اگر برای مقاصد اقتصادی قصد سفر به خارج از کشور را دارید، احتمالا به ویزای بیزینس نیاز خواهید داشت. این نوع از انواع ویزا سند مهمی است که به شما امکان میدهد در یک کشور خارجی با هدف حضور در جلسات کاری یا کنفرانسها و همایشهای مرتبط با حیطه کاری خودتان یا سایر عملیات و اهداف بیزینسی حضور پیدا کنید. در این مقاله به بررسی روند درخواست ویزای بیزینس و مدارک لازم میپردازیم. با «تازحل» همراه باشید.
ویزای بیزینس چیست؟
ویزای بیزینس نوعی از ویزا است که با هدف استخدام در یک شرکت خارجی یا مدیریت کسب و کار متعلق به خود در خارج از کشور صادر میشود. همچنین حضور در ورک شاپها، جلسات کاری، مذاکره تنظیم قرارداد و بررسی فرصتهای معامله، از جمله اهداف صدور این روادید است.
همانطور که گفتیم هنگامی که به یک کشور خارجی سفر میکنید، برای انجام فعالیتهای مرتبط با تجارت، به این ویزا نیاز دارید. ویزای بیزینس با ویزا از طریق کار متفاوت است. ویزای کار به افراد اجازه میدهد در یک کشور خارجی کار کنند. در مقابل، ویزای بیزینس برای افرادی است که به منظور اهداف خاص مالی، در کنفرانسها، جلسات یا همایشها شرکت میکنند.
به عنوان مثال، یک صاحب کسب و کار ایرانی که میخواهد در کنفرانسی در ایتالیا شرکت کند، میتواند از طریق سفارت ایتالیا در ایران برای ویزا اقدام کند. درخواست روادید باید با دعوت نامه کنفرانس و نامهای از سوی شرکت صاحب کسب و کار ایرانی به منظور ذکر دلیل سفر، همراه باشد. درخواست ویزا همچنین باید نشان دهد که صاحب کسبوکار ایرانی میتواند تمام هزینههای اقامت خود در ایتالیا را بپردازد و قصد دارد بلافاصله پس از برگزاری کنفرانس، ایتالیا را ترک کند. پس از تایید و ورود به ایتالیا، صاحب کسب و کار ایرانی باید مدارکی دال بر ثبت نام خود در کنفرانس ارائه دهد و از انجام هرگونه فعالیت تولیدی مانند کار یا راه اندازی کسب و کار در آن کشور خودداری شود.
مدارک مورد نیاز برای ویزای بیزینس
هنگام درخواست برای این ویزا، مدارک زیر مورد نیاز است:
- فرم درخواست تکمیل شده؛
- دو قطعه عکس در اندازه پاسپورت؛
- پاسپورت معتبر متقاضی با حداقل سه ماه اعتبار از تاریخی که برای بازگشت پیش بینی شده است؛
- رزرو بلیط رفت و برگشت؛
- مدرک اقامتگاه در نظر گرفته شده، مانند واچر هتل و اقامتگاه یا اجاره نامه؛
- مدارک مالی؛
- مدرک بیمه مسافرتی؛
- دعوت نامه؛
- گواهی اشتغال به کار.
در ادامه این مقاله، موارد مورد اشاره در بالا را بررسی خواهیم کرد.
پر کردن فرم درخواست ویزای بیزینس
این فرم باید به طور کامل تکمیل شود و در بردارنده اطلاعات شخصی مانند نام، شماره گذرنامه و وضعیت اقامت باشد. هنگام پر کردن فرم میتوانید از خدمات تیم مهاجرتی «تازحل» کمک بگیرید. در انتها، باید این فرم درخواست امضا شود.
دعوت نامه ویزای بیزینس
این دعوت نامه توسط شرکت یا سازمانی صادر میشود که میزبان یک جلسه، کنفرانس یا نمایشگاه مرتبط با تجارت، صنعت یا کار است. دعوت نامه باید شامل هدف بازدید، تاریخ ورود و خروج مورد نظر و مدت اقامت شما باشد. همچنین باید قید شود که چه کسی مسئول هزینههای شما در طول مدت اجازه اقامت خواهد بود و مشخصات شرکت یا سازمان دعوت کننده مانند نام، اطلاعات تماس و شماره ثبت کسب و کار را نیز در اختیار مخاطب قرار دهد. توجه به این نکته ضروری است که فرآیند دریافت دعوت نامه این ویزا ممکن است مدتی طول بکشد بنابراین به طور کامل، سناریوهای احتمالی تاخیر را در نظر داشته باشید تا از این بابت، متحمل ضرر نشوید.
شرایط مورد نیاز برای اسناد مالی
شما باید به افسر ویزا نشان دهید که توانایی مالی برای حمایت از خود در طول سفر به کشور مقصد را دارا هستید. این عملیات اثبات را میتوان با ارائه نامه تمکن مالی یا نامه پشتیبانی دعوت کننده (نامه حمایتی) به دست آورد. شما همچنین میتوانید ترکیبی از نامه حمایت و نامه تمکن مالی را به افسر ویزا ارائه کنید.
برنامه سفر و گواهی اشتغال به کار
برای اخذ ویزای بیزینس باید برنامه سفر ارائه شود. این طرح، باید برنامه زمانبندی قرار ملاقاتها، جلسات و سایر رویدادها را در کشور مقصد مشخص کند.
علاوه بر این، شما باید یک نامه گواهی اشتغال به کار صادر شده توسط کارفرمای خود را ارائه دهید. در این نوع نامه، هدف از سفر، حقوق دریافتی سالیانه و همچنین موافقت کارفرما با سفر، مورد توجه قرار خواهد گرفت.
هزینه برای ویزای بیزینس
هزینه ویزای بیزینس با توجه به هر کشور متفاوت است. این هزینه در کشورهای شینگن بین 80 تا 200 یورو متغیر است. هزینه باید در سفارت یا کنسولگری یا به صورت الکترونیکی پرداخت شود.
باید توجه داشته باشید که این نوع هزینهها غیر قابل استرداد هستند، حتی اگر درخواست شما پس گرفته یا رد شود. بنابراین بررسی و ارسال دقیق و به موقع تمامی مدارک مورد نیاز برای جلوگیری از هرگونه هزینه غیر ضروری مهم است. همچنین میتوانید با یک وکیل حرفهای ویزا یا مهاجرت مشورت کنید تا اطمینان حاصل شود که درخواست شما کامل است و تمام شرایط را برآورده میکند. در این خصوص میتوانید از تیم مهاجرتی «تازحل» به عنوان متخصص امور مهاجرت از طریق بیزینس کمک بخواهید.
مدت اعتبار ویزای بیزینس
اعتبار ویزای بیزینس معمولا بر اساس مدت فعالیت متقاضی در کشور مقصد است.
ممکن است مدت ویزا در دعوت نامه ذکر شده باشد یا بر اساس برنامه سفر تعیین شود. به هر حال، مسلم است که این مدت، نامحدود نیست!
نتیجه گیری مقاله
هنگام برنامه ریزی برای یک سفر کاری، اخذ ویزای بیزینس ضروری است. درک مدارک لازم برای این ویزا و برنامه ریزی قبلی برای اطمینان از اینکه روند درخواست ویزا به درستی پیش میرود از اهمیت برخوردار خواهد بود. با استفاده از خدمات ویزای «تازحل»، میتوان این روند را ساده و سریع انجام داد. برای این ویزا اقدام کنید و از یک سفر کاری موفق و بی دردسر لذت ببرید.