سیستم مراقبتهای بهداشتی آلمان یکی از بهترینها در جهان است. این کشور بیش از 2000 بیمارستان و کلینیک برای درمان انواع بیماریها طبق روشهای به روز و مدرن دارد. به همین دلیل گرفتن ویزا درمانی آلمان به عنوان یکی از مصادیق ویزای آلمان، یکی از پرمتقاضیترین روادیدها به شمار میرود.
دولت این کشور نیز بر روی هرکدام از این بیمارستانها و کلینیکها نظارت دقیق دارد و آنها را بهطور مرتب از نظر بهداشت، ایمنی، کیفیت و قیمت کنترل میکند.
بنابراین طبیعی است که سالانه افراد بسیار زیادی از سراسر جهان وارد این کشور شوند تا برای بیماریهای خود، علاجی بیابند. بسیاری از این بیماران از جمله ایرانیها برای ورود به این کشور به ویزای شینگن نیاز دارند، اما نمیدانند با توجه به شرایط آنها، باید از کجا شروع کنند و چه نوع مجوز اقامت خاصی بگیرند. پس اگر میخواهید با اطلاعاتی مانند انواع ویزای درمانی، هزینه ویزای پزشکی آلمان و روش اخذ آن آشنا شوید، همراه ما بمانید.
ویزای پزشکی آلمان چیست؟
کشور آلمان نخستین مقصد در بخش کلی گردشگری سلامت محور و پزشکی است. طبق آمارها سالانه حدود 250 هزار نفر از 177 کشور، در آلمان روند درمان خود را شروع میکنند. این بیماران معمولا از کشورهای همسایه مانند فرانسه، هلند و لهستان هستند. به طور کلی آلمان سالانه حدود 1.2 میلیون یورو از گردشگری پزشکی سود میبرد.
شهروندان کشورهایی مانند فرانسه و هلند که عضو اتحادیه اروپا هستند، میتوانند بدون نیاز به کار خاصی وارد آلمان شوند و روند درمان خود را آغاز کنند، اما بسیاری از دیگر افراد باید روادید شنگن بگیرند. افرادی که پاسپورت یکی از کشورهای زیر را داشته باشند، برای ورود به آلمان نیازی به درخواست روادید نخواهند داشت:
- کشورهای عضو اتحادیه اروپا؛
- استرالیا؛
- کانادا؛
- ایسلند؛
- اسرائيل؛
- ژاپن؛
- لیختن اشتاین؛
- نیوزلند؛
- نروژ؛
- کره جنوبی؛
- سوئیس؛
- آمریکا.
متقاضیان سایر کشورهای جهان برای درمان خود در این کشور باید شرایط ویزا را فراهم کنند. روادید پزشکی آلمان مجوزی است که به دارنده خود اجازه میدهد تا با هدف جستجوی پزشک مورد نظر و شروع روند درمان وارد این کشور شود. این نوع از انواع ویزا به شهروندان خارجی این حق را میدهد که هر نوع خدمات پزشکی مورد نیاز خود را در آنجا دریافت کنند، البته باید توانایی مالی آن را نیز داشته باشند.
ویزا پزشکی آلمان دو نوع ویزای کوتاه مدت و ویزای بلند مدت دارد. اگر میدانید که پروسه درمانی شما کمتر از 3 ماه طول میکشد، باید ویزای پزشکی شینگن این کشور را بگیرید. اگر شهروند یکی از کشورهای جهان سومی هستید که درمان آنها در منطقه اروپا بدون نیاز به روادید است، نیازی به دریافت این ویزا ندارید. در این صورت تنها باید با بیمارستان مورد نظرتان در تماس باشید تا برای درمان به آلمان بروید. اگر پروسه درمان شما بیشتر از 3 ماه طول میکشد، باید ویزای ملی یا ویزای تایپ d نوع پزشکی بگیرید، مگر آنکه تابعیت یکی از کشورهایی را داشته باشید که پیشتر ذکر کردیم.
شرایط گرفتن ویزای پزشکی آلمان
اگر تصمیم نهایی خود را گرفتهاید و میخواهید آلمان را برای روند درمان خود، انتخاب کنید، باید پیش از هر کاری، مراحل زیر را انجام دهید:
- بیمارستان یا کلینیکی را که میخواهید روند درمان شما در آن طی شود، بیابید و با آنها تماس بگیرید.
- اسناد تشخیص پزشکی خود و تمام اسناد دیگری را که در ارتباط با وضعیت سلامت فعلی خود دارید، از کشور خودتان برای آن بیمارستان یا کلینیک ارسال کنید. تیم پزشکی بیمارستان مورد نظرتان احتمال دارد مدارک اضافی دیگری را با توجه به شرایط از شما بخواهد. دقت داشته باشید که تمام آنها را تهیه و ارسال کنید.
- پس از اینکه تیم، موافقت خود را برای درمان شما اعلام کرد، به شما برنامه عملیاتی را ارائه و هزینه تخمینی را نیز اطلاع میدهد.
- پس از تعیین روش پرداخت، بیمارستان برای شما دعوتنامه ارسال میکند. فقط در این صورت است که میتوانید برای اخذ ویزای پزشکی آلمان اقدام کنید.
توجه داشته باشید که بیمارستانهای این کشور درخواست ویزای درمانی برای المان را در صورتی میپذیرند که یکی از بیماریهای زیر را داشته باشید:
- انواع سرطان و تومورهای درمان شدنی؛
- سرطان پروستات؛
- سرطان سینه، تخمدان و رحم؛
- سرطان لنفوم هوچکین؛
- تومورهای مغز، نخاع یا ناحیه ستون فقرات؛
- تومورهای ثانویه مانند متاستاز در نخاع و مغز؛
- تومورهای بدخیم در مراحل اولیه؛
- تومورهای چشمی، گوش، کلیه، استخوان، شش، پانکراس؛
- متاستاز کبد و ریه؛
- جراحی تعویض مفصل زانو؛
- جراحی تعویض مفصل لگن.
اگر میپرسید که آیا میشود با دریافت ویزا درمانی آلمان به همراه فرد دیگری به این کشور برویم یا نه، باید بگوییم اگر کسی که قرار است درمان شود زیر سن قانونی باشد، قیم او میتواند او را همراهی کند. همچنین اگر بیمار حال بسیار بدی داشته باشد و در دوران درمانش نیاز به همراه داشته باشد، سفارت این اجازه را به او میدهد. به این منظور، شخص همراه باید درخواستش را همزمان با درخواست بیمار به سفارت ارائه دهد تا ویزای همراه آلمان بگیرد.
مراحل گرفتن ویزای پزشکی برای آلمان
چه به اجازه کوتاه مدت و چه بلند مدت نیاز داشته باشید، باید مراحل مشخصی را برای تکمیل درخواست خود طی کنید. این مراحل شامل موارد زیر میشود:
- بررسی کنید که آیا به گرفتن ویزا نیاز دارید یا خیر.
- اکنون باید محل درخواست مورد نظرتان را بیابید. در بعضی از کشورها شاید نیاز باشد به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد بروید و در بعضی جاهای دیگر میتوانید به مرکز مخصوص صدور مجوز آلمان بروید و درخواست خود را ثبت کنید.
- سپس باید مدارک لازم ویزا را جمعآوری کنید. این بخش یکی از مهمترین قسمتهای گرفتن مجوز ورود به این کشور است.
- حالا باید وقت سفارت بگیرید. در بعضی از کشورها میتوانید این مرحله را به صورت آنلاین انجام دهید، اما در تعدادی از دیگر کشورها برای گرفتن وقت ویزا درمانی آلمان باید به صورت حضوری به سفارت مراجعه کنید.
- در وقت مقرر شده باید برای مصاحبه حاضر شوید. حتما مرتب و سر وقت باشید و مدارک خود را به ترتیب به افسرهای مهاجرت به آلمان ارائه دهید.
- سپس باید منتظر بمانید تا جواب ویزای شما بیاید. معمولا جواب ویزا را بین 10 الی 20 روز کاری دریافت خواهید کرد. البته گاهی این پاسخ، تا 40 روز کاری نیز طول میکشد.
گرفتن ویزای درمان آلمان چقدر طول میکشد؟
صدور این روادید بسیار سریع است و در عرض تنها 10 الی 15 روز صادر میشود. اگر وضعیت بیمار وخیم باشد، برای او روادید فوری صادر میشود تا کارها سریعتر پیش برود و روند درمان او را هرچه زودتر شروع کنند.
مدت اعتبار ویزا درمانی آلمان نوع کوتاه مدت را خودتان تعیین میکنید. یعنی اجازه دارید برای مثال ویزای سه هفتهای یا ویزا مولتیپل بگیرید. اما در نهایت با این ویزا طی 6 ماه نمیتوانید بیش از 90 روز در این کشور بمانید. اگر اجازه اقامت شما از نوع طولانی مدت باشد نیز مدت اقامت اروپا با توجه به بیماری و روند درمان تعیین میشود و ممکن است تا 12 ماه، اجازه ماندن داشته باشید.
سپس با تمدید ویزای درمان برای آلمان میتوانید مدت بیشتری را در این کشور سپری کنید. برای این کار نیز باید شرایط سلامتی شما بهبود نیافته باشد و به درمان بیشتری نیاز داشته باشید که آن درمان، در کشور خودتان ارائه نمیشود. در این صورت باید مدارک اثبات کننده وخامت شرایط خود را پیش از اتمام تاریخ روادید قبلی ارائه دهید. زیرا اگر پس از پایان اعتبار اقدام کنید، دیگر درخواست تمدید آن پذیرفته نخواهد شد.
هزینه ویزای درمانی آلمان نیز به نوع کارت اقامت بستگی دارد. اگر ویزای شما کوتاه مدت باشد، هزینه روادید 60 یورو خواهد بود. اما اگر میخواهید روادید با اعتبار بیش از 3 ماه بگیرید، باید مبلغ 75 یورو را هنگام درخواست به سفارت بپردازید. این مبالغ در صورت ریجکت ویزا، به شما پس داده نمیشود.
مدارک لازم برای اخذ ویزای درمانی آلمان
مانند روند اخذ اقامت نوع دیگر، برای گرفتن این ویزا نیز باید اسناد خاصی را به سفارت یا کنسولگری کشور مقصد خود در محل سکونت ارائه دهید. این مدارک برای دریافت ویزای طولانی مدت پزشکی به شرح زیر است:
- مدارک عمومی لازم برای گرفتن ویزای آلمان که شامل موارد زیر میشود:
- دو نسخه فرم درخواست متناسب با نوع مجوز اقامت انتخابی همراه با امضا؛
- دو قطعه عکس پاسپورت بیومتریک جدید و استاندارد؛
- گذرنامه معتبر که سه ماه بیشتر از زمان برنامه ریزی شده برای بازگشت، اعتبار داشته و همچنین صفحه خالی برای پیگیری ویزا داشته باشد؛
- یک کپی از گذرنامه بیومتریک در اندازه A4؛
- بیمه سلامت مسافرتی اروپا؛
- بلیط پرواز؛
- گواهی ازدواج، تولد فرزندان، فوت همسر یا طلاق (درصورت وجود)؛
- گواهی اثبات تمکن مالی.
- برنامه درمانی مخصوص خودتان؛
- نامه از طرف شرکت محل کار (در صورت اشتغال)؛
- تاییدیه و گواهی پزشک مبنی بر نیاز شما به درمان خاص خارج از کشور؛
- تاییدیه ویزیت پزشک آلمانی که تایید میکند درمان مدنظرتان در آن کشور ارائه میشود و وقت برای ویزیت گرفتهاید؛
- گواهی پیش پرداخت هزینههای بیمارستان کشور مقصد؛
- مکاتبات بین تیم پزشکی کشور خودتان و تیم پزشکی کشور مقصد.
توجه کنید که باید اصل تمام این مدارک را در دو نسخه و در کاغذ A4 ارائه دهید. همچنین هیچ کدام از این مدارک را به دیگری منگنه نکنید. اگر برای کودک خردسال خود درخواست میدهید باید شناسنامه، رضایتنامه والدین که به انگلیسی یا آلمانی ترجمه شده یا گواهی فوت یکی از والدین را ارائه دهید.
سخن نهایی
اگر شرایط ویزای درمانی آلمان را داشتید و با این مجوز به این کشور رفتید، باید آدرس خود را نیز ثبت کنید. حتی اگر آدرس، بیمارستان، آسایشگاه یا کلینیک درمانی باشد. در صورتی که شرایط بیماری شما به نحوی است که نمیتوانید خودتان به اداره ثبت آدرس بروید، مسئولان مربوطه این کار را برای شما انجام خواهند داد. همچنین برای اقامت درمانی در این کشور، به مدرک اجازه اقامت شینگن نیاز خواهید داشت. در این موارد، معمولا افسر مهاجرتی را نزد شما میآورند تا کارهای اداری مربوطه را انجام دهد.
منبع