تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » تابعیت اروپا دارای چه شرایط، مزیت‌ها و معایبی است؟

تابعیت اروپا

تابعیت اروپا

تابعیت اروپا دارای چه شرایط، مزیت‌ها و معایبی است؟

سیما عبادی توسط سیما عبادی
آوریل 25, 2023
در حقوق بین الملل
0

ما معمولا مهاجرت به اروپا را با هدف تحقق آرزوی اخذ اقامت و در نهایت، دستیابی به تابعیت اروپا انتخاب می‌کنیم. تحقق این هدف، شما را به شهروندی اروپا می‌رساند و عملا از پاسپورت معتبر کشور اروپایی مورد نظر برخوردار خواهید شد.

دلیل ما برای نگارش این مقاله نیز همین بوده است. می‌خواهیم به چند سوال مهم در خصوص تابعیت کشورهای اروپایی به عنوان یکی از مباحث مهم تابعیت پاسخ دهیم بدون آنکه کشور خاصی به عنوان محوریت گفتگوی ما باشد. ما در اینجا به چند سوال مهم پاسخ خواهیم داد:

  • تابعیت اروپا چیست؟
  • با مهاجرت به چه کشورهایی، تابعیت اتحادیه اروپا را به دست می‌آوریم؟
  • مزایا و معایب این نوع از تابعیت چیست؟
  • شرایط گرفتن تابعیت اروپا چیست؟

با تیم مهاجرتی «تازحل» همراه باشید تا به این سوالات مهم پاسخ داده شود.

تابعیت اروپا چیست؟

وقتی شرایط دریافت تابعیت یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را پیدا می‌کنید عملا به مثابه آن است که تابعیت تمام کشورهای عضو اتحادیه را دارید. به بیان دیگر، تابعیت یکی از کشورهای اتحادیه، دسترسی به بخش عمده‌ای از سبک زندگی و امکانات سایر کشورهای عضو آن اتحادیه را نیز فراهم می‌کند.

برای مثال، اگر شما مهاجرت به آلمان را از طریق ویزای شینگن تجربه کنید و به دنبال آن، اجازه اقامت موقت و دائم پیدا کنید و در آخر، تابعیت این کشور را به دست بیاورید، می‌توانید به راحتی به هلند بروید و در آنجا به دنبال شغل بگردید بدون آنکه به ویزای کار یا اجازه کار نیاز داشته باشید.

تابعیت اروپا

با مهاجرت به چه کشورهایی، تابعیت اتحادیه اروپا را به دست می‌آوریم؟

شما از طریق انواع مهاجرت به هریک از کشورهای عضو اتحادیه به صورت خودکار فرصت دریافت تابعیت اروپا را به دست خواهید آورد. مشروط به آنکه مطابق با قوانین مهاجرت وارد آن کشور شوید و مسیر قانونی دریافت انواع اقامت و در نهایت، تابعیت را طی کنید.

به عنوان مثال، فرض کنید که پس از دریافت روادید شنگن و از طریق مهاجرت به ایتالیا، وارد خاک این کشور شده‌اید. پس از آن، راه اقامت موقت و دائم را طی و حالا برای دریافت تابعیت آن کشور اقدام کرده‌اید و اتفاقا پس از طی کردن تمام ضوابط این مسیر، برای اخذ شهروندی آن کشور شایسته شناخته شده‌اید. شما از این طریق، عملا تابعیت اروپا را نیز به دست می‌آورید و از مزایای قابل توجهی برخوردار خواهید شد.

مزایا و معایب این نوع از تابعیت چیست؟

شما از طریق تابعیت اتحادیه اروپا به مزایای زیر دست خواهید یافت:

  1. می‌توانید بدون نیاز به ویزا، در تمام خاک کشورهای اروپایی عضو اتحادیه به رفت و آمد بپردازید بدون آنکه در مسیر حرکت خود، نیازمند پاسخ گویی به شخص یا نهاد خاصی باشید زیرا حالا دیگر از کشور متبوع خود یک پاسپورت معتبر دارید؛
  2. این امکان برای شما وجود دارد که بدون نیاز به ورک پرمیت، در تمام خاک اتحادیه اروپا به دنبال کار مورد علاقه خودتان باشید؛
  3. در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، شما امکان برخورداری از امتیازات پزشکی و درمانی رایگان را به دست خواهید آورد؛
  4. از طریق این تابعیت می‌توانید در برخی از کشورهای عضو، از خدمات برخی از سازمان‌های دولتی مانند شبکه شتاب دهنده بین المللی کارآفرینان یا دیگر امتیازات مشابه استفاده کنید.

در مقابل، شاید بتوان موارد زیر را به عنوان معایب معرفی کرد:

  1. ممکن است در مسیر نائل شدن به شرایط شهروندی با مشکلات جدی رو به رو شوید زیرا شرایط دریافت تابعیت اروپا آسان نیست و باید زمان زیادی را برای این هدف صرف کنید؛
  2. دور از ذهن نیست که در مسیر دستیابی به تابعیت، مسائلی همچون سن، موقعیت جغرافیایی، تحصیلات و برخی از مسائل خارج از اراده شما مانند سوابق زندگی‌تان در کشور محل تولدتان، در امتیازبندی و فرصت دستیابی به تابعیت کشورهای اروپایی موثر باشد؛
  3. گاهی مسائل مرتبط با تحریم‌های بین المللی در خصوص کشور ایران، دسترسی به بازارهای کاری برخی از کشورهای اتحادیه اروپا را با مشکل همراه می‌کند؛
  4. حتی پس از دستیابی به تابعیت، بعید نیست چند سال طول بکشد که امکان دریافت خدمات دولتی را به صورت کامل به دست بیاورید.

تابعیت کشورهای اروپایی

شرایط گرفتن تابعیت اروپا چیست؟

اگرچه نمی‌توانیم از قبل و در خصوص تمام کشورهای اتحادیه اروپا، یک نسخه مشابه در نظر بگیریم اما می‌توان شرایط گرفتن تابعیت اروپا را در موارد زیر خلاصه کرد:

  1. شما باید با یک ویزای معتبر مانند ویزای ثبت شرکت یا ویزای کارآفرینی به خاک اتحادیه اروپا وارد شوید؛
  2. در ادامه، شما باید شرایط اقامت را محقق کنید و در نتیجه، مجوز اقامت در خاک یکی از کشورهای اتحادیه اروپا را به دست بیاورید. به عنوان مثال، اقامت کاری بگیرید و یک محدوده زمانی مشخص را در کشور مورد نظر حضور داشته باشید؛
  3. باید برای توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور مورد نظر تلاش کنید و فعالیت‌های مفید و ابراز کننده حسن نیت انجام دهید؛
  4. باید مهارت‌های خودتان را افزایش دهید، زبان محلی کشور اروپایی مورد نظر را یاد بگیرید و تاریخ و فرهنگ آن کشور را درک کنید.

به صورت خلاصه، می‌توانیم بگوییم که شما برای دستیابی به تابعیت اتحادیه اروپا باید شرایط مهاجرت به یکی از کشورهای این اتحادیه را تامین کنید، اقامت بگیرید، شایستگی‌های خود را به اثبات برسانید و نشان دهید که برای کشور محل زندگی خود ارزش قائل هستید تا در نهایت، موفق به دریافت تابعیت آن کشور و تابعیت اروپا شوید.

کنوانسیون اروپایی تابعیت

این کنوانسیون در خصوص تابعیت است و در سال 1997 توسط شورای اروپا تدوین شد. هدف از کنوانسیون اروپایی تابعیت، تطبیق قوانین تابعیت کشورهای عضو اتحادیه اروپا و جلوگیری از تعارضات و ابهامات حقوقی موجود در این خصوص است. برای مثال، یکی از حقوق ناشی شده از این کنوانسیون، حقوق تابعیت مشترک والدین است. به موجب این حقوق، کودک این امکان را دارد که با هر دو والدین خود در بیش از یک کشور، زندگی تضمین شده داشته باشد و در کشور دیگر نیز از تمام حقوق تابعیت بهره ببرد.

نتیجه گیری

دستیابی به این تابعیت می‌تواند مزایای قابل توجهی مانند فرصت‌های کاری و دسترسی به خدمات دولتی را فراهم کند. با این حال، این مسیر می‌تواند زمان‌بر و دستخوش چالش‌های مختلف باشد. همچنین می‌تواند تحت تأثیر عواملی که بعضا خارج از کنترل فرد است مانند سن، تحصیلات و سوابق زندگی او قرار بگیرد. برای دستیابی به تابعیت اتحادیه اروپا، افراد باید شرایط مهاجرت و اخذ اقامت را رعایت کنند و تعهد خود را به توسعه اجتماعی و اقتصادی کشور محل اقامت خود نشان دهند. علیرغم این چالش‌ها، تابعیت اروپایی موقعیت بسیار ارزشمندی است که مزایا و فرصت‌های مهمی را برای شما فراهم خواهد کرد.

برچسب ها: مهاجر
سیما عبادی

سیما عبادی

سیما عبادی، کارشناس امور مهاجرت و علاقه مند به مسائل مرتبط با این حوزه است و در دپارتمان تولید محتوای «تازحل» فعالیت می‌کند. بخش عمده‌ای از مقالات «تازحل» با قلم «سیما»، نوشته شده است.

نوشته‌ی بعدی
پاسپورت شباهتی

پاسپورت شباهتی چیست و آیا تشخیص پاسپورت شباهتی ممکن است؟

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.