میخواهید مهاجرت به ایرلند را تجربه کنید و در آنجا شغلی داشته باشید؟ قصد مهاجرت کاری به ایرلند را دارید؟ در این صورت، باید از مقامات مهاجرتی آن کشور اجازه کار بگیرید. همچنین برای این منظور به روادید نیاز خواهید داشت تا بتوانید وارد این کشور شوید.
مجوز و ویزای شینگن کشور ایرلند را دو مرجع مختلف در این کشور صادر میکنند. توجه داشته باشید که پیش از اینکه روادید شینگن را برای ورود به ایرلند دریافت کنید، باید از یکی از شرکتهای آن، جاب آفر داشته باشید و سپس به منظور دریافت مجوز شغلی، به وزارت تجارت، سرمایهگذاری و نوآوری این کشور یا به اختصار DBEI درخواست دهید.
در ادامه این مقاله، به شرح شرایط مهاجرت کاری به ایرلند پرداختهایم. با تیم مهاجرتی تازحل همراه بمانید.
مهاجرت کاری به ایرلند، پلی بهسوی آرزوها
شرایط کاری مهاجران در ایرلند بسیار متنوع است و بسیاری از آنها با آرزوی فرصتهای شغلی بهتر و بیشتر به آنجا مهاجرت میکنند. این شرایط بر اساس وضعیت اقتصادی این کشور و نیازهای بازار تعیین میشود که در سالهای اخیر بهبود یافته است. در حال حاضر مهاجرت کاری به ایرلند یکی از پرطرفدارترین روشهای مهاجرت به آنجا برای جوانان و خانوادهها محسوب میشود. چون این کشور با رشد اقتصادی و افزایش فرصتهای شغلی، جذابیت زیادی برای مهاجران پیدا کرده است.
اکثر مهاجرانی که برای یافتن شغل به این سرزمین میآیند، تابعیت کشورهای اروپایی مانند لهستان، رومانی، اسپانیا و ایتالیا را دارند. آنها معمولا در حوزههای ساختمان، خدمات رستوران و هتلداری، مراقبت از سالمندان و خدمات بهداشتی و پزشکی فعالیت میکنند. همچنین مهاجران از کشورهای آفریقایی و آسیایی نیز به دنبال فرصتهای شغلی در این کشور میگردند و بههمین دلیل، به آنجا مهاجرت میکنند.
مهاجرانی که از طریق مهاجرت کاری به ایرلند آمدهاند، با توجه به شغل، تحصیلات، وضع مالی و خانوادگی خود، شرایط متفاوتی خواهند داشت. بسیاری از آنها در شهرهای بزرگ مانند دوبلین زندگی میکنند و با چالشهای مختلفی مواجه هستند. اما با وجود سیستم حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی و آموزشی مناسب، زندگی در این کشور برای بسیاری از مهاجران قابل قبول و راحت است.
شرایط مهاجرت کاری به ایرلند
اگر شهروندی کشورهای اتحادیه اروپا را ندارید، برای یافتن شغل و ورود به ایرلند باید درخواست روادید بدهید. البته اگر شهروند کشورهای اتحادیه اروپا نیستید، چه نیاز به اخذ ویزا داشته باشید یا نداشته باشید، باید از مرز بگذرید و از افسران مهاجرت، برای ورود اجازه بگیرید.
به این دلیل که ایرلند بخشی از اتحادیه اروپا است، افرادی که تابعیت دیگر کشورهای این ناحیه و همچنین سوئیس را دارند، آزادانه میتوانند برای مهاجرت کاری به ایرلند اقدام و به آنجا نقل مکان کنند و بدون نیاز به مجوز خاص، مشغول به کار شوند. اگر شهروندی این کشورها را ندارید (مانند ما ایرانیان)، باید پس از ورود به ایرلند، برای اخذ ورک پرمیت درخواست دهید.
البته شرایط خاصی وجود دارد که اگر یکی از آن شرایط را داشته باشید، نیازی نیست برای کار کردن مجوز بگیرید. از جمله:
- اگر ویزای تحصیلی ایرلند را دارید.
- همسر، شریک مدنی یا والد یکی از شهروندان آنجا هستید.
- پناهنده آنجا هستید.
- اجازه اقامت خود را از روشهای بشردوستانه گرفتهاید.
- در حال انجام تحقیقات علمی برای سازمان تحقیقاتی تاییدشدهای هستید.
- دانشجوی کارشناسی ارشد در این کشور هستید و اشتغال، بخشی ضروری از دوره تحصیلی شما است.
برای داشتن شغلی مناسب در این کشور و مهاجرت کاری به ایرلند باید شرایط زیر را داشته باشید:
- جابآفر یا قرارداد شغلی از یکی از شرکتهای فعال در آنجا داشته باشید.
- کارفرمای شما باید آزمون نیازهای بازار را پشت سر بگذارد، مگر آنکه برای مجوز استخدام مهارتهای ضروری درخواست داده باشد.
- اگر برای مجوز استخدام مهارتهای ضروری درخواست میدهید، حداقل حقوق سالانه شما با توجه به شغلتان، باید 30 یا 80 هزار یورو باشد.
- اگر برای مهاجرت کاری به ایرلند با مجوز شغل عمومی درخواست میکنید، حداقل حقوق سالانه شما باید 30 هزار یورو باشد.
- برای گرفتن هر نوع مجوز شغلی دیگر، باید حداقل حقوق سالانه شما، مطابق با حداقل دستمزد ملی باشد.
- حداقل 50 درصد از کارفرمایان در شرکت ایرلندی که شما را استخدام میکند، باید اتباع اتحادیه اروپا یا سوئیس باشند.
انواع مجوز شغلی ایرلند
حدود 9 نوع مجوز مختلف شغلی در این کشور وجود دارد که در ادامه توضیح میدهیم:
- مجوز اشتغال مهارتهای ضروری و حیاتی که با هدف تشویق این استعدادها برای یافتن شغل در این کشور و همچنین رفع کمبود مهارتها در بعضی مشاغل نیازمند به متخصصان خبره طراحی شده است. افراد متقاضی مهاجرت کاری به ایرلند که در این موقعیتها استخدام میشوند، در یکی از زمینههای علوم طبیعی و اجتماعی، مهندسی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهداشت، آموزش و پرورش و معماری فعال هستند. دیگر موقعیتهای شغلی واجد شرایط در سایت وزارت DBEI (تجارت، شرکت و نوآوری) ذکر شدهاند.
- مجوز شغلی عمومی که برای مشاغلی غیر از مشاغل موجود در دسته مهارتهای ضروری صادر میشود. هر شغلی که داشته باشید، میتوانید برای این مجوز درخواست دهید. مگر اینکه شغل شما، در فهرست مشاغلی باشد که واجد شرایط استخدام برای مجوزهای استخدامی نیستند.
- مجوزهای استخدام افراد تحت تکفل، شرکا و همسر: این نوع مجوزها برای همسر، شرکا و سایر وابستگان فرد دارنده مجوز استخدامی مهارتهای ضروری صادر میشود. با داشتن این مدرک میتوانید در هر حرفهای که بخواهید کار کنید، حتی شغلهایی که در لیست مشاغل غیر واجد شرایط وجود دارد. البته اگر مشاغل خانگی داشته باشید، این مجوز برای شما مناسب نخواهد بود.
- مجوز استخدام درون شرکتی: این مجوز برای فعالان خارجی صادر میشود که میخواهند برای یکی از شعبههای شرکت خودشان که در کشور ایرلند فعال است، انتقالی بگیرند. مدیران ارشد، پرسنل متخصص و مهم یا کارآموزان، با این مجوز، شرایط مهاجرت کاری به ایرلند را خواهند داشت.
- مجوز شغلی کارآموزی: این مجوز به دانشجویان خارجی اعطا میشود که به صورت تمام وقت، در موسسههای آموزشی سطح سه در خارج از ایرلند ثبت نام کردهاند و میخواهند برای فعالیت شغلی به آنجا بیایند و تجربه کاری کسب کنند. این مجوز تنها به مدت 12 ماه صادر میشود و قابل تمدید نیست.
سایر مجوزهای شغلی ایرلند
- قرارداد مجوز استخدام برای مشاغل خدماتی: این مجوز نیز برای کارگرانی صادر میشود که هنوز در شرکتی خارج از این کشور مشغول هستند اما به نمایندگی از کارفرمای خود که با تبعه ایرلندی قرارداد بسته است، به آنجا میآیند.
- مجوز شغلی ورزشی و فرهنگی: این مجوز برای اتباع خارجی صادر می شود که صلاحیت، مهارت، تجربه یا دانش خاصی در زمینه ورزش و فرهنگ دارند و میتوانند به توسعه این رشتهها در این کشور کمک کنند.
- مجوز شغلی قرارداد تبادل نیرو: فعالان خارجی که برای مهاجرت کاری به ایرلند میآیند تا با قراردادهای تبادل بین المللی مشغول شوند، میتوانند برای این مجوز درخواست دهند. این قراردادها شامل پلن فولبرایت، انجمن بین المللی تبادل دانشجویان برای تجربه فنی (IAESTE) یا AIESEC میشود.
- مجوز استخدام مجدد که برای افرادی صادر میشود که قبلا مجوز شغلی برای کار در ایرلند داشتهاند اما بهدلایلی که در اختیار خودشان نبوده است، آن را از دست دادهاند، مانند استثمار یا سوء استفاده در شرکتی که کار میکردهاند.
مراحل مهاجرت کاری به ایرلند
درخواست مجوز شغلی را میتوانید خودتان بفرستید یا کارفرمای شما ارسال کند. این درخواست را میتوانید به صورت آنلاین از طریق سامانه EPOS به نشانی epos.djei.ie بفرستید. سپس شمارهای با عنوان MyWork-ID دریافت میکنید که به شما امکان میدهد این فرایند را به صورت موقت متوقف کنید و بعدا آن را از سر بگیرید. البته درخواست خود برای مهاجرت کاری به ایرلند را باید ظرف 28 روز پس از ثبت، تکمیل کنید، زیرا پس از آن، دادههای شما اعتبار خود را از دست میدهند و از بین میروند.
در این درخواست، ابتدا از شما میپرسند که چه نوع مجوز شغلی میخواهید. سپس باید تمام اطلاعات لازم را در فرم بنویسید. در مرحله بعد، باید مدارک خود را بهصورت الکترونیکی و اسکنشده در فرم مربوطه پیوست کنید. اسناد الکترونیکی شما باید در فرمتهای PDF، PNG یا JPEG/JPG باشند و حجمی بیشتر از 10 مگابایت نداشته باشند.
پس از تکمیل بخشهایی از فرم درخواست، باید آنها را پرینت بگیرید و امضا کنید یا در صورت لزوم، آنها را برای امضا به مراجع مربوطه بفرستید. پس از امضا، باید آنها را دوباره اسکن و امضا کنید. بعد از تکمیل فرم، باید هزینه پردازش را پرداخت کنید. این پرداخت به صورت آنلاین و با کارت اعتباری یا نقدی خواهد بود. مدت پردازش مجوز اشتغال این کشور حدود 13 هفته است.
هنگام درخواست مجوز شغلی برای مهاجرت کاری به ایرلند باید مدارک زیر را به مقامات ارائه دهید:
- اصل و کپی پاسپورت؛
- عکس استاندارد جدید؛
- کپی از قرارداد شغلی امضاشده از طرف شما و شرکت مورد نظرتان؛
- کپی از مهر مهاجرت فعلی شما، اگر حین درخواست، مقیم این کشور هستید؛
- نام، موقعیت در شرکت، شماره تلفن و آدرس ایمیل یکی از آشنایان شما؛
- شماره ثبت، پین یا مجوز مربوط به شرکت، صادر شده از جانب نهادهای نظارتی ایرلند یا وزرای دولت؛
- کپی نامه پشتیبانی IDA/Enterprise Ireland در صورت وجود؛
- اطلاعات شرکت مانند شماره ثبت شرکت، آدرس، نام و گواهیهای مربوطه؛
- اطلاعات شغل شما، مانند حقوق، مسئولیتها، وظایف و مدت.
سخن نهایی
برای مهاجرت کاری به ایرلند، باید ابتدا جاب آفر و ویزای کاری بگیرید که این روادید حداکثر تا 90 روز اعتبار دارد. البته مدت مجوزهای استخدامی ایرلند بر اساس شرایط شما متفاوت خواهد بود. اکثر مجوزهای شغلی در ابتدا به مدت 24 ماه صادر میشوند و تا 5 سال میتوانید آنها را از طریق سامانه EPOS تمدید کنید. همچنین اگر طی مدت انواع اقامت، 5 سال از 9 سال «اقامت قابل احتساب» را داشته باشد و شرایط لازم دیگر را رعایت کنید، میتوانید برای مقیم شدن دائم درخواست دهید.
همین حالا با تیم مهاجرتی تازحل تماس بگیرید و در این خصوص از ما، راهنمایی دریافت کنید. در کنار شما هستیم.