تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما
021-71053960
تازحل
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

صفحه اصلی » وبلاگ » انگیزه نامه باید چند صفحه باشد + ویژگی های یک انگیزه نامه خوب

انگیزه نامه

انگیزه نامه

انگیزه نامه باید چند صفحه باشد + ویژگی های یک انگیزه نامه خوب

سیما سینوی توسط سیما سینوی
اکتبر 21, 2023
در جزئیات مهاجرت
0

افرادی که قصد اخذ پذیرش از سوی یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند، باید با نحوه نوشتن انگیزه نامه آشنا باشند. می‌توان گفت که نوشتن انگیزه نامه، یکی از مراحل مهم برای کسب پذیرش از دانشگاه‌های مختلف و آغاز مهاجرت است.

در واقع، دانشگاه‌های مختلف، پیش از پذیرش دانشجویان بین المللی می‌خواهند که از میزان علاقه آن‌ها به تحصیل در دانشگاه و رشته مورد نظر مطلع شوند. به همین دلیل نوشتن یک انگیزه نامه قوی و حرفه‌ای می‌تواند در تغیر مسیر زندگی شما و دستیابی به ویزا یا روادید، تاثیر قابل توجهی داشته باشد و به عنوان تسهیل کننده راه مهاجرت شما عمل کند. توجه داشته باشید که نوشتن یک انگیزه نامه خوب، شانس شما را برای اخذ پذیرش تحصیلی و دریافت ویزا به شدت افزایش می‌دهد.

بنابراین دانشجویانی که متقاضی تحصیل در خارج از کشور هستند باید در نظر داشته باشند که نوشتن انگیزه نامه، چندان ساده نیست بلکه کاری سخت و زمان‌بر است. شما در هنگام نوشتن این نوشته باید علایق علمی، اهداف و همچنین انگیزه‌های شغلی خودتان را به صورت کامل توضیح دهید. به همین دلیل، تمام افرادی که متقاضی اخذ پذیرش تحصیلی و تحقق شرایط مهاجرت هستند باید با ترفندهای نوشتن انگیزه نامه آشنا باشند.

در این مقاله با محتوای انگیزه نامه و نحوه نوشتن آن بیشتر آشنا می‌شویم.

انگیزه نامه چیست؟

انگیزه نامه (به انگلیسی: Personal Statement) که به آن بیانیه شخصی نیز گفته می‌شود، یک متن است که توسط متقاضی اخذ پذیرش در یک دانشگاه یا متقاضی یک موقعیت شغلی نگارش می‌شود. متقاضی، با نوشتن این نامه، اطلاعاتی کلی در رابطه با خودش را ارائه می‌دهد.

متقاضی دریافت ویزای تحصیلی در هنگام نوشتن این نامه سعی خواهد کرد، هیئت پذیرش دانشگاه را تحت تاثیر قرار دهد و اعضای آن را متقاعد کند که او فردی مناسب برای تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر است.

بدون شک، انگیزه نامه یکی از اصلی‌ترین مواردی است که توسط هیئت پذیرش و اساتید دانشگاه به دقت مورد بررسی قرار می‌گیرد. به همین دلیل این نوشته در قبول یا رد درخواست متقاضی تاثیر قابل توجهی دارد. اهمیت نحوه نوشتن این نامه، هنگامی دو چندان می‌شود که متقاضی برای اخذ بورسیه تحصیلی نیز درخواست داده و این موضوع، عملا با تمکن مالی او گره خورده است.

به صورت کلی می‌توان گفت که تمام متقاضیان دریافت پذیرش تحصیلی و درخواست ویزا، ملزم به ارائه این نوشته هستند. از این رو، معمولا پروندهای مربوط به انواع مهاجرت تحصیلی که فاقد انگیزه نامه هستند، به هیچ وجه مورد بررسی قرار نمی‌گیرند و به فرایند پذیرش وارد نمی‌شوند.

شرایط انگیزه نامه

چگونه یک انگیزه نامه خوب بنویسیم؟

اعضای هیئت پذیرش در هنگام خواندن انگیزه نامه متقاضیان می‌خواهند که به سرعت از اهداف و علایق آن‌ها مطلع شوند. به همین دلیل، متقاضیان اخذ پذیرش باید در هنگام نوشتن این نوشته، علایق و اهداف تحصیلی خودشان را شرح دهند. از این رو، یک انگیزه نامه خوب و دقیق باید تمام موارد زیر را در بر بگیرد:

  1. اهداف متقاضی از اپلای و تحصیل در دانشگاه مورد نظر؛
  2. هدف متقاضی از انتخاب دانشگاه مورد نظر؛
  3. مواردی که باعث جذب علاقه متقاضی برای تحصیل در دانشگاه مورد نظر شده است؛
  4. تجربیات متقاضی در حوزه رشته مورد نظر؛
  5. برنامه متقاضی برای پس از اتمام تحصیلات خودش؛
  6. علاقه‌مندی‌ها و فعالیت‌های متقاضی در حوزه‌های غیر علمی.

چگونه انگیزه نامه را شروع کنیم؟

شاید این سوال برای شما به وجود بیاید که انگیزه نامه باید چند صفحه باشد؟ در پاسخ به این سوال نمی‌توانیم جواب دقیقی بدهیم زیرا کامل بودن انگیزه نامه با تعداد صفحات آن ارتباطی ندارد بلکه به ساختار مشخصی که در هنگام نوشتن آن باید رعایت شود، بستگی خواهد داشت و تعداد صفحات، در شرایط ویزا ذکر نمی‌شود. در ادامه، قالب انگیزه نامه را بررسی می‌کنیم.

شروع انگیزه نامه حرفه ای

در نظر داشته باشید که نامه شما با صدها نامه دیگر رقابت می‌کند. به همین دلیل، سعی کنید که شروع نوشته شما حداکثر گیرایی و جذابیت را داشته باشد تا باعث افزایش عطش خواننده به ادامه دادن آن شود.

در شروع این نوشته باید از مطالب بی‌ارتباط با موضوع آن پرهیز کنید اما با این حال سعی داشته باشید که اشتیاق و علاقه خود به تحصیل در دانشگاه مورد نظر را به روشنی شرح دهید. توصیه می‌کنیم که شروع نوشته خود را با استفاده از ضرب المثل‌ها و سخنام الهام بخش با ارزش‌تر کنید.

شرح سوابق تحصیلی

در این بخش از نامه باید با توجه به سوابق تحصیلی و علمی خودتان به کمیته پذیرش نشان دهید که برای تحصیل در دانشگاه و رشته مورد نظر، فرد مناسبی هستید. برای مثال، به نمرات بالای خودتان در دروس مرتبط با رشته مورد نظر اشاره کنید و از این طریق، به کمیته پذیرش نشان دهید که سوابق تحصیلی خوبی دارید و در عرصه تحصیلی فردی پرتلاش محسوب می‌شوید.

همچنین شما با شرح سوابق تحصیلی خود به کمیته پذیرش ثابت خواهید کرد که در آینده نیز از پس گذراندن دوره‌های آکادمیک برمی‌آیید.

ممکن است که شما نقاط ضعفی مانند نمرات پایین نیز داشته باشید. در این حالت باید نقاط ضعف خودتان را با استناد به دلایل منطقی توجیه کنید. همچنین باید خاطر نشان سازید که در شرایط عادی امکان ندارد که نتایج منفی تحصیلی داشته باشید.

قالب انگیزه نامه

ذکر دلایل متقاضی برای انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر در انگیزه نامه

یکی از موارد بسیار مهمی که باید در یک انگیزه نامه حرفه ای قید شود، دلایل متقاضی برای انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر است. در نظر داشته باشید که دانشگاه‌ها و کمیته پذیرش آن‌ها برای این بخش از نامه اهمیت زیادی قائل هستند. در واقع، کمیته پذیرش، دلیل یک دانشجوی بین الملل از انتخاب دانشگاه مورد نظر را در کانون توجه خود قرار می‌دهد. به همین دلیل، بهتر است که در خصوص رشته و دانشگاهی که انتخاب کرد‌ه‌اید، اطلاعات کافی را کسب کنید و با بیانی مناسب آن‌ها را شرح دهید. البته نباید در خصوص دانشگاهی که انتخاب کرده‌اید، به صورت اغراق آمیز صحبت کنید که جنبه تملق گویی پیدا کند. بلکه در این بخش صرفا باید به این مسئله بپردازید که سطح آموزشی دانشگاه مورد نظر با اهداف تحصیلی شما متناسب است و شما را به اقامت در کشور و شهر محل حضور دانشگاه، مایل کرده است.

بیان تجربیات آکادمیک و غیر آکادمیک متقاضی در رابطه با رشته مورد نظر

در این بخش از انگیزه نامه یا sop ، باید تجربیات متقاضی در رابطه با رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر، توضیح داده شود. در این بخش، از تمام پروژه‌ها و کارهای تحقیقی و پژوهشی خودتان نام ببرید. کارآموزی، کارهای صنعتی و کارگاهی و همچنین انتشار مقاله در نشریه‌ها، از دیگر مواردی هستند که در این بخش می‌توانید درباره آن‌ها صحبت کنید.

در واقع شما در این بخش، به تحلیل تجربیات خودتان می‌پردازید و مطالب مفیدی که ازآن‌ها یادگرفته‌اید را مطرح خواهید کرد.

شرح اهداف متقاضی از اپلای

در این بخش باید اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خودتان از تحصیل در دانشگاه مورد نظر و اجازه اقامت در کشور محل استقرار دانشگاه را شرح دهید. اهدافی که در این بخش بیان می‌کنید باید با موقعیت تحصیلی شما مرتبط باشد و آینده کاری و تحصیلی شما را نشان دهد.

در نظر داشته باشید که ترسیم یک آینده شغلی و اهداف متقاضی پس از اتمام دوره تحصیلی، برای کمیته پذیرش بسیار حائز اهمیت است.

نتیجه گیری و قدردانی

بهتر است که در پایان مطلب به صورت خلاصه بیان کنید که با توجه به رزومه تحصیلی خودتان فردی مناسب برای تحصیل در دانشگاه و رشته مورد نظر هستید.

همچنین در پایان نوشته از کمیته پذیرش بابت خواندن نامه تشکر کنید و آرزوی بهتری اتفاقات را داشته باشید.

ویژگی های یک انگیزه نامه خوب چیست؟

برای نوشتن نمونه یک انگیزه نامه خوب و استاندارد باید چند نکته مهم دیگر را نیز رعایت کنید. در ادامه، این نکات و شرایط انگیزه نامه را بررسی می‌کنیم.

  1. نمونه انگیزه نامه قوی باید مختصر و مرتبط با موضوع باشد: در هنگام نوشتن این نامه باید در نظر داشته باشید که متن آن مرتبط با موضوع اصلی باشد. به عبارت دیگر یکی از مهم‌ترین شرایط انگیزه نامه ، نپرداختن به مسائل فرعی و بدون اهمیت است. متن انگیزه نامه یا sop ، باید آنقدر ساده باشد که خواننده متوجه شود که شما بهترین فرد برای تحصیل در رشته و دانشگاه مورد نظر و اقامت موقت در کشور میزبان هستید و اگر بورسیه تحصیلی دریافت کنید، کارهای مفید زیادی انجام خواهید داد. بنابراین در عین توجه به جزئیات باید از زیاده گویی نیز پرهیز کنید. به عبارت دیگر، نوشته شما باید مختصر، جامع و مفید باشد.
  2. در هنگام نوشتن انگیزه نامه خوب، واقع نگر باشید: در صورتی که شما این نامه را به صورت اغراق آمیز بنویسید باعث می‌شود که در نظر هیئت پذیرش، فردی صادق به نظر نرسید. واقع نگر بودن به شما کمک می‌کند که در مورد هیچ موضوعی اغراق نکنید. به عبارت دیگر، در هنگام نوشتن انگیزه نامه خوب ، اعتماد به نفس داشته باشید اما در مورد هیچ موضوعی دروغ نگویید.
  3. بررسی قالب انگیزه نامه و برطرف کردن اشتباهات نگارشی و املایی آن: برای بهتر شدن نامه خودتان می‌توانید از افراد با تجربه کمک بگیرید. برای بررسی غلط‌های املایی و نگارشی خود نیز بهتر است، از افرادی کمک بگیرید که به زبان انگلیسی مسلط هستند. نامه خود را چند مرتبه و با دقت زیاد مرور کنید. لازم به ذکر است که حداکثر واژگان به کار رفته در این نوشته باید بین 1500 تا 2000 کلمه باشد. پس در انتخاب واژگان مناسب، نهایت سلیقه را به خرج دهید.

برای پی بردن به ویژگی های یک انگیزه نامه خوب می‌توانید نمونه‌های استاندارد آن را در فضای وب، مشاهده کنید.

برچسب ها: مهاجر
سیما سینوی

سیما سینوی

سیما سینوی، دانش آموخته مقطع ارشد حقوق خصوصی و متخصص امور قراردادها به ویژه قراردادهای مرتبط با حوزه مهاجرت است. بخشی از مقالات مرتبط با خدمات مهاجرت تازحل، با قلم و تجربه سیما، نوشته شده است و در اختیار علاقه مندان قرار می‌گیرد.

نوشته‌ی بعدی
شرایط مهاجرت به اسپانیا

روش های مهاجرت به اسپانیا و شرایط جدید آن

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

توییتر یوتیوب لینکدین تلگرام
لوگو تازحل

«تازحل» این افتخار را دارد که به عنوان یک مجموعه مهاجرتی متخصص، خدمات مهاجرت از طریق ویزای ثبت شرکت، ویزای استارتاپی (ویزای کارآفرینی) و مهاجرت از طریق ویزای کار را در اختیار شما قرار دهد.

تازحل

  • ثبت شکایات
  • شرایط و قوانین
  • حریم خصوصی
  • وبلاگ

نشانی:

دفتر ایران: شیراز – خیابان شمس تبریزی – کوچه 9 – فرعی اول – واحد 3

دفتر لهستان: ورشو – سنکسوآ ۴۴۰۱

تلفن تماس:

9903459792 (98+)

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • درباره ما
  • تماس با ما

تمام حقوق برای تازحل (TaZohal) محفوظ و کلیه محتواها و مطالب موجود در این وب سایت، مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران است.