سوئیس به دلیل کیفیت بالای زندگی، فرصتهای کاری، تحصیلی، مراقبتهای پزشکی طراز اول و حتی طبیعت دیدنی، گزینهای محبوب نزد مهاجران است. بسیاری از افراد، متقاضی اقامت سوئیس به عنوان یکی از مصادیق اقامت هستند.
تنها در سال 2018، بیش از 140 هزار نفر، از کشورهای عضو اتحادیه اروپا و خارج از آن، به این کشور مهاجرت کردهاند. البته سیاستها و ضوابط مهاجرت به سوئیس، با توجه به ملیت شما متفاوت خواهد بود. این شرایط برای شهروندان کشورهای عضو اتحادیه اروپا که محدودیتی در خصوص رفت و آمد ندارند، بسیار آسانتر خواهد بود.
شرایط مهاجرت سوئیس برای افراد ثروتمند نیز آسانتر است. آنها میتوانند در ازای پرداخت مالیات ویژه به مبلغ 415000 یورو، اجازه اقامت دریافت کنند و همراه با همسر و فرزندان زیر 18 سال خود، به این کشور بروند. در ادامه مقاله، بیشتر به بررسی این سوال که «چگونه اقامت سوئیس را بگیریم؟» خواهیم پرداخت.
با تیم مهاجرتی تازحل همراه بمانید.
اقامت در کشور سوئیس، راهی برای زندگی آرام
سوئیس کشوری واقع در اروپای غربی و محصور در خشکی است که همسایههایی مانند ایتالیا، اتریش، فرانسه، لیختن اشتاین و آلمان دارد. مردم این کشور به چهار زبان صحبت میکنند. یعنی سوئیس چهار زبان ملی دارد که شامل آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش میشود اما صحبت به انگلیسی بهویژه در شهرهای بزرگ آن رایج است.
واحد پول این کشور، فرانک سوئیس است. مردم آن، اغلب پروتستان یا کاتولیک رومی هستند. آنها همچنین به ادب و بردباری نسبت به اهالی دیگر کشورها شهرت دارند. البته دولت، ترس زیادی از تبدیلشدن این کشور به کشور بیگانهها دارد، به همین دلیل، سیستم سهمیه بندی ویزا یا روادید را ایجاد کرده است. هدف این سیستم آن است که تعداد خارجیهای جدیدی که وارد این کشور میشوند و آنجا، زندگی جدیدی را شروع میکنند، کنترل شود.
مهاجران در این کشور امکانات و شرایط زندگی خوبی دارند. سوئیس یکی از پربازدهترین بازارهای کار را در جهان دارد و افراد مهاجر نیز میتوانند از این فرصت بهره مند شوند. سوئیس همچنین از کشورهای پیشرو در زمینه آموزش عالی است و دانشجویان مهاجر نیز میتوانند به راحتی، وارد دانشگاههای معتبر آن شوند. از نظر کاری، این کشور به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در صنایع فناوری و بانکداری شناخته میشود.
سوئیس همچنین بازار کاری پویا و چندزبانه دارد که به مهاجران امکان میدهد تا بهراحتی شغل مناسب خود را پیدا کنند. همچنین، سوئیس با حقوق کارگری بالا و شرایط کاری مناسب، مقصدی جذاب برای مهاجران فصلی به شمار میرود.
این کشور دانشگاههای برتر جهان را در خود جای داده است و دانشجویان مهاجر میتوانند از برنامههای تحصیلی متنوع و کیفیت بالای آموزش موجود در این کشور بهرهمند شوند. از طرفی، دولت اقدامات مختلفی را برای حمایت از دانشجویان بین المللی انجام میدهد و امکانات مناسبی را برای آنها فراهم میکند. در مجموع، این کشور یکی از بهترین مقاصد انواع مهاجرت محسوب میشود و مهاجران با داشتن کارت اقامت سوئیس میتوانند در آنجا، زندگی بهتری داشته باشند.
معایب و مزایای اقامت سوئیس
زندگی در هر کشوری مزایا و معایب خاص خود را دارد. سوئیس نیز از این قضیه مستثنی نیست. بعضی از مهمترین مزایای زندگی در این کشور شامل موارد زیر میشود:
- استانداردهای بالای زندگی: زندگی در این کشور برای مهاجران، معمولا مرفه و راحت است. این کشور از نظر درآمد، مسکن، آموزش و امنیت، همواره در بالاترین سطحها قرار دارد. ساکنان این کشور از لحاظ میانگین حقوق در جهان، رتبه چهارم را دارند. همچنین سیستم مراقبت پزشکی این کشور بسیار باکیفیت است. خانوادههای مهاجر میتوانند کودکان خود را در یکی از مدارس شبانهروزی تیزهوشان آنجا ثبت نام کنند.
- امنیت بالا: سوئیس به دلیل داشتن ثبات سیاسی، بیطرف بودن و نرخ پایین جرم و جنایت و بنابراین امنیت بالای خود، شهرت دارد. این کشور، هفتمین کشور امن در جهان در سال 2020 بود. حتی سیاستمداران برجسته آن، از وسایل نقلیه عمومی استفاده میکنند.
- طبیعت زیبا: این کشور که نسبتا کوچک است، تنوع شگفت انگیزی از جاذبههای طبیعی و فرهنگی دارد. مردم آن، ساعتهای طولانی را به لذت از طبیعت و گشت و گذار در کوههای آلپ، دریاچهها و فلات مرکزی میپردازند.
با وجود این، زندگی در این کشور معایبی نیز دارد که شامل موارد زیر میشود:
- هزینه بالای زندگی: علاوه بر هزینه گرفتن اقامت سوئیس، پرداخت هزینههای زندگی در این کشور شاید برای عدهای چالش برانگیز باشد. فرصتهای فوقالعادهای برای کار در بزرگترین شرکتهای جهان در شهرهای برتر این کشور وجود دارد اما اگر در شهرهایی مانند زوریخ، برن یا ژنو ساکن باشید باید هزینههای بسیار زیادی را پرداخت کنید. این هزینهها تا حدودی به دلیل بازار اجاره ملک است.
- زندگی بدون خودرو: شاید بسیاری از افراد، استفاده نکردن مردم سوئیس از ماشینها را مزیتی بزرگ بدانند. اما اگر عادت داشته باشید برای سفرهای جادهای از ماشین شخصی خودتان استفاده کنید، اهالی این کشور شوکه میشوند. این مردم بیشتر با وسایل نقلیه عمومی مخصوصا قطار سفر میکنند که البته ارزان نیست.
شرایط اقامت کشور سوئیس
سوئیس بخشی از اتحادیه اروپا نیست اما شهروندان آن به دلیل مشارکت این کشور در انجمن تجارت آزاد اروپا، از مزایای زیادی برخوردار میشوند. کشورهای سوئیس، ایسلند، لیختن اشتاین و نروژ از طریق EEA یا منطقه اقتصادی اروپا، به این اتحادیه ملحق شدهاند و بههمین دلیل رفتوآمد و بازار آزاد بین همه این کشورها در توافقنامه میان آنها وجود دارد.
قوانین آزادی جابهجایی به شهروندان این کشورها اجازه میدهد تا آزادانه به سوئیس نقل مکان کنند و از مزایای یکسانی از نظر داشتن شغل، سکونت و درمان برخوردار شوند.
شهروندان اتحادیه اروپا برای ورود به این کشور به ویزای سوئیس نیازی ندارند، اما اگر تصمیم بگیرند مدتی طولانی و بیش از 3 ماه در آنجا سکونت داشته باشند، باید برای دریافت اقامت سوئیس ثبت نام کنند و درخواست دهند.
علاوه بر این، سوئیس بخشی از منطقه شینگن است که متشکل از 27 کشور میشود و این کشورها، سفرهای بدون پیگیری ویزا و کنترل مرزی را مجاز دانستهاند. شهروندان ناحیه شینگن نیز میتوانند بدون نیاز به انواع ویزا، به سوئیس مهاجرت کنند اما برای انواع اقامت بیش از 3 ماه، باید شرایط اقامت را به دست بیاورند.
در تعداد دفعات ورود شهروندان این کشورها به سوئیس در سال، هیچ محدودیتی وجود ندارد. البته شاید بعضی محدودیتها برای کشورهای جدیدتر اتحادیه اروپا مانند بلغارستان و رومانی اعمال شود. این شرایط برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا دشوارتر است.
سوئیس در تلاش است تا تعداد مهاجران سالانه کشورهایی غیر از اتحادیه اروپا را محدود نگه دارد. بدین منظور محدودیتهای سالانه سختگیرانهای را درباره تعداد مجوزهای اقامت و ویزای کار سوئیس برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا اعمال کرده است. علاوهبر این، اگر شهروند اتحادیه اروپا نیستید، به احتمال زیاد باید برای ویزای طولانی مدت (ویزای ملی) درخواست دهید تا اجازه ورود به این کشور را داشته باشید.
تنها پس از دریافت ویزای نوع d این کشور میتوانید وارد آنجا شوید و پس از پرداخت هزینه اقامت دائم در سوئیس، برای سکونت در آنجا مجوز بگیرید.
انواع مجوز اقامت سوئیس
مطابق با شرایط اقامت سوئیس برای ایرانیان، پس از دریافت انواع ویزا اقامت طولانی مدت این کشور، قدم بعدی برای مهاجرت به آنجا، دریافت مجوز اقامت است. هر فردی که بخواهد به این کشور نقل مکان کند، باید برای این مجوز درخواست دهد، حتی اگر از اتباع اتحادیه اروپا باشد.
برای گرفتن اجازه اقامت، باید از اداره مهاجرت کانتون استانی اقدام کنید که میخواهید در نهایت، به آنجا بروید. سوئیس از 26 کانتون تشکیل شده است که مسئول صدور مجوز اقامت و اجازه کار برای مهاجرانی هستند که میخواهند در آن کانتون خاص، اقامت بگیرند. شما باید ظرف 14 روز پس از ورود به کشور مقصد، برای گرفتن این مجوز اقدام کنید. معمولا مهاجرانی که میخواهند برای اولین بار به این کشور مهاجرت کنند، مجوزهای زیر را دریافت خواهند کرد:
- مجوز L: این مدرک، مجوزی برای اقامت موقت سوئیس است که تا یک سال اعتبار دارد و میتوانید حداکثر تا 24 ماه، آن را تمدید کنید. مجوز L این کشور برای مهاجرانی صادر میشود که برای کار در شغل یا شرکتی خاص به این کشور مهاجرت میکنند. اگر این مجوز را دارید و میخواهید شغل خود را تغییر دهید، ممکن است بتوانید مجوز جدید بگیرید.
- مجوز B: مجوز B این کشور یکی از انواع اقامت در سوئیس برای اقامت موقت است. این مدرک برای اتباع اتحادیه اروپا تا 5 سال و برای اتباع غیر اتحادیه اروپا به مدت یک سال صادر میشود. در صورت نیاز میتوانید آن را تمدید کنید. به این مدرک، مجوز اولیه یا موقت میگویند زیرا پس از 10 سال متوالی زندگی در سوئیس، با مجوز B میتوانید برای اقامت دائم در سوئیس (مجوز C) درخواست دهید.
نحوه گرفتن اقامت دائم کشور سوئیس
پس از 10 سال زندگی مداوم در سوئیس، واجد شرایط درخواست اجازه اقامت دائم یا مجوز C خواهید بود. همچنین وقتی مقیم دائم این کشور باشید و به مدت 10 سال، در آنجا زندگی کرده باشید، میتوانید برای دستیابی به تابعیت سوئیس و پاسپورت سوئیس اقدام کنید. مدت سکونت لازم قبل از واجد شرایط شدن برای اخذ تابعیت، 12 سال بود. البته در بعضی موارد، شاید زودتر واجد شرایط گرفتن شهروندی سوئیس شوید، مثلا اگر همسر یک تبعه سوئیس باشید. همچنین اگر تبعه اتحادیه اروپا هستید، تنها پس از 5 سال میتوانید برای مجوز سکونت دائم یا اخذ شهروندی درخواست دهید.
اقامت دائمی و شهروندی این کشور، هر دو مزایای مشابهی دارند. مثلا دیگر هیچ محدودیتی در خصوص استخدام نخواهید داشت و میتوانید برای هرکسی که میخواهید، کار کنید و شغل خود را به دلخواه تغییر دهید. همچنین قادر خواهید بود بدون محدودیت، ملک بخرید، کسب و کار خود را باز و در هر جای کشور مقصدتان زندگی کنید. علاوه بر این، مانند دیگر شهروندان عادی، به کمکهای اجتماعی و مزایای رفاهی دسترسی خواهید داشت.
با این حال، مزیتی که شهروندی این کشور دارد، داشتن حق رای، نامزدی در مناصب دولتی و دریافت پاسپورت معتبر آن است. این امکانات، با داشتن اجازه اقامت دائم، ممکن نیست. اما روند تحقق شرایط شهروندی این کشور طولانیتر خواهد بود. ملیت این کشور همچنین با دیگر انواع اقامت در سوئیس فرق دارد و ملزم به تعهدات بیشتری خواهید بود، مانند خدمت سربازی برای مردان 18 الی 34 ساله.
راههای اقامت سوئیس
حالا که با شرایط گرفتن اقامت کشور سوئیس آشنا شدهاید، بهتر است راه اقامت آنجا را بدانید که در این بخش، توضیح میدهیم.
- از طریق تحصیل: ادامه تحصیل در این کشور یکی از اصلیترین راه های مهاجرت به این کشور محسوب میشود. اگر شهروند کشورهای اتحادیه اروپا نیستید، برای تحصیل در این کشور به دریافت ویزای دانشجویی نیاز دارید. دو ویزای شینگن یا تایپ سی و همچنین ویزای ملی یا تایپ دی، معمولا برای تحصیل در این کشور صادر میشود.
- اخذ اقامت برای سوئیس از طریق کار: برای مهاجرت به سوئیس با این روش، باید از کارفرمای سوئیسی جاب آفر داشته باشید و سپس روادید کار بگیرید. البته دانشجویان و اعضای خانواده دارندگان مجوز اقامت تایپ سی، نیازی به طی کردن این مراحل ندارند. این نوع روادید معمولا بین یک الی پنج سال اعتبار دارد. اگر قرارداد شغلی شما کوتاه مدت باشد، واجد شرایط دریافت مجوز L غیرقابل تمدید خواهید بود. اما اگر قرارداد شما بیش از 12 ماه طول بکشد، مجوز B را دریافت میکنید.
- از طریق سرمایه گذاری: این کشور به افرادی که میخواهند در آنجا، کسب و کار راهاندازی کنند، ویزای سرمایه گذاری نمیدهد. اما میتوانید با اثبات تمکن مالی خود، اقامت تمکن مالی آنجا را بگیرید. تمکن مالی لازم 50 هزار یورو برای فرد متقاضی، 25 هزار یورو برای همسر و 15 هزار یورو بهازای هر فرزند ایشان است.
- از طریق روادید خانوادگی: یکی دیگر از رایجترین راههای گرفتن کارت اقامت سوئیس، ویزای پیوست برای پیوستن به خانواده است. اگر یکی از اعضای خانواده شما در این کشور ساکن باشد، میتوانید برای چنین ویزایی درخواست دهید. اعضای درجه یک خانواده شامل همسر، فرزندان، نوهها، والدین و پدربزرگ و مادربزرگ میشود.
- از طریق ویزای توریستی: با داشتن روادید توریستی میتوانید در بازه زمانی 180 روزه به مدت 90 روز در این کشور بمانید. توجه داشته باشید که با روادید توریستی نمیتوانید در این کشور مشغول به کار شوید.
زمان مناسب برای درخواست اقامت موقت سوئیس
اگر میخواهید از مزایای اقامت سوئیس بهرهمند شوید، باید ظرف مدت دو هفته پس از ورود به آنجا، برای گرفتن مجوز خود اقدام کنید. به طور کلی، مناسبترین زمان برای درخواست این مدرک، به اهداف و شرایط شما بستگی دارد. مثلا اگر میخواهید به عنوان گردشگر وارد این کشور شوید، بهتر است زمان ورود خود را بر اساس فصلهای سال انتخاب کنید. به طور کلی، بهار و تابستان زمانهای مناسبی برای سفر به سوئیس است. در این فصلها، آبوهوا معمولا خوب است و فعالیتهای گردشگری زیادی برگزار میشود.
اگر قصد دارید به عنوان دانشجو وارد این کشور شوید، باید با دانشگاه یا موسسه آموزشی مورد نظر خود تماس بگیرید تا از زمان مناسب برای اقامت موقت خود اطلاع یابید. معمولا دانشگاهها و موسسات آموزشی زمانهای خاصی برای شروع و پایان ترمهای تحصیلی خود دارند و شما باید با تقویم زمانبندی آنها، هماهنگ شوید.
همچنین اگر قصد دارید به عنوان کارمند یا تاجر وارد سوئیس شوید، باید با شرکت یا سازمان مورد نظرتان تماس بگیرید تا برای درخواست مجوز اقامت، بازه زمانی مناسبی پیدا کنید. در این حالت، زمان ورود شما ممکن است به عوامل مختلفی مانند نوع کاری که قصد دارید انجام دهید، نیازهای شرکت یا سازمان مورد نظر و قوانین دولت برای مهاجران بستگی داشته باشد.
به طور کلی برای کسب اقامت موقت این کشور، باید درخواست خود را حداقل ۳ ماه قبل از تاریخ مورد نظر خود ثبت کنید. این زمان برای جمع آوری اطلاعات و مدارک لازم کافی است. همچنین میتوانید در این مدت، فرایند درخواست خود را به خوبی پیگیری کنید. همچنین به یاد داشته باشید که احتمال دارد فرایند درخواست این مجوز در سوئیس، بیشتر از دیگر کشورها طول بکشد. به همین دلیل بهتر است به موقع، برای دریافت مجوزتان اقدام کنید.
نحوه اقامت در سوئیس
اولین قدم، اخذ اقامت سوئیس برای سکونت بیش از 90 روز در آنجا است. اجازه اقامت خود را میتوانید برای مقاصد و اهداف مختلفی دریافت کنید که به شرح زیر است:
- زندگی در سوئیس بر اساس درآمد کسب شده در کشور دیگر؛
- اشتغال به کار با دعوت نامه شغلی یک شرکت سوئیسی؛
- راه اندازی کسب و کار در این کشور؛
- تحصیل در یکی از دانشگاههای آنجا؛
- نقل مکان به سوئیس برای زندگی به همراه همسر خود.
کسانی که از نظر مالی استقال کامل دارند، میتوانند در مدت 6 ماه، اجازه اقامت این کشور را دریافت کنند. شرط اصلی آن، پرداخت مالیات ثابت سالانه 415000 یورو است. میزان مالیات به منطقه مورد نظر بستگی دارد، یعنی کانتون یا همان استانی که قصد دارید در آن زندگی کنید. شما میتوانید با این روش، به هر کانتون دلخواه در سوئیس نقل مکان کنید، البته کانتون زوریخ از این مورد استثنا است.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، پس از 10 سال زندگی در این کشور میتوانید برای گرفتن ملیت آن نیز اقدام کنید. بدین منظور باید حداقل 183 روز در سال را در خاک این سرزمین سپری کرده باشید. زندگی در این کشور به مدت یک سال بین سنین 8 تا 18 سال به عنوان دو سال محاسبه میشود. همچنین برای دریافت ملیت سوئیس، باید پس از مهاجرت، با زبان، تاریخ و فرهنگ این کشور به خوبی آشنا شوید، زیرا از تمام این جنبهها سنجیده خواهید شد. متقاضیان اخذ ملیت، در سه سطح فدرال، کانتونی و شهرداری بررسی میشوند.
مراحل اقامت سوئیس
نقل مکان به سوئیس، فرایندی سه مرحلهای است. شما برای ورود به آنجا به روادید نیاز دارید. پس ابتدا باید برای دریافت آن اقدام کنید. این کشور سه نوع ویزای طولانی مدت دارد که در زیر توضیح میدهیم. شما باید طبق شرایط و هدف خود از حضور در این کشور، یکی از آنها را انتخاب کنید و درخواست دهید:
- روادید اتحاد خانواده؛
- روادید کاری سوئیس؛
- ویزای تحصیلی سوئیس.
حالا باید به جمع آوری مدارک لازم ویزا بپردازید. پس از تهیه مدارک، باید هزینه مهاجرت سوئیس را پرداخت و درخواست ویزا را ثبت کنید. این مرحله را میتوانید به صورت آنلاین یا از طریق سفارت یا کنسولگری سوئیس در کشورتان انجام دهید. سپس برای گرفتن روادید خود، باید در سفارت در مصاحبهای شرکت کنید. مسئولان مهاجرت، درخواست شما را بررسی میکنند و اگر ویزای شما تایید شد، میتوانید به سوئیس بروید و سایر مراحل را در این کشور انجام دهید.
پس از این مرحله باید برای اجازه اقامت اقدام کنید. همانطور که پیشتر گفتیم، سوئیس 26 کانتون دارد که ایالتهای فدرال هستند. برای این مجوز باید با کانتونی در تماس باشید که قصد زندگی در آنجا را دارید. پس از ورود به این سرزمین، باید برای ثبت نام و دریافت مجوز اقامت سوئیس به مقامات مهاجرت و بازار کار کانتون مراجعه کنید. برای اقامت و کار بیش از 3 ماه در این کشور به این مجوز نیاز دارید.
بخش بعدی و دشوار از مراحل اقامت سوئیس، اخذ اقامت دائم است. شهروندان کشورهای اتحادیه اروپا پس از 5 سال زندگی متوالی در این کشور میتوانند برای PR یا همان اقامت دائم درخواست دهند. شهروندان دیگر کشورها نیز بعد از 10 سال سکونت متوالی با مجوز B، میتوانند برای مجوز C سوئیس درخواست دهند.
هزینه اخذ اقامت سوئیس
میانگین هزینه نقل مکان به سوئیس از ایران، به چندین عامل بستگی دارد. مثلا پروازهای بینالمللی گرانتر هستند، زیرا باید مسافت طولانی، ایمن و سریعی را طی کنید. عواملی که روی هزینه نهایی جابهجایی شما اثر میگذارند، شامل موارد زیر میشود:
- میزان وزن وسایل همراه شما؛
- نوع وسایل (اثاثیه سنگین یا اقلام کوچک)؛
- وسیلههای خاص که به مراقبت مشخصی نیاز دارند؛
- فاصله و کشورهایی که در آنها توقف میکنید؛
- پرداخت هزینههای خدمات بستهبندی و بازگشایی بار.
در جدول زیر، هزینههای مختلف اخذ ویزا و دیگر اقدامها برای اقامت سوئیس را مشاهده میکنید:
شرح |
هزینه (یورو) |
ویزای کوتاه مدت بزرگسالان |
80 |
روادید کوتاه مدت برای 6 الی 12 سال |
35 |
روادید کوتاه مدت برای کودکان زیر 6 سال |
رایگان |
روادید کوتاه مدت برای اعضای خانواده شهروندان اتحادیه اروپا |
رایگان |
روادید کوتاه مدت برای محققان |
رایگان |
روادید کوتاه مدت برای دانش آموزان، دانشجویان و معلمها در اردوی تحصیلی |
رایگان |
روادید کوتاه مدت برای اشخاص دارای مقام سیاسی |
رایگان |
روادید ملی بزرگسال برای ایرانیها |
264 |
روادید ملی برای کودکان بین 6 الی 12 سال ایرانی |
155 |
روادید ملی برای کودکان زیر 6 سال ایرانی |
رایگان |
با توجه به کشور مبدا شما، ممکن است لازم باشد هزینههای اضافی دیگری را برای ارسال اسناد بین مقامات کانتونی سوئیس و سفارت این کشور در کشور خودتان بپردازید. همچنین شاید در بعضی از کشورها، باقی مانده پول شما، به شما بازگردانده نشود. مثلا اگر قرار است 155 یورو بپردازید اما 160 یورو پرداخت کردهاید، دیگر 5 یوروی باقیمانده، به شما بازگردانده نمیشود. علاوه بر این، سفارت و کنسولگری این حق را دارد که هزینهها را با توجه به نوسانات نرخ ارز تغییر دهد.
سخن نهایی
مهاجرت به سوئیس فرایندی پیچیده و زمانبر است که برای آن باید دقیقا برنامهریزی کنید و از قوانین و مقررات مربوطه نیز مطلع باشید. بسیاری از افراد با شرایط مالی خوب، تصمیم به گرفتن اقامت سوئیس میگیرند که در این مقاله شرایط آن را توضیح دادیم. این کشور یکی از شادترین مردم جهان را دارد که زندگی بسیار خوبی را تجربه میکنند. البته هزینههای این کشور بسیار بالا است. ژنو، زوریخ و برن از گرانترین شهرهای جهان برای زندگی هستند. اما بیشتر مهاجران شاغل در این شهرها، دستمزد خیلی خوبی میگیرند. به همین دلیل، قیمتهای بالا چندان برای آنها مشکلی ایجاد نمیکند. همچنین به لطف خدمات عمومی کارآمد و زیرساختهای مناسب، بسیاری از مهاجران از هزینههایی که میکنند پشیمان نمیشوند.
شما میتوانید از تیم مهاجرتی تازحل در خصوص اقامت سوئیس راهنمایی بگیرید. همین حالا با کارشناسان حقوقی ما در تماس باشید.
منبع