سفارت به عنوان نماینده یک دولت در کشور خارجی محسوب میشود و نقش قابل توجهی در ایجاد و بهبود روابط بین المللی بین دولت متبوع خود و سایر کشورها دارد. این روابط بین المللی در تمام حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با جهان برقرار میشود و بدون شک، نقش مهمی در تسهیل همکاریها و حتی حل و فصل اختلافات فعلی یا اختلافات احتمالی آینده کشورها خواهد داشت.
با توجه به اهمیت این موضوع و با لحاظ اینکه «تازحل» به عنوان یک تیم مهاجرتی، سفارتها و اطلاع از جزئیات آنها را به عنوان یکی از ارکان اصلی مهاجرت موفق شما میداند، تصمیم گرفتیم که در این مقاله به سوالات مهمی در خصوص سفارتخانه پاسخ دهیم. لذا توصیه میکنیم برای کسب اطلاعات کافی با ما تا انتها همراه باشید.
سفارت چیست
در پاسخ به این سوال که «سفارت خانه چیست» میتوان گفت:
سفارت نمایندگی رسمی یک کشور در کشور خارجی است که برقراری و تقویت روابط دوجانبه بین المللی، حفظ منافع ملی و ارائه خدمات کنسولی به شهروندان دولت متبوع خود را در دستور کار دارد.
به عبارت دیگر، سفارت خانه خارجی با ایجاد یک پل بین دو کشور، نقش بسیار مهمی در تقویت روابط بین المللی و تعاملات میان دو کشور ایفا میکند و از طرفی، حامی منافع افراد دارای تابعیت دولت متبوع این نهاد در کشور خارجی است.
وظایف سفارت خانه چیست
مهمترین وظایف سفارت خانه خارجی به عنوان نمایندگی رسمی یک کشور در کشور دیگر در موارد زیر خلاصه میشود:
حفظ منافع ملی یک کشور در کشور دیگر
سفارتخانه موظف است منافع کشور متبوع خود را در کشور محل حضور، حفظ و تقویت کند. روش حفظ و تقویت روابط نیز از طریق بررسیهای میدانی به منظور کسب اطلاعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور خارجی و همچنین تلاش برای پیش بینی تحولات سیاسی و اقتصادی آن کشور با هدف ارائه راهکارهایی به منظور بهبود منافع ملی دولت متبوع خود است.
ایجاد و توسعه ارتباطات سیاسی و اقتصادی
تسهیل روابط سیاسی و اقتصادی میان کشور متبوع و دولت و نمایندگان کشور میزبان از دیگر وظایف مهم سفارتخانه است. توسعه همکاریهای دو جانبه اقتصادی از طریق ایجاد تمایل در کشور خارجی جهت سرمایه گذاری در کشور متبوع سفارت یا متقابلا سرمایه گذاری کشور متبوع در کشور میزبان و تلاش به منظور تقویت ارتباط میان بخشهای خصوصی هر دو کشور از وظایف مهمی است که هیچ جایگزینی مناسبتر از سفارت برای تحقق آن وجود نخواهد داشت.
خدمات کنسولی به اشخاص متبوع به عنوان دیگر کار سفارت خانه ها
یکی از فواید اخذ تابعیت یک کشور، دستیابی به همین خدمات است. وقتی شما موفق به اخذ شهروندی یک کشور میشوید میتوانید از خدمات سفارت در کشور محل اقامت خود بهره مند شوید. در واقع خدماتی مانند صدور پاسپورت، تبدیل پاسپورت منقضی شده به پاسپورت معتبر، درخواست ویزا و توفیق در گرفتن ویزا (برای اتباع خارجی)، معاضدت قانونی و تسهیلات در حوزه ثبت تولد، ازدواج و فوت شهروندان از جمله خدمات این نهاد خارجی است. یک مثال خوب در خصوص این وظیفه سفارتخانه، سفارت لیتوانی است که پس از تکمیل مدارک ویزا و بررسیهای مقتضی، روادید شنگن را در اختیار متقاضی قرار میدهد. این روادید به شهروندان خارجی، امکان ورود، اجازه اقامت از نوع اقامت موقت و حتی در ادامه، امکان اقامت دائم و شهروندی اروپا را خواهد داد.
سفارتخانه کجاست
معمولا سفارتخانه در اکثر موارد در پایتخت کشور خارجی قرار گرفته است. برای مثال، شهرهایی مانند واشنگتن دیسی در کشور آمریکا و تهران در ایران به عنوان شهر محل تمرکز سفارت محسوب میشوند.
البته در مواردی به ویژه وقتی روابط دو جانبه میان کشور متبوع سفارت و کشور میزبان در وضعیت پیچیده قرار دارد ممکن است محل استقرار این نهاد خارجی در جایی غیر از پایتخت کشور باشد.
برای مثال با وجود آنکه پایتخت کانادا، شهر اتاوا (Ottawa) است اما بنا به ضرورت ارتباط نزدیکتر کشور مکزیک با اشخاص دارای شرایط شهروندی این کشور، سفارتخانه مکزیک به عنوان یک نمایندگی فرعی در تورنتو راه اندازی شده است.
وقت سفارت چیست
مفهوم «وقت سفارت» زمانی مطرح است که به صورت رسمی به متقاضی حضور در آن مرکز، اطلاع داده میشود تا در تاریخ و ساعت مشخص در سفارتخانه حضور پیدا کند و این تعیین وقت و ابلاغ آن، معمولا از قبل و توسط متقاضی، درخواست شده است.
معمولا این تعیین وقت برای انجام اموری مانند تمدید گذرنامه یا دستیابی به روادید است و از طریق روشهایی مانند مراجعه به وب سایت سفارت و استفاده از سیستم آنلاین رزرو وقت (روش مرسوم)، تماس تلفنی یا مراجعه حضوری به آنجا قابل دستیابی است.
برای مثال وقتی میخواهید مهاجرت به آلمان را تجربه کنید. شما باید به سفارت آلمان در تهران بیایید. اما پیش از آن ضرورت دارد که از طریق سیستم آنلاین رزرو وقت سفارت این کشور، وقت ملاقات بگیرید و جزئیات درخواست و اطلاعات شخصی خود را در آن فرم آنلاین وارد کنید. شما پس از ثبت درخواست، یک تاییدیه دریافت خواهید کرد که اجازه ورود شما را به آن سفارتخانه در زمان تعیین شده خواهد داد.
کاردار سفارت چیست
کاردار سفارت (به انگلیسی: Embassy Staff) همان پرسنل سفارت است که در داخل سفارت به فعالیت میپردازد و مسئولیتهای مختلفی را در حوزه ارائه خدمات کنسولی، روابط عمومی و دیپلماسی و مسائل مرتبط با امنیت و اطلاعات به عهده دارد.
کلیه این وظایف و مسئولیتها به منظور حفظ منافع کشور و رشد روابط بین المللی انجام میشود.
مدیکال سفارت چیست
مدیکال سفارت یا بازرس پزشکی (به انگلیسی: Embassy Medical Examination) وظیفه دارد که با توجه به قوانین و مقررات کشور متبوع سفارت، وضعیت پزشکی و سلامت افرادی که درخواست روادید یا قصد انواع مهاجرت را دارند بررسی کند تا از این طریق، ریسک بیماری واگیردار و انتقال آن به کشور میزبان تا حد امکان کاهش پیدا کند و از سوی دیگر، وضعیت سلامتی شخص نیز در کشور مقصد تضمین شود.
آزمایشاتی که با این هدف انجام میشود به شرح زیر است:
- آزمایش پزشکی؛
- آزمایش رادیولوژی؛
- بررسی پزشکی عمومی؛
- بررسی واکسیناسیون.
بیومتریک سفارت چیست
بیومتریک سفارت به مجموعهای از فناوریها گفته میشود که در فرایند احراز هویت در محل سفارت مورد استفاده قرار میگیرد. در این فرایند، اقداماتی مانند ثبت اثر انگشت، عکس و امضا انجام خواهد شد که در مجموع با هدف اجتناب از تقلب در ارائه مدارک و ایجاد هویت غیر واقعی است.
این مجموعه عملیات در خصوص هر شخصی که تمایل دارد به منظور طی کردن راه مهاجرت یا اخذ اقامت کشور خارجی از طریق ویزا مانند ویزای شینگن اقدام کند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
سفارت غیر مقیم
وقتی از عبارت «سفارت غیر مقیم» استفاده میکنیم منظور ما سفارتی است که در کشور مقصد وجود ندارد و در کشور دیگر، واقع شده است. این نوع سفارت، معمولا به عنوان نمایندگی دولت یا سازمان بین المللی در کشور میزبان فعالیت میکند و در نظر دارد که روابط دیپلماتیک و اقتصادی را در ابعاد مختلف بهبود بخشد.
با توجه به عدم حضور فیزیکی سفارت غیر مقیم در کشور مقصد، ممکن است چالشهایی در شکل گیری ارتباط میان این سفارت و شهروندان ایجاد شود. در نتیجه، معمولا از راههای ارتباطی مانند تماس تلفنی و ایمیل استفاده میشود تا این خلاء مرتفع شود.
برای مثال سفارت آلمان در افغانستان بنا به شرایط ناپایدار این کشور، فعالیت خود را متوقف کرده است. در همین راستا، به منظور ارائه خدمات سفارت به شهروندان این کشور، آلمان یک سفارت غیر مقیم را در کشور پاکستان – که به عنوان کشور همجوار افغانستان محسوب میشود – ترتیب داده است.
ثبت نام سفارت
همانطور که در بالا نیز بیان کردیم شما باید برای دریافت خدمات مرتبط با مهاجرت به اروپا یا سایر نقاط جهان و همچنین به منظور بهره مندی از سایر خدمات کنسولی، از سفارت وقت بگیرید. هر کشور نیز دستورالعملها و فرایندهای خاصی را برای این منظور در نظر گرفته است.
در مجموع، ثبت نام در سفارت خانه ها از طریق ثبت اطلاعات شخصی و مرتبط با هویت مانند نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، ملیت، شماره گذرنامه معتبر، اطلاعات تماس و تعیین نوع درخواست مورد نظر مانند درخواست ویزای ثبت شرکت یا ویزای کار انجام خواهد شد.
در برخی از موارد، این ثبت نام به صورت آنلاین انجام خواهد شد و شما میتوانید از طریق سامانه الکترونیکی ذیربط نسبت به ثبت درخواست خودتان اقدام کنید. پس از آن نیز ضرورت دارد که در زمان تعیین شده، در محل سفارت حاضر شوید و مدارک خود را در آنجا تحویل دهید.
هزینه ثبت نام سفارت
با توجه به کشوری که برای آن اقدام میکنید، هزینههای متفاوتی را متحمل خواهید شد زیرا هر کشور در قیمت گذاری خدمات مرتبط با سفارتخانه متعلق به خود، سیاستها و دستورالعملهای خاصی را اعمال میکند که عموما با کشور دیگر متفاوت است. مثلا اگر برای اقامت کارآفرینی اقدام میکنید و قصد دارید ویزای کارآفرینی دریافت کنید هزینههای شما شامل موارد زیر خواهد شد:
- هزینه تعیین وقت سفارت؛
- هزینه بررسی درخواست روادید توسط سفارت و صدور آن؛
- سایر هزینههایی که ممکن است بنا به مورد خاص شما، از شما دریافت شود.
میتوان گفت که بهترین راه به منظور اطلاع شما از هزینههای دقیق مرتبط با سفارت کشور مورد نظرتان، مراجعه به وب سایت رسمی سفارت آن کشور است. معمولا تمامی هزینهها به صراحت در بخش خاصی از وب سایت سفارتخانه بیان میشود تا هرگونه ابهامی در این خصوص به حداقل برسد.
برای مثال در صورتی که قصد مهاجرت به ایتالیا را دارید میتوانید از طریق وب سایت رسمی سفارت ایتالیا یا وب سایت شریک کاری و فعلی این کشور در امور تعیین وقت سفارت، اطلاعات لازم را به دست بیاورید.
شماره تماس سفارت
گاهی کاربران «تازحل» از ما سوال میکنند که چگونه میتوانیم به شماره تماس سفارت دسترسی پیدا کنیم.
شما باید بدانید که دسترسی به اطلاعات دقیق شماره تماس هر سفارت از طریق وب سایت رسمی آن سفارت امکان خواهد داشت زیرا اکثر سفارتها شماره تماس خود را در وب سایت رسمی قرار میدهند. برای مثال اگر قصد برقراری ارتباط با سفارت هلند را دارید میتوانید از طریق وب سایت رسمی آن به نشانی www.netherlandsworldwide.nl اقدام کنید.وظایف