یکی از دلایلی که افراد تصمیم میگیرند به کشور دیگر مهاجرت کنند، عدم وجود شغل مناسب با حقوق مکفی در کشور آنها است. از طرف دیگر، در کشورهای پیشرفته نیز برای برخی از موقعیتهای شغلی، کمبود نیروی کار حرفهای وجود دارد. به همین دلیل، کشور مقصد این امکان را برای شهروندان خارجی فراهم میکند تا به کشور آنها بیایند و در سِمَت شغلی مورد نظر استخدام شوند. یکی از راههای اخذ اقامت به منظور اشتغال در کشور دیگر، اخذ ویزای جستجوی کار یا ویزای جاب سیکر است.
ناگفته نماند که این ویزا یا روادید، برای کسانی صادر میشود که واجد شرایط اخذ آن هستند. اینکه چه کسانی مشمول دریافت این نوع از انواع ویزا میشوند و همچنین مدارک لازم ویزا و سایر موارد، نکاتی هستند که قرار است در این مقاله به آنها بپردازیم. اگر شما میخواهید در خصوص این ویزا اطلاعات کسب کنید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
ویزای جستجوی کار چیست و چه تفاوتی با ویزای جاب آفر دارد؟
به دو شیوه، امکان مهاجرت کاری وجود دارد:
- روش اول، جستجوی کار است که با توجه به نامگذاری آن، یک فرصت 6 ماهه برای اقامت موقت در کشور مقصد به شما داده میشود و باید در طول این مدت با استفاده از اداره کاریابی یا دوستان و آشنایان به دنبال شغل مورد نظر خود بگردید. توجه داشته باشید با این روش، اجازه فعالیت شغلی به شما داده نمیشود بلکه تنها میتوانید از این فرصت برای یافتن شغل دلخواه خود استفاده کنید. به محض یافتن شغل و دریافت دعوت نامه از کارفرما میتوانید درخواست ویزای کار بدهید. همچنین، بعد از چند سال زندگی در آن کشور، امکان اخذ اقامت دائم، اخذ شهروندی و تابعیت آن کشور وجود دارد.
- دومین روش، جاب آفر است. به این ترتیب که در کشور خود به صورت آنلاین و از طریق سایتهای کاریابی کشور مقصد به دنبال شغل بگردید. در صورت یافتن شغل مورد نظر، رزومه خود اعم از سوابق شغلی، تحصیلی و غیره را برای کارفرما ارسال میکنید. اگر کارفرما نتواند نیروی مورد نظر را در کشور خود پیدا کند و شرایط شما به حرفه مورد نظر بخورد، تقاضانامهای تحت عنوان پیشنهاد شغلی یا جاب آفر به اداره مهاجرت تحویل میدهد. به این ترتیب، در صورت صلاحدید، به شما ویزای کار اعطاء میشود. بعد از چند سال زندگی در آن کشور، اجازه اقامت نوع دائم و پاسپورت یا گذرنامه آن کشور را دریافت خواهید کرد.
تفاوت عمده این دو روش
تفاوت اصلی این دو روش در این است که در ویزای جستجوی کار باید به صورت حضوری در کشور مقصد به دنبال کار و پیشنهاد شغلی باشید اما در ویزای جاب آفر، به صورت آنلاین و در کشور خود، شغل مورد نظر را پیدا میکنید و به واسطه اخذ دعوت نامه شغلی از سوی کارفرما، ویزای کار برای شما صادر میشود. از این رو، اگر از پتانسیل و شرایط مورد نیاز برای حضور در کشور مقصد برخوردار هستید، همچنین، کشور مقصد چنین امکانی را برای متقاضیان فراهم میکند، از طریق روادید جستجوی کار، کارت اقامت بگیرید. در غیر این صورت، از طریق جاب آفر اقدام کنید.
چه شرایطی برای دریافت ویزای جستجوی کار الزامی است؟
معمولا این نوع روادید برای کسانی مناسب است که از طریق ویزای تحصیلی در کشور دیگر شرایط اقامت مناسب دارند و بعد از اتمام تحصیل، با دریافت ویزای مذکور، به دنبال شغل میگردند یا کسانی که میخواهند از کشور دیگری به منظور اشتغال به کشور مقصد بیایند. برای اینکه نسبت به اخذ ویزای جستجوی کار اقدام کنید باید در ابتدا واجد شرایط اخذ آن باشید. در حالت کلی شرایط به شرح زیر است:
- شرایط سنی حداقل 18 سال؛
- داشتن حداقل دو سال سابقه شغلی مرتبط با مدرک تحصیلی؛
- برخورداری از مدرک تحصیلی لیسانس در دانشگاه کشور مقصد یا مدرک معادل؛
- تسلط کافی به زبان کشور مقصد یا به زبان انگلیسی به منظور برقراری یک ارتباط موثر و پیدا کردن شغل مناسب؛
- داشتن شرایط مالی مناسب با هدف تأمین هزینههای شخصی خود در طول مدت این روش اقامت؛
- برخورداری از گواهی سلامت؛
- نوشتن انگیزه نامه با هدف ذکر برنامههای آینده، علایق، شغلهای مد نظر و غیره و همچنین، متقاعد کردن افسر پرونده برای دادن روادید به شما.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای جستجوی کار
کلیت مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای جستجوی کار به شرح زیر است:
- پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار؛
- مدارک شناسایی از جمله شناسنامه و سند ازدواج؛
- 2 قطعه عکس رنگی زمینه سفید؛
- تکمیل فرم درخواست ویزای جستجوی کار؛
- ارائه مدرک دانشگاهی؛
- اثبات تمکن مالی از طریق پرینت موجودی حساب بانکی به منظور تأمین هزینههای مالی خود در طول مدت حضور؛
- ارائه رزومه دربردارنده سوابق شغلی و تحصیلی؛
- برخورداری از انگیزه نامه با هدف نشان دادن نیت خود از جستجو و همچنین نحوه یافتن شغل مورد نظر؛
- بیمه درمانی مسافرتی با اعتبار 6 ماهه؛
- گواهی عدم سوءسابقه کیفری؛
- ارائه آدرس محل سکونت در کشور مقصد مانند گواهی رزرو هتل یا آدرس محل اقامت دوست و آشنا؛
- به همراه داشتن هزینه درخواست روادید در روز مصاحبه.
مراحل دریافت ویزای جستجوی کار
در خصوص ویزای جستجوی کار باید بتوانید در مدت مشخص شغل مورد نظر خود را بیابید. چنانچه تا پایان مهلت اقامت قانونی نتوانید در حرفه به خصوصی مشغول شوید یا کسب و کار خود را راه اندازی کنید، باید خاک کشور مقصد ترک شود. اگر از شرایط مذکور برای اخذ این ویزا برخوردار هستید، برای درخواست ویزا باید مراحل زیر را طی کنید:
- تکمیل فرم درخواست و امضای آن؛
- گردآوری مدارک مذکور در قسمت قبل؛
- گرفتن وقت سفارتخانه؛
- شرکت در مصاحبه رأس ساعت مقرر؛
- پرداخت هزینههای مورد نیاز.
معایب و مزایای اخذ ویزای جستجوی کار
ماهیت این ویزا به گونهای است که در ابتدا به کشور مقصد مهاجرت میکنید. سپس به دنبال کار میگردید. بنابراین مزایای که این نوع ویزا برای شما به همراه دارد به شرح زیر است:
- مواجهه با فرصتهای شغلی بیشتر؛
- ارزیابی بازار کار آن کشور و به دنبال آن، یادگیری یا به روز رسانی مهارتهای خود؛
- آشنایی با افراد جدید و شبکه سازی با آنها با هدف پیشرفت در کار و پیدا کردن فرصتهای شغلی بهتر؛
- شناخت فرهنگ و زبان جدید؛
- دسترسی به بازار بین المللی؛
- عدم نیاز به مدرک زبان؛
- افزایش رشد فردی به دلیل مواجه شدن با چالشهای مختلف و تلاش برای برطرف کردن آنها.
این روش نیز مانند هر روش دیگری معایب مختص به خود را دارد که در ادامه آنها را شرح میدهیم:
- پرداخت هزینه بالا و دربردارنده مواردی همچون هزینه ترجمه مدارک و سوابق به زبان کشور مقصد، رزرو هتل یا اجاره ملک، مبلغ مسدود شده در حساب بانکی، حق بیمه مسافرتی و غیره؛
- زمانبر بودن روند درخواست ویزا؛
- ریسک عدم تأیید حتی در صورت برخورداری از شرایط و داشتن مدارک ویزا و عدم عودت هزینههای پرداخت شده؛
- ثابت نبودن قوانین و تغییر آنها به صورت مداوم.
کدام کشور ها ویزای جستجوی کار دارند
همه کشورها امکان مهاجرت شغلی از این طریق را پیشنهاد نمیکنند. کشورهای دارای ویزای جستجوی کار شامل اتریش، آلمان، نروژ، هلند، ایرلند، استرالیا، نیوزیلند، کامبوج، سوئد، سنگاپور، چین و اسپانیا هستند. این ویزا برای کسانی مناسب است که در کشور مقصد تحصیل کردهاند و تمایل دارند اقامت کاری بگیرند تا از این طریق به صورت دائمی در آنجا زندگی کنند و بعد از مدتی، شرایط شهروندی و اخذ گذرنامه معتبر آن کشور فراهم شود.
همچنین، متقاضیانی که در کشورهای دیگر زندگی میکنند و واجد شرایط دریافت ویزای جستجوی کار هستند، از این طریق به کشور مقصد مهاجرت میکنند و خود به دنبال شغل مورد نظر میگردند. هریک از کشورهای دارای ویزای جستجوی کار از شرایط و ضوابط مختلفی تبعیت میکند. بهتر است قبل از هر اقدامی برای آگاهی از این شرایط به سفارت آن کشور مراجعه و اطلاعات دقیق را دریافت کنید.
دو مسیر پیش رو، بعد از مهاجرت به کشور مقصد
بعد از اینکه به کشور مقصد مهاجرت کردید، با دو روش میتوانید ویزای تایپ d بگیرید:
- روش اول این است که در بازه زمانی مشخص شده که معمولا 6 ماه است، بر اساس رزومه تحصیلی و شغلی خود به دنبال کار بگردید. در صورت یافتن شغل و امضای قرارداد قانونی با کارفرما، باید سریع نسبت به اخذ روادید کاری اقدام کنید تا به شما اجازه کار یا ورک پرمیت داده شود.
- در روش دوم، با استفاده از سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت، میتوانید ویزای خود اشتغالی دریافت کنید. لازم به ذکر است در این روش نیز باید تجربیات شغلی شما با مدرک تحصیلی مرتبط باشد. همچنین، باید بر اساس شرایط و ضوابط کشور مقصد پیش بروید.
توجه کنید که در هر دو روش مذکور، امکان همراهی خانواده در بدو ورود به آن کشور و از طریق روادید جستجوی کار وجود ندارد. در واقع، زمانی که شخص متقاضی با پیدا کردن شغل یا راه اندازی بیزینس خود توانست ویزای کار دریافت کند، آنگاه میتواند خانواده را با خود به کشور مقصد بیاورد و برای آنها ویزای همراه یا ویزای پیوست بگیرد.
توصیه ما
اگر از تحصیلات دانشگاهی معتبر و سابقه شغلی مرتبط برخوردار باشید یا اینکه بخواهید کسب و کاری را راه اندازی کنید، گزینه مناسب برای مهاجرت، اخذ ویزای جستجوی کار است. با این روش علاوه بر اینکه در یک بازه زمانی 6 ماهه در کشور مقصد به دنبال شغل مورد نظر خود میگردید، با فرهنگ و آداب و رسوم آنجا بیشتر آشنا میشوید. همچنین، به واسطه آشنایی با افراد بیشتر و برقراری ارتباط سازنده، احتمال اینکه در این خصوص به نتیجه مطلوب دست یابید زیاد است. هر کشوری ضوابط مخصوص به خود را دارد. به منظور اطلاع از آخرین تغییرات و قوانین هر کشور توصیه میکنیم با یک مشاور با تجربه در امر مهاجرت گفت و گو کنید.
مجموعه تازحل با برخورداری از سابقه درخشان در امر مهاجرت و وکلای مجرب، آماده ارائه خدمات به متقاضیان خواهد بود.