اگر به فکر مهاجرت افتاده باشید حتما با واژه اقامت موقت به عنوان یکی از انواع اقامت رو به رو شدهاید. حتی وقتی میخواهید به شهروندی اروپا یا هر جای دیگری از دنیا فکر کنید همین واژه را خواهید شنید. بنابراین لازم است جزئیات کامل را در این خصوص بدانید.
هدف ما از نگارش این مقاله، بیان مهمترین نکات در خصوص اقامت موقت است. بنابراین توصیه میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اقامت موقت چیست
در پاسخ به این سوال که «اقامت موقت یعنی چه» میتوان گفت:
اقامت موقت به عنوان یکی از انواع اقامت، به معنای مدت موقتی است که یک شخص در کشور خارجی، اجازه کار، تحصیل، درمان یا تفریح پیدا میکند.
با بررسی شرایط مهاجرت هر کشور متوجه میشویم که یکی از مهمترین مسائل، ترتیب دادن امکان حضور بدون مانع در آن کشور است. درست در همین زمان است که اقامت موقت و تلاش برای دستیابی به آن، از اهمیت برخوردار خواهد شد.
وقتی از اقامت موقت صحبت میکنیم موضوع ویزا یا روادید از اهمیت برخوردار میشود. در واقع، یکی از شرایط اقامت صحیح در یک کشور خارجی، ورود مشروع به آن کشور است و برای ما ایرانیان در اکثر کشورها، این ورود مشروع از طریق درخواست روادید و در نهایت، گرفتن ویزا امکان پذیر خواهد بود.
مزایای اقامت موقت چیست؟
شاید خوب باشد بدانید که تلاش برای گرفتن اقامت موقت دلایل گوناگونی دارد. بیایید مزایای آن را در موارد زیر خلاصه کنیم:
- شاید مهمترین مزیت اخذ اقامت موقت، امکان تبدیل آن به نوع دائمی و حتی فراهم کردن مقدماتیترین شرط از شرایط شهروندی است. در واقع اقامت موقت میتواند پل رسیدن شما به تابعیت یک کشور خارجی باشد؛
- فرصتی برای کار و زندگی فراهم میشود. در واقع گرفتن اقامت موقت به معنای فرصت انجام فعالیتهای کاری و زندگی در کشور خارجی مورد نظر است. مثلا با داشتن ورک پرمیت در یک کشور خارجی، میتوانید در طول مدت مجوز خود، در آن کشور به فعالیت کاری بپردازید؛
- فرصت تجربیات تازه و آشنایی با فرهنگ سایر کشورها به دست میآید. شاید غیر قابل لمسترین و در عین حال، مهمترین دستاورد حضور شما در کشور خارجی، آشنایی شما با ظرفیتهای موجود در سایر کشورها و ارتقای سطح فکری خودتان باشد. این دستاورد به عنوان یکی از دستاوردهای غیر مستقیم اخذ اقامت موقت محسوب میشود.
تفاوت اقامت موقت استارتاپی با اقامت موقت کاری
یکی از سوالاتی که در خصوص اقامت موقت پرسیده میشود تفاوت میان نوع استارتاپی آن با نوع کاری است. مهمترین تفاوتها را در ادامه مطرح خواهیم کرد:
- وقتی از اقامت کاری صحبت میکنیم به این معنی است که یک شخص با ویزای کار، به عنوان کارمند و معمولا به صورت تمام وقت در یک شرکت خارجی مشغول به کار است که در اکثر موارد، نیازمند تحصیلات دانشگاهی قابل قبول، تجربه کاری حداقل 3 سال و سایر مستندات مرتبط خواهد بود. اما معمولا اقامت استارتاپی وضعیت متفاوتی دارد و عمدتا آنچه که برای صدور ویزای استارتاپی یا ویزای کارآفرینی از اهمیت برخوردار است وجود سابقه قابل قبول قبلی و همچنین یک ایده بکر تاثیر گذار بر اقتصاد کشور خارجی است. در صورت تامین این شرایط نیز اقامت کارآفرینی دریافت خواهید کرد؛
- در حالی که اقامت از نوع استارت آپ، با هدف جذب کارآفرینان است و به مثابه یکی از مصادیق سرمایه گذاری در کشور خارجی محسوب میشود، روادید کاری، سبب تامین نیروی انسانی در کشور خارجی خواهد شد. به نوعی میتوان گفت هدف از جذب کارآفرین، ایجاد مشاغلی است که توسط سایر اشخاص انجام میشود و به نوعی، کارآفرینی عامل ساخت و توسعه مشاغل است.
تفاوت اقامت موقت و تبعه شدن
کاربرد اخذ اقامت و اخذ شهروندی با یکدیگر متفاوت است. اقامت موقت محدودیتهای مختص به خود را دارد و صرفا این حق را به شما میدهد که تا مدت مشخصی در یک کشور خارجی حضور داشته باشید و هدف خود را از کار، تحصیل، درمان یا گردشگری تامین کنید. این در حالی است که با تبدیل شدن به تبعه یک کشور، حق خرید مسکن و رای دادن در انتخابات را به دست میآورید و عملا از حمایت یک دولت در تمام جهان برخوردار خواهید شد.
چگونه اقدام به درخواست اقامت موقت کنیم؟
این سوال، سوال بسیار مهمی است. برای گرفتن اقامت موقت یک کشور خارجی باید قوانین مهاجرت به آن کشور را به صورت کامل رعایت کنید:
- شما باید پس از مشورت با وکیل ویزا، بهترین ویزا را با توجه به وضعیت خودتان انتخاب و مدارک ویزا را آماده کنید. این مدارک با توجه به نوع ویزای مورد نظر شما دستخوش تغییر خواهد شد. برای مثال ویزای استارتاپی کشور هلند در مقایسه با ویزای ثبت شرکت لیتوانی، ضوابط متفاوتی را به همراه خواهد داشت؛
- باید پاسپورت یا گذرنامه داشته باشید و اتفاقا مقررات پاسپورت معتبر را با توجه به انتظارات سفارت کشور مورد نظر خود تامین کنید؛
- احتمالا به مصاحبه در سفارت دعوت میشوید و باید در آنجا به پارهای از سوالات پاسخ دهید؛
- برای شما روادید صادر میشود و در طول اعتبار آن، عملا اجازه اقامت در کشور خارجی را خواهید داشت و حتی میتوانید در ادامه، نسبت به تمدید مدت آن اقدام کنید.
نتیجه گیری
درک مفهوم اقامت موقت برای افرادی که قصد مهاجرت به اروپا یا هر جای دیگر را دارند بسیار مهم است. معمولا قانون اقامت در کشور خارجی، فرصتهای بسیاری مانند امکان تبدیل نوع موقتی آن به اقامت دائم را ارائه میدهد. اما رعایت ضوابط مهاجرتی کشور مورد نظر برای اخذ ویزا و حضور مشروع بسیار مهم است. دانستن تفاوتهای اقامت موقت استارتاپی و اقامت موقت کاری نیز میتواند به تصمیمگیری آگاهانه در مورد مهاجرت کمک کند.
تازحل چگونه به شما کمک خواهد کرد؟
یکی از مهمترین خدماتی که توسط تیم مهاجرتی تازحل در راه مهاجرت شما ارائه میشود خدمات ویزای شینگن به ویژه روادید از نوع کاری و ویزای ثبت شرکت است.
ما تمام تمرکز خودمان را بر روی ارائه خدمات با کیفیت قرار دادهایم و تلاش میکنیم از طریق وکیل مهاجرت مجرب، انواع مهاجرت به کشورهای خارجی و دستیابی به اقامت موقت را تسهیل کنیم.