیمه درمان دانشجویی؛
- اگر میخواهید در هر برنامه آموزشی انگلیسی در فنلاند تحصیل کنید، باید مدرک زبانی را داشته باشید که تسلط کافی شما به زبان انگلیسی را نشان دهد؛
- همه دانشگاههای این کشور مدرک آزمونهای تافل، آیلتس، PBT، ESOL و PTE را میپذیرند. برای پذیرش در یکی از دانشگاههای آنجا داشتن نمره زبان حداقل 6 برای آزمون آیلتس و حداقل نمره 79 در تافل قابل قبول است؛
- توجه داشته باشید شهریه دانشگاههای این کشور از حدود 8 هزار تا 25 هزار یورو است و برای دوره تحصیلات تکمیلی، شما باید بین 5 هزار تا 20 هزار یورو و برای کارشناسی ارشد حدود 8 هزار تا 15 هزار یورو بپردازید؛
- ارائه کپی کارنامه دبیرستان یا مدرک فنی حرفهای؛
- باید معدل بالایی داشته باشید (حداقل مقدار آن بر اساس شروط هر دانشگاه، متفاوت است)؛
- ارائه گذرنامه؛
- از دیگر شرايط مهاجرت به فنلاند ارائه شناسنامه است؛
- داشتن کارت اقامت که آن را میتوانید از وبسایت enterfinland.fi دریافت کنید؛
- ارائه نامه پذیرش از دانشگاه؛
- گذراندن آزمون GRE یا GMAT؛
- فرستادن نامه انگیزشی؛
- گذراندن آزمون ورودی یا آزمون SAT.
در پایان باید بگوییم که به گفته بسیاری از افراد، بهترین راه مهاجرت به فنلاند از طریق تحصیل است.
شرايط مهاجرت به فنلاند از طریق کاری
روش مهاجرت به فنلاند برای کار نیز یکی دیگر از روشهای پرطرفدار است اما یکی از شرایط آن، تسلط روی زبان این کشور است. مردم آنجا به یکی از دو زبان فنلاندی و سوئدی صحبت میکنند و کسی که برای کار به این کشور میرود باید یکی از آن زبانها را بلد باشد.
با آنکه تسلط به انگلیسی، روابط شما را ساده میکند، اما فنلاندی زبان اصلی در بیشتر شرکتها است. با این حال، الزامات مهارت زبان برای کارگران فصلی، بسیار کمتر است. البته دولت این کشور، کار را برای متقاضیان راحتتر کرده است و به محض مقیم شدن خارجیها، برای آنها دورههای رایگان زبان فنلاندی برگزار میکند.
از دیگر شرايط مهاجرت به فنلاند که برای کار در آنجا باید دارا باشید، درخواست ویزا برای کار است که دو نوع C و D دارد. اولی تا 90 روز صادر میشود و مناسب کسانی است که میخواهند به شکل فصلی در این کشور کار کنند. ویزای D نیز برای افرادی مناسب است که به شکل تمام وقت کار میکنند و معمولا با اعتبار یک سال و با امکان تمدید، صادر میشود.
برای گرفتن هر دو نوع از انواع ویزا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- پاسپورت معتبر؛
- جاب آفر یا قرارداد (جاب آفر را باید از کارفرمای معتبر فنلاندی دریافت کنید و جزئیات ضروری مانند ماهیت شغل، درآمد، مدت همکاری و سایر شرایط استخدام را ارائه دهید)؛
- بیمه درمانی؛
- اثبات تمکن مالی؛
- مدت مقیم بودن (باید مجوز معتبر برای حداقل یک سال اقامت کاری در فنلاند داشته باشید.)؛
- داشتن مدرک دانشگاهی در رابطه با شغل درخواست شده؛
- داشتن مهارت در رشته خود؛
- رعایت تمام قوانین اقامت کشور فنلاند؛
- پرداخت هزینه روادید کار به مقدار 430 تا 500 یورو که از مصادیق هزینه مهاجرت به فنلاند است؛
- نداشتن سوءپیشینه کیفری نیز یکی دیگر از شرايط مهاجرت به فنلاند خواهد بود.
توجه داشته باشید حداقل درآمد لازم یکی از شروط کلیدی برای درخواست روادید است. دولت این کشور حداقل درآمد سالیانه را حدود 62 هزار و 508 یورو تعیین کرده است که مقدار ماهانه آن، چیزی در حدود 5 هزار و 209 یورو خواهد بود. البته این مقدار ممکن است هر سال تغییر کند.
نکتهای که باید درباره این ویزای شینگن به آن اشاره کنیم، موضوع تمدید آن است. اگر تمایل داشته باشید بعد از اتمام مدت اعتبار آن، در این کشور بمانید، باید برای تمدید آن اقدام کنید یا برای تبدیل اقامت موقت به دائم درخواست دهید. این روش مهاجرت به اروپا (استخدام در شرکتهای فنلاندی) نیز یکی از مصادیق راه مهاجرت به کشور فنلاند است.
دیگر روش مهاجرت به فنلاند
علاوهبر دو روشی که به آنها اشاره کردیم، یکی دیگر از آسانترین راههای مهاجرت به فنلاند پیوستن به خانواده است. کسانی که در این کشور زندگی میکنند و مجوز اقامت اروپا را دارند، میتوانند اعضای خانواده خود را به آنجا ببرند. از مزایای آن، کار کردن بدون محدودیت و گرفتن تابعیت فنلاند و شهروندی فنلاند بعد از 5 سال است. دومین شرط، اقدام برای دریافت ویزای همراه یا ویزای پیوست و الحاق به خانواده است که برای گرفتن آن، باید مدارک زیر را داشته باشید:
- گذرنامه بیومتریکی؛
- تکمیل فرم PK1-PLUS؛
- داشتن عکس؛
- شناسنامه؛
- سند ازدواج در صورت متاهل بودن؛
- یکی از شرايط مهاجرت به فنلاند برای پیوستن به اعضای خانواده، اثبات تمکن مالی است. باید ثابت شود فردی که در این کشور است، میتواند از نظر مالی، از خانواده خود حمایت کند؛
- مستندات محل سکونت (با این مدرک ثابت میکنید که محل سکونتی دارید تا خانوادهتان به شما در آنجا ملحق شوند)؛
- نباید هیچ سوابق کیفری داشته باشید؛
- هزینه درخواست روادید را پرداخت کنید که مقدار آن، حدود 470 تا 520 یورو است؛
- اگر فرزندی میخواهد به یکی از والدین خود در فنلاند بپیوندد و والد دیگرش در ایران است، باید از او رضایتنامه بگیرد؛
- در مواردی که سفارتخانه مشکوک شود، ممکن است از فرزند شما بخواهند نتیجه آزمایش DNA یا آزمایش سن را ارائه دهد. بررسی سن زمانی انجام میشود که درباره سن متقاضی شک داشته باشند.
سخن نهایی
مهاجرت به فنلاند دشوار نیست، زیرا دولت آن کشور به روشهای مختلف این امکان را برای متقاضیان فراهم کرده است. مثلا شما میتوانید از طریق ازدواج با یکی از شهروندان این کشور یا الحاق به خانواده، وارد خاک این کشور شوید. البته برای هر کدام از این روشها باید شرایط مهاجرت به فنلاند را داشته باشید که در این مقاله آنها را توضیح دادیم. حتی ممکن است با هریک از این روشها، موفق به اخذ پاسپورت فنلاند و ملیت این کشور شوید.
ما در تیم مهاجرتی تازحل، در کنار شما خواهیم بود تا فرایند مهاجرت خود به این کشور را تسهیل کنید. با ما در تماس باشید.
منبع