اخذ ویزای کار سوئیس به عنوان یکی از انواع ویزای سوئیس، یکی از محبوبترین روش های مهاجرت برای ایرانیان و شهروندان کشورهای اروپایی بهحساب میآید. اما این کشور برای صدور این نوع از روادید، ظرفیت محدودی دارد. بههمین دلیل دریافت این ویزا بین متقاضیان، جنبه رقابتی پیدا میکند.
امکان اخذ اقامت و مجوز سکونت در یک کشور اروپایی با سطح رفاه بسیار بالا از مهمترین دلایلی است که سوئیس را به مقصد ایدهآل برای بسیاری از مهاجران تبدیل میکند. از طریق مطالعه این مقاله میتوانید با تمام نکات لازم برای مهاجرت به سوئیس و گرفتن این ویزا آشنا شوید.
شناخت مزایا، مراحل، هزینهها و شرایط ویزای کار سوئیس به شما امکان میدهد تا بهترین روش مهاجرت سوئیس را انتخاب کنید و از مزایای زندگی در این کشور بهرهمند شوید.
انواع ویزای کاری کشور سوئیس
متقاضیان میتوانند با استفاده از چهار مجوزی که در زیر توضیح میدهیم، در این کشور اشتغال را شروع کنند:
- مجوز نوع L: مجوز نوع L یک مجوز کوتاه مدت است که برای افرادی با تابعیت کشورهای غیراروپایی صادر میشود. دارندگان این مجوز میتوانند حداکثر ۱۲ ماه بهصورت قانونی در سوئیس سکونت داشته باشند. این مجوز کوتاه مدت، تا دو سال قابلیت تمدید دارد. از جمله شرایط ویزای کاری سوئیس نوع L باید به بهرهمندی از سوابق شغلی و تحصیلی منحصربهفرد اشاره کنیم.
- مجوز نوع B: مجوز نوع B برای اقامت شینگن بیشتر از یک سال به متقاضیانی با پاسپورت کشورهای غیراروپایی تعلق میگیرد. این مجوز قابل تمدید است و درصورت دریافت آن میتوانید به صورت طولانی مدت، در کشور سوئیس، حرفه مورد نظر خود را انجام دهید. برای دریافت این ویزا کاری سوئیس، لازم است تا کارفرما به دولت اثبات کند که هیچ فردی در تمامی کشورهای اروپایی از مهارت کافی برای انجام شغل مورد نظر برخوردار نیست.
- مجوز نوع G: مجوز نوع G برای افرادی صادر میشود که گذرنامه یکی از کشورهای اروپایی را دارند و به واسطه شغل خود، به طور مداوم، درحال ترک خاک سوئیس و بازگشت به این کشور هستند.
- مجوز نوع C: مجوز نوع C با هدف اجازه کار برای شهروندان کشورهای اروپایی ساکن سوئیس صادر میشود. اگر شرایط تابعیت یک کشور اروپایی را دارید و به مدت 5 سال، بدون وقفه، در سوئیس زندگی میکنید، دریافت مجوز نوع C برای شما امکان پذیر خواهد بود. با دریافت آن، پس از ۱۰ سال زندگی مداوم در سوئیس، امکان اخذ اقامت دائم را دارید.
روشهای گرفتن ویزای کاری سوئیس
علاقه مندان به اخذ ویزای کاری سوئیس میتوانند از روشهای دریافت مجوز از طریق صاحبان مشاغل، دریافت ویزای شغلی از طریق تحصیل یا دریافت روادید از طریق سایتهای اختصاصی استفاده کنند.
- دریافت روادید از طریق کارفرما: یافتن یک کارفرما در کشور مقصد و اخذ روادید از طریق او یکی از روشهایی است که جهت اشتغال در سوئیس پیش رو دارید. کارفرما باید به دولت و مراجع اثبات کند که هیچ شخصی در این کشور و در سایر کشورهای اروپایی از مهارت لازم برای انجام شغل مورد نیاز او برخوردار نیست.
- دریافت ویزای شغلی از طریق تحصیل: امکان تبدیل ویزای تحصیلی این کشور به ویزای شغلی برای تمام دانشجویان وجود دارد. به این منظور لازم است تا پیش از اقدام به تبدیل روادید خود، شغل مناسبی را پیدا و نسبت به عقد قرارداد اقدام کنید. در صورت 5 سال اشتغال مداوم و حرفهای، انجام مسئولیتهای شغلی، پرداخت مالیات سالانه و رضایت کارفرما، میتوانید این مجوز اقامت را به مجوز دائم تبدیل کنید.
- دریافت ویزا کار در سوئیس از طریق سایتهای اختصاصی: مشاغل مورد نیاز در این کشور اغلب از طریق وبسایتها، روزنامهها و مجلات تخصصی به افراد جویای شغل معرفی میشود. اسامی بعضی از وبسایتهایی که اطلاعات مرتبط با یافتن شغل را منتشر میکنند، به شرح زیر است:
- Jobs؛
- Monster؛
- Jobup؛
- Jobscout24؛
- Jobwinner؛
- Stepstone.
قوانین و شرایط اخذ ویزای کار سوئیس برای ایرانیان
سوئیس یکی از محبوبترین کشورهای جهان برای اشتغال و زندگی است. همین موضوع به افزایش متقاضیان جویای کار در این کشور و به تبع آن، دشوار شدن شرایط گرفتن ویزای کار سوئیس منجر میشود. مهمترین شرط مجوز اشتغال در این کشور برای ایرانیان، داشتن جاب آفر یا یک پیشنهاد شغلی است. از دیگر شرایطی که بهمنظور اخذ این نوع از ویزای تجاری به آن نیاز خواهید داشت، باید از موارد زیر نام ببریم:
- مدرک تحصیلی با معدل بالا؛
- تسلط کافی به زبان؛
- داشتن رزومه و تجربه شغلی موفق؛
- بیمه سلامت؛
- عدم سوءپیشینه کیفری.
یکی از اصلیترین فاکتورهایی که باید درباره قوانین اشتغال سوئیس به آن اشاره کنیم، ساعات اشتغال افراد است. تمام افراد شاغل در این کشور باید بین ۴۰ تا ۴۴ ساعت در هفته به انجام حرفه خود مشغول باشند. این میزان برای مشاغل خدماتی و مشاغل فنی ۴۵ ساعت در نظر گرفته شده است. دیگر قوانین شغلی ذکر شده در قانون اساسی سوئیس، موارد زیر را در برمیگیرد:
- اشتغال با کیفیت بالا و تاثیر اقتصادی مناسب؛
- رعایت نکات بهداشتی و ایمنی در محیط؛
- برخورداری افراد شاغل از سن حداقل ۱۵ سال؛
- حداقل چهار هفته مرخصی قانونی برای افراد بالای ۲۰ سال و پنج هفته برای افراد زیر ۲۰ سال؛
- فسخ قراردادهای شغلی با زمان مشخص بدون نیاز به اطلاع قبلی.
شما میتوانید در صورت بروز هرگونه مشکل و ضایع شدن حقوق خود در زمان اشتغال، مساله را به دادگاههای مدنی ایالت محل سکونت خود ارجاع دهید.
هزینه ویزای کاری سوئیس و مراحل اخذ آن
در اولین مرحله دریافت ویزای کار کشور سوئیس باید از طریق وبسایتها و مجلههای اختصاصی نسبت به یافتن شغل اقدام کنید یا با یک کارفرمای سوئیسی ارتباط بگیرید. بعد از اتمام مذاکرات و دریافت جاب آفر یا پیشنهاد شغلی، میتوانید از طریق مراجعه به سفارت و ارائه مدارک مورد نیاز، ویزای این کشور اروپایی را دریافت کنید.
وظیفه انجام مقدمات ورود متقاضیان، مراجعه به اداره مهاجرت فدرال و دریافت مجوز اشتغال برعهده صاحبان مشاغل است. بهتر است که مراجعه به سفارت و ثبت درخواست روادید توسط متقاضی در همین مرحله انجام شود.
پس از بررسی درخواست و مدارک لازم برای ویزای کار سوئیس، نتیجه نهایی از طرف دفتر اداره مهاجرت به کنسولگری اعلام میشود. در صورت قبول درخواست و صدور ویزا و بعد از ورود به خاک این کشور، ۱۴ روز فرصت به منظور ثبت درخواست اقامت کاری خود در اختیار خواهید داشت.
از سال ۲۰۲۴ به بعد، مبلغ مشخصی برای صدور تمام انواع روادیدهای شغلی سوئیس مشخص شده است. طبق قوانین فعلی از همه متقاضیان اشتغال در این کشور مبلغی معادل ۸۸ فرانک بهمنظور هزینه ویزای کاری سوئیس دریافت میشود. با وجود این، لازم است تا پس از ورود به خاک آنجا، روادید خود را به مجوز اقامت موقت تبدیل کنید. برای طی کردن این پروسه باید هزینه پرداخت شود. مبلغ اخذ مجوز اقامت در ایالتهای مختلف یکسان نیست. میانگین هزینه این فرایند از ۵۰ فرانک تا ۶۵ فرانک برآورد شده است.
شرایط و مدارک لازم برای ویزای کار سوئیس، اقامت و تابعیت
اخذ ویزای کاری سوئیس یکی از روشهای دریافت کارت اقامت نوع دائم این کشور است. متقاضیانی که ۱۲ سال بدون وقفه در این کشور شاغل بودهاند، میتوانند مجوز سکونت دائم را بهدست بیاورند. دریافت این مجوز مستلزم برخورداری از شرایطی مانند تبعیت از قوانین ایالتی و آشنایی کامل با فرهنگ شهروندان است. امکان دستیابی به حق شهروندی سوئیس از مزایایی است که مهاجرت از طریق اشتغال برای شما بههمراه خواهد داشت. از جمله شرایط تابعیت سوئیس پس از دریافت ویزای کار برای سوئیس میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- توانایی نوشتن به زبان رسمی در سطح حداقل A2؛
- توانایی صحبت کردن به زبان رسمی در سطح حداقل B1؛
- انجام ندادن هیچگونه اقدامی علیه نظم و امنیت ملی در مدت سکونت؛
- آشنایی کامل با قوانین و مقررات و پیروی از آنها؛
- هماهنگ شدن با آداب و رسوم اجتماعی.
باید در زمان مراجعه به سفارت برای دریافت ویزای کاری سوئیس بعضی مدارک شناسایی و هویتی را بههمراه داشته باشید. این مدارک عبارتند از:
- گذرنامه معتبر؛
- چهار قطعه عکس پاسپورت جدید؛
- فرم تکمیل شده درخواست ویزا؛
- فیش هزینههای ثبت درخواست؛
- مدارک اثبات کننده عدم سوءپیشینه کیفری؛
- جاب آفر یا قرارداد شغلی معتبر؛
- آخرین مدرک تحصیلی؛
- رزومه، سوابق و تجربیات شغلی؛
- گواهی سلامت؛
- مدارک اثبات کننده برخورداری از تمکن مالی کافی.
مزایای اشتغال در سوئیس
افراد شاغل در کشور سوئیس از مزایای قانونی پرشماری بهرهمند میشوند. صاحبان مشاغل در این کشور موظفند که مالیاتهای تامین اجتماعی و حقوق و دستمزد را پرداخت کنند. این مزایا، تامین مالی شاغلان پس از بازنشستگی، جبران آسیبهای احتمالی در محل اشتغال، نداشتن شغل بهصورت موقت و مرخصی اجباری را تضمین میکند.
این کشور دارای ۲۶ کانتون یا ایالت است که قوانین و حقوق مرتبط با اشتغال در هرکدام از آنها تفاوتهای جزئی با یکدیگر دارد. با وجود این میتوانیم از موارد زیر بهعنوان مزایای کلی دریافت ویزای کاری سوئیس و اشتغال در این کشور نام ببریم:
- امکان برخورداری از حقوق بازنشستگی، بیمه حوادث شغلی، کمک هزینه خانواده و مرخصی اجباری؛
- دستمزد عادلانه؛
- وجود شعبههای شرکتهای بزرگ و معتبر بینالمللی؛
- ثبات و امنیت شغلی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی؛
- موقعیت جغرافیایی مناسب؛
- کیفیت بالای زندگی؛
- فراهم بودن شرایط برقراری ارتباط به زبان انگلیسی؛
- سیستم حمل و نقل عمومی استاندارد؛
- امکان دریافت ویزای الحاق به خانواده؛
- پایین بودن نرخ مالیات در مقایسه با اکثر کشورهای اروپایی.
سخن نهایی
زمان لازم برای دریافت ویزای کار در سوئیس در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بهمراتب بیشتر است. با این حال، درصورت اخذ این ویزا میتوانید از مزایای زندگی در این کشور مرفه اروپایی بهرهمند شوید. در این مقاله به بررسی مراحل، روشها، هزینهها و شرایط ویزای کار در سوئیس پرداختیم. اشتغال در این کشور نیازمند برخورداری از سوابق کاری و تحصیلی و مهارتهای خاص و منحصر به فرد است. در صورت بهرهمندی از این شرایط، میتوانید از طریق دریافت جاب آفر از موسسات و صاحبان مشاغل یا تبدیل ویزای تحصیلی به روادید اشتغال، آینده خود را در این کشور تضمین کنید.
منبع